🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Akczi wrote:Jakby ktoś wyhaczyl jakas fajna sukienkę albo spódnice mieszczącą większy brzuszek to chętnie podpatrzę 🥰
Ja polecałam nową kolekcje wiosenną H&m.
Piekne są, odcinane pod biustem. Kupiłam aż 4 sukienki w podobnym kroju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 16:11
Akczi, Puszek♡, Nowanna, marti lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Hejka
Wracam po bardzo długiej ciszy
Aktualizacja co u mnie
Przez całe święta rzygałam jak kot,nie chciałam nic jeść ani pić,w środę mój narzeczony wezwał karetkę bo nie miałam siły wstać na własnych nogach, nie zabrali mnie ale kazali jechać do lekarza prowadzącego by coś z tym zrobił
Pojechaliśmy i pani doktor przepisała mi torecan doustnie oraz przepisała zwolnienie do końca tygodnia
Cały czwartek przespałam i w piątek zaczęłam już coś skubać w jedzeniu, pojawiły się zachcianki itp
Weekend spędziłam na luzie jedząc ile wlezie,a w poniedziałek miałam dentystę więc cały dzień stres
Od wczoraj chodzę do szkoły od okresu świątecznego i jakoś daję radę tylko męczy mnie zgaga okropna
Mam plan ze starym na piątek by przemeblować pokoik i nawet mam plany gdzie co będzie stało oraz łóżeczka już są zamówione ( spodobały nam jedne ale miały określony czas by je kupić)
Pokupowałam z trzy paki ubranek na vinted rozmiary 50-62 i ma to w czwartek wszystko poprzy chodzić więc poukładał do szafeczek
Umawiamy się też z stolarzem by zrobić szafę na zamówienie do pokoiku
Człowiek tak się szykuje na te ich narodziny i opiekę nad nimi a to jeszcze Tyle czasu , aż za dużo 😅 Najchętniej już chce mieć te dzieciaczki na rękachkleopatr4, Oela91, Anuszka28, Puszek♡, lady_in_black, Kira, marti lubią tę wiadomość
-
Fomyart wrote:Hejka
Wracam po bardzo długiej ciszy
Aktualizacja co u mnie
Przez całe święta rzygałam jak kot,nie chciałam nic jeść ani pić,w środę mój narzeczony wezwał karetkę bo nie miałam siły wstać na własnych nogach, nie zabrali mnie ale kazali jechać do lekarza prowadzącego by coś z tym zrobił
Pojechaliśmy i pani doktor przepisała mi torecan doustnie oraz przepisała zwolnienie do końca tygodnia
Cały czwartek przespałam i w piątek zaczęłam już coś skubać w jedzeniu, pojawiły się zachcianki itp
Weekend spędziłam na luzie jedząc ile wlezie,a w poniedziałek miałam dentystę więc cały dzień stres
Od wczoraj chodzę do szkoły od okresu świątecznego i jakoś daję radę tylko męczy mnie zgaga okropna
Mam plan ze starym na piątek by przemeblować pokoik i nawet mam plany gdzie co będzie stało oraz łóżeczka już są zamówione ( spodobały nam jedne ale miały określony czas by je kupić)
Pokupowałam z trzy paki ubranek na vinted rozmiary 50-62 i ma to w czwartek wszystko poprzy chodzić więc poukładał do szafeczek
Umawiamy się też z stolarzem by zrobić szafę na zamówienie do pokoiku
Człowiek tak się szykuje na te ich narodziny i opiekę nad nimi a to jeszcze Tyle czasu , aż za dużo 😅 Najchętniej już chce mieć te dzieciaczki na rękach
Współczuję takich świąt.
Pokaż jakie łóżeczka upatrzyliście.
Macie już imiona dla chłopców? -
Klarara wrote:Współczuję takich świąt.
Pokaż jakie łóżeczka upatrzyliście.
Macie już imiona dla chłopców?
Takie łóżeczko
https://zapodaj.net/plik-nnMU9P2azd
A imiona dla chłopców już mamy wybrane
Olaf, ponieważ chłopakowi się bardzo podoba
Maks, ponieważ mówią tak na mojego tatę od nazwiska☺️Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
Fomyart wrote:Takie łóżeczko
https://zapodaj.net/plik-nnMU9P2azd
A imiona dla chłopców już mamy wybrane
Olaf, ponieważ chłopakowi się bardzo podoba
Maks, ponieważ mówią tak na mojego tatę od nazwiska☺️
Olaf był też na mojej liście, ale mąż i córka uparli się na Maksa i nie mam nic do gadania.
Przyzwyczaiłam się już, chociaż obawiam się, że będzie później w grupie w przedszkolu np 5 Maksów.Fomyart lubi tę wiadomość
-
Mi się podoba Kostek i Borys, ale Borus to syn mojej przyjaciółki a Konstanty to Stary mnie wyśmiał. Co do dziewczynki mamy aż za dużo Iga, Blanka, Marcelina, Michalina ale chyba będzie Pola. Ewentualnie na drugie Pola. Chociaż my absolitnie nie jesteśmy zwolennikami drugich imion🤣 To długa i skomplikowana historia, ale tak podobno chce mieć na imię nasza bejba🤷♀️👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
blador2 wrote:Mi się podoba Kostek i Borys, ale Borus to syn mojej przyjaciółki a Konstanty to Stary mnie wyśmiał. Co do dziewczynki mamy aż za dużo Iga, Blanka, Marcelina, Michalina ale chyba będzie Pola. Ewentualnie na drugie Pola. Chociaż my absolitnie nie jesteśmy zwolennikami drugich imion🤣 To długa i skomplikowana historia, ale tak podobno chce mieć na imię nasza bejba🤷♀️
Mnie mąż też wyśmiał z Konstantym 😤 -
Klarara wrote:Mnie mąż też wyśmiał z Konstantym 😤
No Kostek fajowo i dla maluszka i dla nastolatka.
Pola dla małej dziewczynki fajnie, nie jestem przekonana dla dorosłej. No ale jak mus to mus🤷♀️👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
kleopatr4 wrote:Mirabellka, to normalne. Ciężko jest wierzyć w coś czego nie widać. Dziecko w brzuchu jest trochę abstrakcją. Z pewnością to dotrze po jakimś czasie po porodzie jak będziemy miały nasze maleństwa w ramionach, tak normalnie na codzień budując razem nowy porządek.
Polecam swoją drogą książkę „Lęki u mam”. Dzięki niej ja sobie zaczęłam powtarzać że cokolwiek bym zrobiła to nic ode mnie nie zależy już teraz. No tak po części poza witaminami;)
Autorka też wspomina że osoby lękowe same tworzą bóle z nerwów i u mnie na przykład to się bardzo potwierdza. Im mniej myślę to tym lepiej się czuję. Nie kuje mnie w żebrach, w klatce nie mam ścisku. Jak tylko wkręcę się w wir rozmyślań to przepadam.
Wierzę że Twoje dzieciątko jest bezpieczne i że robisz wszystko żeby było dla niego jak najlepiej.
Super że zrobiłaś sobie przerwę bo to ważne.
A tak jak słyszę od mamusiek które mają już dzieci to nigdy nie przestaniesz się martwić o swoje dziecko. I jest to przerażające, ale też niesamowite.
A masz kogoś w rodzinie z kim możesz porozmawiać o swoich obawach? Na przykład kuzynka? Może przeszła podobne rozterki?
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Może mamy tego samego Starego 😉
No Kostek fajowo i dla maluszka i dla nastolatka.
Pola dla małej dziewczynki fajnie, nie jestem przekonana dla dorosłej. No ale jak mus to mus🤷♀️
O właśnie, rodzice często nie patrzą na to jak imię będzie brzmiało gdy dzidziuś nie będzie już dzidziusiem, tylko dorosłym człowiekiem. -
Klarara wrote:(chyba nie obrażę nikogo) 🙏
Np taka mała Tosia... A później Pani magister Antonina ok, a dla przyjaciół dalej 30-letnia Tosia? Nie klei mi się to.Klarara lubi tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
-
Rany o Kostka z mężem stoczyłam batalie, ale mąż za żadne skarby się nie chciał zgodzić więc chyba wszystkie trzy mamy tego samego chłopa😅
Ostatecznie u nas został Jasiu, Janek, Jan
Dla dziewczynki było wybrane Iga, nawet byłam pewna se będzie dziewczynka, ale jednak tak fatalnie się czuje na chłopca 😅Klarara lubi tę wiadomość
-
blador2 wrote:Mam tak samo z Tosią! No i ze Stanisławem podobnie bo mały Stasiu pięknie, ale na studiach babka mówiła Staszek i to mi się z takim wujkiem z wąsem kojarzy. Tyle, że moja mama powtarza, że ładne jest każde imię jak się ładnie mówi i ja po latach się z tym zgadzam. A po pobycie w szpitalu znienawidziłam imię Aniela, wolałabym już 1000 razy tą Tosię, bo tak mi się źle kojarzy.
Mama dobrze mówi 😁
Nawiązując do imienia Jan, później można mówić Janek a jak oglądałam serial Przyjaciółki i tam do jednego starego gościa ciągle mówili Jasiek.. to myślałam, że jebne. 🫣 -
blador2 wrote:Mam tak samo z Tosią! No i ze Stanisławem podobnie bo mały Stasiu pięknie, ale na studiach babka mówiła Staszek i to mi się z takim wujkiem z wąsem kojarzy. Tyle, że moja mama powtarza, że ładne jest każde imię jak się ładnie mówi i ja po latach się z tym zgadzam. A po pobycie w szpitalu znienawidziłam imię Aniela, wolałabym już 1000 razy tą Tosię, bo tak mi się źle kojarzy.
Taki nastolatek Stasiek też nie dla mnie. 😁blador2 lubi tę wiadomość
-
Pamiętam jak moja znajoma z lo w 2014 dała na imię córce Helena. Wtedy za głowę się łapałam, bo starodawne i brzydkie. A dzięki tej Helence bardzo polubiłam to imię, jest fantastyczna i imię pasuje do niej w 100%
Jeśli zdecydujemy się na pierwsze Pola, to opiszę Wam we wrześniu tą historię🤞 No ale podwójne Iga Pola mi nie gra...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2024, 20:10
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023