X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedziałam dzisiaj w pracy. Kierowniczka powiedziała, że miała przeczucie, bo coś innego we mnie było. 🤭

Ogólnie wszyscy pozytywnie przyjęli :D

purplerain, Azalea 🌸, Daisy89, Majka92, Abby10, Valie05, Mischava, Bella93, Agusia246, PaulinaLexi, Filcek, sarenka95, Szosz, Deyansu, Engel, Malinovelove lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AndunieAnzu wrote:
    Hej dziewczyny! To i ja nieśmiało dołączam do wątku. Przeczytane już dawno wszystkie strony od początku:).
    Termin z OM na 24.09, proszę o wpisanie na pierwszą stronę. 😊
    Testów NIPT nie robimy więc nie mogę już się doczekać, aż poznamy płeć. Marzy nam się chłopak do kompletu, ale priorytetem jest, żeby dzidzia była zdrowa.
    Wczoraj dostałam skierowanie na prenatalne, udało się zapisać do Boramedu na przyszły tydzień. Chciałam do Legionowa, bo mam bliżej ale nie było już miejsc. Cieszę się, że już i tak mam termin :).

Niestety, jeśli chodzi o objawy to nie mam żadnych niepokojących, żadnych bólów brzucha, krwawien itp. Ale mdłości to jest jakiś koszmar... Leżę już 6 tydzień w łóżku, bez szans na wstanie chociaż na chwilkę. Mdłości nie odpuszczają nawet na 5 minut, zwłaszcza jak chociaż usiądę. Często kilkuminutowe patrzenie w telefon nasila i kładę się bez ruchu, żeby trochę odpuściło. Dwa, trzy tygodnie temu, kiedy było najgorzej to potrafiłam prawie cały dzień leżeć w bezruchu, co najwyżej odpisać na smsa. Brałam Xonvee, Bonjeste w najwyższej dawce, potem Ondasetron w małej,bezpiecznej i nic nie pomogło :(. Nie biorę zadnych dodatkowych leków poza witaminami i euthyroxem, więc leki tego nie nasilają. Na szczęście nie wymiotuje często ale i tak już 4kg zjechały na wadze (nie żebym była przesadnie chuda, teraz 77 kg przy 180cm). W ciąży z córką przeleżałam tak prawie 2.5 miesiąca, po ustąpieniu mdlości czułam się jak młody bóg. Mam nadzieję, że teraz popusci trochę szybciej i potem też będzie dobrze. Jem mało co, głównie chrupki chlebek, krakersy, kupna sałatka, kisiel, czasem jakaś zupa. Idę siku to juz mnie naciąga. Każda kąpiel to dramat. A najgorsza jest ta nadwrażliwość na zapachy, siedzę i psikam perfumami lub dezodorantem dookola. Najbardziej odczuwam wszystkie kocie zapachy, więc całkowita izolacja od kotki. Jestem na własnej działalności, próbowałam coś tam pracować na leżąco, ale wczoraj się poddałam i wzięłam zwolnienie do 21 marca. Ale wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim? Mam cudowną córeczkę a prawie nie mogę się nią zająć. Dużo pomaga teściowa, np szykuje ją rano do przedszkola, wieczorem do snu myje ją i ogarnia mąż. Ja to jak coś to pilnuje jej przy zabawie czy czytam, coś drobniejszego jak na chwilę uda się wstać. Przez to czuje się okropna matką, wiem, że jest super zadbana ale jednak... To ja jestem mamą. Siada mi już głowa od tego, zwłaszcza ,że w zeszłym roku wyszłam z depresji :(. Cieszę się, że chociaż teściowa nam tyle pomaga, mieszkamy w jednym domu i każdemu życzę takiego kontaktu z teściową jak mam ja. Traktuje mnie jak przybrana córkę. Małą uczy wszystkiego jak z nią siedzi, wierszyki, pomoc z pracach domowych itp. Bez tego córka byłaby większość dnia w przedszkolu albo musielibyśmy kombinować u męża z opieką.

Koniec monologu 🙈

Witaj ❤️🥰 pamiętaj w tej chwili przede wszystkim o sobie 💞 i to wcale nie będzie świadczyć o tym, że jesteś złą Mamą (już to jak opisujesz sytuację mówi mi, że jesteś wspaniałą Mamą) - Twoja Córeczka jest zadbana, masz kochających ludzi wokół siebie, którzy chętnie Cię wspierają we wszystkim. Będzie dobrze, tylko żebyś Ty biedna czuła się choć trochę lepiej 😍😘 Trzymam mocno kciuki, żeby wszystkie upierdliwe dolegliwości jak najszybciej przeszły 🤞🏻🥰 i ciąża pięknie i zdrowo się rozwijała ☺️

AndunieAnzu, Joa.szym, Mischava lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Ja dzisiaj na 11 wizyta, w końcu zapisze się na prenatalne 🫣

Ale ja z innym pytaniem, na tym etapie pobolewa was jeszcze brzuch? Mnie wlasnie od kilku dni tak hmm falami. Raz boli rano, raz popołudniu, innego dnia wieczorem. A powiem szczerze, że nie pamiętam już jak to z córką było na początku.

Tak, mnie boli. W poniedziałek do tego stopnia że spanikowałam i bałam się iść do łazienki bo w sobotę znowu krwawiłam. Cały czas jestem na duphastonie, jeszcze przez 12 dni. Niby wiem że te pobolewania są całkowicie normalne, przecież już to przechodziłam ale w pakiecie z krwawieniami za każdym razem mnie martwią. Już bym chciała się w końcu zacząć cieszyć tą ciążą a tu ciągle coś 🤦🏽‍♀️

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • purplerain Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Ja też nie mam nic 😅🫣 nawet pokoju jeszcze, bo to graciarnia na ten moment 😂

Czy którejś z Was już puchną nogi na wieczór? Niestety jestem posiadaczką nóg z problemami limfatycznymi i teraz w ciąży ( j/lub po powrocie do jedzenia węglowodanów) trochę ten problem zaczyna być odczuwalny; wieczorami mam ślady po skarpetkach czy innych ściągaczach, do tego w tym miejscu noga jest taka twarda dosyć....
    Jakieś myśli, pomysły?

Drenaż limfatyczny i duuuuużo wody 🤓

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💗 31.01.2025
  • Majka92 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po badaniach prenatalnych wyniki za tydzień. Ogólnie wrażenia słabe nie dostałam zdjęć nic nie wiedziałam lekarz nic nie mówił 🙈 jedynie tyle że wszystko ok i widzi że raczej dziewczynka (co wiemy że się nie sprawdzi 😛) potem do genetyka na wywiad i oddać krew na pappa. Z plusów to mąż pierwszy raz widział młodego na żywo bo mu Pani postawiła krzesło i widział monitor i bardzo mu się podobało 🥰 ryzyka skorygowane po usg na wydaje mi się niskie. No i termin znowu wyszedł na 12.09 więc prosze o poprawienie na pierwszej stronie 🤭

Bella93, Twilight, Agusia246, sarenka95, Engel lubią tę wiadomość

⏸️ 08.01.2025
    💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
    💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
    🩺 20.01.2025 jest ♥️!
    🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
    💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
    🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, mały człowiek 6cm
    🩺24.03.2025
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zakupów to z takich większych konkretnych rzeczy mamy sporo po córce. W zależności od płci, albo oddam się w szał zakupów dla chłopca albo będą ciuszki w spadku po siostrze 😅 cieszę się że dużo nie musimy kupować, ale też nie będę szaleć za szybko, żeby się nie zakopać, choć chciałabym w miarę rozłożyć koszty 😅

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Daisy89 Znajoma

Wysłany: 5 marca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dziewczyny a macie jakieś sprawdzone info dot. używania maty do akupresury (w stylu akumata czy pranamat) ? Ja przed ciążą nieraz sobie używałam żeby rozluźnić plecy a teraz to nie wiem czy można... W necie na stronach różnych producentów często jest info że nie zalecają albo że brak danych czy wpływa na ciążę. Do urofizjo idę dopiero za 3 tyg i mam teraz zagwozdkę 🤔

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 marca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy89 wrote:
    Hej,
    Dziewczyny a macie jakieś sprawdzone info dot. używania maty do akupresury (w stylu akumata czy pranamat) ? Ja przed ciążą nieraz sobie używałam żeby rozluźnić plecy a teraz to nie wiem czy można... W necie na stronach różnych producentów często jest info że nie zalecają albo że brak danych czy wpływa na ciążę. Do urofizjo idę dopiero za 3 tyg i mam teraz zagwozdkę 🤔

Ja przestałam używać, bo słyszałam, że się nie zaleca, że lepiej żeby profesjonalista się tym zajął.

Daisy89 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 5 marca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    @abrakadabra no może dlatego właśnie, że już masz dziecko w domu 😄 moje to pierwsze i jak usłyszałam na prenatalnych że z dzidzia wszystko okej i niskie ryzyka i ogólnie wszystko jest na dobrej drodze to było moje takie jakby zielone światło żeby zacząć cieszyć się ciążą bo wcześniej miałam też takie podejście aaaa mam czas 😅

Druga sprawa, mój mąż w połowie maja wylatuje na pół roku i chce jak najwięcej się zaangażować i zrobić, żebym ja nie musiała później prosić rodzinę i miała spokojną głowę i pewnie w jakiś sposób odbić sobie ten czas kiedy już go nie będzie w ciąży i to, że będziemy same jakis czas więc poniekąd rozumiem.

Jeszcze nie rozkładamy łóżeczka ani nie piore i nie prasuj ubranek jak będę miała szafę ale radość z zakupu niesamowita. 🥰
    I rzecz też ważna! Była po prostu okazja 😂 nie dałabym w sklepie tyle kasy za łóżeczko, kupiła bym pewnie jakieś tańsze i poszukała używanego kosza na kółkach a tutaj mam 2w1 i trochę więcej miejsca w domu 😊

Także purplerain to tylko kwestia czasu zanim zaczniesz szaleć 😄 a pewnie o połowie rzeczy nie mam jeszcze pojęcia jakie będą nam potrzebne 🙈

Matko 🫣🫣🤣 to wy juz zakupy robicie a ja nic.. kompletnie nic nie mam🤣 może dlatego że to już ktoras kolei ciaza i dlatego🤣🫣
    Ale chodząc po sklepach dostrzegam okiem juz teraz rzeczy dla najmniejszych ale nie przyszło mi do głowy zeby coś kupowac.. tymbardziej juz jakieś łóżeczko itd 🙈 pewnie dopiero na wakacje sie tym zajmę.. teraz czeka mnie przeprowadzka.. 2 domy do ogarnięcia nie wiem za co się zabrać.. 🥺 moze dlatego nie myssle o dzidziusia jeszcze by coś kupowac..

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Abby10 Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Tak, mnie boli. W poniedziałek do tego stopnia że spanikowałam i bałam się iść do łazienki bo w sobotę znowu krwawiłam. Cały czas jestem na duphastonie, jeszcze przez 12 dni. Niby wiem że te pobolewania są całkowicie normalne, przecież już to przechodziłam ale w pakiecie z krwawieniami za każdym razem mnie martwią. Już bym chciała się w końcu zacząć cieszyć tą ciążą a tu ciągle coś 🤦🏽‍♀️
    Ja plamien nie mam ale boli jak na miesiączkę po prostu dlatego mnie to niepokoi troszkę 🙈 w ciszy z córką miałam krwawienia i plamienia więc ten ból jak był to właśnie zganiałam trochę na to 🤷🏼‍♀️

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • purplerain Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy89 wrote:
    Hej,
    Ja nie mam sprawdzonego info, a też bardzo tęsknię za moimi kolcami 🥲🦔

Daisy89, Mischava, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💗 31.01.2025
  • bellA Autorytet

Wysłany: 5 marca, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AndunieAnzu wrote:
    Hej dziewczyny! To i ja nieśmiało dołączam do wątku. Przeczytane już dawno wszystkie strony od początku:).
    Termin z OM na 24.09, proszę o wpisanie na pierwszą stronę. 😊
    Testów NIPT nie robimy więc nie mogę już się doczekać, aż poznamy płeć. Marzy nam się chłopak do kompletu, ale priorytetem jest, żeby dzidzia była zdrowa.
    Wczoraj dostałam skierowanie na prenatalne, udało się zapisać do Boramedu na przyszły tydzień. Chciałam do Legionowa, bo mam bliżej ale nie było już miejsc. Cieszę się, że już i tak mam termin :).

Niestety, jeśli chodzi o objawy to nie mam żadnych niepokojących, żadnych bólów brzucha, krwawien itp. Ale mdłości to jest jakiś koszmar... Leżę już 6 tydzień w łóżku, bez szans na wstanie chociaż na chwilkę. Mdłości nie odpuszczają nawet na 5 minut, zwłaszcza jak chociaż usiądę. Często kilkuminutowe patrzenie w telefon nasila i kładę się bez ruchu, żeby trochę odpuściło. Dwa, trzy tygodnie temu, kiedy było najgorzej to potrafiłam prawie cały dzień leżeć w bezruchu, co najwyżej odpisać na smsa. Brałam Xonvee, Bonjeste w najwyższej dawce, potem Ondasetron w małej,bezpiecznej i nic nie pomogło :(. Nie biorę zadnych dodatkowych leków poza witaminami i euthyroxem, więc leki tego nie nasilają. Na szczęście nie wymiotuje często ale i tak już 4kg zjechały na wadze (nie żebym była przesadnie chuda, teraz 77 kg przy 180cm). W ciąży z córką przeleżałam tak prawie 2.5 miesiąca, po ustąpieniu mdlości czułam się jak młody bóg. Mam nadzieję, że teraz popusci trochę szybciej i potem też będzie dobrze. Jem mało co, głównie chrupki chlebek, krakersy, kupna sałatka, kisiel, czasem jakaś zupa. Idę siku to juz mnie naciąga. Każda kąpiel to dramat. A najgorsza jest ta nadwrażliwość na zapachy, siedzę i psikam perfumami lub dezodorantem dookola. Najbardziej odczuwam wszystkie kocie zapachy, więc całkowita izolacja od kotki. Jestem na własnej działalności, próbowałam coś tam pracować na leżąco, ale wczoraj się poddałam i wzięłam zwolnienie do 21 marca. Ale wiecie co jest najgorsze w tym wszystkim? Mam cudowną córeczkę a prawie nie mogę się nią zająć. Dużo pomaga teściowa, np szykuje ją rano do przedszkola, wieczorem do snu myje ją i ogarnia mąż. Ja to jak coś to pilnuje jej przy zabawie czy czytam, coś drobniejszego jak na chwilę uda się wstać. Przez to czuje się okropna matką, wiem, że jest super zadbana ale jednak... To ja jestem mamą. Siada mi już głowa od tego, zwłaszcza ,że w zeszłym roku wyszłam z depresji :(. Cieszę się, że chociaż teściowa nam tyle pomaga, mieszkamy w jednym domu i każdemu życzę takiego kontaktu z teściową jak mam ja. Traktuje mnie jak przybrana córkę. Małą uczy wszystkiego jak z nią siedzi, wierszyki, pomoc z pracach domowych itp. Bez tego córka byłaby większość dnia w przedszkolu albo musielibyśmy kombinować u męża z opieką.

Koniec monologu 🙈

Witamy🤗🤗🤗

Ojjj tak... takie teściowe to skarb..💗 a mowia że tesciowe zle jakieś baby są 🤣🤣 jak ja tez mam taką złota teściowa że czasem to na rekach można ją nosic. Naprawde cudowna kobieta. I również traktuje mnie jak przybrana corke..😍

Oby szybko Ci te mdlosci przeszły.. mnie męczyły miesiac.. tak strasznie ze rowniez prawie z łóżka nie wychodziłam ale na szczęście już minęły.. sporadycznie czasami mi nie dobrze.. ale da się tak zyc i w miare normalnie funkcjonować czego Ci zycze🤗

AndunieAnzu lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Ja plamien nie mam ale boli jak na miesiączkę po prostu dlatego mnie to niepokoi troszkę 🙈 w ciszy z córką miałam krwawienia i plamienia więc ten ból jak był to właśnie zganiałam trochę na to 🤷🏼‍♀️

Raczej to nic poważnego, ale świetnie rozumiem niepokój. Ja z córką nie miałam takich przebojów a tu... Eh

AndunieAnzu lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano miałam prenatalne :) lekarz super wszystko nam opisał: prawidłowe serduszko, narządy, kość nosowa i kark. Dziedzic był na tyle miły, że ustawił się jak model profilem i wszystko dało się pięknie posprawdzać. Również jego przyrodzenie wystawało jak mała antenka 😂
    Chłopak ma 5,8 cm i termin z usg pokrywa się z terminem z transferu - 16.09.2025. Dostaliśmy kupę zdjęć plus mąż nakręcił filmik podczas którego dziedzic podskakuje lekko 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca, 12:18

aneta.be, purplerain, AndunieAnzu, abrakadabra, Mischava, bellA, Azalea 🌸, Twilight, Agusia246, PaulinaLexi, Bella93, Filcek, sarenka95, Deyansu, Engel, truskawki981, Szosz lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm

preg.png
  • aneta.be Autorytet

Wysłany: 5 marca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt !

Ja już typie nóżkami bo mam o 13 😱 trochę się stresuje, wczoraj na wieczór się czułam tragicznie i położyłam się przed 19 żeby nie myśleć i lepiej się poczuć.... Spałam ponad 10 godzin i wstałam w trochę lepszym stanie. Oby było dobrze 🙏

202509147343.png
    2017 -syn
    2019 - córka
  • purplerain Ekspertka

Wysłany: 5 marca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, dajcie jakieś fotki maluszków, zróbmy sobie wernisaż :D <3

Valie05, Nova37 lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💗 31.01.2025
  • Mischava Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja mam tylko ciuchy dla MNIE i poduszkę ciążową 🤣

To ja jestem totalnie w tyle bo mam tylko cichy ciazowe i to jakies 4 rzeczy na razie 🤣

Nie mam pojęcia co kupic jeszcze.. mojego szwagra partnerka urodzila w listopadzie to pewnie w spadku cos dostane 😌

Przeprowadzamy sie w przyszłym miesiącu do nowego domku wiec tez pewnie ogarne co ja tak właściwie potrzebuje wraz z urządzaniem pokoju 🙃😛

Apropo ciuchow ciazowych to dorwalam w lumpeksie ze cale 12,50 PLN jeansowe spodnie ciążowe jakby skrojone na mnie 🥲 rzadko cos sie ciążowego trafia ale chyba bede teraz co tydzień polować 🙃

P.S. powodzenia dzisiaj na wizytach 🙂

32l. 👧 33l.👦
    08.2024 💔 9tc. (poronienie samoistne)

OM 04.12.24
    ⏸️ 06.01 🥰
    14.01 🩺 CRL 2,5mm 🫧🙏
    21.01 🩺 CRL 7mm ❤️
    24.01 🩺 CRL 12,1mm (7+3) 🥰
    07.02 🩺 CRL 2,51 cm (9+1) 🍓✨
    24.02 🩺 CRL 4,9 cm (11+5) 🍀
    03.03 🧬 prenatalne CRL 6,73 cm (12+5) 🩷✅🆗
    24.03 🩺

preg.png
  • Mischava Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Ja nie mam sprawdzonego info, a też bardzo tęsknię za moimi kolcami 🥲🦔

To samo, na ten moment odstawiłam 🙃

Jutro za to wybieram sie na trening personalny i mam troche stresa bo od 2 miesięcy nic ze soba nie robiłam oprócz spacerow 🙃

No ale u mnie trochę uciążliwie objawy odpuszczają i juz od 3 dni jest serio lepiej 🥰 oby tak juz zostalo 🤞

32l. 👧 33l.👦
    08.2024 💔 9tc. (poronienie samoistne)

OM 04.12.24
    ⏸️ 06.01 🥰
    14.01 🩺 CRL 2,5mm 🫧🙏
    21.01 🩺 CRL 7mm ❤️
    24.01 🩺 CRL 12,1mm (7+3) 🥰
    07.02 🩺 CRL 2,51 cm (9+1) 🍓✨
    24.02 🩺 CRL 4,9 cm (11+5) 🍀
    03.03 🧬 prenatalne CRL 6,73 cm (12+5) 🩷✅🆗
    24.03 🩺

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 5 marca, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Laski, dajcie jakieś fotki maluszków, zróbmy sobie wernisaż :D <3

Filmik nagrany przez męża https://vimeo.com/manage/videos/1062743334/adddd898ce

Mischava, purplerain, AndunieAnzu, Azalea 🌸, Suzie, Joa.szym, PaulinaLexi, Bella93, Filcek, abrakadabra, Majka92, Deyansu, Engel, Nova37, sofiz lubią tę wiadomość

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 5 marca, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Filmik nagrany przez męża https://vimeo.com/manage/videos/1062743334/adddd898ce

Ale skoczek maly🥰😅 super !! Pamiątka zostanie.

Valie05 lubi tę wiadomość

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺07.03.25 - prenatalne⏳️
    🩺14.03.25 - ⏳️ wizyta !

preg.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ