Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, dołączam do wątku 🥰 chętnie sobie nadrobie co już się tutaj wydarzyło.
U mnie 5t+3dni wg aplikacji, ginekologa mam dopiero na walentynki. Pierwsza ciąża po 11msc starań (BARDZO jestem wdzięczna i się cieszę, że w ten "książkowy" rok się udało)sarenka95, Suzie, Venus, Szosz, Margolcia94, promykk, Chameleon_13, CieplaHerbata, Filcek, aglo lubią tę wiadomość
🔬 hormonalny chaos
🙋🏻♀️ 32, Poznań -
kasialinkaa wrote:Też mam wyniki dzisiejszej bety ja na pierwszej byłam w sobotę czyli po 48h zrobiłam drugą wyniki :
Progesteron mi troszkę spadł 29,63
Beta : 393,55
Przyrost 80% według kalkulatora w normie .
Czy narazie mogę być spokojna ? Jak to wyglądało u was ? Pierwszą Beta badana 16 dpo .
Będziesz sprawdzać jeszcze bete? Przyrost powinien być minimum 66% a Ty masz 80% więc jest ok2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
sofiz wrote:hej, dołączam do wątku 🥰 chętnie sobie nadrobie co już się tutaj wydarzyło.
U mnie 5t+3dni wg aplikacji, ginekologa mam dopiero na walentynki. Pierwsza ciąża po 11msc starań (BARDZO jestem wdzięczna i się cieszę, że w ten "książkowy" rok się udało)
Też mam kolejną wizytę w Walentynki. Życzę wszystkim pięknych serduszek w ten dzień. 💝 -
Dziewczyny, udało mi się dzisiaj zapisać na prenatalne na NFZ. Mam nadzieję, że usg będzie spoko, bo będę 12+4 i nie zostanie za dużo czasu żeby prywatnie robić w razie co. Nie mam za dobrych doświadczeń na NFZ, ale może to odczaruje. 🫣
W moim mieście Bydgoszcz tylko 4 miejsca robią, dwa szpitale i dwie prywatne kliniki. Wybrałam szpital. 😱
I co raz bardziej nastawiam się, że zrobię też NIPTY. (można od 10tc.) 💸💸
Przy okazji; wszyscy mnie pytają czy mój gin pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Jakby wtf, jeszcze o tym nie myślałam, ale rzeczywiście mój gin pracuje w szpitalu w którym raczej nie chcę rodzić, nie ma neonatologii tam. Czy Wy wybierałyście pod tym względem gina? Bo teraz jeszcze mogłabym zmienić. 🤔aglo lubi tę wiadomość
-
promykk wrote:Dziewczyny, udało mi się dzisiaj zapisać na prenatalne na NFZ. Mam nadzieję, że usg będzie spoko, bo będę 12+4 i nie zostanie za dużo czasu żeby prywatnie robić w razie co. Nie mam za dobrych doświadczeń na NFZ, ale może to odczaruje. 🫣
W moim mieście Bydgoszcz tylko 4 miejsca robią, dwa szpitale i dwie prywatne kliniki. Wybrałam szpital. 😱
Przy okazji; wszyscy mnie pytają czy mój gin pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Jakby wtf, jeszcze o tym nie myślałam, ale rzeczywiście mój gin pracuje w szpitalu w którym raczej nie chcę rodzić, nie ma neonatologii tam. Czy Wy wybierałyście pod tym względem gina? Bo teraz jeszcze mogłabym zmienić. 🤔
Mi dziś lekarz od USG właśnie zwrócił uwagę żebym nie przepłacała na Pappa skoro mam to zagwarantowane za darmo na NFZ. Będę jeszcze o tym rozmawiać z moim nieNFZetowym prowadzącym. I jak pytałam go o to drugie badanie, to powiedział że zależy jak wyjdzie Pappa - ale ja bym chętnie zrobiła, może Sanco. Tu próbki są badane w Pl, krócej się czeka...(?)
Myślałam o tym, że przydałoby się gdzieś rodzić i że ten mój lekarz chyba nie pracuje w żadnym szpitalu. Moja poprzednia lekarka (która mi go poleciła) pracuje w jednym ze szpitali i miało to swój plus, bo podczas prywatnej wizyty zleciła mi laparoskopię na NFZ i sama ją potem w tym szpitalu przeprowadziła. Dlatego warto żeby to był albo ten Twój lekarz prowadzący albo przynajmniej inny, któremu ufasz i go znasz.
Na marginesie 😃 Zazdraszczam 😅😍 życia w Bydgoszczy, kocham to miasto jako drugie po moim rodzinnym Tarnowie. Bydgoszcz to moje miasto talizman - znak szczęśliwego czasu, który udowodnił mi że potrafię, że nie muszę się bać (byłam wtedy w toksycznym związku w Wawie; a do Bydgoszczy urwałam się na miesięczne praktyki ❤️ we Froście 🤩) Codziennie po pracy łaziłam i zwiedzałam miasto, a przed snem pisałam plany tras na kolejny dzień 🤗 to było baaardzo dawno, w 2009.promykk, Abcdeka, Ww, aglo lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️ -
Deyansu wrote:Mi dziś lekarz od USG właśnie zwrócił uwagę żebym nie przepłacała na Pappa skoro mam to zagwarantowane za darmo na NFZ. Będę jeszcze o tym rozmawiać z moim nieNFZetowym prowadzącym. I jak pytałam go o to drugie badanie, to powiedział że zależy jak wyjdzie Pappa - ale ja bym chętnie zrobiła, może Sanco. Tu próbki są badane w Pl, krócej się czeka...(?)
Myślałam o tym, że przydałoby się gdzieś rodzić i że ten mój lekarz chyba nie pracuje w żadnym szpitalu. Moja poprzednia lekarka (która mi go poleciła) pracuje w jednym ze szpitali i miało to swój plus, bo podczas prywatnej wizyty zleciła mi laparoskopię na NFZ i sama ją potem w tym szpitalu przeprowadziła. Dlatego warto żeby to był albo ten Twój lekarz prowadzący albo przynajmniej inny, któremu ufasz i go znasz.
Na marginesie 😃 Zazdraszczam 😅😍 życia w Bydgoszczy, kocham to miasto jako drugie po moim rodzinnym Tarnowie. Bydgoszcz to moje miasto talizman - znak szczęśliwego czasu, który udowodnił mi że potrafię, że nie muszę się bać (byłam wtedy w toksycznym związku w Wawie; a do Bydgoszczy urwałam się na miesięczne praktyki ❤️ we Froście 🤩) Codziennie po pracy łaziłam i zwiedzałam miasto, a przed snem pisałam plany tras na kolejny dzień 🤗 to było baaardzo dawno, w 2009.
To już radzę zapisywać się na te prenatalne od razu po dostaniu skierowania, mi gin dała w 6+0 i mówiła, że kolejki są i od razu dzwonić. Samo dodzwonienie się graniczyło z cudem. 🙈
Dzięki za odp! Po kolejnej wizycie coś postanowię z tymi lekarzami/szpitalami.
Oj to Bydgoszcz się bardzo zmieniła przez te lata, na plus zdecydowanie. Już jest ładniejsza od Torunia i więcej możliwości. 😜Deyansu lubi tę wiadomość
-
To mój lekarz w szpitalu nie pracuje, ale nie ma to dla mnie znaczenia. Koleżanka specjalnie wybrała szpital, gdzie pracował jej lekarz, a widziała go tylko raz, na obchodzie 😅
Deyansu, promykk lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
promykk wrote:Dziewczyny, udało mi się dzisiaj zapisać na prenatalne na NFZ. Mam nadzieję, że usg będzie spoko, bo będę 12+4 i nie zostanie za dużo czasu żeby prywatnie robić w razie co. Nie mam za dobrych doświadczeń na NFZ, ale może to odczaruje. 🫣
Przy okazji; wszyscy mnie pytają czy mój gin pracuje w szpitalu w którym chce rodzić. Jakby wtf, jeszcze o tym nie myślałam, ale rzeczywiście mój gin pracuje w szpitalu w którym raczej nie chcę rodzić, nie ma neonatologii tam. Czy Wy wybierałyście pod tym względem gina? Bo teraz jeszcze mogłabym zmienić. 🤔
Ja dzisiaj będę próbować się umawiać 🙈👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
promykk wrote:To już radzę zapisywać się na te prenatalne od razu po dostaniu skierowania, mi gin dała w 6+0 i mówiła, że kolejki są i od razu dzwonić. Samo dodzwonienie się graniczyło z cudem. 🙈
Dzięki za odp! Po kolejnej wizycie coś postanowię z tymi lekarzami/szpitalami.
Oj to Bydgoszcz się bardzo zmieniła przez te lata, na plus zdecydowanie. Już jest ładniejsza od Torunia i więcej możliwości. 😜
Taaak, mi też lekarz mówił, że nie ma na co czekać i się umawiać. A że nie lubię telefonów to potrzebowałam parę dni by się nastawić 🙈 zobaczymy co z tego wyjdzie👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Moja lekarka pracuje w szpitalu i w przychodni przy szpitalu gdzie można się do niej dostać na nfz (czas oczekiwania prawie pół roku) 🙈 w pierwszej ciąży musiałam rodzić w tym szpitalu, w którym pracowała bo chodziłam na nfz do niej do tej przychodni żeby mieć badania na nfz a na usg chodziłam prywatnie. Teraz też będę robić tak samo, ale co do pracy to nie widziałam jej ani razu podczas mojego 6 dniowego pobytu tam, więc na to już nie patrze nawet czy ona będzie akurat czy nie bo pracuje w paru różnych miejscach 😅 Za to taki plus jak się wybierze np ten szpital i podpisze deklaracje to nie mogą mnie odesłać nawet jeśli nie będą miały miejsc2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Liliowa wrote:Dziewczyny, ja wychodze z chorobska , przez ktore goraczkowalam 12 dni i stosowalam pocztakowo ospamox antybiotyk i nie pomogl goraczka nadal byla i crp 55, wiec lekrka dala mi antybiotyk z innej grupy cefox. Niby bezpieczny ale tak naprawde nie wiem czy nie bedzie mial jakiegos wplywu. Do tego przy takiej goraczce paracetamol bralam chyba co 5 h. Teraz na szczescie juz czuje sie niebo lepiej, temperatury w ogole nie ma, troszke kaszle i czuje sie oslabiona.
Dzis jestem 6 tyg i 6 dni i bhcg wyszlo 39 tys. Chyba ok? Chxialam zobaczyc czy ciaza sie nei zatrzymala przrz to przeziebienie. Wizyte mam w przyszlym tygodniu.
U mnie wczoraj wyszło zapalenie ucha i też dostałam antybiotyk:( jutor mam wizytę wiec zobaczymy czy jest serduszko którego ostatnio nie było. Ogolnie mam mocne zawroty głowy i czuje się fatalnie, mam nadzieję że maleństwo przetrwa i te wszystkie leki nie wplyna mocno negatywnie -
abrakadabra wrote:Dostajecie skierowania na prenatalne od lekarzy nawet tych prywatnie?
Nie wiem dokładnie jak to jest bo jeszcze w pierwszej ciąży nie było tego.
Tak, prywatny dał mi skierowane, bo placówka w której pracuje ma kontrakt z NFZ ☺️abrakadabra lubi tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
abrakadabra wrote:Dostajecie skierowania na prenatalne od lekarzy nawet tych prywatnie?
Nie wiem dokładnie jak to jest bo jeszcze w pierwszej ciąży nie było tego. -
A co do badań prywatnie prenatalnych my raczej na początku marca będziemy robić Sanco na 99%promykk, Deyansu lubią tę wiadomość
⏸️ 08.01.2025
💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025 -
Ja w pierwszej ciąży zrobiłam Nifty od razu jak można było i powiem Ci, że dało mi to ogrom spokoju później. Tyle, że ja z racji wieku i in vitro wiedziałam, że ryzyka na prenatalnych mogą być wyższe... Ale dzięki temu prenatalne to już był dla mnie pikuś (ryzyka nie wyszły tak duże jak się spodziewałam).
Jeśli teraz wszystko potoczy się ok to pewnie też zrobię (pomimo że mam zbadane genetycznie zarodki).
Ja akurat chciałam lekarza, który pracuje w szpitalu w którym będę rodzić... Ostatecznie chodziłam do dwóch z dwóch różnych szpitali (jeden na szczęście z pakietu z pracy) Teraz intensywnie myślę, bo w szpitalu którym rodziłam i chcę rodzić ten lekarz już nie pracuje, a nie wyobrażam sobie chodzić do innego...
No ale na razie czekam na serduszko. Lekarz mnie wczoraj trochę nastraszył na wizycie, więc na raziskupiam się na tym co tu i teraz.promykk lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Suzie wrote:Taaak, mi też lekarz mówił, że nie ma na co czekać i się umawiać. A że nie lubię telefonów to potrzebowałam parę dni by się nastawić 🙈 zobaczymy co z tego wyjdzie
:D:D Myślałam, że tylko ja mam tą manię z telefonami. Utrudnia życie, co?Deyansu lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693 -
Jusia 82 wrote::D:D Myślałam, że tylko ja mam tą manię z telefonami. Utrudnia życie, co?
Bardzo. Najgorzej jak człowiek chce mieć za sobą, a oni nie odbierają 😅Jusia 82, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:Bardzo. Najgorzej jak człowiek chce mieć za sobą, a oni nie odbierają 😅
Z jednej strony zła jesteś, że nie załatwisz, a z drugiej ulgę że nie będziesz musiała rozmawiaćDeyansu lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
11. transfer, beta<0,2
Deyansu wrote:Mi dziś lekarz od USG właśnie zwrócił uwagę żebym nie przepłacała na Pappa skoro mam to zagwarantowane za darmo na NFZ. Będę jeszcze o tym rozmawiać z moim nieNFZetowym prowadzącym. I jak pytałam go o to drugie badanie, to powiedział że zależy jak wyjdzie Pappa - ale ja bym chętnie zrobiła, może Sanco. Tu próbki są badane w Pl, krócej się czeka...(?)
Na marginesie 😃 Zazdraszczam 😅😍 życia w Bydgoszczy, kocham to miasto jako drugie po moim rodzinnym Tarnowie. Bydgoszcz to moje miasto talizman - znak szczęśliwego czasu, który udowodnił mi że potrafię, że nie muszę się bać (byłam wtedy w toksycznym związku w Wawie; a do Bydgoszczy urwałam się na miesięczne praktyki ❤️ we Froście 🤩) Codziennie po pracy łaziłam i zwiedzałam miasto, a przed snem pisałam plany tras na kolejny dzień 🤗 to było baaardzo dawno, w 2009.
Ja w poprzedniej ciąży to najpierw prowadziłam ciążę w Medicover, nie myślałam o tym żeby mieć lekarza ze szpitala. Ale jak trafiłam do tego mojego, on akurat pracuje w szpitalu, to zupełnie inny komfort wizyty, zaangażowany, dokładny. Potem już chodziłam do niego do końca wizyty. Czy miałam z tego profity jak byłam na patologii ciąży albo w trakcie porodu - nie raz się minęliśmy na korytarzu i tyle. Więc może gdyby to było CC to by się przydał taki kontakt, bo najpewniej on by mi je zrobil. Od porodu jestem z nim cały czas w kontakcie, raz musiałam zrobic badania w szpitalu to gdzieś tam faktycznie mi pomógł i umówił termin na cito. No i teraz w tej ciąży będę chodzić do niego cały czas, ale ze względu na wiedzę a nie na to kim jest
Także jak masz fajnego dobrego lekarza to ja bym nie zmieniała na specjalnie tylko dlatego że ten drugi pracuje w szpitalu
Co do szpitala to patrzyłam pod względem opinii i odległości i akurat ten wybrany przede mnie ma III st referencyjnosci. Miałam też cukrzycę ciążowa więc i tak musiałabym szukać III