🍀Wrześniowe mamy 2024🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
karola_b wrote:Czy Wy już się całkiem przenioslyscie na to drugie forum? Bo jakaś cisza tu nastała.
Ja właśnie wracam z wizyty. Miłosz waży 2800g i ma się dobrze. Mój doktorek ostatnio wystawił mi skierowanie na CC na 01.09, nie zczaił się, że to niedziela. Przemienił mi termin na 03.09, to akurat będzie rocznica mojego ślubu 🥰 dzień wcześniej mam się stawić do szpitala.
Idziemy zatem razem na CC 😁karola_b, Anuszka28 lubią tę wiadomość
ct2/minimalna niedoczynność tarczycy
12.2022- 18tc 💔/05.2023 11 tc 💔
08.2023 TAC/11.2023 wznowienie starań
05.01.24- ⏸️cień cienia
07.01.24 beta 66 /09.01.24 beta 161
24.01.24 3,5 mm/ 110FHR❤️
01.02.24 1,3 cm /158 FHR❤️
21.02.24 3,61 cm /170 FHR❤️
01.03.24 Sanco- niskie ryzyka/🩷
06.03.24 badania prenatalne- 5,69 cm/FHR 156 ❤️
14.04.24 250 g
25.04.24 300 g: )
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
karola_b wrote:Czy Wy już się całkiem przenioslyscie na to drugie forum? Bo jakaś cisza tu nastała.
Ja właśnie wracam z wizyty. Miłosz waży 2800g i ma się dobrze. Mój doktorek ostatnio wystawił mi skierowanie na CC na 01.09, nie zczaił się, że to niedziela. Przemienił mi termin na 03.09, to akurat będzie rocznica mojego ślubu 🥰 dzień wcześniej mam się stawić do szpitala.
Leć leć, bo jest prywatne konto💚Ona 37 -On 43
2008- naturals 👶 syn 15l
2011- 12tc 👼
Starania od 2015 i nic:( 2021- 1 IVF- ICSI
1 FET 5.06.21-cb 2 FET-cb 3 FET 14.12-beta 0
2 IVF Kolejne ICSI 3.2022
Stymulacja. 24🥚,20 zarodków, padły do 5doby..klapa:( 4FET-beta 0...przerwa i deprecha:(
9.01.2024- naturalny cud🤰
|| kreski i beta 1751, po 48h 3266
19.01.2024- 6tc2d🐻5,75mm💓111bpm
Nifty pro -Synek, ryzyka niskie🩵🩵🩵
27.02- 1 prenatalne , wszystko ok, NT 1,8 👶 5,8cm
30.04- połówkowe, 472g malucha🩵
2.07- usg 3trym, 1600g🩵
-
Kręcę się między watkami, nie wiem gdzie najlepiej się doradzać. Niby mam być wrześniowa a czuję coś na sierpień. 35 tydzień rozwarcie na 1 palec, szyjka wysoko i miekka. Są kucia i jakieś tam poboczne objawy. Czy ktoś z was pierwsze dziecko rodził przed terminem donoszonym i miał podobne zwiastuny?
Robić swoje czy się oszczędzać? -
Nie ma reguły. Są kobiety, które chodzą z 2 cm rozwarciem kilka tygodni i rodzą po terminie, a są takie, którym szyjka pójdzie z dnia na dzień 🤷 to normalne, że na tym etapie szyjka przygotowuje się do terminu. Najlepiej chyba porozmawiać na ten temat z lekarzem. On najlepiej oceni dynamikę zmian.
Ojejku lubi tę wiadomość
05.01.24- ⏸️cień cienia
14.04.24 250 g
15.05.24 połówkowe, wszystko ok 443 g
05.06.24 830 g
5.07.24 III prenatalne 1456 g/ 45 percentyl ❤️ -
Inhabituel wrote:A zaginęłam w akcji, bo od miesiąca się szwendam od szpitala do szpitala. Mam bardzo duże problemy z ciśnieniem, bo mam 70/50 a dodatkowo leukocyty w moczu 3-6 i realnie nie mam siły chwytać za telefon ale czytam raz w tygodniu co u Was i czasem nawet polubię coś, także proszę mi to wybaczyć ale końcówka tej ciąży jest dla mnie dość ciężka. Aktualnie jestem w domu ale jutro mam kardiologa znowu i holter na weekend więc nie wiem co z tego będzie. Jeszcze jest mi niedobrze dziś i boli mnie głowa okropnie Aż boję się, że niedługo przedwcześnie urodzę, ale zaglądam tu
-
Cześć!
właśnie rozpoczęłam przerwę od pracy przed porodem (w końcu) i miałam chwilkę, żeby wejść na forum bo chciałam dać znać, że żyję i poczytać co u Was a tu tyle zmian!
Nie wiem czy jeszcze tu ktoś zagląda, ale jeżeli tak to biorąc pod uwagę to, że jest końcóweczka tej ciążowej drogi to chciałam Wam życzyć powodzenia i najpiękniejszych chwil z Waszymi cudami ❤️ przy okazji dziękuję za wsparcie, rozmowy i możliwość bycia z Wami przez tych kilka miesięcy ❤️
Zniknęłam w czerwcu bo szczerze mówiąc ciąża fizycznie i psychicznie mnie przeczołgała i nie chciałam być tą na forum, która walczy o przetrwanie, nie chciałam Wam odbierać radości z tego czasu moim samopoczuciem potrzebowałam czasu, żeby się w tym poukładać, aktualnie równiez wyzwan nie mam mało, bo mam wskazanie do cc, mój synek nagle postanowił się obrócić i aktualnie jest nóżkami w dole, będę próbowała jeszcze obrotu zewnętrznego ale to nie daje gwarancji i może zakończyć się nagłym cc, albo po prostu nie przyniesc efektu bo jednak w brzuszku już mniej miejsca na takie fikołki. Nie ukrywam, że jestem tym wszystkim zmęczona... ale chyba mogę powiedzieć, że większość przetrwałam więc koncówkę też przetrwam i mam nadzieję, że zapomnę o tym zaskakująco wymagającym czasie, gdy przytulę mojego maluszka do serca 🥹
Powodzenia jeszcze raz i dziękuję ❤️Oela91, Ojejku, Fomyart, mm02, Akczi, Aaga, bonassola, Juliakk, marti, Inhabituel, Kira, Puszek♡, Nowanna, lady_in_black, Kasia111 lubią tę wiadomość
-
Bywałam z Wami na początku (siostra transferowa królowej sniegu) 😍. Później urzędowałam głównie na wątku udanym (starając z pomocą).
U nas z górki, mała rośnie, możliwe, że jest dłuższa niż cięższa, ale na ten moment jest po prostu ciężka 😁🤭.
Powolutku zmierzamy do końca i chciałabym Wam życzyć szczęśliwego rozwiązania ♥️
Dziewczynom z zaplanowanymi cc z jednej str. zazdroszczę, bo to odliczanie do godziny zero 😭🍀
Hormony na końcówce szaleją płacz z byle powodu 🙈
Już za chwilę przytulimy swoje wymarzone maleństwa. ♥️
Powodzenia mamuśki 🤗Ojejku, Akczi, bonassola, Juliakk, marti, Inhabituel, Fomyart, lady_in_black lubią tę wiadomość
👩🏽 🐕🦺 32
immunologia ✔️genetyka ✔️
04/2022 histeroskopia ✔️
04/2022 drożność j. ✔️
09/2023 laparo. L. Jajnik ✔️
Ahm -2,8/ cykle 30-32 ✔️
👨🏼🦲 🐈 30
Morfologia 4 ✔️ genetyka ✔️
Przeciwciała pp. 05/23 70%✖️10/23-> 36% ✔️
INVIMED Wrocław
💉ivf. 11/2023
27.12.2023 transfer 4BA❄️🤍
6dpt. ⏸️ beta: 25,4/8dpt. 83,8
12dpt.551,00 /14dpt. 1385,00
16dpt. 2773,00 /26dpt. ♡ 31649,00
11+3 niskie ryzyko 6,04 cm ♥️
17+0 227 g 👧🏻.
23+3 połówkowe 695g
33+5 2500 g
36+5 3200 g 🩷
39+1 👧🏻 4000g 56cm ☀️
Ferie:❄️❄️
🤰🏻 ♡ -
domi88 wrote:Cześć!
właśnie rozpoczęłam przerwę od pracy przed porodem (w końcu) i miałam chwilkę, żeby wejść na forum bo chciałam dać znać, że żyję i poczytać co u Was a tu tyle zmian!
Nie wiem czy jeszcze tu ktoś zagląda, ale jeżeli tak to biorąc pod uwagę to, że jest końcóweczka tej ciążowej drogi to chciałam Wam życzyć powodzenia i najpiękniejszych chwil z Waszymi cudami ❤️ przy okazji dziękuję za wsparcie, rozmowy i możliwość bycia z Wami przez tych kilka miesięcy ❤️
Zniknęłam w czerwcu bo szczerze mówiąc ciąża fizycznie i psychicznie mnie przeczołgała i nie chciałam być tą na forum, która walczy o przetrwanie, nie chciałam Wam odbierać radości z tego czasu moim samopoczuciem potrzebowałam czasu, żeby się w tym poukładać, aktualnie równiez wyzwan nie mam mało, bo mam wskazanie do cc, mój synek nagle postanowił się obrócić i aktualnie jest nóżkami w dole, będę próbowała jeszcze obrotu zewnętrznego ale to nie daje gwarancji i może zakończyć się nagłym cc, albo po prostu nie przyniesc efektu bo jednak w brzuszku już mniej miejsca na takie fikołki. Nie ukrywam, że jestem tym wszystkim zmęczona... ale chyba mogę powiedzieć, że większość przetrwałam więc koncówkę też przetrwam i mam nadzieję, że zapomnę o tym zaskakująco wymagającym czasie, gdy przytulę mojego maluszka do serca 🥹
Powodzenia jeszcze raz i dziękuję ❤️
Domi, a próbowałaś ćwiczeń spinning babies, wizyty u ostepaty? Takie kroki sugerowała u mnie dziś położna dziewczynie z podobnym problemem.
Trzymam kciuki za dobry poród u Ciebie i piękne chwile z maluszkiem. 🥰
U mnie niestety powróciły zmartwienia, maluch słabo rośnie i monitorują nas w poradni w szpitalu. Nie chcę wchodzić w szczegóły, bo mnie to zdołowało i myślę, że nie jest wam potrzebne moje marudzenie na końcówce. Trzymajcie proszę kciuki by skończyło się na strachu i synek urodził się malutki, ale zdrowy. ❤️Nowanna, lady_in_black lubią tę wiadomość
-
domi88 wrote:Morena, mój synek był kilka razy główką w dole a ja całą ciążę byłam aktywna więc to raczej po prostu przypadek, że upodobał sobie pozycję odwrotną do główkowej na końcówkę, gdy ma już mało miejsca i tak został🙈 ja podobno mam mały brzuch więc u mnie te ćwiczenia raczej nie pomogą i już i tak trochę za późno na to, tym bardziej właśnie że całą ciążę byłam w ruchu a i tak mały zdecydował po swojemu, na tym etapie najbezpieczniejszy u mnie jest obrót w szpitalu pod kontrolą usg.
Trzymam kciuki za Twojego bobaska, wierzę że jego waga, wielkość to jego uroda i jest cały piękny i zdrowy ❤️
Hej 😃 Jakbyś jednak chciała się wspomóc ćwiczeniami, to ja polecam kanał na youtubie Pregnancy and Postpartum tv. Nie wiem, czy to nie przypadek, ale mam wrażenie, że u mnie te ćwiczenia poskutkowały. Robiłam 2 razy dziennie przez ok. 10 dni i teraz na wizycie okazało się, że mały się obrócił główkowo 😁 też mam dosyć mały brzuch, jak ma ten etap ciąży. Filmik ma tytuł Pregnancy yoga for optimal fetal positioning. How to turn breech baby.
Mam do was pytanie, czy słyszałyście o ćwiczeniach do porodu z balonikiem Aniball? Może któraś już go kiedyś używała? Ja rozważałam zakup, ale spotkałam się z bardzo sprzecznymi opiniami. Wszystkie położne w mojej szkole rodzenia bardzo polecały, jedna miała nawet to wypróbowane na sobie. Natomiast urofizjoterapeutka stanowczo odradziła 🤔 Powinno sie go używać od 36 tygodnia -
Juliakk wrote:Hej 😃 Jakbyś jednak chciała się wspomóc ćwiczeniami, to ja polecam kanał na youtubie Pregnancy and Postpartum tv. Nie wiem, czy to nie przypadek, ale mam wrażenie, że u mnie te ćwiczenia poskutkowały. Robiłam 2 razy dziennie przez ok. 10 dni i teraz na wizycie okazało się, że mały się obrócił główkowo 😁 też mam dosyć mały brzuch, jak ma ten etap ciąży. Filmik ma tytuł Pregnancy yoga for optimal fetal positioning. How to turn breech baby.
Mam do was pytanie, czy słyszałyście o ćwiczeniach do porodu z balonikiem Aniball? Może któraś już go kiedyś używała? Ja rozważałam zakup, ale spotkałam się z bardzo sprzecznymi opiniami. Wszystkie położne w mojej szkole rodzenia bardzo polecały, jedna miała nawet to wypróbowane na sobie. Natomiast urofizjoterapeutka stanowczo odradziła 🤔 Powinno sie go używać od 36 tygodnia
U nas położna na szkole rodzenia odradzała, tak samo moja fizjoterapeutka urogin. Ponoć więcej szkody przynosi, rozciąga tkanki, co jest szkodliwe bo później się nie „wstępują” zamiast uelastyczniać 🤷🏼♀️. Lepszy jest ponoć masaż krocza, który uelastycznia i przywyczają krocze. Powtarzam tylko to co usłyszałam.Juliakk lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, jestem "starą" użytkowniczką bbf i moje dzieciaczki są już po tej stronie brzucha
W związku z tym, że w październiku 23' powiększyła nam się rodzina (już na pewno ostatni raz ) i przeprowadzamy się robię porządki w rzeczach, a że mam różne płcie i wiek to rzeczy jest sporo.
Jeśli któraś z Was jest zainteresowana jakąś wyprawką ubraniową czy zabawkową dla Maluszka/Maluszki (choć mam też sporo ubrań ciążowych oraz nie - ciążowych czy kosmetyków) to serdecznie zapraszam na priv - piszcie co potrzebujecie lub zapraszam po prostu do przejrzenia mojego vinted (polecam filtrować interesujące Was rzeczy, bo mam tego sporo)
https://www.vinted.pl/member/90417676
Jeśli napiszecie w wiadomości że jesteście z bbf to na pewno dogadamy się co do ceny
Trzymam mocno kciuki za Was i Wasze Maluszki!
Trzymajcie się dzielnie i przesyłam mnóstwo mamowej mocyOela91, Juliakk lubią tę wiadomość
-
Oela91 wrote:Nowanna, pisałam już na babyboom ale tam gdzieś się wszystkie ulotbiłyście 💔 zaszczepiłam się wczoraj na Krzemowej dzieki Tobie, dziekuje!
Mam pytanie o termometr bezdotykowy, czy macie coś do polecenia po pierwszym dziecku np?
Oela poszła prośba o dodanie nowych użytkowników więc niebawem powinnaś dostać zaproszenie tylko to się albo na mailu pokaże al o na tamtej stronie wię musisz to śledzićOela91 lubi tę wiadomość
-
Morena wrote:Domi, a próbowałaś ćwiczeń spinning babies, wizyty u ostepaty? Takie kroki sugerowała u mnie dziś położna dziewczynie z podobnym problemem.
Trzymam kciuki za dobry poród u Ciebie i piękne chwile z maluszkiem. 🥰
U mnie niestety powróciły zmartwienia, maluch słabo rośnie i monitorują nas w poradni w szpitalu. Nie chcę wchodzić w szczegóły, bo mnie to zdołowało i myślę, że nie jest wam potrzebne moje marudzenie na końcówce. Trzymajcie proszę kciuki by skończyło się na strachu i synek urodził się malutki, ale zdrowy. ❤️ -
Cześć, czy któraś z wrześniówek już może urodziła?
Dzisiaj się zastanawiałam, że skoro ja jutro mam donoszoną (37+0) przy terminie na początek września to pewnie teraz kolej na nasze porody. Trochę to szalone co🙂
A co więcej jak ktoś ma cc które się często odbywa i 2 tyg przed terminem. Jak się czujecie dziewczyny? -
ver6ena wrote:Cześć, czy któraś z wrześniówek już może urodziła?
Dzisiaj się zastanawiałam, że skoro ja jutro mam donoszoną (37+0) przy terminie na początek września to pewnie teraz kolej na nasze porody. Trochę to szalone co🙂
A co więcej jak ktoś ma cc które się często odbywa i 2 tyg przed terminem. Jak się czujecie dziewczyny?
Dzisiaj byłam na USG piersi, wstyd się przyznać ale pierwszy raz w życiu. Lekarka, która wykonywała to badanie była bardzo oszczędna w słowach, ale zauważyła zmianę, która "wygląda jej na gruczolaka". Kazała przyjść za 6 miesięcy na kontrolę i nie chciała nic więcej na ten temat powiedzieć. Nie powiem, trochę mnie to zmartwiło.
A czuję się całkiem spoko, tylko noce ciężkie, a czas zaczął uciekać w jakimś ekstremalnie ekspresowym tempie 😨 -
ver6ena wrote:Mam nadzieję że u ciebie to nie będzie to co ona podejrzewa. Co skłoniło cię żeby iść na usg teraz? Wydaje mi się to późno bo teraz cycki pełne mleka i mogą być zgrubienia od tego, ale ja się nie znam.
Teraz trochę o tym poczytałam i chyba jednak nie muszę się tym bardzo przejmować- zwykle taki gruczolak ma bardzo niewielkie szanse stać się zmianą złośliwą- jakieś 0,002%. No ale do tej kontroli za pół roku oczywiście i tak pójdę. -
ver6ena wrote:Cześć, czy któraś z wrześniówek już może urodziła?
A co więcej jak ktoś ma cc które się często odbywa i 2 tyg przed terminem. Jak się czujecie dziewczyny?
05.01.24- ⏸️cień cienia
14.04.24 250 g