Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję wizyt 💕 pięknie się czyta takie dobre wiadomości 🤗
Ja dzisiaj powiedziałam w moim zespole w pracy o ciąży,bo pojawił się temat grafiku. Wszyscy zareagowali pozytywnie,ale poprosiłam,żeby wieści nie rozeszły się dalej póki co. Ale muszę przyznać,że lekki stresik miałam 🥹 byle do następnej wizyty 🫢Domiś91, Majka92, aglo, Szosz, Izi lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 -
Gratulacje dziewczyny 🍀☺️
Ja dzisiaj zauważyłam brązowe plamienia na bieliźnie na razie niż na papierze, wdech i wydech mam nadzieję, że to jakieś stare coś spływa 😬14.08.23r 7tc 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
7.02. wizyta -
A ja się dziś normalnie zagotowałam (a niby mam się nie stresować 🤷🏻) 😡
Miałam czekać na telefon z kliniki na potwierdzenie konkretnej godziny wizyty jutro. No ale pomyślałam że już 13, to sama zadzwonię. "Nie wiem, nie jest pani zapisana na żaden termin jutro"🙄😡 "No ale na pewno jak byłam po wizycie 17 to się zapisywałam i na wizytę i na prenatalne" "Nie widzę żeby pani była zapisana na jakikolwiek termin, na prenatalne też nie ma pani żadnej rezerwacji" no szlag mnie trafił 🤬 mamy obydwoje z mężem wybrane urlopy na jutro z tego powodu
Ostatecznie, troszkę z łaską zostałam zapisana na... Fanfary 🤦🏻 9;30. Wieczorem 🫣 czyli może o 22 wejdziemy do gabinetu, a dr będzie miał chyba zapałki w oczach.
Mam jeszcze jutro koło 12 zadzwonić i zapytać czy coś się nie zwolniło wcześniej.
Jestem wykończona 😮💨
Tak już druga taka sytuacja w tym miejscu 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 15:10
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️ -
Deyansu wrote:A ja się dziś normalnie zagotowałam (a niby mam się nie stresować 🤷🏻) 😡
Miałam czekać na telefon z kliniki na potwierdzenie konkretnej godziny wizyty jutro. No ale pomyślałam że już 13, to sama zadzwonię. "Nie wiem, nie jest pani zapisana na żaden termin jutro"🙄😡 "No ale na pewno jak byłam po wizycie 17 to się zapisywałam i na wizytę i na prenatalne" "Nie widzę żeby pani była zapisana na jakikolwiek termin, na prenatalne też nie ma pani żadnej rezerwacji" no szlag mnie trafił 🤬 mamy obydwoje z mężem wybrane urlopy na jutro z tego powodu
Ostatecznie, troszkę z łaską zostałam zapisana na... Fanfary 🤦🏻 9;30. Wieczorem 🫣 czyli może o 22 wejdziemy do gabinetu, a dr będzie miał chyba zapałki w oczach.
Mam jeszcze jutro koło 12 zadzwonić i zapytać czy coś się nie zwolniło wcześniej.
Jestem wykończona 😮💨
Tak już druga taka sytuacja w tym miejscu 🤔Deyansu lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny. Dołączam do was i nie ukrywam ze sie ciesze... ale pierwsze dwa dni po odkryciu że jestem w ciąży przepłakałam bo nie sadzilam ze to będzie az tak szybko.. ciężko było uwierzyć że to się już dzieje..😱😱😱 no ale już wszystko ok.
Obecnie jestem 8 tc. Byłam na wizycie w 6tc i widzialam swoją fasoleczke takze rosniemy🫣
Wizyta następna dopiero 14lutego Czy to nie za długo?🤔🤔 serduszka dziecka nie slyszalam.. bo tak się w gabinecie zestresowalam że milczałam tylko.. ale z tego co.lekarz widzial to ze jest wszystko ok i ciaza rozwija się prawidłowo. Nie powinnam isc wczesniej zeby sprawdzić czy serduszko faktycznie bije ? Czy na tyle ufac swojemu doktorowi by czekac do tych walentynek na kolejną wizytę? Stresuje się trochę.. bo chciałabym wiedzieć i usłyszeć wprost " tak serduszko bije" albo zobaczyć to na Monitorze..🫣
Na Walentynkowej wizycie ma mi zalozyc kartę ciazy. Póki co badania mam zrobic do wizyty i zyc normalnie jak to on powiedział
Będę miała Termin na Wrzesień jak będzie wszystko dobrze. Takze ściskam was wszystkie mocno i nudnej ciazy zycze 🥰🥰 bez stresików.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 15:48
promykk, Engel, Twilight, marrr98, aneta.be, Venus, Szosz lubią tę wiadomość
-
bellA wrote:Cześć Dziewczyny. Dołączam do was i nie ukrywam ze sie ciesze... ale pierwsze dwa dni po odkryciu że jestem w ciąży przepłakałam bo nie sadzilam ze to będzie az tak szybko.. ciężko było uwierzyć że to się już dzieje..😱😱😱 no ale już wszystko ok.
Obecnie jestem 8 tc. Byłam na wizycie w 6tc i widzialam swoją fasoleczke takze rosniemy🫣
Wizyta następna dopiero 14lutego Czy to nie za długo?🤔🤔 serduszka dziecka nie slyszalam.. bo tak się w gabinecie zestresowalam że milczałam tylko.. ale z tego co.lekarz widzial to ze jest wszystko ok i ciaza rozwija się prawidłowo. Nie powinnam isc wczesniej zeby sprawdzić czy serduszko faktycznie bije ? Czy na tyle ufac swojemu doktorowi by czekac do tych walentynek na kolejną wizytę? Stresuje się trochę.. bo chciałabym wiedzieć i usłyszeć wprost " tak serduszko bije" albo zobaczyć to na Monitorze..🫣
Na Walentynkowej wizycie ma mi zalozyc kartę ciazy. Póki co badania mam zrobic do wizyty i zyc normalnie jak to on powiedział
Będę miała Termin na Wrzesień jak będzie wszystko dobrze. Takze ściskam was wszystkie mocno i nudnej ciazy zycze 🥰🥰 bez stresików.
Też mam wizytę 14.02, ostatnia była 17.01 i tak się zastanawiam dlaczego to sobie robię z tym czekaniem. 🙈 Próbuję zająć się życiem i nie fiksować nad tą ciążą, ale ciężko bo albo zasypiam na siedząco albo mdłości.
Totalny brak sił. Jednak wizyty nic nie przyspieszą tej ciąży, czekam co los przyniesie. 🤞🤞 -
Engel wrote:Gratulacje dziewczyny 🍀☺️
Ja dzisiaj zauważyłam brązowe plamienia na bieliźnie na razie niż na papierze, wdech i wydech mam nadzieję, że to jakieś stare coś spływa 😬
Wcześniej pisałam, że żółty śluz, ale teraz było trochę więcej i jednak coś tam podkrwawia bardzo delikatnie. Plamienia od 5 tc. 💪 -
promykk wrote:Witam w mojej ciążowej rzeczywistości. 🙈 badałaś progesteron? Może za niski i potrzebujesz przyjmować.
Wcześniej pisałam, że żółty śluz, ale teraz było trochę więcej i jednak coś tam podkrwawia bardzo delikatnie. Plamienia od 5 tc. 💪
A znasz wgl powód tych plamień?2 cs.
11 dpo beta 21.91
13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
19 cs.
1 cykl z letrozolem
2022r. - Córeczka ❤️ -
promykk wrote:Hej, będziesz miała piękny prezent walentynkowy. 💝
Też mam wizytę 14.02, ostatnia była 17.01 i tak się zastanawiam dlaczego to sobie robię z tym czekaniem. 🙈 Próbuję zająć się życiem i nie fiksować nad tą ciążą, ale ciężko bo albo zasypiam na siedząco albo mdłości.
Totalny brak sił. Jednak wizyty nic nie przyspieszą tej ciąży, czekam co los przyniesie. 🤞🤞
No właśnie ja się tak stresuje.. czy wszystko bedzie dobrze ,ze nie wiem czy wytrzymam do Tych walentynek😪
Moja ostatnia wizyta tez byla 17.01.. ale zbieg okolicznosci🙈🙈🙈hehe.
Ja również zasypiam na siedząco.. popołudniowe drzemki musze sobie robic.. mdli mnie od wszystkiego...co bym nie zjadla.. I piersi mega bola...wrażliwe są bardzo i jakas taka slaba jestem.. to tyle z moich objawow. No to w sumie troszke mnie uspokoiłaś.. I wychodzi na to że nic mi nie pozostaje innego jak nie schizowanie się i czekanie do kolejnej wizyty majac nadzieje ze los bedzie sprzyjający 🥰promykk lubi tę wiadomość
-
Deyansu wrote:A ja się dziś normalnie zagotowałam (a niby mam się nie stresować 🤷🏻) 😡
Jestem wykończona 😮💨
Tak już druga taka sytuacja w tym miejscu 🤔
Współczuję 🙂↕️ dobrze, że udało si z tym terminem w ogóle szok,że już prenatalne 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 16:44
Deyansu lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 06.02 -
bellA wrote:No właśnie ja się tak stresuje.. czy wszystko bedzie dobrze ,ze nie wiem czy wytrzymam do Tych walentynek😪
Moja ostatnia wizyta tez byla 17.01.. ale zbieg okolicznosci🙈🙈🙈hehe.
Ja również zasypiam na siedząco.. popołudniowe drzemki musze sobie robic.. mdli mnie od wszystkiego...co bym nie zjadla.. I piersi mega bola...wrażliwe są bardzo i jakas taka slaba jestem.. to tyle z moich objawow. No to w sumie troszke mnie uspokoiłaś.. I wychodzi na to że nic mi nie pozostaje innego jak nie schizowanie się i czekanie do kolejnej wizyty majac nadzieje ze los bedzie sprzyjający 🥰2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 06.02 -
promykk wrote:Witam w mojej ciążowej rzeczywistości. 🙈 badałaś progesteron? Może za niski i potrzebujesz przyjmować.
Wcześniej pisałam, że żółty śluz, ale teraz było trochę więcej i jednak coś tam podkrwawia bardzo delikatnie. Plamienia od 5 tc. 💪
Badałam tylko przy drugiej becie było 18ng/ml 🤔
Za tydzień mam wizytę to zobaczymy co mi powie gin, w poprzedniej ciąży mając większe plamienia właśnie mi przepisał duphastonWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 16:50
14.08.23r 7tc 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
7.02. wizyta -
Hej dziewczyny, chciałam dać znać, że u mnie po wizycie wszystko ok, dzidzia rośnie (1,4cm), a krwiaczek (o ile to krwiak) zmniejszył się o połowę 😊
Następna wizyta za 4 tygodnie 😬 a prenatalne 3 marca. Jeśli chodzi o tętno to mój doktor nie puszczą dźwięku bo mówi że nie można, pokazuje tylko jak pracuję, dziś było 170, mówi że ok.
Przyznam, że nie nadążam czytać 🙈 jak chcę coś napisać to za chwilę muszę przerwać bo zawsze coś do zrobienia. Wiem, że pisałyście o lekarzach, czy pracuje w szpitalu, mój tak, odbierał mój pierwszy poród ale wtedy do niego nie chodziłam.
Ja dalej w pracy nie powiedziałam, dyrektorka chora a nie chcę dzwonić, chyba powiem po feriach. Rodzinie też jeszcze nie mówiliśmy, chyba po prenatalnych powiemy..
purplerain, Ivka, abrakadabra, aglo, Delfi, promykk, sarenka95, Szosz, Jusia 82, Izi lubią tę wiadomość
👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
sarenka95 wrote:Współczuję 🙂↕️ dobrze, że udało si z tym terminem w ogóle szok,że już prenatalne 😍
Miłego wieczoru 🥰 jestem po obiedzie i idę spać 😉sarenka95 lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️ -
Twilight wrote:Hej dziewczyny, chciałam dać znać, że u mnie po wizycie wszystko ok, dzidzia rośnie (1,4cm), a krwiaczek (o ile to krwiak) zmniejszył się o połowę 😊
Następna wizyta za 4 tygodnie 😬 a prenatalne 3 marca. Jeśli chodzi o tętno to mój doktor nie puszczą dźwięku bo mówi że nie można, pokazuje tylko jak pracuję, dziś było 170, mówi że ok.
Przyznam, że nie nadążam czytać 🙈 jak chcę coś napisać to za chwilę muszę przerwać bo zawsze coś do zrobienia. Wiem, że pisałyście o lekarzach, czy pracuje w szpitalu, mój tak, odbierał mój pierwszy poród ale wtedy do niego nie chodziłam.
Ja dalej w pracy nie powiedziałam, dyrektorka chora a nie chcę dzwonić, chyba powiem po feriach. Rodzinie też jeszcze nie mówiliśmy, chyba po prenatalnych powiemy..
No ja z moim sie wlasnie zastanawiamy kiedy będzie odpowiedni moment.. jestem już na l4 że względu na wcześniejsze poronienia.. I ciężką pracę.. I będziemy chyba zmuszeni wrecz powiedziec w ten weekend bo mama ciagle pyta co mi jest ze na l4 jestem😅 a tu jeszcze nie widzialam bicie serduszka Maluszka.. I tak dmucham na zimne
No te 4 tygodnie czekania to jakiś dramat dla Nas😬😬😬 jakbym mogła to bym co tydzień chodziła by sprawdzać czy wszystko jest dobrze.
sarenka95 tez bym chciala miec Twoj termin a tak będę musiała tydzien ponad dluzej czekać.. zeswirowac idzie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 17:14
-
Wczoraj i dziś byłam u stomatologa z moim nieszczęsnym ruszającym implantem zęba. Koronę implantu (sztuczny ząb) mi odkręcono, sprawdzono czy ok, no i był plan z powrotem założyć. Mimo, że sumarycznie spędziłam na fotelu ponad 2h u 2 lekarek - nie udało się. Ząb nie wchodzi i koniec. Na dodatek nic nie można zrobić, bo żeby sprawdzić co się dzieje musiałabym mieć RTG.
Także zostałam na okres ciąży bez dolnej piątki. Przyniosłam z wizyty w torebce i będzie czekać na jesień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 17:07
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ -
Valie05 wrote:Wczoraj i dziś byłam u stomatologa z moim nieszczęsnym ruszającym implantem zęba. Koronę implantu (sztuczny ząb) mi odkręcono, sprawdzono czy ok, no i był plan z powrotem założyć. Mimo, że sumarycznie spędziłam na fotelu ponad 2h u 2 lekarek - nie udało się. Ząb nie wchodzi i koniec. Na dodatek nic nie można zrobić, bo żeby sprawdzić co się dzieje musiałabym mieć RTG.
Także zostałam na okres ciąży bez dolnej piątki. Przyniosłam z wizyty w torebce i będzie czekać na jesień...
Sama ma implanta piątkę, tylko górna i nie wyobrażam sobie, żeby mi ją wykręcili 🙈
uważaj na twarde żarcie, jakoś musisz przetrwać 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
6cs
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
02.01 beta 10 692mlU/ml
Update: 28.01 - 2,3cm ziomeczka -
bellA wrote:Cześć Dziewczyny. Dołączam do was i nie ukrywam ze sie ciesze... ale pierwsze dwa dni po odkryciu że jestem w ciąży przepłakałam bo nie sadzilam ze to będzie az tak szybko.. ciężko było uwierzyć że to się już dzieje..😱😱😱 no ale już wszystko ok.
Będę miała Termin na Wrzesień jak będzie wszystko dobrze. Takze ściskam was wszystkie mocno i nudnej ciazy zycze 🥰🥰 bez stresików.
Też mam wizytę 14.02. trochę długo, jeżeli byłaś 2 tygodnie temu na wizycie, ale szybko zleci. Mówiąc długo, mam na myśli, że ja bym tak długo nie wytrzymała, więc podziwiam. Ja miałam wizytę wczoraj, więc u mnie między wizytami tylko 2 tygodnie i 2 dni
A i u mnie lekarz na wczorajszych badaniach powiedziała, że wizyta za 2-3 tygodnie, ja wybrałam taki termin, bo chcemy powiedzieć 15.02 rodzinie o ciąży, wcześniej jednak chcę usłyszeć, że dalej wszystko oki, tak to wizytę miałabym tydzień późniejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 17:35
-
Gratulacje wszystkich serduszek ❤️❤️ same dobre wieści 🥹
Ja też już dziś powiedziałam w pracy i ufff kamień z serca 🤭 trochę się stresowałam ale było tak jak myślałam czyli spoko 😂 jeszcze współpracownikom mi zostało jakoś oznajmić ale to po prenatalnych dopiero.Deyansu, Majka92, Mischava, sarenka95, Szosz, Izi lubią tę wiadomość
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬