Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo ile dobrych życzeń, kochane. 💖💖
Pozdrawiam ze ściśniętym żołądkiem z kolejki. 😬purplerain, Deyansu, Szosz, Paczula, Engel lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki dziewczyny, będzie dobrze, nie widzę innej opcji 💪
Odebrałam wczoraj spodnie. Są z bonprixu, ale ja kupiłem na allegro z outletu bonprixu. Jeszcze w brzuchu trochę za małe, ale na pewno się przydadzą. ☺️Mischava lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
📆 Kalendarz wizyt
03/03 - prenatalne
06/03 - badania krwi
10/03 - ginekolog
12/03 - USG tarczycy
13/03 - endokrynolog
-
Hajkonk wrote:No właśnie nie jest refundowany, był ale już nie jest bo moja gin też ostatnio na wizycie sprawdzała i sama była zdziwiona 🙈
Hajkonik współczuję przeżyćjeszcze pytanie czy np nie może Ci ginekolog zamienić duphastonu na inny lek brany dopochwowo? U mnie ze względu na to, że duphaston mocno nasila mdłości wleciała luteina. I przy braniu jednocześnie xoneva jest całkiem znośnie. Dziś zaczął się 13 tydzień, a w sumie dalej mam dni że nie jestem w stanie zjeść więcej jak trochę na śniadanie i obiad 🙈 także rozumiem przez co przechodzisz i trzymam kciuki, żeby w końcu było lepiej 🤞🤞
-
Hejo! Trzymam kciuki za Wasze wizyty i sama zaraz ruszam do kliniki 😍
To będzie dobry dzień!
P.S. @Hajkonk współczuje.. Przesyłam dużo siły 💪Deyansu, Majka92, Hajkonk, Szosz, Engel, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Paczula wrote:Ja już po wynikach prenatalnych i genetycznych, wszystko jest z malutka dobrze 🩷 Na szczęście dziewczynka więc nie pozabijamy się z mężem o wybór imienia 🤣 Będzie Bianka 🩷
Na badaniach wyszło mi niewielkie ryzyko preeklampsji 😬 Internet straszy jak zawsze… mam brać acard na razie. Czy któraś z dziewczyn ma też ten problem i ma jakieś rady? Ja mojego gina mam dopiero 12 marca.
A co do spodni ciążowych to w HM są takie materiałowe z szerokimi nogawkami w różnych kolorach - co prawda nie są ciążowe 😅 ale mają niesamowicie niski stan, są wiązane tuż nad wzgórkiem łonowym wiec wydają się ok na ciążę. Aczkolwiek jestem pierwszy raz w ciąży więc nie się nie znam i to mogą być moje urojenia 😅 Na razie kupiłam sobie jedną parę, jeszcze o takich typowo ciążowych ciuchach nie myślałam ale faktycznie w jeansach już dawno nie chodzę, bo czuję się niekomfortowo 🫣 Wywaliło mi bebzon okrutnie i to nie tak ładnie do przodu tylko tak bardziej na boki, że pożegnałam się już z talią 🥲
Gratulacje
Nie wiem jakie ryzyko Ci wyszło, ale ja miałam 1:32 w pierwszej ciąży i nic się nie wydarzyło. Brałam oczywiście acard 150 i kontrolowałam ciśnienie przez całą ciąże.
Abby10 wrote:Paczula w prawdzie nie miałam prenatalnych jeszcze ale u mnie z wejścia jest ryzyko bo z córką skoczyło mi ciśnienie na końcówce ciąży. Więc szybko na patologie i cięcie następnego dnia.
Ja akurat mam clexane. Ale znajomej której wyszło na prenatalnych po prostu bierze acard.
I nie bierzesz acardu? Ja przyjmuję heparynę w ciąży ze względu na zespół antyfosfolipidowy, ale w związku z dużym ryzykiem preeklampsji od razu miałam włączony acard dodatkowo.
Ufff... udało się nadrobić weekendKCIUKI za dzisiejsze prenatalne dziewczyny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:02
Paczula lubi tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️ -
Dziewczyny ❤️🥰 trzymam mocno kciuki za wizyty i niskie ryzyka! 🤞🏻
Czekam na wieści od Was 😘😉
A kto jutro ze mną na prenatalnych? 😄
Kurde, Laski, ale ten czas zleciał...za chwilę drugi trymestr 😱🤗
Mam nadzieję, że tym z Was, które nadal mają nieprzyjemne objawy, szybko wszystko minie i będziecie już mogły spokojnie cieszyć się ciążą i myśleć nad zakupami rzeczy dla siebie i Maluszka, a nie na czworakach pełzać do aptek żeby przeżyć kolejny dzień 😘🤞🏻
A ja dziś ściskam za kciuki za moją Przyjaciółkę 😵💫 mimo podania tabletek, dziś ma zabieg... Życie bywa przewrotne i niesprawiedliwe 😢 staram się nie dołować tym, bo i tak nie mam jak pomóc, no ale....🤷🏻♀️Suzie, Szosz, sarenka95, PaulinaLexi, Mischava lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
💊Letrox, Formetic i tona supli
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024
👱🏻32
morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK
💊 Clo i worek supli
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
8-12. 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm ❤️
26.02 CRL 5,5 cm ❤️ czekamy na prenatalne 04.03 🤞🏻😍 -
U mnie już po prenatalnych, samym USG, bo krew dzisiaj pobrali i za tydzień ma dzwonić genetyk.
Raczej wszystko dobrze, chociaż lekarka nic do mnie nie mówiła podczas tego USG, no ale wiedziałam jakie NT musi być itd, na opisie nie ma że coś źle. Trwało nawet nie 10 min.
Bejbik przyspieszył, dziś 13+0 wg crl, zmiana TP na 08.09. Poproszę o zmianę na 1 stronie. 😁 Przez cukrzycę na pewno urodzę wcześniej niż później.
I gin przewiduję dziewczynkę, także zgadza się z niftami.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:12
purplerain, Majka92, Filcek, abrakadabra, Jusia 82, Daisy89, Azalea 🌸, Deyansu, Hajkonk, Szosz, Paczula, Engel, sarenka95, PaulinaLexi, Bella93, Mischava, Twilight lubią tę wiadomość
-
promykk wrote:U mnie już po prenatalnych, samym USG, bo krew dzisiaj pobrali i za tydzień ma dzwonić genetyk.
Raczej wszystko dobrze, chociaż lekarka nic do mnie nie mówiła podczas tego USG, no ale wiedziałam jakie NT musi być itd, na opisie nie ma że coś źle. Trwało nawet nie 10 min.
Bejbik przyspieszył, dziś 13+0 wg crl, zmiana TP na 08.09. Poproszę o zmianę na 1 stronie. 😁 Przez cukrzycę na pewno urodzę wcześniej niż później.
I gin przewiduję dziewczynkę, także zgadza się z niftami.
Kurczę, często to słyszę, że lekarz nic się nie odzywa, na pewno jest to stresujące, ale niektórzy chyba mają taki styl i łatwiej im się skupić na pracySkoro wszystkie parametry są ok, to myślę, że możesz być spokojna
Ale jestem zaskoczona, że tak szybciutko, ja mam dopiero za 2 tygodnie, myślałam, że z pół godziny to trwapromykk lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
Filcek wrote:Hajkonik współczuję przeżyć
jeszcze pytanie czy np nie może Ci ginekolog zamienić duphastonu na inny lek brany dopochwowo? U mnie ze względu na to, że duphaston mocno nasila mdłości wleciała luteina. I przy braniu jednocześnie xoneva jest całkiem znośnie. Dziś zaczął się 13 tydzień, a w sumie dalej mam dni że nie jestem w stanie zjeść więcej jak trochę na śniadanie i obiad 🙈 także rozumiem przez co przechodzisz i trzymam kciuki, żeby w końcu było lepiej 🤞🤞
Filcek lubi tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺 15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 USG I trymestru CRL 5,93cm 🩷
🩺26.03 16+5 wizyta
🩺25.04 20+6 USG II trymestru -
Hajkonk wrote:Pytałam w środę na wizycie czy mogę już odejść całkiem od duphastonu bo w sumie wyniki od samego początku mam idealne, jedynie ta bakteria w moczu i nie wiem nawet dlaczego go dostałam, nie miałam od początku ani razu żadnego plamienia ani żadnych innych niepokojących objawów, stwierdziła że duphaston jest po to żeby zadziałać na coś na co ewentualnie nie mamy żadnego wpływu i ona zaleca kontynuowanie do 17 tygodnia ciąży tak na zaś. Więc nie sprzeciwiałam się, jedynie zmniejszyła mi dawki bo po 3x1 miałam duszności teraz biorę 2x1 i ich nie mam więc to była ewidentna wina duphastonu.
To jest problem, że ile lekarzy, tyle opinii, a kogoś jednak słuchać trzeba...Ja miałam duphaston zapobiegawczo pomimo całkiem wysokiego progesteronu i bez żadnych plamień, bo mam 35 lat. Ale brałam go tylko do 10 tc, lekarka powiedziała, że nie ma po co później, bo i tak już nic nie daje.👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
purplerain wrote:To jest problem, że ile lekarzy, tyle opinii, a kogoś jednak słuchać trzeba...Ja miałam duphaston zapobiegawczo pomimo całkiem wysokiego progesteronu i bez żadnych plamień, bo mam 35 lat. Ale brałam go tylko do 10 tc, lekarka powiedziała, że nie ma po co później, bo i tak już nic nie daje.
Hajkonk może jak odstawisz to mdłości miną? Dzisiaj już nie biorę wcale i zobaczymy. 🤢 -
purplerain wrote:To jest problem, że ile lekarzy, tyle opinii, a kogoś jednak słuchać trzeba...Ja miałam duphaston zapobiegawczo pomimo całkiem wysokiego progesteronu i bez żadnych plamień, bo mam 35 lat. Ale brałam go tylko do 10 tc, lekarka powiedziała, że nie ma po co później, bo i tak już nic nie daje.
Na początku ciałko żółte wytwarza proga, czasem jest niski więc się wspomaga. Dopiero później role przejmuje łożysko ale przewaznie zaleca się brać do tego 2 trymestru by uniknąć tych plamień.
W pierwszej ciąży brałam proga do 30 któregoś tygodnia ciąży, brałam i duphaston i luteine 🙈 ale u mnie była sytuacja, że próg mi spadał więc dostałam duże dawki od razu.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:21
-
promykk wrote:Też czytałam, że ten prog wspomaga ciałko żółte, a potem jak łożysko produkuje proga to przyjmowanie nie jest potrzebne. Mi gin kazał schodzić od 10 tc. a dostałam przez plamienia na początku. Biorę teraz 1x1 i myślę, że nasila mdłości.
Hajkonk może jak odstawisz to mdłości miną? Dzisiaj już nie biorę wcale i zobaczymy. 🤢
Ja biorę cały czas i nie mam mdłości na co dzien, oczywiście gdzieś tam jeden dzień w tygodniu się zdarzy ale tak to luz. -
To jest takie trochę wróżenie z fusów, bo mogą być mdłości od progesteronu, ale może to taki "urok" danej ciąży. Ja akurat po odstawieniu poczułam się lepiej, wcześniej to całe dnie jak na kacu. Ale może to być równie dobrze zbieg okoliczności. Z drugiej strony mam koleżankę, która nie brała nic dodatkowo, a wymiotowała CAŁĄ ciążę👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
No dokładnie. Ja po transferze na cyklu sztucznym, więc organizm musiał mieć „wspomaganie” a też dokładnie 10+0 miałam ostatnie dawki.
P.S. ja po odstawieniu czuję się dużo lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:36
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️