🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Fomyart, ogromne gratulacje. Masz to za sobą. Wyniki super. Tak naprawdę nikt w doroslym życiu nie patrzy na wynik. Liczy się tylko czy masz tą mature. Żeby dostać się na studia to już wiadomo inna sprawa. Ale dasz radę 😉
WeraAnna zachowanie koleżanki uważam że nie na miejscu. Należę do tych osób, które nie komentuja i nie obgadują. I tego samego chciałabym innych. Niestety ludzie myślą, że mogą w ten sposób komentowac i że to jest fajne..
Udało mi się do luxmedu dodzwonić. Krzywa będę miała w piątek. Będzie coś koło 26tc. Na wtorek muszę ją miec. Skoro lekarz tak mi zalecił to nie analizuje czy dobrze czy źle.
Spotkałam się dziś z przyjaciółka. Przywiozła mi po swoich córkach tyle ubranek na początek🥰 nie wiem czy zdarze to wszystko co już mam założyć😉 niektóre trochę dziewczęce ale w domu się wykorzysta. Wszystko super jakościowo, niezniszczone. MiloFomyart, lady_in_black lubią tę wiadomość
-
Królowa śniegu, co u Ciebie słychać? Spokojniej?
🍀
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
👩🏻❤️💋👨🏻 👧🏻♡ -
Ja mam zrobić krzywą w 26 tygodniu, nie kazała mi wcześniej, więc tak zrobię.
Fomyart gratulacje 👌😘 fajnie mieć to za sobą.
Dziewczyny stoję dzisiaj pół dnia przy żelazku i to serio pół dnia. Moje zalazko już mnie denerwowało delikatnie mówiąc i zamówiłam sobie żelazko z generatorem pary z Tefala nie było jakoś droższe od zwykłego żelazka a nie zajmuje więcej miejsca, normalnie teraz to ja wreszcie mam wyprasowane ciuchy, jestem w szoku jak szybko i łatwo mi się prasuje teraz, miałam 3 prania z soboty i dzisiejsze też 3 prania do wyprasowania a teraz dosłownie padam na pysk 🤦 zmęczona ale usatysfakcjonowana 😁Fomyart lubi tę wiadomość
-
WeraAnna wrote:Kurczę mi też lekarka kazała przed następną wizytą czyli najpóźniej w 25 t🧐
Dziewczyny ale się dzisiaj wkurzyłam. Niby nic takiego ale nie mogę się po tym przestać denerwować. Zajechałam do pracy podrzucić dokument dla księgowej i koleżanka, której dość dawno nie widziałam, przewracając oczami skomentowała „o jeju ale ty duuuża jesteś”. No powiedzcie czy ja przesadzam czy jednak jej zachowanie jest faktycznie nie na miejscu??
Mnie z kolei brzuch się zatrzymał i nie rośnie od 2 tyg. Ostatnio 2 różne osoby które pytały jak daleko jestem i powiedziałam że zaczynam 6 miesiąc niedługo to mówiły że taki mały brzuch i było mi przykro, bo martwię się czy maluszek przybiera odpowiednio przez moją anemię…Baby #1 Wrzesień 2024 -
Pewnie, że nie należy komentować wyglądu innych czy to w ciąży, czy bez niej.
Warto jednak pamiętać, że oceny danej osoby, to jej punkt widzenia, czasem jej wspomnienia własnej ciąży... i nijak się nie mają do Was.
Sytuacja sprzed paru dni. Spotkanie w hurtowni. Jedna Pani, która zapytała mnie o miesiąc, chwaliła kształtny, nieduży brzuch. Inna, kilka minut później, pytała czy rodze za chwilę, bo brzuch taki duzy;)
To tylko ich ocena, ich oko. Nie wy😘
Wy wszystkie jesteście cudowne😘kleopatr4, Puszek♡, marti lubią tę wiadomość
Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Ja wczoraj jak poszłam do lekarza rodzinnego, a brzuch mam w moim odczuciu duży i mówię o ciąży, a on do mnie czy się staram czy już urodziłam🤣
lady_in_black, Anuszka28, karola_b, marti lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Ja dziś znowu zmagam się z ogromnym bólem głowy 😩. Nie wiem czy nie będę wymiotować przez to. Nic nie pomogą - woda, woda gazowana z solą, cola. Spałam 2h w ciągu dnia i podczas snu było ok, wstałam i od nowa ból tylko ze większy.
Dziś na jodze słyszałam rozmowę dwóch dziewczyn, jedna jest w 23 tc a brzuch ma z dwa razy większy ode mnie 🫣. Jest szczupła ale brzuszek całkiem spory, więc myślę że to kwestia indywidualna.kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
kleopatr4 wrote:Nikt się nie powinien wtryniać ani komentować tego na co nie mamy wpływu!
Mnie z kolei brzuch się zatrzymał i nie rośnie od 2 tyg. Ostatnio 2 różne osoby które pytały jak daleko jestem i powiedziałam że zaczynam 6 miesiąc niedługo to mówiły że taki mały brzuch i było mi przykro, bo martwię się czy maluszek przybiera odpowiednio przez moją anemię…kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Nowanna współczuję🫂 jedyny lek to przespać i przetrwać bo podejrzewam, że paracetamol nie działa jak na mnie. Polecam odpalić na youtube medytacje na sen, ostatnio udało mi się dzięki nim zasnąć o 19 i przespać ten ból.
Kleopatr4 tak to prawda, z synem byłam wielka, a on w 37 tc urodził się 2800👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Puszek♡ wrote:Ja mam zrobić krzywą w 26 tygodniu, nie kazała mi wcześniej, więc tak zrobię.
Fomyart gratulacje 👌😘 fajnie mieć to za sobą.
Dziewczyny stoję dzisiaj pół dnia przy żelazku i to serio pół dnia. Moje zalazko już mnie denerwowało delikatnie mówiąc i zamówiłam sobie żelazko z generatorem pary z Tefala nie było jakoś droższe od zwykłego żelazka a nie zajmuje więcej miejsca, normalnie teraz to ja wreszcie mam wyprasowane ciuchy, jestem w szoku jak szybko i łatwo mi się prasuje teraz, miałam 3 prania z soboty i dzisiejsze też 3 prania do wyprasowania a teraz dosłownie padam na pysk 🤦 zmęczona ale usatysfakcjonowana 😁
Jakie żelazko wybrałaś? Ja przy przeprowadzce chyba będę wymieniała. Kupiłam stacje parowa z elektroliza ale badziewie to straszne. Nie wspominając już, że dużo miejsca zajmuje. Myślę, że nie będę go ze sobą zabierała i do domu kupię właśnie jakieś dobre żelazko z dużym wyrzutem pary. -
Miałam dziś w nocy już 2 sen związany z moim pokarmem… od kilku dni lewa pierś kuje, zmienił się też kolor i konsystencja mleka - faktycznie płynne złoto😉 noszę wkładki z neno, bo robiły mi się plamy i przeciekałam coraz bardziej.
Przez te moje nowe atrakcje zaczęłam czytać i rozmyślać i chyba spróbuję kpi.
Boję się co to będzie z moimi niedoborami i czy dam radę zwiększyć kaloryczność posiłków żeby się nie wykończyć, ale czego dla maluszka się nie robi… jak hematolog da mi zielone światło (kontrolne badania w czerwcu) to chcę zakupić laktator muszlowy na obie piersi.
Cieszę się, że mam tak wielkie wsparcie w mężu i on powiedział, że nie muszę się na to decydować, jeśli nie czuję się gotowa. Fajnie że rozmawiamy o realiach 4 trymestru. Według planu A na początku jedno by wstawało, żeby przygotowywać mm, a drugie próbowałoby spać. Gdybym zaczęła kpi to co 3h musiałabym i tak mieć sesje z laktatorem, czy w dzień czy w nocy, więc mąż zaproponował, że może wstawać na lulanie, a ja w łóżku będę sobie odciągać na śpiocha. Ciekawe jak to wyjdzie, ale czuję, że chcę spróbować!
Aż ciężko uwierzyć jak to w ciąży perspektywa na tyle rzeczy się zmienia. Największe lekcje pokory przychodzą chyba w macierzyństwie.
Czy któraś z Was też planuje kpi lub wcześniej miałyście z tym do czynienia?Fomyart lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Nowanna wrote:Ja dziś znowu zmagam się z ogromnym bólem głowy 😩. Nie wiem czy nie będę wymiotować przez to. Nic nie pomogą - woda, woda gazowana z solą, cola. Spałam 2h w ciągu dnia i podczas snu było ok, wstałam i od nowa ból tylko ze większy.
Dziś na jodze słyszałam rozmowę dwóch dziewczyn, jedna jest w 23 tc a brzuch ma z dwa razy większy ode mnie 🫣. Jest szczupła ale brzuszek całkiem spory, więc myślę że to kwestia indywidualna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 21:40
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
kleopatr4 wrote:Miałam dziś w nocy już 2 sen związany z moim pokarmem… od kilku dni lewa pierś kuje, zmienił się też kolor i konsystencja mleka - faktycznie płynne złoto😉 noszę wkładki z neno, bo robiły mi się plamy i przeciekałam coraz bardziej.
Przez te moje nowe atrakcje zaczęłam czytać i rozmyślać i chyba spróbuję kpi.
Boję się co to będzie z moimi niedoborami i czy dam radę zwiększyć kaloryczność posiłków żeby się nie wykończyć, ale czego dla maluszka się nie robi… jak hematolog da mi zielone światło (kontrolne badania w czerwcu) to chcę zakupić laktator muszlowy na obie piersi.
Cieszę się, że mam tak wielkie wsparcie w mężu i on powiedział, że nie muszę się na to decydować, jeśli nie czuję się gotowa. Fajnie że rozmawiamy o realiach 4 trymestru. Według planu A na początku jedno by wstawało, żeby przygotowywać mm, a drugie próbowałoby spać. Gdybym zaczęła kpi to co 3h musiałabym i tak mieć sesje z laktatorem, czy w dzień czy w nocy, więc mąż zaproponował, że może wstawać na lulanie, a ja w łóżku będę sobie odciągać na śpiocha. Ciekawe jak to wyjdzie, ale czuję, że chcę spróbować!
Aż ciężko uwierzyć jak to w ciąży perspektywa na tyle rzeczy się zmienia. Największe lekcje pokory przychodzą chyba w macierzyństwie.
Czy któraś z Was też planuje kpi lub wcześniej miałyście z tym do czynienia?
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
kleopatr4 wrote:Czy któraś z Was też planuje kpi lub wcześniej miałyście z tym do czynienia?
Miałam dużo pokarmu dosyć szybko, ale miałyśmy problem z ssaniem z cyca. Ciągły płacz, kolki, problemy z przybieraniem masy. Po miesiącu zaczęłam już tylko odciągać mleko, ale wytrwałam tak tylko 3 miesiące. Z perspektywy czasu mając wtedy takie parcie na kp, żałuję że nie wzięłam dobrej doradczyni laktacyjnej. Słuchałam się tylko położnej środowiskowej, która wzbudzała we mnie nienawiść do kp i poczucie winy.
Uwierzcie, że całą 2 ciążę z synem mówiłam, że nie będę karmić 🤭 Po porodzie jak przystawili... Tak zostało prawie 8 miesięcy pięknego kp 😉lady_in_black, Anuszka28, kleopatr4, marti lubią tę wiadomość
-
Karmiłam córkę KPI przez 4,5 mca to nie dla mnie, wydawało mi się że tracę tyle czasu i nigdzie nie mogę wyjść bo zaraz muszę odciągać mleko. W nocy mnie wkurzało bo miałam wrażenie że nic nie śpię tylko odciągam.
Ja jestem za leniwa na to, po 4,5 mca przeszliśmy na MM w sumie tez przez stres miałam z każdym miesiącem mniej pokarmu.
Nie mogłam karmić piersią bezpośrednio przez wadę serca.kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
lady_in_black wrote:A czemu rozważasz kpi a nie kp w takim razie? 🙂 Pytam jako leniwa klucha, kp wydaje mi się wygodniejsze. Wyprowadźcie mnie z błędu, jeśli się mylę 😅
kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Też byłam kpi, córka wcześniak nie miała siły ssać, a ja jedyne co mogłam dla niej zrobić jak leżała pod aparaturą to dać moje mleko. Po 3/4 miesiącach udało nam się przejść na pierś i byłam wniebowzięta. Równolegle dalej odciągałam bo musieliśmy mocno kontrolować przyrosty itd. Dla mnie kpi to bardzo trudna lekcja, dużo wtedy płakałam, byłam padnięta, bezsilna i do teraz jak mam jakieś filmiki z tego czasu z córeczką to słyszę laktator w tle i mnie wzdryga...😬
Kp (mimo, że nie miałam chwil uniesienia, jakie to słodkie i urocze) było dla mnie zdecydowanie łatwiejsze, bez wyparzania tego badziewia, ogromna ilość czasu, kóra była zaoszczędzona. Teraz obiecałam sobie, że nie robie parcia, będzie co będzie, ale nie dam się temu pochłonąć.kleopatr4 lubi tę wiadomość
-
Osa 🐝 wrote:Królowa śniegu, co u Ciebie słychać? Spokojniej?
🍀
Wczoraj akurat coś pisałam, to możesz luknąć i przeczytać. Ogólnie nie jest mi łatwo. Proces w budowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2024, 23:53
👩🏼’89
AMH 9,2
Drożność jajowodów 👍
Kariotypy 👍
👱🏻♂️’84
Nasienie 👍
Kariotypy 👍
Niepłodność idiopatyczna
☀️05.2023 - 1 procedura IVF
2x🥚 - 2 zarodki, które przestały się rozwijać w 3 dobie❌
☀️09.2023 - 2 procedura IVF
17x🥚 - 6 zarodków wysokiej klasy
05.09 - 1 transfer - 9tc 👼💔
27.12 - 2 transfer blastki 4.1.2.
1.01 - dwie kreski 🙏 trzymaj się okruszku
2.01 - 20,2 beta hcg
5.01 - 105,6 beta hcg
15.01 - 5541 beta hcg 🤩
23.01 - bijące serduszko💓 28178 beta hcg
6.02 - CRL 1,9cm ❤️ FHR 150
23.02 - 4,2cm ❤️
4.03 - prenatalne - 6,3cm ❤️☺️
22.03 - 145g szczęścia 🫶
19.04 - 315g 🩷
6.05 - połówkowe - 450g
07.06 - 1.15kg
12.07 - prenatalne - 1.8kg Maja💖
Nie będzie mi przeszkadzało wstawanie i odciąganie mleka co np.3 godziny czy też przykładanie maluszków do siebie jak akurat będę u rodziców czy też podczas jakieś trasy i nie będę miała jak zagrzać pokarmu
Specjalnie do takiego połączenia kupiliśmy butelki Philips z nakładkami imitującymi pierś, ma nam to pomóc w połączeniu kp i kpi
kleopatr4 lubi tę wiadomość