Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
madziankaa, abrakadabra, Domiś91, Nava, Majka92, sofiz, Izi, hakorośl, Engel, Ww, Azalea 🌸, Mischava, promykk, Paluszek007, Venus, Suzie, Marcysia1990, Szosz, Deyansu, kasialinkaa, Atlantistointerzone, Hajkonk lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
20.02.2025 ➡️ 12+3 usg 1 trymestru 🩺
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Ja jeszcze nie wiem jakie badania będziemy robić, na razie to czekam jak na szpilkach na tę wizyte. Strasznie mi się dłużą te dni, a jeszcze żebym bardziej się stresowała to mam zero jakichkolwiek objawów ciążowych 😬 Wgl nie czuję się jakbym była w ciąży, z jednej strony to super no ale ciągle gdzieś z tyłu głowy jest jakaś niepewność i jeszcze nie potrafię się cieszyć tym stanem. Nikomu nie mówiliśmy jeszcze nawet, chociaż mój facet chciał od razu wszystkim i musiałam go trochę uspokoić 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 19:47
Ww, Deyansu lubią tę wiadomość
2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Mischava wrote:Apropo pracodawcy to mam dylemat, bo w czwartek mam rozmowe roczna i jade do biura. Generalnie ten reels idealnie obrazuje moje nastawienie do niej 🤣https://www.instagram.com/reel/DES6zf9CtEQ/?igsh=MW1maThxNWxtb25xaQ==
Ten reals idealnie mnie teraz opisuje Muszę wytrzymać do kwietnia bo pod koniec marca są wypłacane bonusy a od kwietnia dostanę podwyżkę i awans. W ogóle się nie zastanawiam czy to fair nie mówić bo jestem w 100% przekonana, że nie robię nic złego a na ten awans sobie zapracowałam w poprzednich latach. To spora korporacja, wiem że nikogo w zespole to nie obciąży a jakby mieli redukować zatrudnienia to by się nikt nie zastanawiał bo jestem tylko numerkiem w excelu. Jedyny minus jest taki, że jak nie mówię do kwietnia to muszę być w biurze trzy razy w tygodniu, a mogłabym już całość zdalnie.Ww, Mischava, Kaczucha25 lubią tę wiadomość
🔬 hormonalny chaos
🙋🏻♀️ 32, Poznań -
Oj, ja też się nie mogę doczekać wizyty,a gdzie tam do przyszłego tygodnia 🙈 ogólnie widzę,że większość osób chyba jest już dalej niż ja i chyba przez to trochę się porównuję i różne myśli przychodzą 🙂↕️ wg OM dzisiaj u mnie dopiero 6+5
Ww, Domiś91, Deyansu lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 -
Izi wrote:U mnie przez specyfikę pracy w obu ciążach pracodawca był przed rodziną, jedym z pierwszych i chyba u niemałej części osób tak jest 😉
U mnie też kierowniczka już wie,a rodzina nie 🤷 taka praca,że części zadań nie mogę wykonywać. A rodzinie chcemy powiedzieć po kolejnej wizycie,jak już będzie ❤️Izi, Ww lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 06.02 -
sarenka95 wrote:Oj, ja też się nie mogę doczekać wizyty,a gdzie tam do przyszłego tygodnia 🙈 ogólnie widzę,że większość osób chyba jest już dalej niż ja i chyba przez to trochę się porównuję i różne myśli przychodzą 🙂↕️ wg OM dzisiaj u mnie dopiero 6+5
Ja jestem dopiero 5+1 no ale termin na koniec września mam dopiero.
A nie chciałaś iść wcześniej na wizytę? 6+5 to juz serduszko na pewno by było. Ogólnie mówią, że serduszko jest ok 22-23 dni po owulacjiWw lubi tę wiadomość
2 cs.
11 dpo beta 21.91
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Izi wrote:Wszystkie opierają się na tych samych zasadach.
U koleżanki nifty. Historia z instagrama to tam mama nie chciała podawać konkretnie firmy publicznie z jakichś względów i z tego co śledzę to chyba nigdy nie podała finalnie.
Mówisz o wyjątkowej.hani z tym błędem przy badaniach? Iwona kiedyś pisała na story, że robiła nifty i tam właśnie wyszło, że dziecko zdrowe no a wyszło później, że jednak nie..2 cs.
11 dpo beta 21.91
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
abrakadabra wrote:Ja jestem dopiero 5+1 no ale termin na koniec września mam dopiero.
A nie chciałaś iść wcześniej na wizytę? 6+5 to juz serduszko na pewno by było. Ogólnie mówią, że serduszko jest ok 22-23 dni po owulacji
Właśnie na pierwszej wizycie byłam gdzieś w 5/6 tygodniu i pani doktor zaleciła,żeby jednak przyjść za 2 tygodnie, a nie za tydzień,żeby uniknąć stresu,gdyby serduszka wtedy jeszcze nie było,a że w przyszłą środę mam jeszcze wizytę u diabetologa,to ginekolog w czwartek,bo pani doktor chciała też poznać zdanie na temat krzywej cukrowej u mnie. Ale myśli o przyspieszeniu wizyty oczywiście są 🤷2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 06.02 -
Byłam dziś na wizycie w luxmed, żeby założyli mi tam kartę ciąży i "uruchomili" badania I trymestru. Lekarka mało zawału nie dostała jak myślała, że ciążę po invitro chciałabym prowadzić w luxmed
Co ciekawe mam niby Sanco w pakiecie. Muszę rozeznać temat, bo chcemy na pewno robić NIPT - mąż mocno się boi z racji tego, że z poprzednią partnerką stracił ciążę przez wadę genetyczną. Wynalazł test VERAGene, który dodatkowo bada też materiał genetyczny ojca i ryzyko chorób jednogenowe u dziecka.
Na pewno też chce zrobić PAPPA, bo jak Jusia wspominała invitro zwiększa ryzyka wczesnego porodu i preeklampsji, więc chce mieć to zbadane.
Do tych które się umówiły: mam dopiero lekarza za tydzień na NFZ (koszmar dostać się gdzieś w Waw) to będzie 8t+2 i boję się trochę, że będzie się ciężko umówić. Czy przez telefon chcą kod skierowania, albo coś takiego? Czy mogę się umówić a potem im donieść skierowanie?Jusia 82 lubi tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ -
sarenka95 wrote:Oj, ja też się nie mogę doczekać wizyty,a gdzie tam do przyszłego tygodnia 🙈 ogólnie widzę,że większość osób chyba jest już dalej niż ja i chyba przez to trochę się porównuję i różne myśli przychodzą 🙂↕️ wg OM dzisiaj u mnie dopiero 6+5
sarenka95, PonyShake lubią tę wiadomość
-
Valie05 wrote:Byłam dziś na wizycie w luxmed, żeby założyli mi tam kartę ciąży i "uruchomili" badania I trymestru. Lekarka mało zawału nie dostała jak myślała, że ciążę po invitro chciałabym prowadzić w luxmed
Co ciekawe mam niby Sanco w pakiecie. Muszę rozeznać temat, bo chcemy na pewno robić NIPT - mąż mocno się boi z racji tego, że z poprzednią partnerką stracił ciążę przez wadę genetyczną. Wynalazł test VERAGene, który dodatkowo bada też materiał genetyczny ojca i ryzyko chorób jednogenowe u dziecka.
Na pewno też chce zrobić PAPPA, bo jak Jusia wspominała invitro zwiększa ryzyka wczesnego porodu i preeklampsji, więc chce mieć to zbadane.
Do tych które się umówiły: mam dopiero lekarza za tydzień na NFZ (koszmar dostać się gdzieś w Waw) to będzie 8t+2 i boję się trochę, że będzie się ciężko umówić. Czy przez telefon chcą kod skierowania, albo coś takiego? Czy mogę się umówić a potem im donieść skierowanie?
Z tego co wiem to bez kodu skierowania Cię nie zapiszą, wystarczy im podać kod przez telefon2 cs.
11 dpo beta 21.91
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
abrakadabra wrote:Mówisz o wyjątkowej.hani z tym błędem przy badaniach? Iwona kiedyś pisała na story, że robiła nifty i tam właśnie wyszło, że dziecko zdrowe no a wyszło później, że jednak nie..
Omg ja też ją obserwowałam kiedyś. Coś kojarzę rzeczywiście ale nie pamiętam dokładnie czy to chodziło o wolne DNA płodowe33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
20.02.2025 ➡️ 12+3 usg 1 trymestru 🩺
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
aglo wrote:Omg ja też ją obserwowałam kiedyś. Coś kojarzę rzeczywiście ale nie pamiętam dokładnie czy to chodziło o wolne DNA płodowe
U niej na początku na usg było wszystko ok niby, robili te badania i tez ok, dopiero przy 2 usg prenatalnym wyszło coś nie tak. Wiem, że składała o odszkodowanie chyba ale juz nie pisała dalej jak to się zakończyło albo po prostu nie zauważyłam tego.
Przez dłuższy okres tez nie chciała powiedzieć co to za badania i nie wiem czy to już nie po śmierci Hani pisała o tym że to były Nifty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 20:31
2 cs.
11 dpo beta 21.91
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
abrakadabra wrote:Mówisz o wyjątkowej.hani z tym błędem przy badaniach? Iwona kiedyś pisała na story, że robiła nifty i tam właśnie wyszło, że dziecko zdrowe no a wyszło później, że jednak nie..
Tak, usg 1 trymestru ok, test wykazał, że nie ma szans na trisomie, w usg połówkowym wyszły wady i robili amniopunkcje i wtedy wyszła trisomia 18. 😞
Koleżanka z kolei miała na odwrót nifty pokazało, że praktycznie na bank ma bardzo chore dziecko, była załamana i namówili ją na amniopunkcję i ma zdrowe dziecko. Dlatego tylko pisałam, żeby mieć świadomość, że te testy mogą dać poczucie ulgi ale są obarczone też błędami niestety i to w obie strony bo te parę lat temu to pamiętam ulotki, że są praktycznie bez błędne.
I ja nie jestem jak coś ich przeciwniczką, fajnie jak ktoś się decyduje jak ma taką potrzebę i możliwość 😉 -
Izi wrote:Tak, usg 1 trymestru ok, test wykazał, że nie ma szans na trisomie, w usg połówkowym wyszły wady i robili amniopunkcje i wtedy wyszła trisomia 18. 😞
Koleżanka z kolei miała na odwrót nifty pokazało, że praktycznie na bank ma bardzo chore dziecko, była załamana i namówili ją na amniopunkcję i ma zdrowe dziecko. Dlatego tylko pisałam, żeby mieć świadomość, że te testy mogą dać poczucie ulgi ale są obarczone też błędami niestety i to w obie strony bo te parę lat temu to pamiętam ulotki, że są praktycznie bez błędne.
I ja nie jestem jak coś ich przeciwniczką, fajnie jak ktoś się decyduje jak ma taką potrzebę i możliwość 😉
No niestety nic nie da nam nigdy tej 100% pewności. Jeśli badania wyjda ok to kto wie czy dziecko też nie zachoruję w późniejszych latach..
I pamiętam też tutaj na forum jednej dziewczynie tak samo wyszło, że będzie chore a właśnie to był błąd. Może mówimy o tej samej? Chociaż to było juz pare dobrych lat temu, pewnie jakos 2021-2022r. Nicku dziewczyny nie przypomne sobię na pewno ale kojarzę tę historię
Ja w pierwszej ciąży nie robiłam żadnych, jedynie usg. Tam było zawsze wszystko prawidłowo więc stwierdziłam, że nie ma sensu robić podatkowych badań i gin też nie namawiała na to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia, 20:40
2 cs.
11 dpo beta 21.91
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Valie05 wrote:Byłam dziś na wizycie w luxmed, żeby założyli mi tam kartę ciąży i "uruchomili" badania I trymestru. Lekarka mało zawału nie dostała jak myślała, że ciążę po invitro chciałabym prowadzić w luxmed
Do tych które się umówiły: mam dopiero lekarza za tydzień na NFZ (koszmar dostać się gdzieś w Waw) to będzie 8t+2 i boję się trochę, że będzie się ciężko umówić. Czy przez telefon chcą kod skierowania, albo coś takiego? Czy mogę się umówić a potem im donieść skierowanie?
No a powiedz z ciekawości gdzie się zapisałaś się na NFZ? Ja w poprzedniej ciąży to na początku byłam na Inflanckiej, ale potem miałam problem z zapisem i trafiłam do tak beznadziejnego lekarza, że sama mu na karteczce pisałam co ma mi zlecać. Generalnie to chciałam na NFZ spróbować porobić sobie te różne badania, bo w pakiecie medycznym to mam akurat takie minimum.
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693