X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeraAnna wrote:
    Aaga cudowne wieści😍 ale tak sobie myślę że powinni jakiś inny system informowania opracować bo tego czasu w którym się tak stresowałaś nikt Ci nie zwróci.

Oj dokładnie, powinni inaczej informować.
    Np. Jak dzwoni do mnie wychowawczyni z przedszkola i widzę na tel tylko Przedszkole to odrazu stres czy coś się nie stało ... na moje tak słucham... pierwsze co słyszę to " wszystko w porządku" a potem dopiero Pani się przedstawia 🤣 ( jestem w trójce klasowej , więc sprawy organizacyjne moje😉)

kleopatr4 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do tej cholernej pappy co nam żrera tyle nerwów to ostatnio moja ginekolog mi mówiła, że spotkała się z przypadkiem, że dziewczyna miała wynik 1:2 🥶 , a i tak urodziła zdrową córeczkę .
    Przecież jakby mi taki wynik podali , to nim bym wybrała dalszą diagnostykę , to ktoś by mi prędzej zakład pogrzebowy wybierał ,bo padłabym na zawał

preg.png
  • Królowa_Śniegu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny strasznie Wam współczuję odstawiania tych tabletek Xonvea. Jak dobrze, że się na nie nie zdecydowałam. Chociaż mdłości i wymiotów miałam sporo. Czasem mnie jeszcze poderwie ale bez tzw „efektów specjalnych”

Co do połówkowych to wiadomo też się dygam i przeżywam, czy wszystko będzie ok. Mój pesel już z tych co może wskazać kosmos. Swoje badania będę miała w 21+5tc, 6 maja. Myślę, że termin mam spoko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 13:00

age.png

👩🏼’89
    AMH 9,2
    Drożność jajowodów 👍
    Kariotypy 👍

👱🏻‍♂️’84
    Nasienie 👍
    Kariotypy 👍

Niepłodność idiopatyczna

☀️05.2023 - 1 procedura IVF
    2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌

☀️09.2023 - 2 procedura IVF
    17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy

05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔

27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
    1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
    2.01 - 20,2 beta hcg
    5.01 - 105,6 beta hcg
    15.01 - 5541 beta hcg 🤩
    23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
    6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
    23.02 - 4,2cm ❤️
    4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
    22.03 - 145g szczęścia 🫶
    19.04 - 315g 🩷
    6.05 - połówkowe - 450g
    07.06 - 1.15kg
    12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖

Mamy jeszcze ❄️❄️❄️❄️
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa_Śniegu wrote:
    Jeju dziewczyny strasznie Wam współczuję odstawiania tych tabletek Xonvea. Jak dobrze, że się na nie nie zdecydowałam. Chociaż mdłości i wymiotów miałam sporo. Czasem mnie jeszcze poderwie ale bez tzw „efektów specjalnych”

Co do połówkowych to wiadomo też się dygam i przeżywam, czy wszystko będzie ok. Mój pesel już z tych co może wskazać kosmos. Swoje badania będę miała w 21+5tc, 6 maja. Myślę, że termin mam spoko.

Ja też 6maja ❤️
    20tc

Królowa_Śniegu lubi tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że istnieje szansa, że gin zrezygnuje. Tak się denerwuję, że spisałam listę pytań. Póki co 10🤦‍♀️

Puszek♡, lady_in_black, Ruda Maruda lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Ojejku Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie uświadomiłam, że w przyszłym tygodniu wchodzę w drugą połowę ciąży 😱 tak jak chciałam żeby czas przyspieszył, tak teraz boję się że mrugnę 3 razy a tu już będzie bobas na rękach 😅 a mam wrażenie, że dopiero co zobaczyłam 2 kreski na teście...

Oela91, kleopatr4, Layla205, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Królowa śniegu to nie tabletki są problemem tylko wymioty, w poprzedniej ciąży nie brałam ich a wymiotowałam do 20 tygodnia, ale wtedy te wymioty były takie normalne nie jak teraz, że kilka dni i już odwodniona... Wiec tabletki to błogosławieństwo. Jeśli ktoś wytrzymuje bez nich to super u mnie wymioty zanim zaczęłam brać były takie, że lepiej nie gadać.

Spróbuję teraz brać mniej i będę obserwować.

domi88, Layla205 lubią tę wiadomość

preg.png
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek♡ wrote:
    Królowa śniegu to nie tabletki są problemem tylko wymioty, w poprzedniej ciąży nie brałam ich a wymiotowałam do 20 tygodnia, ale wtedy te wymioty były takie normalne nie jak teraz, że kilka dni i już odwodniona... Wiec tabletki to błogosławieństwo. Jeśli ktoś wytrzymuje bez nich to super u mnie wymioty zanim zaczęłam brać były takie, że lepiej nie gadać.

Spróbuję teraz brać mniej i będę obserwować.

Potwierdzam, to nie tabletki są problemem, tylko dolegliwość jaką są wymioty. A tabletki to ratunek, inaczej pewnie już dawno wylądowałabym w szpitalu pod kroplówką :(

Puszek♡, Layla205 lubią tę wiadomość

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador myślę, że nie zrezygnuje. Lekarz jest dla pacjenta, możesz tam nawet godzine siedzieć i pytać. Najwqżniejsze żebyś Ty była spokojna.
    Ja zawsze mam sobie zrobić liste pytań i zapominam🤦‍♀️
    Ja też mam połówkowe na 06.05 to chyba coś w okolicach 20tygodnia.

kleopatr4 lubi tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blador2 wrote:
    Kleopatr4 ja też zawsze wiedziałam, że chcę być mamą ale podziwiam bo w wieku 21 lat to zdecydowanie nie był ten czas. A dużą gromadkę planujecie? Niby dzidzia spora, ale to nawet nie połowa, a nie ukrywajmy że bardzo żadko zdaża się skrajny wcześniak, który wychodzi z tego obronną ręką, więc do tego 36/37 tygodnia nie ma bata, niech siedzi w brzuchu, tym bardziej że jeszcze kupa czasu nawet do tej granicy przeżywalności.
    Do 30stki oboje chcemy mieć trójkę jeśli się uda.
    Po 30 nie chcę być więcej w ciąży i zdecydowaliśmy oboje, że mężu podetnie nasieniowody😁
    Będziemy seksować do woli🔥
    Mimo tego marzymy o adopcji kolejnych dzieci. Piątka łącznie to chyba maks, choć może jak będzie nam szło dobrze to może kiedyś staniemy się też rodziną zastępczą, ale to się zobaczy co życie przyniesie.

Ja jestem osobą lękową i odliczam do 22 tyg, bo wtedy jest właśnie ta granica, kiedy można uratować dziecko. Później to już z górki. Lub nie🫣
    Pierwsza ciążę będę zawsze wspominać jako największy strach życia. Próbuje nie dać po sobie poznać innym, że się dalej boję, ale to chyba tylko matka wie co to za uczucie.
    Pomaga mi praca i narzekanie na rzeczy niezwiązane z ciążą. Jestem też bardzo emocjonalna i jak przypominam sobie że w brzuchu jest mój własny człowiek to lecą mi łzy z przytłoczenia, że mam takie szczęście.
    Kilka dni przed testem kwestionowałam czy będzie mi to dane, a teraz to się dzieje. Niesamowite a zarazem przerażające. Paradoks życia🥹

Ojejku, blador2, Ruda Maruda, marti lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adek2 wrote:
    Dziękuję za zrozumienie 🥹 niestety w abonamencie nic nie jest „dane” i lekarz „ma obowiązek”… niestety lekarze w luxmedach i innych takich placówkach w większości są bardzo nieempatyczni (a przynajmniej te osoby do których są wolne terminy).

Wizytę u mojego dr prowadzącego prywatnie mam za tydzień w poniedziałek… dzisiaj dostanę od koleżanki detektor, więc będę pewnie szukać cały dzień w nerwach jak lady in black 🧐
    Ehhh cos wiem o luxmedach. Z tego powodu mam 2 prowadzących żeby filtrować wiadomości, które przekazują.
    Na prenatalne oczywiście chodzę zewnętrznie.
    Daj znać jak z serduszkiem, wiem że znajdziesz✊🏼

Baby #1 Wrzesień 2024
  • lady_in_black Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MariMari wrote:
    A te sny to chyba przez późną kolację.
    Zawsze jak zjem coś później to moja głowa w snach swiruje.
    Trzeba to zacząć zapisywać, można niezy serial obyczajowo kryminalny nakręcić 😂😂😂

Przez progesteron :) Ogólnie ciąża zmienia całą chemię mózgu, a nawet fizjologicznie niektóre struktury. Generalnie mózg przestawia się z zaawansowanego myślenia abstrakcyjnego na takie bardziej "pierwotne" i "instynktowne". Spadają zdolności poznawcze, możliwości zaawansowanej analizy zdarzeń etc. Stąd kalafior z mózgu :D i baby brain faktycznie istnieje :|
    Ja to autentycznie u siebie widzę.... Na co dzień mam bardzo analityczny umysł i świetną pamięć. Szybko i trafnie wyciągam wnioski, a logika to dla mnie tak naturalna rzecz, że nigdy nie musiałam się jej uczyć. Aktualnie mam wrażenie, że moje IQ spadło z 20 punktów co najmniej :|
    Widzę jednak, że bardzo rosną mi kompetencje emocjonalne... Ciekawe doświadczenie generalnie :)

Nowanna lubi tę wiadomość

preg.png
    ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
    12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
    08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
    05.01.24- ⏸️cień cienia
    07.01.24 beta 66 :)/09.01.24 beta 161 :)
    24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
    01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
    21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
    01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
    06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
    14.04.24 250 g :)
    25.04.24 300 g: )
    15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g :)
    05.06.24 830 g :)
    5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się Wam przyda choć jeszcze za wcześnie ;-)
    Plan porodu z mojej porodówki:
    https://www.onkologia.bielsko.pl/pliki/ginekologia/Plan_porodu_RodzA_na_WyspiaAskego.pdf

Layla205 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Layla205 Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_in_black wrote:
    Przez progesteron :) Ogólnie ciąża zmienia całą chemię mózgu, a nawet fizjologicznie niektóre struktury. Generalnie mózg przestawia się z zaawansowanego myślenia abstrakcyjnego na takie bardziej "pierwotne" i "instynktowne". Spadają zdolności poznawcze, możliwości zaawansowanej analizy zdarzeń etc. Stąd kalafior z mózgu :D i baby brain faktycznie istnieje :|
    Ja to autentycznie u siebie widzę.... Na co dzień mam bardzo analityczny umysł i świetną pamięć. Szybko i trafnie wyciągam wnioski, a logika to dla mnie tak naturalna rzecz, że nigdy nie musiałam się jej uczyć. Aktualnie mam wrażenie, że moje IQ spadło z 20 punktów co najmniej :|
    Widzę jednak, że bardzo rosną mi kompetencje emocjonalne... Ciekawe doświadczenie generalnie :)

Trudno się nie zgodzić, widzę na swoim przykładzie. Dziś na przykład opowiadałam mężowi historię, że nie poznałam sąsiada, myślałam, że jakiś obcy facet się kręci koło jego domu. A on mówi do mnie żartobliwie "ej, ty masz soczewki?". Poszłam do lustra zobaczyć czy je mam 🧐 zanim się zorientowałam o co mu chodziło 🙈

Strasznie współczuję tych wymiotów... Mnie na szczęście udało się odstawić Xonvea, ale też miałam po drodze jeszcze takie dni, gdzie te wymioty występowały. Swoją drogą chętnie podzielę się, bo zostało mi jeszcze jedno pełne opakowanie, także chętnie mogę wysłać

preg.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszek przypomniało mi sie o tym, że mam dla Ciebie to opakowanie Xonvea. Chcesz je jeszcze? 😉

Co do hobby to ja robiłam bransoletki i umiem jako tako szyć 😁 Nawet zamierzam uszyć dla Bejbika rożek tak samo jak pierwszemu synkowi. Będą mieli na pamiątkę 😁

Obudziłam sie z drzemki z młodym i poszłam siku. Złapał mnie taki skurcz po lewej stronie w okolicy jajnika, ze ledwo położyłam sie do łóżka. W końcu wzięłam no spe bo nie przechodziło i leżę rozkminialam co to do cholery 🙈🙈🙈

Wczoraj miałam wizytę btw już połówkowe i lekarka powiedziała, że dzidziut ma średnie wielowodzie w nerkach. Ale żeby sie nie przejmować tym absolutnie bo sprawdzimy za 4tyg. No kurwa pewnie nie przejmować sie 😕
    Także prawa nerka 0,88
    lewa 0,7
    Trochę sie uspokajam tym ze ta gina to taki niedbaluch i mierzy wszystko od strzała, trochę niestarannie. Takie moje odczucie po wizytach u innych lekarzy, ale jednak sraczka jest. Także zajmiemy razem chyba cały oddział w tym psychiatryku 🤡

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Zazuzi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi88 wrote:
    Hej dziewczyny, trochę zamilkłam bo kilka stresujących sytuacji się zadziało, weekend wyjechałam trochę odpocząć a wczoraj po odstawieniu xonvea wymiotowałam cały dzień :( chyba nie uwolnię się od tego leku...

Mam pytanie o usg 2 trymestru, w necie piszą 18-22 tydzień, na skierowaniu mam 20-24 tydzień i można oszaleć... na kiedy się umawiacie? Zapisałam się na 21t2d (wg ostagniej miesiączki) a wg USG 22t 1 dzień i rozkminiam czy to ok 🤔

Ze śmiesznych rzeczy... próbowałam dziś dzwonić wpisując numer telefonu w kalkulator 🙈 baby brain na pełnej...

Ja już jestem po. Wg om był to 18+4. Nawet się nie zapisywałam😁 w trakcie wizyty dowiedziałam się, że to USG właśnie połówkowe było 😛

Kira, domi88, Layla205, Ruda Maruda lubią tę wiadomość

preg.png
  • Puszek♡ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Puszek przypomniało mi sie o tym, że mam dla Ciebie to opakowanie Xonvea. Chcesz je jeszcze? 😉

Co do hobby to ja robiłam bransoletki i umiem jako tako szyć 😁 Nawet zamierzam uszyć dla Bejbika rożek tak samo jak pierwszemu synkowi. Będą mieli na pamiątkę 😁

Obudziłam sie z drzemki z młodym i poszłam siku. Złapał mnie taki skurcz po lewej stronie w okolicy jajnika, ze ledwo położyłam sie do łóżka. W końcu wzięłam no spe bo nie przechodziło i leżę rozkminialam co to do cholery 🙈🙈🙈

Wczoraj miałam wizytę btw już połówkowe i lekarka powiedziała, że dzidziut ma średnie wielowodzie w nerkach. Ale żeby sie nie przejmować tym absolutnie bo sprawdzimy za 4tyg. No kurwa pewnie nie przejmować sie 😕
    Także prawa nerka 0,88
    lewa 0,7
    Trochę sie uspokajam tym ze ta gina to taki niedbaluch i mierzy wszystko od strzała, trochę niestarannie. Takie moje odczucie po wizytach u innych lekarzy, ale jednak sraczka jest. Także zajmiemy razem chyba cały oddział w tym psychiatryku 🤡

Kira mój mózg też nie działa jak należy, ja pomyliłam osoby, nie mogłam sobie przypomnieć kto mi proponował tą xonvea,, dobrze że piszesz bo serio myślałam że to na grupie rodzinnej kuzynka mi pisała😅

Kira lubi tę wiadomość

preg.png
  • kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Layla205 wrote:
    Trudno się nie zgodzić, widzę na swoim przykładzie. Dziś na przykład opowiadałam mężowi historię, że nie poznałam sąsiada, myślałam, że jakiś obcy facet się kręci koło jego domu. A on mówi do mnie żartobliwie "ej, ty masz soczewki?". Poszłam do lustra zobaczyć czy je mam 🧐 zanim się zorientowałam o co mu chodziło 🙈
    Pisałam kilka dni temu na czacie rodzinnym, takie podsumowanie bo mieliśmy rocznicę z mężem i tam było że 8 lat razem, ileś jako futrzani rodzice, ileś po ślubie i napisałam na końcu „i już połowa ciąży za nami”, bo mnożąc 2*16 byłam pewna że to daje 38tyg🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Chyba rozłożyłam to na 8+8 to 16, więc dlatego się ta ósemka pojawiła hahaha
    Później jak pod wieczór się zorientowałam (a rodzina nie wie jaki mam status zaawansowania ciąży, więc nikt mnie nie poprawiał) to myślałam intensywnie jakie dwie liczby dają 38 i tak myślę i myślę i wymyśliłam że 14! No bo dwie czwórki to 8! A potem już w miarę szybko skojarzyłam że no chyba jednak nie🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 18:01

Layla205, Klarara, lady_in_black, blador2, Puszek♡, Adek2, Ruda Maruda, marti lubią tę wiadomość

Baby #1 Wrzesień 2024
  • lady_in_black Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Pisałam kilka dni temu na czacie rodzinnym, takie podsumowanie bo mieliśmy rocznicę z mężem i tam było że 8 lat razem, ileś jako futrzani rodzice, ileś po ślubie i napisałam na końcu „i już połowa ciąży za nami”, bo mnożąc 2*16 byłam pewna że to daje 38tyg🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Chyba rozłożyłam to na 8+8 to 16, więc dlatego się ta ósemka pojawiła hahaha
    Później jak pod wieczór się zorientowałam (a rodzina nie wie jaki mam status zaawansowania ciąży, więc nikt mnie nie poprawiał) to myślałam intensywnie jakie dwie liczby dają 38 i tak myślę i myślę i wymyśliłam że 14! No bo dwie czwórki to 8! A potem już w miarę szybko skojarzyłam że no chyba jednak nie🤣
    Genialna matematyka!! Ale przez chwilę się zastanawiałam, gdzie jest żart, bo brzmi ok 🤣

blador2, kleopatr4, Layla205, bonassola, marti lubią tę wiadomość

preg.png
    ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
    12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
    08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
    05.01.24- ⏸️cień cienia
    07.01.24 beta 66 :)/09.01.24 beta 161 :)
    24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
    01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
    21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
    01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
    06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
    14.04.24 250 g :)
    25.04.24 300 g: )
    15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g :)
    05.06.24 830 g :)
    5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, łobuziara idealnie wszystko w punkt, towarzysz krwiak obecny, bez zmian. Szyjka ładna, zamknięta, na połówkowych zmierzy bo nie chciał już po badaniu wziernikiem dodatkowo atakować krwiaka,mogę chodzić delikatnie po domu i okrążenie bloku ale o małej średnicy, po mału. Przy takich delikatnych spięciach, jak ja mam, że nie jestem pewna czy to na bank to, póki co magnez, gdyby dłużej i mocniej to nospa.

lady_in_black, Puszek♡, kleopatr4, Ojejku, Klarara, Layla205, Aaga, Kira, Ruda Maruda, domi88, marti lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
‹‹ 232 233 234 235 236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ