🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, hej 😊
Ja dziś miałam wizytę, wszystko w porządku. Widziałam co moje Bobo ma między nogami - będziemy mieli synka! 🥰
Także można mi dopisać na pierwszej stronie 😊Akczi, bonassola, marti, lady_in_black, domi88, Layla205, Oela91, Królowa_Śniegu, kleopatr4, nutella_, Kira lubią tę wiadomość
-
Przy dzieciach infekcje rozwijają się tak błyskawicznie, że nie ma dyskusji. I nie można dawać się zbyć. Podobnie w ciąży. Coś niepokoi, trzeba jechaćna IP, a jak się pojedzie uprzeć się przy badaniach. Jak coś się stanie lekarzowi najwyżej podniosą składkę OC, ewentualnie dostanie wyrok w zawieszeniu ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 21:23
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
mimi_m wrote:Dziewczyny n aL4 na jaki czas jednorazowo bierzecie L4? 3tyg, 4tyg?
W zależności jak wizyty wypadają, gin patrzy w kalendarz kiedy mam się pojawić i do tego dnia mi daje zwolnienie. Wypada co 3-4tyg, nie dłużej.Anuszka28 lubi tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Ależ jestem zadowolona. Przyszedł dzisiaj baby hug ☺️ jak nówka i do tego laska dorzuciła gratis podkłady, wkładki laktacyjne, materac, prześcieradła i ręcznik
Złożyliśmy, wszystko cacy i schowaliśmy z powrotem do kartona. Wyjmie się we wrześniu. 😁domi88, karola_b, Akczi, Oela91, nutella_, marti, Kapa, Layla205, Kira, bonassola, Puszek♡, blador2, Nowanna lubią tę wiadomość
-
Klarara wrote:Ależ jestem zadowolona. Przyszedł dzisiaj baby hug ☺️ jak nówka i do tego laska dorzuciła gratis podkłady, wkładki laktacyjne, materac, prześcieradła i ręcznik
Złożyliśmy, wszystko cacy i schowaliśmy z powrotem do kartona. Wyjmie się we wrześniu. 😁
Super. Takich sprzedawców lubię.
A mnie coś zabolało pod żebrami po prawej stronie. Ledwo do łóżka doszłam. Mam nadzieję że to przez to że siedziałam trochę pochylona i ziemniaki do zupy odbierałam. Jeśli nie przejdzie to pojadę na sor. Ale bardzo liczę, że coś za bardzo przycisnelam😉 choć już się naczytałam że to mogą być kamienie. A są u nas rodzinne. Dodatkowo jak ostatnio byłam na wizycie i mówiłam że mnie brzuch na dole boli i promienieje mi do kolana to też o kamieniach wspomniała. Ale to chyba w ogólnym badaniu moczu piasek czy coś powinno wyjść? Czy raczej jakieś osobne badanie? -
Muszę się podzielić tym jak przyjemnie zaczyna być wchodząc w ten drugi trymestr 🥰
Prawie zapominam o mdłościach, cera zaczyna naprawdę ładnie wyglądać, ślady po wypryskach pierwszego trymestru już blakną… Wlosy grubsze i jakieś takie lśniące…
Zróżnicowany apetyt, w końcu również na zdrowsze rzeczy, więcej energii (chociaż tutaj powolne wychodzenie słońca pomaga).
Mam tez te ciągnięcia takie w dole brzucha, ale raczej delikatne i ból piersi ktory raz jest, innego dnia nie ma. Zaparcia nie dokuczają.
Brzuszek wciąż malutki, nie wiem czy to wzdęcie czy już trochę widac, ale pracuje teraz zdalnie od czasu tej grypy wiec nie mam potrzeby przymierzać jeansów, ale patrząc za okno chyba zaraz same sukienki i spódnice żyć nie umieraćnutella_, Layla205, Juliakk, domi88, Adek2, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
To prawda, drugi trymestr jest w porządku U mnie nadal tylko brzuch tłuszczowy, mam szerokie biodra i bobas ma lokale, wedlug poloznej brzuch u mnie wyskoczy gdzies w 30tygodniu po czym ma uroczo opaść bo mięśnie po 1 ciąży już nie takie. No cóż...Póki co jeansy do pracy wciąż te same nosze
Oela91 lubi tę wiadomość
-
A ja Wam powiem, że mimo tego że się nie wysypiam to dzięki słońcu jakoś tak lepiej mi się żyje. Nawet jestem w stanie zwlec się wcześniej z łóżka z nie czekać na ostatnią chwilę 😀🌞
Też mi się wydaję, że jest trochę lepiej z włosami aczkolwiek zmieniłam tez pielęgnację i byłam u fryzjera podciąć więc możliwe że to wcale nie zasługa II trymestru bo ramiona nadal mam okropne, strach się pokazywać z odkrytymi 🙈
U mnie faza w tym tygodniu na twarożek z rzodkiewka i szczypiorkiem. Jem codziennie w pracy 😋
na obiad dalej najchętniej nic bym nie jadła... woda zrobiła się fujka i kupuję teraz Żywca z cytryną bo jest pyyszny!
U mnie brzusio już sporawy ale jeszcze się mieszczę w leginsy i bluzki sprzed ciąży, czekam na ciepełko i sukienki
Wgl dzięki Wam zaczęłam przeglądać Vinted i kurde ile tam jest rzeczy!!! Sprawy sobie nie zdawałam ile można tam kupićKlarara, Oela91, domi88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny czy mogę jeszcze do was dołączyć? Czytam Was od początku, ale jakoś przy 1,5 rocznej córce ciężko się zebrać żeby napisać. Jestem obecnie 15+5z termin na 1t wrzesień
Widzę że piszenie o brzuszkach, u mnie raz jest raz nie ma, zależy od dnia.
Czy jest jeszcze któraś w drugiej ciąży która nie czuje ruchów malucha? Ja niby szczupła a nie czuje mimo że baaaardzo czekam 🤭bonassola, Oela91, Layla205, marti, domi88 lubią tę wiadomość
-
Gosia24 - witaj, będziesz mieć fajna różnice wieku;-) Znasz już płeć?
Z tym brzuchem to powiem Wam że co ciąża to inaczej, oglądałam wczoraj fotki z ciąży i początek 5 miesiaca nie dało się ukryć normalna piłeczka była. Teraz prawie połowa i osoba postronna nie zauważy w ubrania się mieszczę a brzuch no jak sie płasko położę to cos tam sie odznacza -
mimi_m wrote:Gosia24 - witaj, będziesz mieć fajna różnice wieku;-) Znasz już płeć?
Layla205, marti lubią tę wiadomość
-
Mi wywaliło brzuch tak ze trzy dni temu, aż w szoku jestem 🤯 był wcześniej taki niby zaokrąglony, ale równie dobrze mogłam się najeść i taki sam efekt uzyskać 😆 no a teraz w obcisłych legginsach to brzuchol jak nie wiem.
Dzisiaj miałam też wrażenie że poczułam ruchy 🤔 tzn jeden ruch, jakby coś mi się przemieściło w brzuchu, bardzo delikatnie, ale to było inne niż do tej pory (jelita mi dawały o sobie znać dość często 😅), zastanawiam się czy to możliwe tak wcześnie. To moja pierwsza ciąża, wagę mam w górnej granicy normy, jeszcze w ciąży nie przytyłam, a podobno szczuplejsze dziewczyny czują wcześniej ruchy. Możliwe to to? 🤔 z mamą rozmawiałam, to powiedziała że z pierwszym dzieckiem poczuła ruchy jak minęło 3,5 miesiąca, powiedziała lekarzowi o tym, a on trochę się zdziwił ale potwierdził, że to możliwe...
@marti chyba też wchodzę w ten lepszy okres wczoraj jakiegoś przypływu energii dostałam i coś zaczęłam sprzątać przed świętami, mam większą ochotę na coś zdrowego, jakieś warzywa... Oby się to utrzymało jak najdłużejOela91, marti lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌