Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzie wrote:To prawda, przyjaciele nie zawsze też zrozumieją. Ja miałam moment, gdzie bardzo się bałam wizyty, bałam się, że dzieciątka już tam nie będzie i będę musiała jechać do szpitala. Wyzalilam się kumpeli, a ona tylko "nie czytaj żadnych forów już" (bo jej opowiedziałam, że jestem tutaj, żeby przeżywać na bieżąco to co każda z nas teraz przeżywa) i zmieniła temat na jakiś swój. 🤷🏻♀️ Gdzie nawet nie powiedziałam, że to tutaj przeczytałam, tylko po prostu miałam taki strach.
Oj tak ja też się spotkałam z tekstami "za dużo czytasz" , że sama sobie napędzam ten stres itp . Ktoś kto nie przeżył czegoś takiego to tego nie zrozumie... A ja dodatkowo lubię wiedzieć i z każdej dziedziny która dotyczy mnie lub moich najbliższych robię specjalizacje 😄Deyansu, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:O nie 🙈ale przynajmniej będzie nadpłata w kolejnym rozliczeniu 😄2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Ale powiem szczerze, że pomimo iż cesarkę z córką przeszłam mega. Odrazu wstałam, chodziłam, myłam się sama itd. Tak jakoś druga mnie przeraża, bo wiem co mnie czeka 🫣2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
4 biochemiczne
Eutyrox 50
Fertistim
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
06.03 - jest serduszko!
13.03 - prenatalne
-
Abby10 wrote:Chyba będę zgłaszała wniosek o wypłatę tej „nadpłaty”. Bo to prawie 600zl a na leki mi się przyda, tym bardziej że kolejna faktura dopiero za dwa miesiące 🫣
Oj to faktycznie niemała nadpłata 🫣 -
Abby10 wrote:Ale powiem szczerze, że pomimo iż cesarkę z córką przeszłam mega. Odrazu wstałam, chodziłam, myłam się sama itd. Tak jakoś druga mnie przeraża, bo wiem co mnie czeka 🫣
Ja bardzo chciałam cesarkę a zarazem chciałam poczuć jakby to było SN i rodziłam taka spokojna głowa że jak coś to będzie CC. Ale temat porodu to dla mnie najtrudniejszy temat. SN się boje, CC też. Bliżej terminu będę się zastanawiać co zrobić czy CC na życzenie czy kolejna próba SN. Swój SN wspominam bardzo dobrze i pozytywnie, szybko poszło, wiadomo trochę bolalo, ale od razu po czułam się super i na chodzie 🙂 -
Abby10 wrote:Brałaś leki na grypę? Ja niestety ledwo dowiedziałam się o ciąży i zachorowałam na grypę… Ale w 2 dobie już musiałam wziąć ten lek bo było mega kiepsko
na szczęście na ten moment wszystko ok z fasolką
Niestety nie, apteki puste praktycznie w całym kraju. Farmaceuta nam powiedział o której mają dostawy i czyhaliśmy z pomocą rodziny na dostępność. Okazało się że nie dojeżdżały bo nawet hurtownie są puste. Córka dostała zapobiegawczo lek przeciwwirusowy i też nie jesteśmy w stanie wykupić. Na szczęście mała się trzyma najlepiej z nas, oby tak dalej. -
Azalea 🌸 wrote:Niestety nie, apteki puste praktycznie w całym kraju. Farmaceuta nam powiedział o której mają dostawy i czyhaliśmy z pomocą rodziny na dostępność. Okazało się że nie dojeżdżały bo nawet hurtownie są puste. Córka dostała zapobiegawczo lek przeciwwirusowy i też nie jesteśmy w stanie wykupić. Na szczęście mała się trzyma najlepiej z nas, oby tak dalej.
Ehh, a czytałam na tygodniu, że do końca tygodnia mają dojechać leki do hurtowni. Moją teściowa i moją siostrzenicę też rozłożyło i też bez leków. Szwagier jeden też był chory i dostał leki od nas, bo ja swojej profilaktycznej w styczniu w końcu nie wzięłam.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
📆 Kalendarz wizyt
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Abby10 wrote:To ja jestem dobrym kąskiem na takie kłótnie 😅
- cesarka z wyboru
- córka na modyfikowanym, tylko 2 miesiące „dokarmiałam swoim”
Sama śmietanka 🫣
Ja co prawda rodziłam sn, ale karmiłam mlekiem modyfikowanym. Poddałam się jeszcze szybciej. A ile się nasłuchałam, o matko boska 🫣
I to prawda najbardziej kłótliwe tematy to "jak urodziła" i "jak karmi"...Deyansu lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Ja bardzo chciałam cesarkę a zarazem chciałam poczuć jakby to było SN i rodziłam taka spokojna głowa że jak coś to będzie CC. Ale temat porodu to dla mnie najtrudniejszy temat. SN się boje, CC też. Bliżej terminu będę się zastanawiać co zrobić czy CC na życzenie czy kolejna próba SN. Swój SN wspominam bardzo dobrze i pozytywnie, szybko poszło, wiadomo trochę bolalo, ale od razu po czułam się super i na chodzie 🙂
W pierwszej ciąży szłam rodzić z myślą będzie co będzie, a że skoczyło mi ciśnienie i to bardzo wysoko to szybko cesarkę mi robili. Po cesarce szybko wróciłam co sprawności. Teraz również bym wolała cc po prostu boję się sn. -
Suzie wrote:Ehh, a czytałam na tygodniu, że do końca tygodnia mają dojechać leki do hurtowni. Moją teściowa i moją siostrzenicę też rozłożyło i też bez leków. Szwagier jeden też był chory i dostał leki od nas, bo ja swojej profilaktycznej w styczniu w końcu nie wzięłam.
My słyszeliśmy że na koniec lutego będą uzupełniać. Nie wiem ile w tym prawdy ale jeśli faktycznie, to litości, masakra 🫣 -
Co do porodu, są dwie opcje.
Dla mnie obie są chujowe 😰
Wcześniej zarzekałam się, że w grę chodzi CC.. teraz ta opcja też już przestaje mi się podobać 😅
Jeszcze chłopak w brzuchu zagościł, który cały czas woła jeść 😂👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
Update: 17.01 - 5,7cm bobo
wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻 -
Marcysia1990 wrote:Ja bardzo chciałam cesarkę a zarazem chciałam poczuć jakby to było SN i rodziłam taka spokojna głowa że jak coś to będzie CC. Ale temat porodu to dla mnie najtrudniejszy temat. SN się boje, CC też. Bliżej terminu będę się zastanawiać co zrobić czy CC na życzenie czy kolejna próba SN. Swój SN wspominam bardzo dobrze i pozytywnie, szybko poszło, wiadomo trochę bolalo, ale od razu po czułam się super i na chodzie 🙂2021 córka ❤️
4 biochemiczne
Eutyrox 50
Fertistim
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
06.03 - jest serduszko!
13.03 - prenatalne
-
Malinovelove wrote:W pierwszej ciąży szłam rodzić z myślą będzie co będzie, a że skoczyło mi ciśnienie i to bardzo wysoko to szybko cesarkę mi robili. Po cesarce szybko wróciłam co sprawności. Teraz również bym wolała cc po prostu boję się sn.
A ja miałam to i to...I nie wiem czego boje się bardziej. CC z racji że dlugo do siebie dochodziłam.. I ciężko było z pionizacja bo za szybko mnie chcieli do pionu doprowadzić i wszystko mi popękało.. I mam traume gdzies.. ponadto wiem już co mnie czeka i mam wewnętrzny strach przez to znow przechodzić..
A SN z samej racji potwornego bolu.. I w pewnej chwili to mi się film urwał tak bolalo🙈 i nie wiem ...zdecydowałam się że SN spróbuję.. a co będzie...los rozstrzygnie. 🫢
Co ma być.to będzie.. na niektóre rzeczy wpływu nie mamy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego, 16:48
-
Azalea 🌸 wrote:My słyszeliśmy że na koniec lutego będą uzupełniać. Nie wiem ile w tym prawdy ale jeśli faktycznie, to litości, masakra 🫣2021 córka ❤️
4 biochemiczne
Eutyrox 50
Fertistim
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
06.03 - jest serduszko!
13.03 - prenatalne
-
bellA wrote:A ja miałam to i to...I nie wiem czego boje się bardziej. CC z racji że dlugo do siebie dochodziłam.. I ciężko było z pionizacja bo za szybko mnie chcieli do pionu doprowadzić i wszystko mi popękało.. I mam traume gdzies.. ponadto wiem już co mnie czeka i mam wewnętrzny strach przez to znow przechodzić..
A SN z samej racji potwornego bolu.. I w pewnej chwili to mi się film urwał tak bolalo🙈 i nie wiem ...zdecydowałam się że SN spróbuję.. a co będzie...los rozstrzygnie. 🫢2021 córka ❤️
4 biochemiczne
Eutyrox 50
Fertistim
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
06.03 - jest serduszko!
13.03 - prenatalne
-
Abby10 wrote:Ja podziwiam was po sn, mnie poronienie w prawie 10tc pokonało… tętno miałam 40..
Mi tak po podaniu ZP znieczulenia tak tętno spadło.. albo odniosłam takie wrażenie bo nie moglam slowa z siebie wydusić😬
I również przez to się gdzieś boje tego CC...Klaudek11 lubi tę wiadomość
-
Abby10 wrote:A miałaś vbac czy teraz by to było?
mimo że poszlo wszystko super.. to dochodzenie do siebie bylo straszne..
-
Marcysia1990 wrote:Polubiłam w ramach wsparcie. Oj to plamienie to stres , dobrze że duphaston działa. On nie zaszkodzi , a jak plamienia będą się pojawiać po odstawieniu to najwyżej lekarz dalej zaleci.
Ja np nie plamilam w ogóle, miałam delikatny spadek proga i wzięłam duphaston. Raz miałam jakieś dziwne plamienie jak zaczęłam go odstawiać. Teraz opowiedziałam o wszystkim mojemu lekarzowi i kazał po prostu go odstawić , bez żadnego schodzenia w dół , tylko zaprzestać i dziś 3 dzień bez i jest ok. Mam wrażenie że puchł mi po nim brzuch bo teraz z powrotem dopinam się w jeansy
No mój gin powiedział, że jak przestanę plamic to mam odstawiać ale stopniowo najpierw 2x1 potem 1x1.
Też mam strasznie wydęty brzuch odkąd zażywam, że nawet w luźnych dresach ciężko mi i zsuwam je niżej pod brzuch bo mam trochę tłuszczyku jeszcze 🤣
A co do przyjaciół to dodam, że np. ja mam swoją jedna jedyna bliska przyjaciółkę ale nie wyobrażam sobie jej codziennie pisać o tym jak mnie mdli itp. wolę z nią popisać o różnych sprawach i głupotach niż ją zanudzać.
Wolę tutaj anonimowo sobie popisać na takie tematy bo wiem i w sumie myślę, że tutaj wszystkie razem czujemy się podobnie.
CieplaHerbata, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
-
Ja do porodu szłam z nastawieniem że przecież nie wiem co mnie czeka, więc czego się tu bać 😅
Miałam wywoływany w 39+3 tc z powodu cukrzycy ciążowej i nadciśnienia, które wyskoczyło mi na ostatniej prostej (na początku 38tc). Urodziłam w przeciągu 1.5 godziny od odejścia wód. Same parte trwały 5 minut 😅
Liczę na równie szybki poród za drugim razem 😅😅Rozalia321 lubi tę wiadomość