X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • promykk Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma32 wrote:
    Narazie wiek się zgadza. Nawet wg GS ciąża starsza, ale podchodzę bardzo na chłodno do tej ciąży, po niedawnym poronieniu. Ale tak bardzo bym chciała żeby było dobrze...
    Rozumiem aż za dobrze. 🙃 Mam nadzieję, że odetchniesz po serduszku. Ja właśnie zaczynam czas w którym poprzednia ciąża zaczęła się „psuć” i specjalnie nie rozmyślam, ale dopada mnie taka niemoc i paraliż w ciągu dnia. Licze, że po kolejnej wizycie głowa odpocznie. 🪷

10.2024 💔 9tc.
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    02.01 beta: 98,2 🌱
    08.01 beta: 1209 🌿
    09.01 🩺 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 🩺 jest 💗 🥹
    14.02 ⏳🩺
    preg.png
  • Ivka Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nie puszczał, ale bije elegancko serduszko.

Ja już dawno się chciałam zwolnić, więc idę na l4 już w przyszłym tygodniu. W poniedziałek mówię zespołowi, że jestem w ciąży, ale że wczesny etap i wgl.. że nie wiem ile jeszcze dam rade, bo stwardnienie, bo się źle czuję (😂💩🤡) a w środę wpłynie l4. Zdążę przekazać tematy i cześć czołem.
    Najbardziej mnie wkurwia to, że mój prezes to jest wrzód na dupie - od razu jak się dowie, to będzie chodził jak krążownik po firmie i paplał tym dziobem na prawo i lewo. Firma nie jest mała - ponad 200 osób, ale jestem jednym z kilku handlowców i raczej moja nieobecność nie będzie niezauważona .. już widzę oczami wyobraźni jak wpływa l4 z kodem ciążowym i osobą, która to wprowadza do systemu od razu wszystkich się pyta czy wiedzieli, że jestem w ciąży. No spędza mi to sen z powiek normalnie :D dlatego chcę powiedzieć i się ewakuować od razu 😎

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87
    6cs
    21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    02.01 beta 10 692mlU/ml
    Update: 28.01 - 2,3cm ziomeczka
  • Margolcia94 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które miałyście plamienie, towarzyszył wam też ból brzucha ?
    Trochę się przestraszyłam bo od poniedziałku bolało mnie podbrzusze ale tłumaczyłam sobie, że macica rośnie i że to normalne, ale zauważyłam wieczorem plamienie , taki jak dzień przed miesiączka i trochę mnie to niepokoi.
    Oczywiście taka godzina, że nie mam jak skontaktować się z lekarzem a internet mówi najgorsze :/

• promykk Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margolcia94 wrote:
    dziewczyny, które miałyście plamienie, towarzyszył wam też ból brzucha ?
    Trochę się przestraszyłam bo od poniedziałku bolało mnie podbrzusze ale tłumaczyłam sobie, że macica rośnie i że to normalne, ale zauważyłam wieczorem plamienie , taki jak dzień przed miesiączka i trochę mnie to niepokoi.
    Oczywiście taka godzina, że nie mam jak skontaktować się z lekarzem a internet mówi najgorsze :/
    A na jakim etapie ciąży jesteś? Mam plamienia od 5tc. i na początku bolał brzuch - jak to w każdej ciąży - i przeszedł ból, a plamienia zostały, także nie łączę za bardzo tego. Jeśli nie jest mocniejszy niż okresowy to luz, ale każde plamienie warto skontrolować. Jak zacznie się krwawienie albo bardzo silny ból to na sor. 🙃

Margolcia94 lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc.
    09.01 🩺 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 🩺 jest 💗 🥹
    14.02 ⏳🩺
    preg.png
  • Margolcia94 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7+5 dzisiaj , mam nadzieję że to jednorazowa akcja i nie przejdzie w nic silniejszego .

• bellA Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Mi też nie puszczał, ale bije elegancko serduszko.

Ja już dawno się chciałam zwolnić, więc idę na l4 już w przyszłym tygodniu. W poniedziałek mówię zespołowi, że jestem w ciąży, ale że wczesny etap i wgl.. że nie wiem ile jeszcze dam rade, bo stwardnienie, bo się źle czuję (😂💩🤡) a w środę wpłynie l4. Zdążę przekazać tematy i cześć czołem.
    Najbardziej mnie wkurwia to, że mój prezes to jest wrzód na dupie - od razu jak się dowie, to będzie chodził jak krążownik po firmie i paplał tym dziobem na prawo i lewo. Firma nie jest mała - ponad 200 osób, ale jestem jednym z kilku handlowców i raczej moja nieobecność nie będzie niezauważona .. już widzę oczami wyobraźni jak wpływa l4 z kodem ciążowym i osobą, która to wprowadza do systemu od razu wszystkich się pyta czy wiedzieli, że jestem w ciąży. No spędza mi to sen z powiek normalnie :D dlatego chcę powiedzieć i się ewakuować od razu 😎

Hhehe. Grunt to miec dobry Plan :D a Ty plan masz dobry. :D pewnie ze tak. Co się tam bedziesz nimi przejmować.. wiem że paplanie to nie jest fajne.. ale jak już będziesz na l4 to co się bedziesz tym przejmować :D
    U mnie też będą peplac ale guzik mnie to obchodzi już tak szczerze🤣🫢

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 23:10

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
  • Engel Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie co do plamienia, u mnie zaczęło się lać jak na okres, żywa czerwona krew i wróciłam teraz z soru - z dzidzią wszystko w porządku, serduszko pięknie bije już mierzy 1.78cm, kamień mi spadł z serca... Jedyne co to mam się oszczędzać i brać duphaston.

Także jak @promykk wyżej pisze, warto też skonsultować z lekarzem bo być może progesteron nie domaga czy coś, też miałam taki zamiar ale wizyta dopiero za tydzień a się rozkręciło nagle jak na okres..

14.08.23r 7tc 👼🏼

OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    7.02. wizyta
  • promykk Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel wrote:
    Właśnie co do plamienia, u mnie zaczęło się lać jak na okres, żywa czerwona krew i wróciłam teraz z soru - z dzidzią wszystko w porządku, serduszko pięknie bije już mierzy 1.78cm, kamień mi spadł z serca... Jedyne co to mam się oszczędzać i brać duphaston.

Także jak @promykk wyżej pisze, warto też skonsultować z lekarzem bo być może progesteron nie domaga czy coś, też miałam taki zamiar ale wizyta dopiero za tydzień a się rozkręciło nagle jak na okres..
    Ojj, bardzo mi przykro. A powiedzieli co to mogło być? Krwiak czy coś? Czytałam już o kilku przypadkach na tym forum i aż mnie wkurza jak lekarze mówią że niewiadomo, kurde, jak to? 🙃

Deyansu, Engel lubią tę wiadomość

10.2024 💔 9tc.
    09.01 🩺 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 🩺 jest 💗 🥹
    14.02 ⏳🩺
    preg.png
  • Engel Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promykk wrote:
    Ojj, bardzo mi przykro. A powiedzieli co to mogło być? Krwiak czy coś? Czytałam już o kilku przypadkach na tym forum i aż mnie wkurza jak lekarze mówią że niewiadomo, kurde, jak to? 🙃

No w sumie nic konkretnego się nie dowiedziałam skąd ta krew, tylko że z ciążą wszystko okej i brać duphaston i tyle do widzenia.. 🙈

14.08.23r 7tc 👼🏼

OM 4.12.24
    31.12.24 ⏸️
    7.01. Beta 2232 mIU/ml
    9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
    17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
    7.02. wizyta
  • bellA Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Engel wrote:
    No w sumie nic konkretnego się nie dowiedziałam skąd ta krew, tylko że z ciążą wszystko okej i brać duphaston i tyle do widzenia.. 🙈

To w sumie najwazniejsze.. ze z dzidzia jest wszystko ok. Ale mnie to by ciekawość zzerala od czego to krwawienie..

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

preg.png
‹‹ 112 113 114 115 116
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ