🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari wizyta dzisiaj🤯😱 jest mi już bardzo potrzebna psychicznie. Co do zajęcia czasu to masz rację, tylko że ja w trakcie tej ciąży od testu żyłam normalnie przez 2 tygodnie potem leżenie, potem chyba 2,5 tyg. I znowu leżenie więc lipa...👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
MariMari wrote:Dziewczyny a na natrętne myśli i niepokoje może jakieś hobby? Każda po jakimś internetowym kursie robienia kocyka czy czapeczki na drutach i to zajmie myśli i czas.
Może planowanie jakiś wycieczek weekendowych? Czytanie? Nadrabianie seriali?
Głośno myślę...
Ja cały czas pracuję, co prawda na mniejszych, a wręcz malutkich obrotach ale codziennie coś i to mi pomaga bardzo i czas ciąży szybko leci.
Właśnie wracam z zajęć jogi, na które nie weszłam, pocałowałam klamkę bo spóźniłam sie minutę 😂😂 zapłaciłam zaparliby 6zl i wróciłam do domu 🥲 to nie jest mój dzień…Puszek♡ lubi tę wiadomość
33 lata, 4 lata starań po stracie
2019 -19tc ciąża obumarła 💔
2020 CB 💔
04.23 CB 💔
14.01 niespodziewane II 🥹
SANCO - niskie ryzyka, dziewczynka 💖
Termin na 24 września 2024 -
Ja od dwóch miesięcy jestem na zwolnieniu ale dopiero dzisiaj zaczęłam jakiekolwiek porządki robić, wyrzucam ciuchy stare, w których od dawna nie chodzę, robię miejsce na nowe. 😃
Dzwonilam do mojej lekarki co z tym twardnienie brzucha no i okazało się, że się troszkę przeforsowuje, tzn ja dużo leżałam przy wymiotach i mój organizm nie nadąża. Jak dużo chodzę teraz albo ogólnie jak jestem aktywna to mi tak twardnieje, więc mam odpoczywać i spokojnie wszystko robić, jak za kilka dni się nie poprawi to mam przyjść na wcześniejszą wizytę. Mogę wziąć nospe jeśli nie będzie przechodzić po odpoczynku. -
Dziewczyny jeszcze raz dziękuję za mega wsparcie.
Ryzyka niskie, jedynie trisomia 21 na pograniczu niskich i średnich i dlatego dzwonili... ogólnie mogę robić SANCO ale wyniki są dość dobre więc nie ma potrzeby..... co przepłakałam to moje, ale kamień z serca...blador2, karola_b, nutella_, Puszek♡, MariMari, Akczi, Klarara, Marta36, domi88, bonassola, Królowa_Śniegu, kleopatr4, Layla205, Kira, Nowanna, Ruda Maruda, marti lubią tę wiadomość
-
blador2 wrote:Aaga ale NT było ok prawda?
Oby to był dzień dobrych info🤞
W pierwszej ciąży miałam praktycznie identyczny wynik i wtedy nikt nie dzwonił więc myślałam, że teraz wyszły bardzo wysokie ryzyka. Oczywiecie skonsultuje to jeszcze z moją gin.
Blador kciuki za twoją wizytę dziś!!blador2, Layla205, Kira lubią tę wiadomość
-
blador2 wrote:Mari wizyta dzisiaj🤯😱 jest mi już bardzo potrzebna psychicznie. Co do zajęcia czasu to masz rację, tylko że ja w trakcie tej ciąży od testu żyłam normalnie przez 2 tygodnie potem leżenie, potem chyba 2,5 tyg. I znowu leżenie więc lipa...
Ja wiem i tak bardzo współczuję, że musisz tyle przejść, ale z tym szydelkiem czy jakimś kursem online to właśnie przy leżeniu dasz rade.
Albo cokolwiek, czego nie umiesz robić, możesz się nauczyć online i zajmie to czas, myśli i głowę. Pomyśl, może coś Ci ulży w tym leżeniu i czekaniu😘😘😘
A może krwiaka już nie ma. Kciuuuuki.blador2 lubi tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Aaga cudowne wieści😍 ale tak sobie myślę że powinni jakiś inny system informowania opracować bo tego czasu w którym się tak stresowałaś nikt Ci nie zwróci.
Teraz już sobie odsapnij i ciesz się ciążą.
Blador kciuki!
Ja się właśnie wdrapałam na trzecie piętro u ortodonty i ledwo dyszę. Ludzie się na mnie patrzą jak na wariata😂blador2, Aaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
A te sny to chyba przez późną kolację.
Zawsze jak zjem coś później to moja głowa w snach swiruje.
Trzeba to zacząć zapisywać, można niezy serial obyczajowo kryminalny nakręcić 😂😂😂Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
WeraAnna wrote:Moje dziecko dzisiaj wyjeżdża do sanatorium na tydzień, mąż na targi do Krakowa do niedzieli. Łiiiii, jupi mam kilka godzin pracy w tym tygodniu, dwie wizyty u ortodonty i psychoterapeuty i tyle. Resztę czasu będę się objadać słodyczami, czytać i oglądać seriale 😀😀😀
Zazdrooo! -
Widziałyście, że jest już wątek na grudzień?
Wow. Czuje się zaawansowaną ciężarnąKlarara, blador2, Puszek♡, bonassola, Królowa_Śniegu, kleopatr4, lady_in_black, Kira, Nowanna, Ruda Maruda, marti lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Hej dziewczyny, trochę zamilkłam bo kilka stresujących sytuacji się zadziało, weekend wyjechałam trochę odpocząć a wczoraj po odstawieniu xonvea wymiotowałam cały dzień chyba nie uwolnię się od tego leku...
Mam pytanie o usg 2 trymestru, w necie piszą 18-22 tydzień, na skierowaniu mam 20-24 tydzień i można oszaleć... na kiedy się umawiacie? Zapisałam się na 21t2d (wg ostagniej miesiączki) a wg USG 22t 1 dzień i rozkminiam czy to ok 🤔
Ze śmiesznych rzeczy... próbowałam dziś dzwonić wpisując numer telefonu w kalkulator 🙈 baby brain na pełnej...Puszek♡, karola_b, nutella_, blador2, lady_in_black, Kira, marti lubią tę wiadomość
-
Domi serio wróciły wymioty? Ja nie mogę.... Też myślałam o odstawieniu znowu ale się boję a lekarka uważa, że już powinnam się dobrze czuć... No fajnie powinnam się dobrze czuć 🤦tylko mój organizm nie współgra ze mną. Ile tabletek dziennie bierzesz? Ja od kilku tyg biorę jedną rano i dwie przed spaniem, zastanawiam się czy zrezygnować z tej porannej czy na noc brać tylko jedną. Muszę powoli ograniczać... Ale się boję że znowu wszystko wróci
-
@domi ja mam połówkowe w 20+0, na stronie mojego gina piszą, że wykonuje się między 18 a 23tc. Także Twój termin będzie jak najbardziej spoko 😉
domi88 lubi tę wiadomość
-
domi88 wrote:Mam pytanie o usg 2 trymestru, w necie piszą 18-22 tydzień, na skierowaniu mam 20-24 tydzień i można oszaleć... na kiedy się umawiacie? Zapisałam się na 21t2d (wg ostagniej miesiączki) a wg USG 22t 1 dzień i rozkminiam czy to ok 🤔
Myślę, że idealny termin Mój lekarz mówił, żebym zapisała się na 21-22 tydzień, na wynikach prenatalnych miałam zalecane 20-22 tydzień.
Jak dzwoniłam do rejestracji to Pani ustaliła mi termin na 23+0. Nie dawało mi spokoju, że jest to później niż zalecenia, więc zadzwoniłam przepisać się na wcześniejszy termin - trafiłam akurat na niezbyt miłą Panią, która mnie opieprzyła, że ja nie mogę sobie tak sama decydować na kiedy chcę się zapisać 😅 i powiedziała, że najwcześniej mogę 2 maja, choć to i tak za wcześnie (mimo, że to byłoby 22+1). A wczoraj dostałam telefon, że lekarz robi sobie majówkę wolną, i czy 26 kwietnia mi pasuje (21+2), a taki opierdziel dostałam, że nie mogę sobie chcieć tak wcześniedomi88, marti lubią tę wiadomość
-
Puszek, mi udało się zejść do jednej wieczorem i wczoraj jak nie wzięłam na noc to ledwo dobiegałam do łazienki moja lekarka nie upiera się, że to ma lub powinno już mijać... zdarza się że nie mija tak szybko i to też po prostu objaw ciążowy, tabletki nie szkodzą ani nam ani dziecku, a wymioty już mają na nas wpływ. Także trzeba próbować co jakiś czas odstawiać ale jak 🤮 to brać i tyle taka nasza uroda w tej ciąży niestety...