X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mały będzie spał w swoim łóżeczku u nas w pokoju, ewentualnie dostawka jak będzie bardzo wymagający z cycem. Córka poszła do siebie gdzieś w wieku 3 lat potem na jakiczas wróciła i już ponad pół roku śpi w swoim pokoju, mamy zapalone małe lampki żeby w nocy trafiła. Ja może jestem wyjątkiem, ale... niecierpię spać z moją córką😅 ona zresztą z nami też. Bardzo się wierci, robi obroty po 360st, kopie nas w głowy, brzuchy itd. Nienawidzi być przykryta więc się rozkopuje, a i tak jest jej za gorąco i... kładzie się na ziemi bo jest chłodniej 😅 więc dla każdego wygodniej jak każdy śpi w swoim łóżku.

• Osa 🐝 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy pokoik małej z komodą, łóżeczkiem i szafą, ale dostawka będzie w naszej sypialni, nie wyobrażam sobie nie mieć tego maleństwa przy sobie 🥹 jak zasnąć 🙈
    Pokój będzie do użytku codziennego

event.png
    39+1 4000g 56cm ☀️
    👧🏻♡
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej wpadłam w to Vinted... po co mi to było 😅
    Jedyne to kupie tam jeszcze bujaczek z babybjorn i na tym koniec 😁

• blador2 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczę, że drugie będzie lepiej spało niż pierworodny🫣 z którym spałam po pół nocy do 7 r.ż. a usypiałam do 8 r.ż.🫣 ale gdzieś z tyłu głowy mam, że siostra może być równie wymagająca😊

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga wrote:
    U nas mały będzie spał w swoim łóżeczku u nas w pokoju, ewentualnie dostawka jak będzie bardzo wymagający z cycem. Córka poszła do siebie gdzieś w wieku 3 lat potem na jakiczas wróciła i już ponad pół roku śpi w swoim pokoju, mamy zapalone małe lampki żeby w nocy trafiła. Ja może jestem wyjątkiem, ale... niecierpię spać z moją córką😅 ona zresztą z nami też. Bardzo się wierci, robi obroty po 360st, kopie nas w głowy, brzuchy itd. Nienawidzi być przykryta więc się rozkopuje, a i tak jest jej za gorąco i... kładzie się na ziemi bo jest chłodniej 😅 więc dla każdego wygodniej jak każdy śpi w swoim łóżku.

Nie jesteś 😁 dla mnie każdy powinien spać w swoim łóżku. Jak córka wędrowała do nas w nocy to wstawałam niewyspana i wkurzona. No i z mężem też chcę mieć relacje małżeńsko-łóżkowe i poszaleć czasami, ubrać coś fajnego a nie matka kwoka w stare gacie i z dziećmi do łóżka 🫣

Aaga, Nowanna, bonassola, marti lubią tę wiadomość

1;20716;93
  • Mami36 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Nie jesteś 😁 dla mnie każdy powinien spać w swoim łóżku. Jak córka wędrowała do nas w nocy to wstawałam niewyspana i wkurzona. No i z mężem też chcę mieć relacje małżeńsko-łóżkowe i poszaleć czasami, ubrać coś fajnego a nie matka kwoka w stare gacie i z dziećmi do łóżka 🫣
    Odpowiem jako matka kwoka🙂-śpiąc z dziećmi nie trzeba mieć starych gaci i można mieć fajne piżamki🙂 poszaleć można wyjść do innego pokoju. Ale oczywiście rozumiem, że każdy robi jak jest dla niego najlepsze i nie zawsze da się spać z dzieckiem.

mm02, Kira lubią tę wiadomość

• lady_in_black Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję na początku dostawkę, za chwilę pewnie mała będzie spala z nami. Za bardzo lubię spać, żeby robić maratony po domu 😅 mąż się zarzeka, że łóżko jest nasze, ale jestem przekonana, że się szybko podda 🙂

blador2, Zenka1 lubią tę wiadomość

preg.png
    ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
    12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
    08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
    05.01.24- ⏸️cień cienia
    07.01.24 beta 66 :)/09.01.24 beta 161 :)
    24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
    01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
    21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
    01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
    06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
    14.04.24 250 g :)
    25.04.24 300 g: )
    15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g :)
    05.06.24 830 g :)
    5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami36 wrote:
    Odpowiem jako matka kwoka🙂-śpiąc z dziećmi nie trzeba mieć starych gaci i można mieć fajne piżamki🙂 poszaleć można wyjść do innego pokoju. Ale oczywiście rozumiem, że każdy robi jak jest dla niego najlepsze i nie zawsze da się spać z dzieckiem.
    Popieram :-D wiem o co chodzi, generalnie fajnie miec lozko dla siebie ale tak jak mowisz, inne pokoje też ok. My akurat mamy procz sypialni kanape z lozkiem w salonie i udalo sie spłodzic potomka a zajelo nam to az rok 😁

• Klarara Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami36 wrote:

Wierzę, że nie masz starych gaci. 😂
    Oczywiście jak kto woli.
    Dla mnie łóżko jest moją oazą po całym dniu.☺️

1;20716;93
  • Ojejku Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ten moment też nie chciałabym i nie wyobrażam sobie, żeby dziecko spało z nami w łóżku, ale też wiem, że teraz, to ja sobie mogę planować 🙈

Zenka1, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Oela91 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2024, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kleopatr4 wrote:
    Nowanna i chyba oela, wy jesteście z Trójmiasta - czy tez macie gorszy dzień? Bo może to pogoda?
    Wpadam w chwili pisania na to żeby zmierzyć ciśnienie, więc idę to zrobić…

Ja od wczoraj w szpitalu i cały czas mam gorszy dzien 😂 nawet nie wiem jaka pogoda dzisiaj, okno na dziedziniec i słońce tylko przez godzine do mnie trafiało…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2024, 23:42

• Aaga Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela czyli amnio jeszcze nie jest przesądzona?

Ja zaraz do dentysty, już jestem przerażona. Staram się mega dbać o zęby, ale i tak często mam coś do zrobienia. Mój mąż tylko szczotkuje i nie ma nawet najmniejszej dziurki🤨
    Orientujecie się jak jest z refundacją w ciąży?

Oela91 lubi tę wiadomość

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O północy już czułam się tak źle że mąż musiał jechać na stację po colę. Brało mnie na wymioty. Wszystko co się dało zrobiłam i wyczerpałam domowe sposoby na to osłabienie. Oby to nie był powrót mdłości po prostu🥺

Baby #1 Wrzesień 2024
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela w szpitalu można mieć dobry tylko dzień kiedy się z niego wychodzi😉 no ciekawe jaką podejmą decyzję...

Aaga kciuki za wizytę. Ja mam nadzieję, że dzieci będą miały zęby w rodzinę Starego, bo ja każdy ząb połatany, mój mąż raptem 2, a jego brat 35 lat i żadnego ubytku😱

Kleopatr4 a poczułaś się chociaż troszkę lepiej? Jak dzisiaj ciśnienie? Co do mdłości to ja się nie wypowiem... bo nadal mam, z synem miałam do 13/14 tc i potem ze 2 tygodnie po 30 tygodniu

Ja dostałam wiatru w żagle po tych wynikach. Nawet to, że wstałam o 4 i już mnie męczy łazienka, przeszkadza mniej 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2024, 08:34

Aaga, Oela91 lubią tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Zenka1 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela trzymam kciuki i wierzę z jakąkolwiek będzie decyzja to będzie dla was najlepsza.

Fajna dyskusja się wywiązała odnośnie tego spania i teraz jeszcze bardziej mam mętlik 😅 W razie czego przestawić meble to chwila moment, więc zobaczymy jak to wyjdzie finalnie.

Zrobiłam sobie wstępną listę kilku modeli terenowych karocy

- [ ] Roman Ivi
    - [ ] Thule Urban glide 4
    - [ ] Bugaboo fox club
    - [ ] Bugaboo fox 5
    - [ ] Venicci tintum edge

Pojedziemy dziś rozejrzeć się i posłuchać co sprzedawcy polecają.

Oela91, kleopatr4 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blador ja właśnie też, ale o dziwo wszystko git, ściągnął kamień i fluoryzacja :) No i mam nitkowac i szczoteczka elektryczna - i nic nie zapłaciłam to mi się najbardziej podobało 😅

Kleopatra ja od jakiegoś tygodnia też mam nawrót mdłości i kwaśny posmak w ustach i ciągłe uczucie przepełnienia. Czasami mały wali już chyba po żołądku bo w sekunde potrafi mnie tak naciągnàć, że masakra. Dziś cała noc walił w okolicach pęcherza więc łazienka dosłownie co 5 min ledwo na oczy patrze, a do tego cała obolała jestem...

Dla mnie szpitale to trauma...

• Oela91 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny! To jest cudowna grupa, szkoda ze nie ma na niej tylko nudnych ciąż, ale z takim wsparciem żadne anomalie nie straszne 💪

Dokładnie, amnio nie jest przesądzona, ale jeśli będą kluli, to akurat liczę ze mnie jeszcze zostawia na obserwacji bo będę się czuła bezpieczniej w szpitalu 🙂

Zenka1, blador2, Aaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość

• Zenka1 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oela ja pamiętam że po mojej amnio wykonanej nie w szpitalu kazali mi jeszcze siedziec chyba godzinę czy dwie i robili ponowne usg. Jeśli jesteś w szpitalu na pewno nie puszczą Cię po tym od razu do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2024, 10:30

Oela91 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Oela91 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenka1 wrote:
    Oela ja pamiętam że po mojej amnio wykonanej nie w szpitalu kazali mi jeszcze siedziec chyba godzinę czy dwie i robili ponowne usg. Jeśli jesteś w szpitalu na pewno nie puszczą Cię po tym od razu do domu.

A w ktorym tygodniu miałaś robioną?

• Zenka1 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2024, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15+ kilka dni. Więc Ciebie na pewno baczniej będą obserwować

Oela91 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ