Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
madziankaa wrote:Cześć dziewczyny 😊 czy któraś z was może brała/bierze metforminę? Czy lekarz zalecił zaprzestanie brania od razu czy odstawienie powoli?
Co lekarz, to opinia, jak widzę
Witajcie marrr98 i aneta_be! I powodzenia na tej wspólnej wrześniowej drodze
Marcysia1990, ufff, dobre wieści, super, że miałaś możliwość od razu to sprawdzić!
Ja dziś odebrałam większosc wyników z krwi, wczoraj dobre wieści na usg piersi, jestem gotowa na jutrzejszą wizytę u gina. Nawet bardzo. Nie ukrywam, że wiążę z nią duże nadzieje, ostatnio mam nastrój do niczego i dramatycznie potrzebuję dobrych wiadomości.
W ogóle chcieliśmy powiedzieć w weekend teściom, jeśli wszystko będzie okej jutro, ale taki mamy właśnie ciulowy tydzień, że teściowa się obraziła i nie gadamy 🤯 a normalnie nie ma takich akcji i mamy bardzo fajny kontakt. Ale obydwie byłyśmy w nocnych nerwach i wyszło, jak wyszło. Echmadziankaa, Majka92, Deyansu, Domiś91 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Chciałabym się przywitać i dołączyć do wątku Gratuluję wszystkim udanych starań i trzymam kciuki za prawidłowy rozwój dzidziuśów
Jestem aktualnie w 6 tygodniu ciąży (6+0). W czerwcu 2024 poroniłam, więc tym razem udałam się do ginekologa zaraz po teście w 4 tygodniu. Na USG nie było jeszcze widać ciąży. Mój ginekolog wykonał mi cytologię i zapisał zastrzyki z heparyny i duphaston. Kolejna wizytę mam 31.01. Bardzo się stresuje i jednocześnie nie mogę się już doczekać.sofiz, Izi, Jusia 82, Agaxyz00, Marcysia1990, sarenka95, Filcek, Deyansu lubią tę wiadomość
👩30👨34
Poronienie 06/24 w 9 tygodniu ciąży, przyczyna nieznana
~ Mutacja PAI 1 homozygota oraz czynnik V R2 i MTHFR heterozygota
~ Niedoczynność tarczycy
⏸️16/01 🥰
16/01 beta 128,19 mIU/ml, prog 25 ng/ml
19/01 beta 531,19 mIU/ml
📆 Kalendarz wizyt
16/01 - 4 tydzień ciąży - ciąża nie wykryta na USG, wykonana cytologia, zalecona Heparyna 0,4 i Duphaston 3x1
31/01 - ginekolog -
Dzisiaj dostałam smsa z przychodni, że w cytologii wyszedł łagodny stan zapalny i zalecenie Infectvagin 1x1 przez 7 dni. Na wizycie lekarz nie zauważył infekcji i też nie mam jej objawów dlatego martwię się skąd ten stan zapalny.👩30👨34
~ Niedoczynność tarczycy
⏸️16/01 🥰
19/01 beta 531,19 mIU/ml
📆 Kalendarz wizyt
16/01 - 4 tydzień ciąży - ciąża nie wykryta na USG, wykonana cytologia, zalecona Heparyna 0,4 i Duphaston 3x1
31/01 - ginekolog -
Rozalia321 wrote:Cześć dziewczyny,
Chciałabym się przywitać i dołączyć do wątku Gratuluję wszystkim udanych starań i trzymam kciuki za prawidłowy rozwój dzidziuśów
Jestem aktualnie w 6 tygodniu ciąży (6+0). W czerwcu 2024 poroniłam, więc tym razem udałam się do ginekologa zaraz po teście w 4 tygodniu. Na USG nie było jeszcze widać ciąży. Mój ginekolog wykonał mi cytologię i zapisał zastrzyki z heparyny i duphaston. Kolejna wizytę mam 31.01. Bardzo się stresuje i jednocześnie nie mogę się już doczekać.
Oo hej sister! Mamy dokładnie ten sam wiek ciążyRozalia321 lubi tę wiadomość
-
Cześć. Witam się, ale nie wiem na czy na długo.
U mnie obecnie 4 ciąża. Choć do końca nie wiem co z nią jest/będzie. Termin porodu wg Om to 16 września, ale...
7 grudnia OM
14 stycznia pierwsza wizyta (szybko bo potrzebowałam receptę na heparynę), nie spodziewałam się widzieć dużo. Był pęcherzyk ciążowy Gs 11mm
28 stycznia druga wizyta. Pęcherzyk ciążowy Gs 30mm, pęcherzyk żółtkowy prawidłowy, ale zarodka brak. Tu wg om 7+3, wg wielkości pęcherzyka ciążowego 8+2.
Owulacja nie wiem kiedy była, ale współżycie w pierwszych 10dniach cyklu, więc że ciąża dużo młodszą będzie to chyba średnio bo nie wiem czy plemniki by tyle czasu czekały... nie wiem czego się teraz spodziewać. Kolejna wizyta za tydzień. -
purplerain wrote:Oo hej sister! Mamy dokładnie ten sam wiek ciąży
Ooo hejka widziałaś już maluszka na USG i serduszko? U mnie tylko 2 dni czekania na wizytę ale cały czas o tym myślę.👩30👨34
~ Niedoczynność tarczycy
⏸️16/01 🥰
19/01 beta 531,19 mIU/ml
📆 Kalendarz wizyt
31/01 - ginekolog -
Szosz wrote:Ja brałam, ale tolerowałam fatalnie i schodziłam z dawki już przed ciążą, a po pozytywnym teście endo kazała mi odstawić.
Co lekarz, to opinia, jak widzę
Witajcie marrr98 i aneta_be! I powodzenia na tej wspólnej wrześniowej drodze
Marcysia1990, ufff, dobre wieści, super, że miałaś możliwość od razu to sprawdzić!
Ja dziś odebrałam większosc wyników z krwi, wczoraj dobre wieści na usg piersi, jestem gotowa na jutrzejszą wizytę u gina. Nawet bardzo. Nie ukrywam, że wiążę z nią duże nadzieje, ostatnio mam nastrój do niczego i dramatycznie potrzebuję dobrych wiadomości.
W ogóle chcieliśmy powiedzieć w weekend teściom, jeśli wszystko będzie okej jutro, ale taki mamy właśnie ciulowy tydzień, że teściowa się obraziła i nie gadamy 🤯 a normalnie nie ma takich akcji i mamy bardzo fajny kontakt. Ale obydwie byłyśmy w nocnych nerwach i wyszło, jak wyszło. Ech
Powiesz coś więcej o tym tolerowaniu metforminy? Bo ja chyba też źle na nią reaguje i zastanawiam się czy to faktycznie wina tego. Odkąd ja biorę to ciagle boli mnie brzuch, ciągle mam biegunkę. Cokolwiek zjem i czasem wystarczy 10 min żebym latała do toalety co chwile..2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
dzisiejsz wizyta była stratą czasu, przychodzę do ginekologa a on mi mówi, że nie ma usg w gabinecie w enelmedzie idzie się na wizyte i na niej wystawiają skierowanie na usg.
Dostałam skierowanie na betę i poprosiłam też o skierowanie na badanie poziomu wit D bo zawsze miałam spore niedobory. Oczywiście, nie ma problemu. Po wizycie mam w systemie tylko skierowanie na betę 🤡
Jeszcze typ mi powiedział, żeby betę zbadać, chociaż do momentu usg i tak nie wiadomo czy jestem w ciąży bo może być pusty pęcherzyk. No spoko rozumiem, ale mógłby już sobie darować komentarz.
Przynajmniej wiem gdzie nie prowadzić ciąży, czekam na 14.02 - mam wizytę w placówce gdzie zwykle chodziłam, tylko sobie zmieniałam lekarzy.🔬 hormonalny chaos
🙋🏻♀️ 32, Poznań -
sofiz wrote:dzisiejsz wizyta była stratą czasu, przychodzę do ginekologa a on mi mówi, że nie ma usg w gabinecie w enelmedzie idzie się na wizyte i na niej wystawiają skierowanie na usg.
Dostałam skierowanie na betę i poprosiłam też o skierowanie na badanie poziomu wit D bo zawsze miałam spore niedobory. Oczywiście, nie ma problemu. Po wizycie mam w systemie tylko skierowanie na betę 🤡
Jeszcze typ mi powiedział, żeby betę zbadać, chociaż do momentu usg i tak nie wiadomo czy jestem w ciąży bo może być pusty pęcherzyk. No spoko rozumiem, ale mógłby już sobie darować komentarz.
Przynajmniej wiem gdzie nie prowadzić ciąży, czekam na 14.02 - mam wizytę w placówce gdzie zwykle chodziłam, tylko sobie zmieniałam lekarzy.
Przynajmniej będziesz miała ładny prezent na walentynki. 💝sofiz, Deyansu, Szosz lubią tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Cześć. Witam się, ale nie wiem na czy na długo.
U mnie obecnie 4 ciąża. Choć do końca nie wiem co z nią jest/będzie. Termin porodu wg Om to 16 września, ale...
7 grudnia OM
14 stycznia pierwsza wizyta (szybko bo potrzebowałam receptę na heparynę), nie spodziewałam się widzieć dużo. Był pęcherzyk ciążowy Gs 11mm
28 stycznia druga wizyta. Pęcherzyk ciążowy Gs 30mm, pęcherzyk żółtkowy prawidłowy, ale zarodka brak. Tu wg om 7+3, wg wielkości pęcherzyka ciążowego 8+2.
Owulacja nie wiem kiedy była, ale współżycie w pierwszych 10dniach cyklu, więc że ciąża dużo młodszą będzie to chyba średnio bo nie wiem czy plemniki by tyle czasu czekały... nie wiem czego się teraz spodziewać. Kolejna wizyta za tydzień.Deyansu lubi tę wiadomość
-
Izi wrote:Hakorośl Może uda mi się Cie wywołać
Jeżeli to nie bardzo osobiste to gdzie do tej pory rodziłaś I jakie masz doświadczenia z tego/tych miejsc? I gdzie teraz zamierzasz?
Nie musisz dawać znać albo możesz na priv jak coś.
Jestem rozdarta po 1 porodzie mocno jak zaczynam o tym gdzieś myśleć chociaż wiem, że dużo czasu mam jeszczeIzi, Filcek, Szosz lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
hakorośl wrote:Hej, rodziłam pierwszego syna na Ujastku i super wspominam, drugiego z racji logistyki bo w domu już był maluch i mąż musiał do mnie wyskakiwać dosłownie na chwilkę zostawiajac go z kimś, to zdecydowałam się na Siemiradzkiego, bo miałam prawie po sąsiedzku i to był koszmar, wiele kobiet jest zadowolonych, ale dla mnie całkowicie na nie. Przy trzecim wróciłam na Ujastek, tym razem miałam cc, bo spanikowałam po tym drugim porodzie, ten koszmar wrócił, jak film przewijał mi się w głowie i ordynator powiedziała, ze mogę mieć cesarkę jak chce. Nie chciałam ani cesarki, ani drogami natury, chciałam gotowego bobasa i uciec ze szpitala🫣😉😂 w końcu zdecydowałam się na cc i tez bardzo polecam. Mówią, ze masówka, owszem, ale są dzięki temu w tym rewelacyjni. Jak masz jakieś pytania to pisz. A Ty Izi gdzie rodziłas?
Właśnie myślę ciągle też czy na ujastku nie próbować chociaż właśnie logistycznie lokalizacja kiepska i boję się, że też jak dużo kobiet to nie będzie dużo lepiej niż na Rydygiera. Widziałam dobre opinie o Bochni ale trochę się boję.
A miałaś tam jakieś opcje dokupione czy nie?
Przychodzi ktokolwiek jakiś doradca laktacyjny?
Rodziłam na Rydygiera szukałam teraz opini i są dobre, ja mogę tam wrócić tylko z wykupioną położną inaczej na pewno nie ale traumę mam dużą właśnie i to z okresu bardziej przyjęcia gdzie zafundowano mi ogromny stres, który podejrzewam, że miał wpływ na późniejszy poród i zwolnienie akcji...
potem poród ciężki ale to jest innego rodzaju dla mnie strach i moja położna dała radę i znowu duża trauma tego do czego doszło po porodzie tu nawalili bardzo i mam dużo żalu i strachu chociaż teraz łatwiej bo wiem, że też jestem pacjentkom i jakie mam prawa wtedy to wiesz 1 poród, nic nie rozumiałam co się dzieje.
Koleżanka rodziła 2 tygodnie przed mną tam i ma całkiem inne doświadczenia do moich ale ciężko je wymazać. U mnie wiem, że był przepełniony oddział i święta więc mało personelu ale są pewne standardy i rzeczy do których dochodzić nie powinno i nie może.
-
sofiz wrote:dzisiejsz wizyta była stratą czasu, przychodzę do ginekologa a on mi mówi, że nie ma usg w gabinecie w enelmedzie idzie się na wizyte i na niej wystawiają skierowanie na usg.
Przynajmniej wiem gdzie nie prowadzić ciąży, czekam na 14.02 - mam wizytę w placówce gdzie zwykle chodziłam, tylko sobie zmieniałam lekarzy.
Słyszałam same negatywne opinie o enelmedzie a twoja tylko to potwierdza 🙈
Też rozważam zbadanie Wit D, której nie mam w pakiecie także i tak będę musiała zapłacić 😀
Dziękuję za odpowiedź jeśli chodzi o lux med, ja wybrałam się w końcu na wizytę do gina dzisiaj żeby uwierzyć i czułam że musi ktoś mi musi powiedzieć cokolwiek 🙈 Wg OM jestem w 5t1d ale na USG wyszło 5t4d i mam pęcherzyk ciążowy 7,5 chyba. Kazał mi powtórzyć USG za 10 dni bo wtedy powinno być już widać zarodek i serce ale zastanawiam się czy to nie za szybko bo widzę że wybtu raczej w skończonym 7t chodzicie 😀 ja trochę nie rozumiem skąd różnica że wg OM i USG, ale przyznam szczerze że nie wybierałam zbyt daleko w przyszłość aniżeli w ciążę zajść 😆 -
marrr98 wrote:Super, dwa szczęścia na raz widzę że jutro jest dzień wizyt Ja trochę się boję, że okaże się być tylko jeden zarodek, bo lekarz ze względu na bardzo bardzo wczesną ciąże powiedział, że jeszcze wszystko może się zdarzyć, np. jeden pęcherzyk pusty itp. A ja już się nastawiłam na dwójkę
Marcysia, przykro mi z powodu Twojej straty i cieszę się, że wszystko jest dobrze Też tak strasznie się boisz tej ciąży jak ja?
Bardzo, od początku jestem w jakimś takim permanentnym stresie. Zrobiłam chyba z 6 wyników Beta HCG , z czego jeden na NFZ wystawiony był na troszkę inne badanie HCG i wyłapałam spadek, co się okazało -właśnie różnica tych różnych badań (beta hcg i samo hcg) , odbyłam pierwsza wizyte gdzie lekarka stwierdziła że pęcherzyk rzekomo był za mały do wieku ciąży i że ciąża młodsza jest o tydzień... Zabrzmiało to trochę jak wstępna diagnoza pustego jaja. Finalnie okazało się, że wszystko jest dobrze, pęcherzyk, zarodek idealnie odpowiada OM (nie wiem kiedy miałam owulację bo pierwszy raz jej nie czułam). Z tego wszystkiego miałam już wykonywanych 5 USG... A jeszcze dzisiaj ta akcja z plamka krwi w śluzie 🤡 nie oszczędza mnie ta ciąża, a i ja sama przez własną nadgorliwość dołożyłam sobie tego stresu, m.in. za szybko poszłam na pierwszą wizytę USG (5+2). Ciężko jest mi się wyluzować i tak całkiem cieszyć się tą ciążą 😔 gdzieś tam w duchu jestem cały czas dobrej myśli i wierzę że sie wszystko dobrze skończy, ale zarazem jest ten stres z tyłu głowy cały czas . Może teraz dzięki temu, że jestem już na zwolnieniu to trochę odpocznę i wyluzuje 😊
A Ty jak się czujesz psychicznie w tej ciąży? I gratuluję dwóch serduszek ❤️ trzymam kciuki za ich utrzymanieDeyansu lubi tę wiadomość
-
Rozalia321 wrote:Cześć dziewczyny,
Jestem aktualnie w 6 tygodniu ciąży (6+0). W czerwcu 2024 poroniłam, więc tym razem udałam się do ginekologa zaraz po teście w 4 tygodniu. Na USG nie było jeszcze widać ciąży. Mój ginekolog wykonał mi cytologię i zapisał zastrzyki z heparyny i duphaston. Kolejna wizytę mam 31.01. Bardzo się stresuje i jednocześnie nie mogę się już doczekać.
Hej, witaj ❤️ trzymam kciuki żeby tym razem było wszystko dobrze ✊🏻
Czy tylko ja mam takie wrażenie, że bardzo dużo nas tu jest po stratach? Magia świąt zadziałała 🌟 i wrzesień musi być nasz 🥰Rozalia321, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Rozalia321 wrote:Dzisiaj dostałam smsa z przychodni, że w cytologii wyszedł łagodny stan zapalny i zalecenie Infectvagin 1x1 przez 7 dni. Na wizycie lekarz nie zauważył infekcji i też nie mam jej objawów dlatego martwię się skąd ten stan zapalny.
Ten stan zapalny mógł wyjść na etapie komórkowym stąd brak objawów, możliwe że już go nie ma bo cytologia była wykonywana miesiąc temu, ale jak masz globulki to nie zaszkodzaRozalia321 lubi tę wiadomość
-
eRKow. wrote:Cześć. Witam się, ale nie wiem na czy na długo.
7 grudnia OM
Owulacja nie wiem kiedy była, ale współżycie w pierwszych 10dniach cyklu, więc że ciąża dużo młodszą będzie to chyba średnio bo nie wiem czy plemniki by tyle czasu czekały... nie wiem czego się teraz spodziewać. Kolejna wizyta za tydzień.
USG było na jakimś dobrym sprzęcie?
U mnie historia była taka, że byłam w 6+0 i lekarz stwierdzil że ciąża tydzień młodsza, zaczęłam pytać czy chociaż widzi ten pęcherzyk żółtkowy i pogmerał pogmerał i go znalazł w końcu i znalazł zarodek z bijącym serduszkiem i potwierdził że jednak 6+0 , a nie 5+0 . Może u Ciebie podobna sytuacja? Sprawdzałaś może przyrosty bety?
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze ✊🏻❤️ -
Faktycznie... Co za lekarz 🤦🏻♀️