🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
domi88 wrote:A masz wiedzę jak w takim razie herbata czarna bezteinowa? (Zielona bezteinowa tez jest). Szukam już alternatywy i niby te są polecane w ciąży (wg producenta)
Nie dajmy się zwariować 🙂 można pić herbatę "normalną". 🙂 Byle z umiarem. Jak wspomniała Kleo- rooibos jest całkiem bezpieczny (polecam smakowe jabłko- cynamon, z cytryną, są pycha- zamawiam na allegro)domi88, Ruda Maruda lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Ja mam połówkowe 6 maja - będzie to 21+5tc. Mysle, że termin ok.
A herbatkę piję earl grey albo zwykłą, żadna inna mi nie wchodzi. Częściej sięgam po wodę mineralną niegazową, ale to też bez jakichś rewelacji. Czasami sok pomarańczowy wjedzie albo Kubuś. Przez ostatnie dwa dni piłam sok pomidorowy bo mnie naszło. Od kawy totalnie mnie odrzuciło i nie tykam.domi88 lubi tę wiadomość
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Inhabituel wrote:Dziewczyny a tak się zastanawiam.. narządy płciowe są ostatecznie wykształtowane w 16tc? Widzę, że wczoraj jedna z was wczoraj była na USG i potwierdzono płeć już na 100% więc logicznie jak by pójść na takie USG 3d/4d w 16 tygodniu to jakby maluch się odsłonił to jest szansa zobaczyć co tam ma ciekawego 😅
Witaj ja z czerwcowych mam.
W 13 tc potwierdzanie płci, to takie wróżenie z fusów jak dla mnie. Zdążają się lekarze, którzy po wyrostku płciowym powiedzą płeć, ale była bym ostrożna i nie nastawiała się tak bardzo. Mi bardzo dobry lekarz na pierwszych prenatalnych powiedział ,że nie powie jaka płeć. Dopiero w 16 tc poszłam prywatnie do lekarza , bo chcieliśmy mieć niespodziankę na święta, (tak mi polecił lekarz,że to odpowiedni czas, bo narządy są widoczne) lekarz potwierdził dziewczynkę, ale ja mimo to ,że widzialm to wszystko na usg, byłam ostrożna i jeszcze czekałam na potwierdzenie na drugich prenatalnych. Tam już nie było wątpliwości,dziewczynka jak malowana stwierdził lekarz. Polecam usg w 16 tc I zjeść coś słodkiego przed wizytą, żeby maleństwo nie spało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2024, 23:10
Berry123, marti, Juliakk lubią tę wiadomość
-
Anuska0907 wrote:Witaj ja z czerwcowych mam.
W 13 tc potwierdzanie płuci, to takie wróżenie z fusów jak dla mnie. Zdążają się lekarze, którzy po wyrostku płciowym powiedzą płeć, ale była bym ostrożna i nie nastawiała się tak bardzo. Mi bardzo dobry lekarz na pierwszych prenatalnych powiedział ,że nie powie jaka płeć. Dopiero w 16 tc poszłam prywatnie do lekarza , bo chcieliśmy mieć niespodziankę na święta, (tak mi polecił lekarz,że to odpowiedni czas, bo narządy są widoczne) lekarz potwierdził dziewczynkę, ale ja mimo to ,że widzialm to wszystko na usg, byłam ostrożna i jeszcze czekałam na potwierdzenie na drugich prenatalnych. Tam już nie było wątpliwości,dziewczynka jak malowana stwierdził lekarz. Polecam usg w 16 tc I zjeść coś słodkiego przed wizytą, żeby maleństwo nie spało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2024, 05:54
Anuska0907, Juliakk lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy na każdej wizycie co 3-4 tygodnie dostajecie skierowanie na badania krwi+mocz? Czy raczej nieregularnie? Ile takich badań w ciąży wypadałoby zrobić? Zakładając że jest wszystko w porządku.♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
bonassola wrote:Dziewczyny, czy na każdej wizycie co 3-4 tygodnie dostajecie skierowanie na badania krwi+mocz? Czy raczej nieregularnie? Ile takich badań w ciąży wypadałoby zrobić? Zakładając że jest wszystko w porządku.
-
bonassola wrote:Dziewczyny, czy na każdej wizycie co 3-4 tygodnie dostajecie skierowanie na badania krwi+mocz? Czy raczej nieregularnie? Ile takich badań w ciąży wypadałoby zrobić? Zakładając że jest wszystko w porządku.
-
Ja robiłam częściej ale właśnie dlatego, że nie było Ok z krwią i z moczem, teraz już przy każdej wizycie czyli co 3 tygodnie.
Muszę spróbować tego rooibosa bo nigdy nie piłam, może choć to mi podejdzie.
U mnie z wymiotami uspokoiło się, mdłości pozostały bez zmian ale zwiększyłam dawkę do 3 tabletek na dobę i narazie nie będę zmniejszać bo widzę, że te wymioty w pon, wt były właśnie z próby zmniejszenia dawki Xonvea. Teraz jest w miarę ok. Wypracowałam sobie bardzo dużo rytuałów jak np. rano biegnę szybko wyszorować zęby bo posmak w ustach po nocy powoduje odruch wymiotny, później jem coś na szybko np kawałeczek bułki, proziaka lub ugotowane jabłko na zimno. Po każdym posiłku muszę się położyć, żeby żołądek się uspokoił. Jem często ale małe porcje. Wszystko co piję to małymi łyczkami. Każdy dzień jest inny i nigdy nie wiem po czym będę się źle czuła... Trzeba jakoś sobie radzić.
Bardzo chciałabym już dobrze się czuć i pójść na sklepy z dziecięcymi ciuszkami, wózkami. 🤩 Od dwóch miesięcy nie byłam nigdzie poza labo, szkoła dzieci i sklep spożywczy, w którym nie mogę oddychać, jeśli jestem dłużej niż 5 minut.Juliakk lubi tę wiadomość
-
Puszek♡ wrote:Ja robiłam częściej ale właśnie dlatego, że nie było Ok z krwią i z moczem, teraz już przy każdej wizycie czyli co 3 tygodnie.
Muszę spróbować tego rooibosa bo nigdy nie piłam, może choć to mi podejdzie.
U mnie z wymiotami uspokoiło się, mdłości pozostały bez zmian ale zwiększyłam dawkę do 3 tabletek na dobę i narazie nie będę zmniejszać bo widzę, że te wymioty w pon, wt były właśnie z próby zmniejszenia dawki Xonvea. Teraz jest w miarę ok. Wypracowałam sobie bardzo dużo rytuałów jak np. rano biegnę szybko wyszorować zęby bo posmak w ustach po nocy powoduje odruch wymiotny, później jem coś na szybko np kawałeczek bułki, proziaka lub ugotowane jabłko na zimno. Po każdym posiłku muszę się położyć, żeby żołądek się uspokoił. Jem często ale małe porcje. Wszystko co piję to małymi łyczkami. Każdy dzień jest inny i nigdy nie wiem po czym będę się źle czuła... Trzeba jakoś sobie radzić.
Bardzo chciałabym już dobrze się czuć i pójść na sklepy z dziecięcymi ciuszkami, wózkami. 🤩 Od dwóch miesięcy nie byłam nigdzie poza labo, szkoła dzieci i sklep spożywczy, w którym nie mogę oddychać, jeśli jestem dłużej niż 5 minut.
My też z mężem wybieramy się od 2 tygodni do sklepu z wózkami ale zawsze albo lekarz, albo gorsza forma u mnie i dotrzeć nie możemy. 😅
Mdłości jak były tak są, ale nie wymiotuję przynajmniej. 😄Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:Już chcecie kupić wózek?
My z mężem planujemy się już wybrać na oglądanie z tego względu, że planujemy kupno wózka z drugiej ręki i chcemy wiedzieć na jaki polować, ewentualnie na co zwrócić uwagę jak będziemy szukać. A wiadomo, że używany może się nie trafić tak od razu, więc wolimy już wiedzieć co chcemykleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Klarara wrote:Już chcecie kupić wózek?
-
Klarara, ja jeszcze płci nie znam więc ciężko nawet ciuszki kupować 😅 ale pooglądać wózki, porównać, żeby w okolicach wakacji kupić, może trafię na jąkaś okazję cenową 😉 powiedziałam sobie, że dopóki nie poznam płci to nic nie kupuję więc nie wiem ile jeszcze będę czekać. W pon mam wizytę u mojej gin, na którą mam przyjść z wynikami z prenatalnych, których nadal nie mam. Dzwoniłam dzisiaj to mi to samo powiedzieli co ostatnio,że jak lekarz im przyśle na maila to one od razu mi te wyniki prześlą. Może się do poniedziałku doktorek wyrobi..
-
Co do badań to ja również co wizytę ale inny pakiet, mocz i morfologia standardowo. Tsh to dopiero endokrynolog mi zleca 🤷🏼♀️.
My też może pojedziemy obejrzeć wózki w tym tygodniu chociaż mamy już swój typ.
Dziewczyny, a czy planujecie kupować wanienkę ze stelażem? Zastanawiam się nad wyborem. Czy zwykły, czy jakiś markowy 🙄.
U nas nie ma miejsca aby postawić wanienkę wyżej, nie wyobrażam sobie chodzić po domu z wanienka bo my chłodnolubni, więc to odpada. Jedynie w łazience mamy większą temp. Ale wygodniej byłoby na stelażu ze względu na kręgosłup .