Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Liliowa wrote:A ja czytalam ze 16 wrzesnia rodzi sie najwiecej dzieci a ja wlasnie mama termin na ten dzien a zaszlam w ciaze 3 dni przed wigilia
Miałam termin na 17go września, urodziłam 14go jak pojechałam 13go na wywołanie to byłam jedyna na oddziale przez cały dzień. W nocy dojechały dwie dziewczyny, i później się wysypało do tego stopnia że wypisywali jak mogli bo nie było miejsc 🤣 -
Deyansu wrote:Już po wizycie, mam zaplanowane USG na 17.01, wtedy powinien być już widoczny co najmniej pęcherzyk ciążowy Może do tego czasu dla spokoju głowy zrobię z 3 powtórki bety i jeśli teraz w piątek będzie ok, to niestety pierwszy o ciąży będzie wiedział mój fizjoterapeuta, bo odmówię mu termin po raz kolejny.
Znowu kłamałam Mamie i Teściowej, bla bla, że wizyta o naszych wynikach, a 17 USG i jakie dalej leczenie 🫣 bo dopytują, martwią się. A nie chcę im też nic mówić, bo teraz jedna jutro jedzie do nefrologia, nerka ją boli, a Mama jest świeżo po chorobie wirusowej, jakiejś jelitówce i jeszcze nie doleczyla oczu po zabiegach na zaćmę. A jakbym im powiedziała, to zamiast skupić się na sobie, to by myślały i martwiły się mną 🤦🏻🤷🏻
Dostałam receptę na utrogestan (sama mu zaproponowałam, nie wiem, czy to któraś z Was tu o nim pisała, czy muszę podziękować na wątku styczniowym) i odzyskałam nareszcie moje wyniki, które mi zabrali.
Acha, i polecił mi pregnęDHA. No i żeby na razie wyluzować, bo to jednak wciąż bardzo wczesny etap, czekać cierpliwie do 17 stycznia.
A dziś niestety w pracy dość mnie bolał brzuch, więcej sikałam...a teraz boli mnie lewy bok i trochę wchodzi na pachwinę, nie wiem czy to standardowe naciągnięcie mięśni, czy cp 😢 zwariuję do tego kolejnego piątku, zwłaszcza że nadal będę ściemniać wszystkim o sobie 🫣 w sobotę 18 powiem rodzinie, trudno, czy będzie dobrze czy źle, niech już wiedzą, może do tego czasu nasze Mamy trochę wyzdrowieją i nie będzie to dla nich obarczenie
Sorry za epopeję 🫣😅
Miłego wieczoru 🥰
To czekamy na 17.01 🤞🏻 a dzis robił usg?
Ten utrogestan to chyba dopochwowy z tego co kojarzę. Z tabletek ja biorę Prenatal UNO , ma tylko metylowana formę kwasu foliowego (ja mam mutację mfthr) -
Marcysia1990 wrote:To czekamy na 17.01 🤞🏻 a dzis robił usg?
Ten utrogestan to chyba dopochwowy z tego co kojarzę. Z tabletek ja biorę Prenatal UNO , ma tylko metylowana formę kwasu foliowego (ja mam mutację mfthr)
Dziś podobno nie byłoby nic widać, myślę że chciał mi zaoszczędzić stresu 🙂
Tak Utrogestan jest dopochwowy. Właśnie muszę poczytać o suplach na początek ciąży, bo na razie jeszcze wykańczam opakowanie suplementu dla staraczek 😅👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
Deyansu wrote:Dziś podobno nie byłoby nic widać, myślę że chciał mi zaoszczędzić stresu 🙂
Tak Utrogestan jest dopochwowy. Właśnie muszę poczytać o suplach na początek ciąży, bo na razie jeszcze wykańczam opakowanie suplementu dla staraczek 😅
To polecam ten prenatal ja biorę go już od paru tygodniDeyansu lubi tę wiadomość
-
Liliowa wrote:Dziewczyny a jestem ciekawa jak dlugo sie staralyscie o ciaze? Ja 6 miesiect
My staraliście od kwietniu 2024 (9m), to w grudniu już chodziliśmy do centrum niepłodności aby uzyskać więcej informacji. Zrobiliśmy mężu spermogramme, wytrzymaliśmy złe wyniki. I na następnego dnia na Sylwestra mialimy dwie kreski 🙈 rollercoaster nie inaczejDeyansu lubi tę wiadomość
staramy się od 04.24
28.12.24 ⏸️ 🩷
28.12.24 beta 45.27
03.01.24 beta 1557
15.01 🏥 pierwsze USG pęcherzyk 4mm -
Czytałam, że we wrześniu dużo urodzeń, bo jak zimno to płodność większa. 😁
Nam się udało w 2cs, poronienie, a teraz w 3 cs. Nie wierzyłam, że tak szybko się uda, ale podobno super płodność 6 mies. po stracie. Także co by się nie wydarzyło, wiem, że jest płodność i w końcu będzie ten bobas! Mam nadzieję, że we wrześniu. 🥹
Wcześniej miałam rodzić w maju i mi trochę przykro jak widzę wątek majowych mam.di_489723746 lubi tę wiadomość
-
Kotciara wrote:To taka moja luźna obserwacja, ale dużo par decyduje się starać o dziecko od nowego roku, więc może stąd taka zależność 😅
A już liczyłam na pustą porodówkę 🤣
Najwięcej porodów to jest w pełnię, serio 😂
Zapamiętajcie sobie to jeżeli Wam termin wypadnie w jej okolicy 😂🙈 -
Ja słyszałam że polecane są te: pueria uno/duo, omegamed optima forte, mama dha premium+, pregna start chyba, prenatal właśnie i nie wiem czy już wszystko czy coś jeszcze 😅
Osobiście w poprzedniej ciąży w pierwszym trymestrze brałam puerie uno, ale odbijała ml i się rybą, czego nie mogłam znieść i zmieniłam na omegamed.Deyansu lubi tę wiadomość
-
Fajna analiza jest jak coś u Pana tabletki witamin ciążowych 😉 wraz z opisem aktualnych zaleceń i odniesiem do wcześniejszych
Ja w poprzedniej i tej na Pregna Plus i Pregna DHAWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 19:50
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Ja też na pregna plus teraz akurat były w promce w rosmanie więc wzięłam do koszyka.
Co do porodów to ja też słyszałam że najwięcej jest we wrześniu bo świąteczne przytulenia powodują ciążę 🤭 w moim przypadku to te Mikołajowe przyniosły ciążę 🤣
33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn ❤️ (pPROM nagłe cc - wcześniak 35tc)
Nisza w bliźnie po cc🌚
Usg piersi ✅
Cytologia ✅
Badania do 10tc ✅
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
21.12.2024 betaHCG 47.4 mlU/ml
23.12.2024 betaHCG 178.5 mlU/ml
30.12.2024 betaHCG 8544 mlU/ml
07.01.2025 6+1 pestka o CRL 3.2mm z bijącym ❤️
28.01.2025 9+1 żelka z rączkami i nóżkami o CRL 2.6cm ❤️
17.02.2025 ➡️ 12+0 usg prenatalne 🧬
20.02.2025 ➡️ 12+3 usg 1 trymestru 🩺
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
promykk wrote:Czytałam, że we wrześniu dużo urodzeń, bo jak zimno to płodność większa. 😁
Nam się udało w 2cs, poronienie, a teraz w 3 cs. Nie wierzyłam, że tak szybko się uda, ale podobno super płodność 6 mies. po stracie. Także co by się nie wydarzyło, wiem, że jest płodność i w końcu będzie ten bobas! Mam nadzieję, że we wrześniu. 🥹
Wcześniej miałam rodzić w maju i mi trochę przykro jak widzę wątek majowych mam.
Znam to uczucie. Ja miałam termin na czerwiec... Dzień wcześniej dołączyłam do czerwcowek się dopisać i następnego dnia dostałam krwawienia 😔 -
Marcysia1990 wrote:Znam to uczucie. Ja miałam termin na czerwiec... Dzień wcześniej dołączyłam do czerwcowek się dopisać i następnego dnia dostałam krwawienia 😔
Deyansu, Marcysia1990, Szosz lubią tę wiadomość
-
promykk wrote:Wrzesień jest nasz 💖💖
Trzymam za to mocno kciuki🥹✊🏻❤️promykk, Deyansu, Alexis1719 lubią tę wiadomość
-
My staraliśmy się trochę ponad 2 miesiące ale tak bardzo na luzie, jak za 1 razem nie poszło to odstawiłam małego od piersi bo myślałam, że może to przez to no i pykło.
Tabletki też biorę pregna plus i osobno Omega 3 w sumie już prawie 3 lata bo jak karmiłam to też je brałam.
Ja chyba mam jako ostatnia wizytę - 23 🙈 już prawie umówiłam się na przyszły tydzień ale jak zobaczyłam 350zl za wizytę to stwierdziłam, że poczekam 😅
Ktoś wspominał, że widzi już ciążowy brzuszek, myślałam, że to za szybko ale wczoraj i dziś pierwsze co robię jak wracam z pracy to rozpinam spodnie bo guzik by odleciał 🤭 więc albo wychodzi moje łakomstwo świąteczne albo mam jakieś mega wzdęcia albo to faktycznie już brzuszek rośnie 😮
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, wyników i trzymam kciuki za wszystkie niewiadome 🤞
No i witam nowe dziewczyny, jeśli faktycznie wrzesień jest rekordowy to będziemy mieć spory ruch tutaj 😄Hajkonk, Deyansu, Izi lubią tę wiadomość
👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Wspolczuje strat i wiem jak to jest bo ja wczesniej bylam na mamach listopadowych 2024. Orawdopodobnie poronienie przez infekcje cmv , zarazilam sie chyba od syna, mial bardzo powiekszone wezly chlonne szyjne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 21:16
👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Marcysia1990 wrote:To polecam ten prenatal ja biorę go już od paru tygodni
Fajny skład 👍🏻 choć po co ten imbir? Tzn. wiem, że chodzi o nudności... I tak musiałabym brać jeszcze B12, bo tu dawka malutka, ale mega plus za jodek potasu (zamiast jodanu potasu).
Zrobię pewnie tak jak zwykle, czyli zrobię sobie excela, tabelki moje ukochane mi powiedzą co mam brać 😅 i zaglądnę do Pana Tabletki 🙂 dzięki za polecajki 🤩
U nas to było szybkie łapanie czasu na ❤️ niedługo przed świętami, bo wiedzieliśmy, że później będzie kilka dni wyjętych z życiorysu (rodzina na głowie, ani grama intymności). Totalnie nie mam pojęcia kiedy była owulacja 😂 ale wg kalkulatorów zapłodnienie wychodzi ok. 20.12
Największe zmiany, które dały ten efekt ⏸️ to na pewno antybiotyki, a do tego suplementy na tony, wyciszenie głowy (ćwiczenia oddechowe), 'foczkowanie ' a właściwie 'leżing', bo po prostu szłam spać, bez siku, bez mycia się 🫣 tak jak byłam, tak leżałam na dowolnie wybranym boku 😂 być może Clo u Męża 🤔 pytanie tylko, czy to była prawa strona nareszcie czy ta cholerna zapchana lewa ...i gdzie jest pęcherzyk
Eh, dla 'sportu' pójdę na betę w piątek, może wtorek i czwartek przed USG, żeby przynajmniej widzieć czy przyrasta i czy nie zwalnia
Dobrej nocy ❤️promykk lubi tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Starania na luzie - 2023
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
Twilight wrote:My staraliśmy się trochę ponad 2 miesiące ale tak bardzo na luzie, jak za 1 razem nie poszło to odstawiłam małego od piersi bo myślałam, że może to przez to no i pykło.
Tabletki też biorę pregna plus i osobno Omega 3 w sumie już prawie 3 lata bo jak karmiłam to też je brałam.
Ja chyba mam jako ostatnia wizytę - 23 🙈 już prawie umówiłam się na przyszły tydzień ale jak zobaczyłam 350zl za wizytę to stwierdziłam, że poczekam 😅
Ktoś wspominał, że widzi już ciążowy brzuszek, myślałam, że to za szybko ale wczoraj i dziś pierwsze co robię jak wracam z pracy to rozpinam spodnie bo guzik by odleciał 🤭 więc albo wychodzi moje łakomstwo świąteczne albo mam jakieś mega wzdęcia albo to faktycznie już brzuszek rośnie 😮
Gratuluję wszystkich udanych wizyt, wyników i trzymam kciuki za wszystkie niewiadome 🤞
No i witam nowe dziewczyny, jeśli faktycznie wrzesień jest rekordowy to będziemy mieć spory ruch tutaj 😄
Te ceny wizyt to jakiś dramat 🙈 ja na szczęście mam w ramach Luxmedu, ale pierwszy wolny termin u jakiegoś sensownego ginekologa to 10.02. Trochę późno, więc i tak pójdę wcześniej prywatnie...
A propos rośnięcia brzuszka, czy już używacie albo kiedy zamierzacie (albo czy w ogóle 😅) jakichś kremów / balsamów żeby ujedrnić skórę? Polecacie jakieś?
Jutro idę sprawdzić przyrost bety. Trzymajcie kciuki! Będę musiała wstać o 5.30 żeby zdążyć przed pracą 🙈🙈🙈Deyansu, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
-
truskawki981 wrote:Te ceny wizyt to jakiś dramat 🙈 ja na szczęście mam w ramach Luxmedu, ale pierwszy wolny termin u jakiegoś sensownego ginekologa to 10.02. Trochę późno, więc i tak pójdę wcześniej prywatnie...
A propos rośnięcia brzuszka, czy już używacie albo kiedy zamierzacie (albo czy w ogóle 😅) jakichś kremów / balsamów żeby ujedrnić skórę? Polecacie jakieś?
Jutro idę sprawdzić przyrost bety. Trzymajcie kciuki! Będę musiała wstać o 5.30 żeby zdążyć przed pracą 🙈🙈🙈
Ja tak tylko wspomnę że te balsamy nie zawsze się sprawdzają. Ja korzystałam z Palmers Cocoa.
A rozstępy jeśli nie wyjdą od razu, mogą wyjść po porodzie, u mnie tak właśnie było. Całą ciążę miałam piękny brzuszek, a po porodzie zrobiły mi się rozstępy 🙄 -
truskawki981 wrote:Te ceny wizyt to jakiś dramat 🙈 ja na szczęście mam w ramach Luxmedu, ale pierwszy wolny termin u jakiegoś sensownego ginekologa to 10.02. Trochę późno, więc i tak pójdę wcześniej prywatnie...
Jutro idę sprawdzić przyrost bety. Trzymajcie kciuki! Będę musiała wstać o 5.30 żeby zdążyć przed pracą 🙈🙈🙈
Trzymam kciuki 🤞🏻😍truskawki981 lubi tę wiadomość
👩🏻 38
posiewy, MUCHA - ok
👱🏻32
💊 Clo i worek supli
Starania na luzie - 2023
31.01. CRL 1,6 cm ❤️