X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
Odpowiedz

🍀Wrześniowe mamy 2024🍀

Oceń ten wątek:
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2024, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Boli Was coś po seksie? Chyba dzisiaj jakoś pozycja nie ta i cała picza mnie pobolewa.
    Nie boli ale zapalu u mnie brak :-D tez mam blokade, jakos mysl, ze jest bobas w brzuchu mnie peszy, po prostu jak tak mozna przy dziecku :-p No ale ostatnio mąż juz nie dał mi zyc, to za przeproszeniem raz dwa i koniec i ciesz sie pan. Ja do formy to wróce po połogu.

• Mami36 Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2024, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm02 wrote:
    Nie boli ale zapalu u mnie brak :-D tez mam blokade, jakos mysl, ze jest bobas w brzuchu mnie peszy, po prostu jak tak mozna przy dziecku :-p No ale ostatnio mąż juz nie dał mi zyc, to za przeproszeniem raz dwa i koniec i ciesz sie pan. Ja do formy to wróce po połogu.
    Zawsze można powiedzieć, że lekarz zabronił😂

Aaga, mm02 lubią tę wiadomość

• Nowanna Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2024, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Jak podaje 10j to liczę nawet do 30.

Ja również trzymam całą igłę w udzie 39 sekund, czasami nawet dłużej :).

preg.png
  • Aaga Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy szlaban do nastepnej wizyty, ale chęci spore... myślę, że zaczniemy szaleć po donoszonej ciąży.

U mnoe waga dużo poszła do góry bo jakieś 10-11kg, ale będę się martwić po porodzie.

• Aaga Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 02:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ekspozycji brzuszka na słońce to unikam. W ogóle teraz unikam słońca mimo, że uwielbiam się opalać. Boje się przebarwień, jest mi gorąco i wychodzi mi uczulenie. Za to pokochaĺam się z deszczem i nocnymi temperaturami😅

• Klarara Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mami36 wrote:
    Zawsze można powiedzieć, że lekarz zabronił😂
    Odpada jak mąż też chodzi na wizyty 😁.

preg.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga - 10/11 to tez nie dużo, teraz już przystopuje, do miesiąca po porodzie tego nie będzie gdzie z 6/7kg zostawisz jeszcze w szpitalu.

preg.png
  • mm02 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2024, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z cukrzycą, sprawdzacie obecnosc cial ketonowych paskami? Macie te ketony?

• Zazuzi Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm02 wrote:
    Dziewczyny z cukrzycą, sprawdzacie obecnosc cial ketonowych paskami? Macie te ketony?
    Ja mam i sprawdzam jak sobie przypomnę. Zawsze negatywny.

mm02 lubi tę wiadomość

preg.png
  • mimi_m Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wyprawki dla siebie do porodu SN warto mieć:

Pianka GINEXID, Tantum Rosa, konieczne własne przeciwbólowe, czopki glicerynowe, fajnie działa też zmrożone okłady z Rivanolu - nasącza sie gazik i do zamrażarki i takie zimne sie przykłada w szpitalu tak robili parę lat temu;-)

Aaga, Nowanna, marti lubią tę wiadomość

preg.png
  • Mami36 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm02 wrote:
    Sprawdzam codziennie rano, nie mam.

mm02 lubi tę wiadomość

• mm02 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u mnie jeszcze to, niby niewielka ilość ale są. Coś robie nie tak, może jak zaczne brać więcej insuliny to sie uspokoi, oszaleje z tym

• blador2 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mm02 ciała ketonowe to chyba za długa przerwa w jedzeniu

lady_in_black lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
    i żyli długo i szczęśliwie...
  • Mami36 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mm02 wrote:
    Kurde a u mnie jeszcze to, niby niewielka ilość ale są. Coś robie nie tak, może jak zaczne brać więcej insuliny to sie uspokoi, oszaleje z tym
    Za długa przerwa w jedzeniu. Jesz drugą kolację?

• mm02 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2024, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No roznie z tą drugą, raz cos zjem raz nie. Moze w ogóle za malo jem. Ludzie swięci, czlowiek mysli ze je zdrowo i jest super a to nadal zle ;-)

• Aaga Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Aaga - 10/11 to tez nie dużo, teraz już przystopuje, do miesiąca po porodzie tego nie będzie gdzie z 6/7kg zostawisz jeszcze w szpitalu.

Mimi_m po pierwszej ciąży przytyłam 12kg do 34tc, a zrzuciałam 24kg w pół roku bez żadnyh diet (cudowne kp i brak czasu😅). Mam nadzieję , że teraz synek też tak pomoże wrócić do formy więc aż tak nie ubolewam.

Miałam właśnie pytać czy kupujecie i tantum rosa i tą piankę do krocza? Muszę dokupić właśnie to, probiotyk, femaltiker. Na jaki probiotyk się będziecie decydowaćno ile w ogóle? Najwięcej słyszę o biogai czy jakoś tak i vivomaxie. Córce podawałam dicoflor.

mimi_m lubi tę wiadomość

• mimi_m Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga - ja miałam tak 2 razy ze spadło w 1 miesiącu co miało spaść ale nie wszystko z puli 9kg/10kg a potem do puki karmiłam przez rok nic i nie ważne co jadłam czy dużo czy mało waga spadła dopiero po KP magicznie 3kg. No wiec u mnie teoria ze karmienie wyciąga nie działała. Prolaktyna hamowała spadek wagi
    A starsza tylko na KP do 6m gdzie przyrosty miała takie że strach sie bać ;-)
    Urodzona 3,5kg a na 4miesiace miała 8kg.
    Dziś 15lat figura modelki 180cm ;-). A była bardzooo grubym niemowlęciem - taki urok

Aaga lubi tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaga kupiłam vivomixx bo czytałam, że biogaia czasami nasila problemy brzuszkowe, ale czy tak jest to nie wiem🤷‍♀️

Aaga lubi tę wiadomość

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
  • WeraAnna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam synkowi BioGaie i nie widziałam żadnych efektów. Natomiast ja sama czasem stosuję vivomix i stwierdzam że jest genialny. Zawsze po antybiotyku biorę albo jak mam zaostrzenie sibo. Jedyny minus że drogi jest

marti lubi tę wiadomość

preg.png
  • blador2 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2024, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeraAnna na gemini korzystnie wychodzi ten dwupak po 5ml za chyba 58 zł. Ja wczoraj kupiłam stacjonarnie w aptece dla syna jakiś firmy krzak i 31 zł

A stosowała któraś czopki ewa qu? Bo słyszałam, że są lepsze niż glicerynowe, polecała położna. Kupiłam już ale się zastanawiam czy nie dokupić jeszcze zwykłych🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2024, 11:40

👩 36 🧔‍♂️40
    ⛪️ 2012
    💙2015🩷2024
    💔 12/2023
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ