🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas mały będzie spał w swoim łóżeczku u nas w pokoju, ewentualnie dostawka jak będzie bardzo wymagający z cycem. Córka poszła do siebie gdzieś w wieku 3 lat potem na jakiczas wróciła i już ponad pół roku śpi w swoim pokoju, mamy zapalone małe lampki żeby w nocy trafiła. Ja może jestem wyjątkiem, ale... niecierpię spać z moją córką😅 ona zresztą z nami też. Bardzo się wierci, robi obroty po 360st, kopie nas w głowy, brzuchy itd. Nienawidzi być przykryta więc się rozkopuje, a i tak jest jej za gorąco i... kładzie się na ziemi bo jest chłodniej 😅 więc dla każdego wygodniej jak każdy śpi w swoim łóżku.
-
My robimy pokoik małej z komodą, łóżeczkiem i szafą, ale dostawka będzie w naszej sypialni, nie wyobrażam sobie nie mieć tego maleństwa przy sobie 🥹 jak zasnąć 🙈
Pokój będzie do użytku codziennego
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 👧🏻 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
🤰🏻 ♡ -
Ja liczę, że drugie będzie lepiej spało niż pierworodny🫣 z którym spałam po pół nocy do 7 r.ż. a usypiałam do 8 r.ż.🫣 ale gdzieś z tyłu głowy mam, że siostra może być równie wymagająca😊👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Aaga wrote:U nas mały będzie spał w swoim łóżeczku u nas w pokoju, ewentualnie dostawka jak będzie bardzo wymagający z cycem. Córka poszła do siebie gdzieś w wieku 3 lat potem na jakiczas wróciła i już ponad pół roku śpi w swoim pokoju, mamy zapalone małe lampki żeby w nocy trafiła. Ja może jestem wyjątkiem, ale... niecierpię spać z moją córką😅 ona zresztą z nami też. Bardzo się wierci, robi obroty po 360st, kopie nas w głowy, brzuchy itd. Nienawidzi być przykryta więc się rozkopuje, a i tak jest jej za gorąco i... kładzie się na ziemi bo jest chłodniej 😅 więc dla każdego wygodniej jak każdy śpi w swoim łóżku.
Nie jesteś 😁 dla mnie każdy powinien spać w swoim łóżku. Jak córka wędrowała do nas w nocy to wstawałam niewyspana i wkurzona. No i z mężem też chcę mieć relacje małżeńsko-łóżkowe i poszaleć czasami, ubrać coś fajnego a nie matka kwoka w stare gacie i z dziećmi do łóżka 🫣Aaga, Nowanna, bonassola, marti lubią tę wiadomość
-
Klarara wrote:Nie jesteś 😁 dla mnie każdy powinien spać w swoim łóżku. Jak córka wędrowała do nas w nocy to wstawałam niewyspana i wkurzona. No i z mężem też chcę mieć relacje małżeńsko-łóżkowe i poszaleć czasami, ubrać coś fajnego a nie matka kwoka w stare gacie i z dziećmi do łóżka 🫣
mm02, Kira lubią tę wiadomość
-
Ja planuję na początku dostawkę, za chwilę pewnie mała będzie spala z nami. Za bardzo lubię spać, żeby robić maratony po domu 😅 mąż się zarzeka, że łóżko jest nasze, ale jestem przekonana, że się szybko podda 🙂
blador2, Zenka1 lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Mami36 wrote:Odpowiem jako matka kwoka🙂-śpiąc z dziećmi nie trzeba mieć starych gaci i można mieć fajne piżamki🙂 poszaleć można wyjść do innego pokoju. Ale oczywiście rozumiem, że każdy robi jak jest dla niego najlepsze i nie zawsze da się spać z dzieckiem.
-
Mami36 wrote:Odpowiem jako matka kwoka🙂-śpiąc z dziećmi nie trzeba mieć starych gaci i można mieć fajne piżamki🙂 poszaleć można wyjść do innego pokoju. Ale oczywiście rozumiem, że każdy robi jak jest dla niego najlepsze i nie zawsze da się spać z dzieckiem.
Wierzę, że nie masz starych gaci. 😂
Oczywiście jak kto woli.
Dla mnie łóżko jest moją oazą po całym dniu.☺️
-
kleopatr4 wrote:Nowanna i chyba oela, wy jesteście z Trójmiasta - czy tez macie gorszy dzień? Bo może to pogoda?
Wpadam w chwili pisania na to żeby zmierzyć ciśnienie, więc idę to zrobić…
Ja od wczoraj w szpitalu i cały czas mam gorszy dzien 😂 nawet nie wiem jaka pogoda dzisiaj, okno na dziedziniec i słońce tylko przez godzine do mnie trafiało…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 23:42
-
Oela czyli amnio jeszcze nie jest przesądzona?
Ja zaraz do dentysty, już jestem przerażona. Staram się mega dbać o zęby, ale i tak często mam coś do zrobienia. Mój mąż tylko szczotkuje i nie ma nawet najmniejszej dziurki🤨
Orientujecie się jak jest z refundacją w ciąży?Oela91 lubi tę wiadomość
-
Oela w szpitalu można mieć dobry tylko dzień kiedy się z niego wychodzi😉 no ciekawe jaką podejmą decyzję...
Aaga kciuki za wizytę. Ja mam nadzieję, że dzieci będą miały zęby w rodzinę Starego, bo ja każdy ząb połatany, mój mąż raptem 2, a jego brat 35 lat i żadnego ubytku😱
Kleopatr4 a poczułaś się chociaż troszkę lepiej? Jak dzisiaj ciśnienie? Co do mdłości to ja się nie wypowiem... bo nadal mam, z synem miałam do 13/14 tc i potem ze 2 tygodnie po 30 tygodniu
Ja dostałam wiatru w żagle po tych wynikach. Nawet to, że wstałam o 4 i już mnie męczy łazienka, przeszkadza mniej 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 08:34
Aaga, Oela91 lubią tę wiadomość
👩 36 🧔♂️40
⛪️ 2012
💙2015🩷2024
💔 12/2023
i żyli długo i szczęśliwie...
-
Oela trzymam kciuki i wierzę z jakąkolwiek będzie decyzja to będzie dla was najlepsza.
Fajna dyskusja się wywiązała odnośnie tego spania i teraz jeszcze bardziej mam mętlik 😅 W razie czego przestawić meble to chwila moment, więc zobaczymy jak to wyjdzie finalnie.
Zrobiłam sobie wstępną listę kilku modeli terenowych karocy
- [ ] Roman Ivi
- [ ] Thule Urban glide 4
- [ ] Bugaboo fox club
- [ ] Bugaboo fox 5
- [ ] Venicci tintum edge
Pojedziemy dziś rozejrzeć się i posłuchać co sprzedawcy polecają.Oela91, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Blador ja właśnie też, ale o dziwo wszystko git, ściągnął kamień i fluoryzacja No i mam nitkowac i szczoteczka elektryczna - i nic nie zapłaciłam to mi się najbardziej podobało 😅
Kleopatra ja od jakiegoś tygodnia też mam nawrót mdłości i kwaśny posmak w ustach i ciągłe uczucie przepełnienia. Czasami mały wali już chyba po żołądku bo w sekunde potrafi mnie tak naciągnàć, że masakra. Dziś cała noc walił w okolicach pęcherza więc łazienka dosłownie co 5 min ledwo na oczy patrze, a do tego cała obolała jestem...
Dla mnie szpitale to trauma... -
Dziekuje dziewczyny! To jest cudowna grupa, szkoda ze nie ma na niej tylko nudnych ciąż, ale z takim wsparciem żadne anomalie nie straszne 💪
Dokładnie, amnio nie jest przesądzona, ale jeśli będą kluli, to akurat liczę ze mnie jeszcze zostawia na obserwacji bo będę się czuła bezpieczniej w szpitalu 🙂Zenka1, blador2, Aaga, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
Oela ja pamiętam że po mojej amnio wykonanej nie w szpitalu kazali mi jeszcze siedziec chyba godzinę czy dwie i robili ponowne usg. Jeśli jesteś w szpitalu na pewno nie puszczą Cię po tym od razu do domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca, 10:30
Oela91 lubi tę wiadomość
-
Zenka1 wrote:Oela ja pamiętam że po mojej amnio wykonanej nie w szpitalu kazali mi jeszcze siedziec chyba godzinę czy dwie i robili ponowne usg. Jeśli jesteś w szpitalu na pewno nie puszczą Cię po tym od razu do domu.
A w ktorym tygodniu miałaś robioną?