Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ww wrote:No ok ale jeśli założymy że test nic nie wykaże, USG wyjdzie dobrze to ja będę spokojniejsza. A jak pappa wyjdzie kiepsko a usg dobrze to i tak i tak będę się stresować 🫣
Dlatego pisałam, że rozumiem, że kogoś to uspokoja i jak ktoś chce robić to super. Warto mieć świadomość, że to omylne metody jednak i mogą wyjść zarówno fałszywie pozytywnie jak i fałszywie negatywne bo takich histori trochę jest w obie strony z tymi testami i warto mieć na uwadze, że nic nie daje 10000% pewności z tych metod 😉Martynka.98, Deyansu, aglo lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie 😁 wszystko ok bobas rośnie idealnie w termin z OM. Ma 2,6cm 😍😍
Widać już ręce i nóżki 🥹 ruszał się i serduszko bije 🥰
Co ciekawe lepiej było widać przez brzuch niż transwaginalnie 😆 bo moja macica poszła mega w górę brzucha już 😅 ale to ponoć przez to że jestem po cc.
Ciesze się że też od razu powiedział że będziemy kierować na cesarskie, jeden problem z głowy że nie będzie mnie namawiać na SN. Ze skierowaniem będzie łatwiejsza droga już w szpitalu 👍 także git.Majka92, Azalea 🌸, madziankaa, Izi, Venus, sofiz, Suzie, promykk, Engel, Mischava, Sartw, Deyansu, abrakadabra, sarenka95, hakorośl, Jusia 82, Marcysia1990, kasialinkaa, Hajkonk, Margolcia94 lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
20.02.2025 ➡️ 12+3 usg 1 trymestru 🩺
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
aglo wrote:Jestem po wizycie 😁 wszystko ok bobas rośnie idealnie w termin z OM. Ma 2,6cm 😍😍
Co ciekawe lepiej było widać przez brzuch niż transwaginalnie 😆 bo moja macica poszła mega w górę brzucha już 😅 ale to ponoć przez to że jestem po cc.
Ciesze się że też od razu powiedział że będziemy kierować na cesarskie, jeden problem z głowy że nie będzie mnie namawiać na SN. Ze skierowaniem będzie łatwiejsza droga już w szpitalu 👍 także git.
Świetne wieści ❤️❤️❤️
aglo lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:Ja przed pójściem na zwolnienie też planuje wziąć ten długi urlop, aby grusze dosyć. A kradzież to nie będzie. Nie ma obowiązku wyjazdu w tym czasie, a urlop i tak trzeba wykorzystać
Właśnie się nad tym zastanawiam bo to będzie u mnie jakieś 500zł a z drugiej strony ten urlop nie przepada i jest do odbioru po macierzyńskim.
Zapisałam się do ginekologa na jutro, pewnie trochę za szybko ale mam tak skrajne długości cyklu, że może akurat nie. Mam pakiet medyczny więc chociaż nie będę płacić xdd🔬 hormonalny chaos
🙋🏻♀️ 32, Poznań -
aglo wrote:Jestem po wizycie 😁 wszystko ok bobas rośnie idealnie w termin z OM. Ma 2,6cm 😍😍
Ciesze się że też od razu powiedział że będziemy kierować na cesarskie, jeden problem z głowy że nie będzie mnie namawiać na SN. Ze skierowaniem będzie łatwiejsza droga już w szpitalu 👍 także git.
Super wiadomości!aglo lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
sofiz wrote:Właśnie się nad tym zastanawiam bo to będzie u mnie jakieś 500zł a z drugiej strony ten urlop nie przepada i jest do odbioru po macierzyńskim.
Zapisałam się do ginekologa na jutro, pewnie trochę za szybko ale mam tak skrajne długości cyklu, że może akurat nie. Mam pakiet medyczny więc chociaż nie będę płacić xdd
Ja całego urlopu nie wykorzystam, a w moim przypadku ten piniondz się przyda 😁sofiz lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Ciesze się że też od razu powiedział że będziemy kierować na cesarskie, jeden problem z głowy że nie będzie mnie namawiać na SN. Ze skierowaniem będzie łatwiejsza droga już w szpitalu 👍 także git.aglo lubi tę wiadomość
-
Umówiłam się na prenatalne. 3 marca 😁
Azalea 🌸, sofiz, promykk, Deyansu, Szosz, aglo, Izi lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:Umówiłam się na prenatalne. 3 marca 😁
Mischava lubi tę wiadomość
-
promykk wrote:Eeej, też mam 03.03 i chyba ktoś już tu też pisał o tym dniu. A masz wcześniej pobranie krwi czy tego samego dnia? Ja tego samego co usg, a potem kolejna wizyta na omówienie wyników. 🫣
Mam podejść na badanie krwi kilka dni wcześniej 🙈
W sumie patrząc na nasze podpisy to idziemy podobnieWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 17:44
promykk, Mischava lubią tę wiadomość
👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Cześć 😍
Też mam termin na wrzesień , aktualnie 6+1 😍
Na USG już byłam widziałam pęcherzyk żółtkowy
A teraz czekam na serduszko wizytę mam 30.01.
Ale z racji tego że pierwszą ciążę poroniłam
To w tej postanowiłam sobie badać betę i progesteron .
Progesteron mam ponad 50 i tak się utrzymuje .
I do piątku moja beta sobie rosła w normie według kalkulatora .
Wczoraj zrobiłam kolejna i przyrost tylko coś ponad 30 procent .
Mówię tutaj o becie 30 tys według kalkulatora norma byłaby 43 tys .
Moglybyście się podzielić kiedy beta przestaje przyrastać o 66% ?
Bo wszędzie szukam takiej informacji i nigdzie jej nie mam .
Martwię się trochę że coś z kropkiem jednak nie tak a starałam się o niego 8 lat 🫣 -
MinouCaroline wrote:Cześć 😍
Też mam termin na wrzesień , aktualnie 6+1 😍
Na USG już byłam widziałam pęcherzyk żółtkowy
A teraz czekam na serduszko wizytę mam 30.01.
Ale z racji tego że pierwszą ciążę poroniłam
To w tej postanowiłam sobie badać betę i progesteron .
Progesteron mam ponad 50 i tak się utrzymuje .
I do piątku moja beta sobie rosła w normie według kalkulatora .
Wczoraj zrobiłam kolejna i przyrost tylko coś ponad 30 procent .
Mówię tutaj o becie 30 tys według kalkulatora norma byłaby 43 tys .
Moglybyście się podzielić kiedy beta przestaje przyrastać o 66% ?
Bo wszędzie szukam takiej informacji i nigdzie jej nie mam .
Martwię się trochę że coś z kropkiem jednak nie tak a starałam się o niego 8 lat 🫣Deyansu lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny , czy macie jakieś sposoby na naturalne podniesienie progesteronu ? Jestem w 5 tyg 4 dni. Progesteron na początku był w granicach 35-40 a teraz spadł do 19… dzisiaj w nocy miałam skurcze
Byłam u lekarza sprawdzić czy wszystko ok, zarodek widać ,wszystko w porzadku oprócz tego progesteronu
Mam zwiększoną dawkę duphaston 3x1 i cyclogest 2x1.
Beta hcg wczoraj ponad 12000, myślicie że wyższa dawka progesteronu pomoże ?;(
-
promykk wrote:Eeej, też mam 03.03 i chyba ktoś już tu też pisał o tym dniu. A masz wcześniej pobranie krwi czy tego samego dnia? Ja tego samego co usg, a potem kolejna wizyta na omówienie wyników. 🫣
Ja tez mam 3.03 wiec szykuje sie dzien pelen emocji dla nas 🙃Deyansu, Suzie lubią tę wiadomość
-
Izi wrote:U mnie przez specyfikę pracy w obu ciążach pracodawca był przed rodziną, jedym z pierwszych i chyba u niemałej części osób tak jest 😉
Ja wlasnie w weekend powiedziałam szwagrowi i jego partnerce 😌 sa pierwsi i mamy bardzo dobry kontakt. Poczulam ogromna ulge ze chociaz przed nimi nie musze się ukrywać. Wspierali mnie tez bardzo przy pierwszej ciazy i poronieniu. Reszta rodziny dowie sie po 12tyg 😇
Apropo pracodawcy to mam dylemat, bo w czwartek mam rozmowe roczna i jade do biura. Generalnie ten reels idealnie obrazuje moje nastawienie do niej 🤣https://www.instagram.com/reel/DES6zf9CtEQ/?igsh=MW1maThxNWxtb25xaQ==
Caly czas sie bije z myslami czy juz na tym etapie powiedziec.. bo dzisiaj miałam akurat urlop a polowe dnia czulam sie fatalnie.. jestem w stanie pracowac tak na 50% swoich mocy a czasami to 30%… a projekty trzeba cisnąć 🥲
Izi lubi tę wiadomość
-
Gratulację 😍!! Super infoaglo, Domiś91 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Ja może jutro pójdę do szefa z nowiną 🫣
No i rodzinie też chyba w końcu trzeba powiedzieć bo w końcu siedzimy cicho 🤐Domiś91 lubi tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
20.02.2025 ➡️ 12+3 usg 1 trymestru 🩺
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Hej hej, ja dzisiaj 5+5 i poza okresowym bólem krzyża i dość wrażliwymi sutkami- zero objawów. Zamiast się cieszyć to oczywiście mega się stresuje. W czwartek idę na USG, będzie 6+0, boję się że serduszka jeszcze nie będzie widać i oszaleje kolejne 2 tygodnie to wizyty 🙈🙈🙈
-
Hej dziewczyny!
Ja tylko chciałabym dodać, że nawet jeśli zdecydujecie się na Nifty/Sanco/Panoramę to nie rezygnujcie z testu Pappa. On pokazuje ryzyko preeklampsji i w razie potrzeby lekarz może wdrożyć odpowiednie leki, żeby dziecko było bezpieczne. Testy NIPT tego ryzyka nie pokazują więc chociażby tylko po to zróbcie Pappę, szczególnie że i tak jest na NFZWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 19:25
Domiś91, aglo, Majka92, Szosz lubią tę wiadomość
-
Domiś91 wrote:Hej hej, ja dzisiaj 5+5 i poza okresowym bólem krzyża i dość wrażliwymi sutkami- zero objawów. Zamiast się cieszyć to oczywiście mega się stresuje. W czwartek idę na USG, będzie 6+0, boję się że serduszka jeszcze nie będzie widać i oszaleje kolejne 2 tygodnie to wizyty 🙈🙈🙈
Domiś91 lubi tę wiadomość
⏸️ 08.01.2025
💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025