Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ivka wrote:Ja też jestem w ciągu dnia nieprzytomna, do tego stopnia, że muszę uciąć drzemkę 30min (thx God za pracę zdalną) a przychodzi noc i tyle ze spania …😅
Mam to samo 🙈🙈🙈 już myślałam że ze mną jest coś nie tak, bo się naczytałam że na początku ciąży kobieta może spać po 10-12h. A ja mam wrażenie że śpię mniej niż przed! I to jest takie błędne koło, nie wysypiam się w nocy, po pracy drzemka godzinna, potem nie mogę zasnąć, zasypiam okolo północy, budzę się ok 5 (+/-30h), potem nie mogę zasnąć do około 6.45 a wstaje po 7... 🙈
Suzie, przykro mi 😞 -
Deyansu wrote:Ivka 🥰❤️🥳 gratulacje 😁 oby tak dalej 😍
Suzie 😘🫂 u mnie akurat też w tej chwili sporo zawirowań....nie wiem, z czym dokładnie się mierzysz, ale przytulam i ściskam kciuki, żeby wszystko się uspokoiło 🤞🏻🥰
Miałam iść jutro na powtórkę, ale pójdę se dziś 😅 i od razu wykupię recepty i jakieś fajne jedzenie do pracy, może wreszcie wpadnie mi w ręce ten Kubuś albo inny marchewkowy.... Wczoraj zdusilam zapotrzebowanie na marchewkę surówką z kiszonej kapusty (z marchewką), morelami suszonymi i fasolką zielona, bo w niej też jest karoten
Spokojnego miłego dnia, dobrego samopoczucia, wysokich przyrostów - co komu potrzebne 😘 🤗 -
Właśnie mialam pobierana krew na 3cia betę (po tygodniu) aż się boje wyniku. Czy będzie wystarczająco dużo. A co do spania ja już ok. Tygodnia mam problemy ze snem w nocy. Do tego coś mi wlazło w kark tak mocno że nie mogę się ruszać bo każdy ruch wywołuje ostry ból. Więc dzisiejsza noc tym bardziej nieciekawa
I te pogonię do WC 💩to jakiś dramat. U mnie chyba zamiast mdłości i wymiotów jest 💩 oO
Mało co mogę jeść żeby zaraz mnie nie goniło. TragediaHajkonk lubi tę wiadomość
🧔 35 🧑🦱 35
👶 2022 (4cs)
08.2024 początek starań o rodzeństwo
09.2024 CB 💔 (5t)
4cs
29.12.24 ⏸️ (12DPO) https://ibb.co/yh2F0nk
✅30.12.24 TSH 1.65 ulU/ml 🆗
✅30.12.24 (4+0) Beta 54 mlU/ml
✅02.01 (4+3) Beta 197 mlU/ml
✅09.01 (5+3) Beta 4513 mlU/ml
🩺13.01 endokrynolog 🆗
🩺15.01 (6+1) wizyta CRL 4.8mm + ❤️
🩺05.02 wizyta
01.2025 cytologia 🆗
11.2024 USG piersi 🆗
Niedoczynność tarczycy
Pregna start
Euthyrox
-
Ivka wrote:Dobry wieczór,
My po wizycie. Jest fasola, serce bije jak dzwon 🖤
Termin na 04.09.25, ale może się zmienić po następnym USG. 🤞🏻
Smaruje już cycki olejkiem ze słodkich migdałów, bo tak jak o brzuch i rozstępy na nim średnio się obawiam, tak cycki na bank ucierpią gdyż mam super mały-minimini rozmiar
Ja mam malutkie i powiem Ci, że nie ucierpiały
Wróciły do swojego rozmiaru może troszkę większe zostały ale bez rozstępów i niczego, nawet fajniejsze niż przed ciąża są 😂 -
Mój wczorajszy entuzjazm z bety upadł wraz z dzisiejszym beżowym plamieniem. 😑
Jutro o 17 mam wizytę, myślicie że poczekać czy panikować dziś? -
promykk wrote:Mój wczorajszy entuzjazm z bety upadł wraz z dzisiejszym beżowym plamieniem. 😑
Jutro o 17 mam wizytę, myślicie że poczekać czy panikować dziś?
Nie ma żywej krwi?
Dużo jest tego czy lekkie plamienie bardziej śluz z krwią?
Ja konsultowałam się z położną jak plamiłam ponad tydzień temu i powiedziała, że każde plamienie trzeba skonsultować z ginekologiem. Byłam u niego i powiedział, że jak zaczęłabym krwawić tak no typowa krew to od razu mam jechać do szpitala. Zbadał też mnie wtedy porządnie. Wiesz im szybciej jeżeli coś się dzieje tym lepiej bo jest szansa ma podtrzymanie.
Zadzwoniłabym do placówki gdzie masz gina zapytała czy Cię dziś nie wciśnie bo niepokoi Cię, że zaczęłaś plamić.
Plamienie nie musi świadczyć od razu o czymś złym może być reszta z implantacji, może podrażnienie bo wszystko się rozpulchnia.
Dawaj znać co będziesz robić I co się dzieje -
Izi wrote:Nie ma żywej krwi?
Dużo jest tego czy lekkie plamienie bardziej śluz z krwią?
Ja konsultowałam się z położną jak plamiłam ponad tydzień temu i powiedziała, że każde plamienie trzeba skonsultować z ginekologiem. Byłam u niego i powiedział, że jak zaczęłabym krwawić tak no typowa krew to od razu mam jechać do szpitala. Zbadał też mnie wtedy porządnie. Wiesz im szybciej jeżeli coś się dzieje tym lepiej bo jest szansa ma podtrzymanie.
Zadzwoniłabym do placówki gdzie masz gina zapytała czy Cię dziś nie wciśnie bo niepokoi Cię, że zaczęłaś plamić.
Plamienie nie musi świadczyć od razu o czymś złym może być reszta z implantacji, może podrażnienie bo wszystko się rozpulchnia.
Dawaj znać co będziesz robić I co się dziejeIzi, Deyansu lubią tę wiadomość
-
promykk wrote:Mój wczorajszy entuzjazm z bety upadł wraz z dzisiejszym beżowym plamieniem. 😑
Jutro o 17 mam wizytę, myślicie że poczekać czy panikować dziś?
Tak jak Izi pisała - jeśli nie jest to żywa, czerwona krew, to nie ma powodu do paniki.04/23 💔💔💔
02/24 👶🏻
26.12 ⏸️ -
Kotciara wrote:W temacie spania, to ja nie pamiętam co to dobry sen 😅 Syn wciąż budzi się średnio co 2h w nocy, co prawda wstajemy na zmiane z partnerem, ale i tak za każdym razem się wybudzam. 😵💫
Podobnie, tylko u nas to kot nam robi pobudki... niestety jeśli chcemy, żeby było higienicznie, to kuwetę sprzątamy od razu, albo jak zaschnie ;> a kota trzeba podetrzeć chusteczką - nie przepada za tym, ale skoro potem znowu chce spać z nami, no to mus. A teraz jeszcze po antybiotyku ma etap biegunki... tak że ten, jest wesoło ;> Nie co noc, ale bywa i o 4 i o 6 nad ranem - różnie
Czekam na wyniki i męczą mnie czarne myśli.... Naczytałam się o tych cp, zaśniadach... może i one są łatwiejsze do wychwycenia zawczasu, ale puste jajo płodowe, to jest coś, co mnie przeraża. Pierwszy raz o tym usłyszałam od mojej koleżanki z pokoju szpitalnego. Młoda dziewczyna. Staram się nie nakręcać, ale ciężko mi idzie - już 3 osoby w pracy pytały jak wczorajsza wizyta. No to naściemniałam, cały czas kłamię. Jeśli uda się urodzić zdrowego malucha, to na bank będzie rasowym kłamczuchem po mamusi ;/ A kłamać pewnie przyjdzie mi jeszcze tak to ok. końcówki stycznia.
Sorry za minorowy nastrój Miłego i spokojnego dnia👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
Deyansu wrote:Podobnie, tylko u nas to kot nam robi pobudki... niestety jeśli chcemy, żeby było higienicznie, to kuwetę sprzątamy od razu, albo jak zaschnie ;> a kota trzeba podetrzeć chusteczką - nie przepada za tym, ale skoro potem znowu chce spać z nami, no to mus. A teraz jeszcze po antybiotyku ma etap biegunki... tak że ten, jest wesoło ;> Nie co noc, ale bywa i o 4 i o 6 nad ranem - różnie
Czekam na wyniki i męczą mnie czarne myśli.... Naczytałam się o tych cp, zaśniadach... może i one są łatwiejsze do wychwycenia zawczasu, ale puste jajo płodowe, to jest coś, co mnie przeraża. Pierwszy raz o tym usłyszałam od mojej koleżanki z pokoju szpitalnego. Młoda dziewczyna. Staram się nie nakręcać, ale ciężko mi idzie - już 3 osoby w pracy pytały jak wczorajsza wizyta. No to naściemniałam, cały czas kłamię. Jeśli uda się urodzić zdrowego malucha, to na bank będzie rasowym kłamczuchem po mamusi ;/ A kłamać pewnie przyjdzie mi jeszcze tak to ok. końcówki stycznia.
Sorry za minorowy nastrój Miłego i spokojnego dnia
Pamiętaj, że w ciąży nie możesz sprzątać kuwety - ryzyko toksoplazmozy 😉Azalea 🌸, Deyansu, Hajkonk, PonyShake lubią tę wiadomość
👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta -
Twilight wrote:Pamiętaj, że w ciąży nie możesz sprzątać kuwety - ryzyko toksoplazmozy 😉
Nie dotyczy Kot miał aktywną toksoplazmozę (na marginesie: miał aktywne całe bingo bezdomniaka: toxo, świerzb, białaczka kocia, a tym samym koci katar, tasiemca... można powiedzieć, że od kwietnia do jakoś lipca 2023 byliśmy wyjęci z życia i ze starań przez to) jak go wzięliśmy ja zbadałam się wcześniej i już miałam pozytywne IgG bodajże, czyli że musiałam już mieć 'odchorowane'.
Aczkolwiek staram się sprzątać w rękawiczkach i od razu myć ręce.
I generalnie - koty domowe rzadko są bezpośrednim źródłem zakażenia, najczęściej to niemyte owoce, warzywa...
W przyszłym tygodniu robię typowo ciążowe przeciwciała na toxo - mam nadzieję, że potwierdzą to, co już wiem.
Ale dzięki za czujnośćWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:16
Twilight, Hajkonk, Kotciara lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Starania na luzie - 2023
04.01.2025 beta 86,4 prog 32,9 -> 07.01 beta 485,6, ,prog 37,90 -> 09.01 beta 976,3 prog 34,00 -> 13.01. beta 3307,5 prog 37,10 -> 16.01. beta 7108,4 prog 39,00
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
Miałam teleporadę z ginem z pzu i babeczka przepisała duphaston, ale mówiła żeby nie odkładać na jutro wizyty, bo piątek popołudniu, jeszcze mi np odwołają i zostanę bez. A żaden gin jak mam obciążony wywiad nie powie, że plamienie jest fizjologiczne bez USG. Także idę dziś 15:40, dla świętego spokoju. Trzymajcie kciuki. 💪
hakorośl, Suzie, Twilight, Deyansu, Azalea 🌸, Hajkonk, Izi, Kotciara, PonyShake, Szosz lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Podobnie, tylko u nas to kot nam robi pobudki... niestety jeśli chcemy, żeby było higienicznie, to kuwetę sprzątamy od razu, albo jak zaschnie ;> a kota trzeba podetrzeć chusteczką - nie przepada za tym, ale skoro potem znowu chce spać z nami, no to mus. A teraz jeszcze po antybiotyku ma etap biegunki... tak że ten, jest wesoło ;> Nie co noc, ale bywa i o 4 i o 6 nad ranem - różnie
Sorry za minorowy nastrój Miłego i spokojnego dniaDeyansu, di_489723746, Kotciara, Ww lubią tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
promykk wrote:Miałam teleporadę z ginem z pzu i babeczka przepisała duphaston, ale mówiła żeby nie odkładać na jutro wizyty, bo piątek popołudniu, jeszcze mi np odwołają i zostanę bez. A żaden gin jak mam obciążony wywiad nie powie, że plamienie jest fizjologiczne bez USG. Także idę dziś 15:40, dla świętego spokoju. Trzymajcie kciuki. 💪
promykk lubi tę wiadomość
3 synów (2015,2017,2023)👦🏼🧑🏼👶🏼
*biochem (luty 2024)
*poronienie(maj 2024)🔬syn 👼🏼trisomia 16
📌Hashimoto, niedoczynność tarczycy
🧬Pai-1 homozygota, MTHFR heterozygota -
Promykk trzymam mocno kciuki
Hakorośl - dzięki za wsparcie 😘; strasznie mnie cieszy pobyt tu na forum, bo nie muszę stulać, udawać a tu się dobrze rozumiemy
Niestety jestem typem 'naukowca', zawsze szukam wiedzy... możliwe, że trochę wynika to z faktu, że daje mi (złudne) poczucie bezpieczeństwa, panowania nad wydarzeniami. A tu za rogiem (oby!) macierzyństwo pełne niepewności i lęku... heh ;>hakorośl lubi tę wiadomość
👩🏻 38
posiewy, MUCHA - ok
👱🏻32
💊 Clo i worek supli
Starania na luzie - 2023
31.01. CRL 1,6 cm ❤️ -
Sorry za minorowy nastrój Miłego i spokojnego dnia
Deyansu lubi tę wiadomość
-
promykk wrote:Miałam teleporadę z ginem z pzu i babeczka przepisała duphaston, ale mówiła żeby nie odkładać na jutro wizyty, bo piątek popołudniu, jeszcze mi np odwołają i zostanę bez. A żaden gin jak mam obciążony wywiad nie powie, że plamienie jest fizjologiczne bez USG. Także idę dziś 15:40, dla świętego spokoju. Trzymajcie kciuki. 💪
Deyansu lubi tę wiadomość
-
Twilight wrote:Pamiętaj, że w ciąży nie możesz sprzątać kuwety - ryzyko toksoplazmozy 😉
Mit. Jeżeli kot jej nie ma, nie wychodzi z domu to większe ryzyko, że zarazisz się niedosmażonym kurczakiem niż sprzątając u takiego domowego kuwetę. 😉
Ale cenna uwaga żeby uważać na takie koty, których się nie zna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 12:46
Hajkonk, Kotciara, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Izi wrote:Mit. Jeżeli kot jej nie ma, nie wychodzi z domu to większe ryzyko, że zarazisz się niedosmażonym kurczakiem niż sprzątając u takiego domowego kuwetę. 😉
Ale cenna uwaga żeby uważać na takie koty, których się nie zna.
Może i mit ale ostrożności nigdy za wiele 😄Deyansu lubi tę wiadomość
👧+🧑+👶+🐻❄️
2023 - synek ❤️
31.12.2024 ⏸️ beta 33
2.01.2025 beta 123
23.01 - wizyta