🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
blador2 wrote:Ja bym się tylko cieszyła gdyby bobo rosło a ja nie😉
U mnie koszmarna noc, taka jak na końcówce 3 trymestru😵💫 a co przysnęłam to pobudka na siku, dzisiaj od 18 zwilżam tylko usta, zobaczymy czy to coś da.Baby #1 Wrzesień 2024 -
kleopatr4 wrote:Mi się sprawdza picie wody od samego rana do 18 szklankami. Później tylko po łyczku i nie chodzę w nocy od jakiegoś czasu😍👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
kleopatr4 wrote:Mi się sprawdza picie wody od samego rana do 18 szklankami. Później tylko po łyczku i nie chodzę w nocy od jakiegoś czasu😍
U mnie nie ma reguły, cały dzień piję wodę, ponad 1,5l, ale przychodzi wieczór i mam wielkie pragnienie, a w nocy się budzę z bólem ust, języka bo są niemal popękane z braku wody 😵 w nocy dzisiaj wypiłam ponad litr 😵 ja podejrzewam że to przez moją cukrzycę ciążową, biorę na noc insulinę. Przed ciążą jak brałam metformax też się budziłam z pragnienia. Chyba taki już mój urok 🥴♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
Ja miałam taki czas około miesiąca że się nie budziłam w nocy na siku i myślałam że mi się pęcherz przyzwyczaił a od tygodnia znowu się budzę i za każdym razem muszę się napić bo tak mnie suszy
-
Ja spokojnie wypijam koło 3 litrów wody dziennie i nie chodzę siku w nocy. Niesamowite jak każda z nas ma inaczej.
Za to dziś męczyłam się z zaśnięciem chyba do 3 w nocy, pobudka na tętno o 6.
W szpitalu zostajemy do poniedziałku. Okazało się, że podobno ciężko było mi założyć ten szew na tak krótkiej szyjce i chcą mieć pewność że macica mi się nie zacznie buntować. Nie podoba mi się to ale nie dyskutuję, wylezę jeszcze te 3 dni 😔
Co do wagi, ja startowałam z 52 kg, aktualnie 59. Lubię siebie z tym brzuszkiem, podobam się sobie bardzo i od ludzi też komplementy zbieram, co jest bardzo miłe, bo zawsze byłam wobec siebie bardzo krytyczna. Wrzucam wam siebie trochę w negliżu ze szpitalnej sali ale nie mam z tym problemu. Nawet ładne zdjęcie mi wyszło.
https://zapodaj.net/plik-ANXKs0Nb5T
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 10:24
nutella_, Akczi, blador2, Puszek♡, bonassola, kleopatr4, marti, Nowanna, Aaga, Ojejku lubią tę wiadomość
-
Zenka1 wrote:Ja spokojnie wypijam koło 3 litrów wody dziennie i nie chodzę siku w nocy. Niesamowite jak każda z nas ma inaczej.
Za to dziś chyba męczyłam się z zaśnięciem chyba do 3 w nocy, pobudka na tętno o 6.
W szpitalu zostajemy do poniedziałku. Okazało się, że podobno ciężko było mi założyć ten szew na tak krótkiej szyjce i chcą mieć pewność że macica mi się nie zacznie buntować. Nie podoba mi się to ale nie dyskutuję, wylezę jeszcze te 3 dni 😔
Co do wagi, ja startowałam z 52 kg, aktualnie 59. Lubię siebie z tym brzuszkiem, podobam się sobie bardzo i od ludzi też komplementy zbieram, co jest bardzo miłe, bo zawsze byłam wobec siebie bardzo krytyczna. Wrzucam wam siebie trochę w negliżu ze szpitalnej sali ale nie mam z tym problemu. Nawet ładne zdjęcie mi wyszło.
https://zapodaj.net/plik-ANXKs0Nb5TZenka1 lubi tę wiadomość
-
Zenka super zdjęcie! Mam bardzo podobny brzuszek😍 ja startowałam też z 52kg teraz 57. Moja lekarka wolałaby żeby było więcej no ale robię co mogę 🤷🏻♀️
Jak ja Ci zazdroszczę tych tatuaży! Ja niestety nie mogę mieć nawet malutkiego😭
Trzymam kciuki za szew.
Moje chłopaki dzisiaj wyjechały na dwie noce do Torunia więc mam czas na zrobienie porządku w książeczkach, zabawkach i ubrankach dla malucha. Jak syn jest w domu to nic ale to absolutnie NIC nie mogę wyrzucić, nawet pustych opakowań więc wykorzystam czas i odchudzę zasób jego skarbów 😝
Zazdroszczę samotnego wieczoru z mężem🥰 -
WeraAnna wrote:Zenka super zdjęcie! Mam bardzo podobny brzuszek😍 ja startowałam też z 52kg teraz 57. Moja lekarka wolałaby żeby było więcej no ale robię co mogę 🤷🏻♀️
Jak ja Ci zazdroszczę tych tatuaży! Ja niestety nie mogę mieć nawet malutkiego😭
Trzymam kciuki za szew.
Moje chłopaki dzisiaj wyjechały na dwie noce do Torunia więc mam czas na zrobienie porządku w książeczkach, zabawkach i ubrankach dla malucha. Jak syn jest w domu to nic ale to absolutnie NIC nie mogę wyrzucić, nawet pustych opakowań więc wykorzystam czas i odchudzę zasób jego skarbów 😝
Zazdroszczę samotnego wieczoru z mężem🥰
Ja jestem dokładnie 2 tyg przed Tobą więc jest szansa że mnie dogonisz też nie mam zbyt wielu zdjęć, a te które robi mi narzeczony to zdecydowanie nie nadają się do publikacji ani albumu 😅🫣. Nie planowałam tego, ale utknęłam na pinterescie i tam jest kopalnia inspiracji. Chyba się umówię z kimś na zdjęcia jak już wyjdę bo jestem bardzo sentymentalna i lubię sobie oglądać fajne momenty z życia. To szpitalne zdjęcie fajnym momentem nie będzie, ale na pewno przypomni mi kiedyś jaka byłam dzielna.marti lubi tę wiadomość
-
Zenka nie dziwię się że się sobie podobasz bo wyglądasz właśnie tak jak większość z nas chciałabym wyglądać w ciąży 😉 pięknie! Nie wiem jak Ty dajesz radę wypić tyle wody, mi już nie chodzi o to sikanie ale ja tyle wody nie mieszczę po prostu 🤦
Zenka1, blador2 lubią tę wiadomość
-
Kapa wrote:To moja pierwsza ciąża i właśnie nie wiem, jak to ma wyglądać. W internecie wszędzie informacje, że 0,5 kilo na tydzień, nigdzie nie znalazłam info o skokowym przyroście. Dlatego może wy mi powiecie, jak to u was wygląda lub wyglądało
Można skokowo przybierać, różni też bywa z apetytem. Jeśli dziecko rośnie, nie ma się czym martwić 🙂
Zenka- wyglądasz przepięknie 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja, 11:02
Kapa lubi tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
My się z okruszkiem widzimy dopiero 17 czerwca, po prawie 6 tygodniach. Nie potrzebuje teraz tak często go widywać, ufam sobie i jemu. Pewnie już koło 1kg stuknie.
Chce przygotować sobie ściągawki na lodówkę m.in. z pierwszą pomocą, z instrukcją przechowywania mleka, informacje dla „niani” o rytuałach i godzinach wyciszeni, aktywności. Polecacie coś jeszcze sobie przygotować?
Ja łatwiej funkcjonuję jeśli mogę zerknąć sobie co jakiś czas i utrwalić.Puszek♡ lubi tę wiadomość
Baby #1 Wrzesień 2024 -
Puszek♡ wrote:Zenka nie dziwię się że się sobie podobasz bo wyglądasz właśnie tak jak większość z nas chciałabym wyglądać w ciąży 😉 pięknie! Nie wiem jak Ty dajesz radę wypić tyle wody, mi już nie chodzi o to sikanie ale ja tyle wody nie mieszczę po prostu 🤦
Dziękuję Puszek i pozostałym dziewczynom 🥹, choć chętnie oddałabym ten dobry wygląd za wyjście do domu i pewność że dotrwam przynajmniej do 37 tygodnia bez komplikacji. Nawet mogłabym przybrać więcej, serio. Byłaby lepsza baza do robienia formy po ciąży 😅 Z tą wodą to mój organizm chyba tak już się przyzwyczaił do picia, że sięgam automatycznie po nią nie myśląc o tym. W ogóle jednym z pierwszych objawów i tej i poprzedniej ciąży było mega pragnienie od samego początku.Puszek♡ lubi tę wiadomość
-
lady_in_black wrote:Nie sugeruj się internetem 🙂 ja ostatnio zaliczyłam reprymendę za 0,5 kg na tydzień 😛🫣
Można skokowo przybierać, różni też bywa z apetytem. Jeśli dziecko rośnie, nie ma się czym martwić 🙂
Zenka- wyglądasz przepięknie 🙂
No właśnie nie wiem, czy rośnie, bo moja wizyta była właśnie 3 tygodnie temu. Apetyt mam ciągle ten sam, czyli spory. Ale wierzę, że jednak jest ok 🤭
Dzięki dziewczyny -
Zenka to fakt wyglądasz przepięknie! Ja to takie słoniątko, ale trudno, raz schudłam, schudnę drugi, tylko żebym miała siłę się kulać😉
Kleopatr4 podziwiam, ja teraz mam 4 tygodnie i nie wiem jak wytrzymam bo do tej pory najdłużej nie widziałyśmy się 3 tygodnie👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Zenka, super zdjęcie i piękne ciało.
Też lubię tatuaże i marzy mi się rękaw.. ale to już chyba marzeniem zostanie. Mam obok kostki na nodze galazke z kwiatami. I na tym niestety pewnie będzie koniec. Droga inwestycja a na najbliższe lata mamy już troche planów, więc trzeba pozostać przy marzeniach.
😉
Co do wagi to obecnie mam +7. W ostatnim miesiącu doszedł 1kg.