Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do słuchania serduszka to teraz jak byłam we wtorek nie słuchaliśmy tylko znów widziałam ten piksel migający 🥹 ten lekarz też z tej nowej szkoły że narazie nie puszcza. I spoko
Deyansu, Mischava, sofiz lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
20.02.2025 ➡️ 12+3 usg 1 trymestru 🩺
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
aglo wrote:Gratulacje wszystkich serduszek ❤️❤️ same dobre wieści 🥹
Ja też już dziś powiedziałam w pracy i ufff kamień z serca 🤭 trochę się stresowałam ale było tak jak myślałam czyli spoko 😂 jeszcze współpracownikom mi zostało jakoś oznajmić ale to po prenatalnych dopiero.
I kiedy planujesz l4?
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 28.01 - 2,3cm ziomeczka -
aglo wrote:Gratulacje wszystkich serduszek ❤️❤️ same dobre wieści 🥹
Ja też już dziś powiedziałam w pracy i ufff kamień z serca 🤭 trochę się stresowałam ale było tak jak myślałam czyli spoko 😂 jeszcze współpracownikom mi zostało jakoś oznajmić ale to po prenatalnych dopiero.
Ja tez dzisiaj powiedziałam kierownikowi na rozmowie rocznej. Poprosiłam go tylko o to żeby dalej niz wyżej (Prezes i HR) nie rozpowiadał 🙂 posypały się gratulacje i tez jak Ty jakoś czuje się lżej 🤣
Reszcie firmy powiem tez dopiero po prenatalnych 😌
-
aglo wrote:Co do słuchania serduszka to teraz jak byłam we wtorek nie słuchaliśmy tylko znów widziałam ten piksel migający 🥹 ten lekarz też z tej nowej szkoły że narazie nie puszcza. I spoko
Tak, moj tak samo, ze teraz nowa szkola dopiero sie slucha po 12tyg. -
Nooo spam nieziemski tutaj! Staram się zaglądać na bieżąco czasami rano czy wieczorem i nadrabiac i cos tu napisac 😆
Witam wszystkie nowe mamusie i sciskam 😍😘bellA, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Ja myślę powiedzieć w pracy po prenatalnych bo nie chce żeby wcześniej wiedzieli aczkolwiek obawiam się że niedługo mogą się domyślać bo brzuszek już się lekko zaokrągla 🫢
Jestem na etapie walki o podwyżkę i chciałabym w lutym dopiąć temat, a jeśli nie zdecydują mi się jej dać to spylam na L4 z uwagi na to że będę miała dużo więcej wypłacane na zwolnieniu niz pracując 🤷Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 18:49
sofiz, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Twilight wrote:Hej dziewczyny, chciałam dać znać, że u mnie po wizycie wszystko ok, dzidzia rośnie (1,4cm), a krwiaczek (o ile to krwiak) zmniejszył się o połowę 😊
Następna wizyta za 4 tygodnie 😬 a prenatalne 3 marca. Jeśli chodzi o tętno to mój doktor nie puszczą dźwięku bo mówi że nie można, pokazuje tylko jak pracuję, dziś było 170, mówi że ok.
Przyznam, że nie nadążam czytać 🙈 jak chcę coś napisać to za chwilę muszę przerwać bo zawsze coś do zrobienia. Wiem, że pisałyście o lekarzach, czy pracuje w szpitalu, mój tak, odbierał mój pierwszy poród ale wtedy do niego nie chodziłam.
Ja dalej w pracy nie powiedziałam, dyrektorka chora a nie chcę dzwonić, chyba powiem po feriach. Rodzinie też jeszcze nie mówiliśmy, chyba po prenatalnych powiemy..
Na 3 marca to się ekipa szykuje 🙈promykk, Mischava, Twilight, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Delfi wrote:Też mam wizytę 14.02. trochę długo, jeżeli byłaś 2 tygodnie temu na wizycie, ale szybko zleci. Mówiąc długo, mam na myśli, że ja bym tak długo nie wytrzymała, więc podziwiam. Ja miałam wizytę wczoraj, więc u mnie między wizytami tylko 2 tygodnie i 2 dni
A i u mnie lekarz na wczorajszych badaniach powiedziała, że wizyta za 2-3 tygodnie, ja wybrałam taki termin, bo chcemy powiedzieć 15.02 rodzinie o ciąży, wcześniej jednak chcę usłyszeć, że dalej wszystko oki, tak to wizytę miałabym tydzień później
No tez bym tak chciala.. miec pewnosc że wszyatko jest dobrze a mimo zapewnien lekarza 2 tyg temu to gdzies we mnie ta obawia siedzi.. a tu przyjdzie nam zaraz powiedziec o ciazy.. a dopiero 14.02 bede miala ta pewnosc że uslysze serduszko.. albo chociaż zobacze migający piksel.
Może napisze do swojego gin to w przyszłym tygodniu bym poszla i się upewniła niz mam czekać tyle czasu jeszcze.. nie wytrzymam do 14.02... psychicznieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 19:35
-
bellA wrote:No tez bym tak chciala.. miec pewnosc że wszyatko jest dobrze a mimo zapewnien lekarza 2 tyg temu to gdzies we mnie ta obawia siedzi.. a tu przyjdzie nam zaraz powiedziec o ciazy.. a dopiero 14.02 bede miala ta pewnosc że uslysze serduszko..
Może napisze do swojego gin to w przyszłym tygodniu bym poszla i się upewniła niz mam czekać tyle czasu jeszcze.. nie wytrzymam do 14.02... psychicznie
Ja mam pierwszą wizytę z usg dopiero 12.02 i wiem co przeżywasz, nie potrafię sobie znaleźć miejsca i ciągle myślę i sprawdzam ile jeszcze 🙈 Jakbym liczyła na to, że jednego dnia minie conajmniej 5 dni 🙈 A jeszcze brak jakichkolwiek objawów wgl nie pomaga w tym wszystkimDeyansu lubi tę wiadomość
2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
abrakadabra wrote:Ja mam pierwszą wizytę z usg dopiero 12.02 i wiem co przeżywasz, nie potrafię sobie znaleźć miejsca i ciągle myślę i sprawdzam ile jeszcze 🙈 Jakbym liczyła na to, że jednego dnia minie conajmniej 5 dni 🙈 A jeszcze brak jakichkolwiek objawów wgl nie pomaga w tym wszystkim
To też musisz troszke poczekac jeszcze. troszke dla Mnie to takie pocieszające ze nie jestem sama ktora odlicza dni z niecierpliwoscia. I podnosi to troszke na duchu..
Hmm.. zobacze jak się będę czuła jutro. Najwyzej napisze do gin z prośbą o usg szybciej niż mam ustalone🙈Deyansu lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Ja mam pierwszą wizytę z usg dopiero 12.02 i wiem co przeżywasz, nie potrafię sobie znaleźć miejsca i ciągle myślę i sprawdzam ile jeszcze 🙈 Jakbym liczyła na to, że jednego dnia minie conajmniej 5 dni 🙈 A jeszcze brak jakichkolwiek objawów wgl nie pomaga w tym wszystkim
A twoj Brak objawow masz racje nie pomaga.. ja o tyle że mam objawy ale różnych rzeczy naczytalam sie na internecie takze to też nie jest wyznacznik rozwijającej się dobrze ciazy 🙄😬 i przez to jeszcze bardziej się nakręcam -
Ivka wrote:Komu powiedziałaś? Kierowniczce czy HRom?
I kiedy planujesz l4?
Prezesowi i kierowniczce, oni to puszczą do kadrowej. Pracuje w małej firmie ok 25osob a na l4 albo teraz po wizycie 20lutego albo 18marca, jeszcze nie wiem jak będę się czuć jak spoko to może i do kwietnia popracuje, zobaczymy.33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
20.02.2025 ➡️ 12+3 usg 1 trymestru 🩺
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
abrakadabra wrote:A słuchacie serduszka czy czekacie z tym na później trochę? Jak wasi lekarze do tego podchodzą?
Lekarz nie proponował, ja nie prosiłam, więc nie słyszałam. Jak szybko bije, też nie mówił, ale zobaczyłam w opisie wizyty, że 158 ☺️
Co do czekania na kolejną wizytę, to ja jestem po trzech wizytach, ale gdybym nie zmieniała lekarza, to do tej pory miałabym tylko 2. I następną mam za 2,5 tygodnia, bo mój lekarz robi też prenatalne. „Regularną” mam za kolejne 2,5 tygodnia od prenatalnych.
W drugim trymestrze pewnie rzadziej będą te wizyty:) -
I ja się trzymam tego, ze powiem w pracy po prenatalnych. Albo jeszcze pozniej 😂 a pracować chcę, dopóki mnie to nie będzie wnerwiało 😁 chyba ze zacznę gorzej się czuć, ale mam nadzieję, że nic takiego się nie zdarzy.
I gratuluję udanych wizyt!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 20:06
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję tylu pięknych wizyt dziś 😍
Co do serduszka w 1 ciąży na 1 wizycie kolo 7/8 tygodnia mi Pani puściła, teraz jak byłam tydzień temu po chorobie na usg też mi doktor puścił już.
-
Izi wrote:Dziewczyny gratuluję tylu pięknych wizyt dziś 😍
Co do serduszka w 1 ciąży na 1 wizycie kolo 7/8 tygodnia mi Pani puściła, teraz jak byłam tydzień temu po chorobie na usg też mi doktor puścił już.
Moja ginka w pierwszej ciąży też mi puściła normalnie ale wtedy nie wiedziałam, że lepiej ponoć nie2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
Ja też dziś po wizycie, ale jakieś mam mieszane uczucia. Pęcherzyk ciążowy 14mm, pęcherzyk żółtkowy 4 mm, zarodek 2,7 mm ale jeszcze bez czynności serca. W poprzedniej ciąży przy 1,4 mm już coś zaczynało bić więc nie wiem... Aczkolwiek poprzednia ciąża zakończyła się poronieniem.
aglo lubi tę wiadomość
-
Eustoma32 wrote:Ja też dziś po wizycie, ale jakieś mam mieszane uczucia. Pęcherzyk ciążowy 14mm, pęcherzyk żółtkowy 4 mm, zarodek 2,7 mm ale jeszcze bez czynności serca. W poprzedniej ciąży przy 1,4 mm już coś zaczynało bić więc nie wiem... Aczkolwiek poprzednia ciąża zakończyła się poronieniem.
Jeszcze sie rozkreci serduszko. Ja też nawet nie wiem czy u mnie bije u fasoleczki bo lekarz nic nie mówił doslownie..procz tego że wszystko ok a zarodek miał coś koło 1 mm.Eustoma32 lubi tę wiadomość
-
Eustoma32 wrote:Ja też dziś po wizycie, ale jakieś mam mieszane uczucia. Pęcherzyk ciążowy 14mm, pęcherzyk żółtkowy 4 mm, zarodek 2,7 mm ale jeszcze bez czynności serca. W poprzedniej ciąży przy 1,4 mm już coś zaczynało bić więc nie wiem... Aczkolwiek poprzednia ciąża zakończyła się poronieniem.
-
promykk wrote:Dużo zależy od sprzętu. Jeśli się rozmiarowo zgadza mniej więcej wiek z USG z wiekiem z OM to bym się narazie nie martwiła. 💖