Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia246 wrote:Meldujemy się po, z USG zdrowy ludek krasnoludek, starszy prawie o tydzień, więc nam się termin przesunął na 13.09. (ale ja od początku mówiłam, że super szybko miałam owulację). No i moje przeczucia o kant tyłka, bo raczej dziewczynka nr 3 🤣
Krew pobrana wyniki za tydzień
Piękny słoneczny dzień, więc jakośc powietrza do kitu 🙄 ale dzisiaj to mi nic nie popsuje humoru👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💗 31.01.2025 -
Hajkonk wrote:Powodzenia dziewczyny na wizytach! 🍀
@promykk ja odstawiłam xonvea bo po nich nie dość że ciągle spałam to jak wymiotowałam tak wymiotowałam, pomagały mi jedynie na samym początku więc uznałam że za drogi interes jeśli marny w skutkach.
Od tygodnia u mnie odpukać jest okej, jem lekkie rzeczy nie jem mięsa i pochłaniam kinderki. Dziś wymiotowałam rano ale albo za szybko wstałam albo stres puszcza. Ostatnio mamy ciężki czas nagła poważna choroba w rodzinie więc poprzedni tydzień nie był dla mnie łaskawy i odbiło się to niestety na mnie i pewnie na dziecku nie umyślnie też… Weekend spędziliśmy w gronie rodzinnym rozmyślając plan działania przy okazji coś złapałam więc witam kaszel i ból gardła 🙈
Spokojnego tygodnia dziewczyny!
Polubiłam w formie wsparcia. Trzymaj się mocno. Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze. Dużo zdrowia i siły dla całej Twojej rodziny!Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:Meldujemy się po, z USG zdrowy ludek krasnoludek, starszy prawie o tydzień, więc nam się termin przesunął na 13.09. (ale ja od początku mówiłam, że super szybko miałam owulację). No i moje przeczucia o kant tyłka, bo raczej dziewczynka nr 3 🤣
Krew pobrana wyniki za tydzień
Piękny słoneczny dzień, więc jakośc powietrza do kitu 🙄 ale dzisiaj to mi nic nie popsuje humoru
Cudownie! To teraz na mnie kolej, 12.40 wizyta 😬purplerain, Agusia246, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wizyty 🤞🏼
U mnie też już lepiej od tygodnia, pożegnałam się z mdłościami a apetyt wrócił jak wściekły, ciągle jestem głodna i pochłaniam co pod ręką 🤣
Chyba, że pogoda tak na mnie zadziałała, cały weekend praktycznie spędziłam poza domem, drobne zakupy a tak to spacery w parku i na łąkach w końcu rozprostowalam kości.
Aż się prosi żeby się przejechać na rowerze ale czy na L4 wypada 🤔
A po drugie cykam się, że się wywrocę czy coś...AndunieAnzu, Majka92 lubią tę wiadomość
-
promykk wrote:Biorę 2 wieczorem i 1 rano. 🙃 Niby można jeszcze w południe, ale już mi nie starczy do kolejnej wizyty żeby zwiększyć i naczytałam się, że ciężko się z tego schodzi i chciałam brać jak najmniej. 🥲
Btw ale masz już duże bobo Ivka! 14 cm wow. 😱
Miłego dnia. Trzymam kciuki za wizyty🤞🤞AndunieAnzu, promykk lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny:) podczytuje Was dość regularnie i stwierdziłam, że się w końcu ujawnie
przede mną badania prenatalne i zastanawiam się czy 11t +2d to dobry moment na pobranie krwi do PAPPY? Chodzi o samą krew, USG będzie za tydzień w środę (12t +3). Czy jest jakieś ryzyko, że to za wcześniej i np. czegoś w tej krwi jeszcze nie ma? Sorry za głupie pytanie, ale naszły mnie wątpliwości 🥺celowałam specjalnie, żeby na USG wyniki z krwi już były i nie wiem czy nie przekombinowałam. Oczywiście trzymam kciuki za Wasze wizyty l, a tym ktore już są po gratuluję
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:10
-
Kciuki za wizyty 🤞🤞
My też w weekend korzystaliśmy z pogody. U mnie samopoczucie też lepsze, więc można w końcu trochę się ruszyć. Ja uwielbiam rower,ale się boję, odpuszczę w tym sezonie.Agaxyz00 lubi tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa ❔
🩺 31.03
🩺 06.05 II USG prenatalne -
Miałam mieć dzisiaj teleporadę z genetykiem z wynikami pappy i zadzwonili, że im system padł i za tydzień najwcześniej. 🙃 Coś w wiadomościach mówili o ataku hakerskim na inny szpital, ciekawe czy to większy problem.
-
Hej witam się z tygodnia 15+0
Nie pisze, że mi lepiej bo to różnie dalej bywa. W sobotę cały dzień super, dosyć aktywnie, a w niedzielę do południa spoko a potem spory ból głowy. Nie chciałam brać leków, po prostu poszłam spać o 19, wstałam o 22 i o 23 znowu spanie. Mam jeszcze drugi raz opryszczkę na ustach ;/
Co do ruchów - wydaje mi się że coś tam czuje. Jak leżę na boku i przyloze rękę to czuje smyranie raz na jakiś czas. Jeżeli to moje jelitka to bardzo ładnie mnie smyraja 😅
Z jedzeniem lepiej, ale od kurczaka mnie odrzuciło. Mój mąż ma teraz dietę i pochłania ogromne ilości tego kurczaka i zazwyczaj siedzę z zasłoniętym nosem jak gotuje bo mi to wszystko śmierdzi. Najchętniej bym jadła kanapki, nie mam wgl ochoty na ciepłe dania. A kiedyś nie wyobrażałam sobie dnia bez zupy albo ciepłego drugiego dania.
Trzymam kciuki za wszystkie następne wizyty oraz za Wasze dobre samopoczucie:) -
promykk wrote:Miałam mieć dzisiaj teleporadę z genetykiem z wynikami pappy i zadzwonili, że im system padł i za tydzień najwcześniej. 🙃 Coś w wiadomościach mówili o ataku hakerskim na inny szpital, ciekawe czy to większy problem.
Pytam z ciekawości bo akurat tym razem udało mi się zapisać na usg do profesor, która dodatkowo jest genetykiem.2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Bella93 wrote:Twój jest pewnie niewiele mniejszy, u Ivki zmierzony od głowy do pięt zapewne a u Ciebie jeszcze do pupy😉
Miłego dnia. Trzymam kciuki za wizyty🤞🤞Agusia246, purplerain, aglo lubią tę wiadomość
👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
👨🏻87
21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
Update: 05.03 (15tc) 14cm bobo
wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻 -
Ivka wrote:Tak, chyba wskakuje też na przody w stawce, bo po prenatalnych mam termin na 29.08. A babka powiedziała, że brzusio to ten chłopak ma najedzony porządnie, więc wcale się nie zdziwię jak wychoduje jakiegoś małego sumo 😂🥳🤪
Mój też na prenatalnych na 28.08 wskoczył 🫣 także tak samo koksuje w górę 🫣
No i mój pierworodny też ciagle był do przodu o tydzień mniej więcej, a urodził się wcześniej i miał aż 3100g (wiec jak dzidziol urodzony o czasie) jakbym go do terminu dotrzymała to by był ponad 4 kg pewnie 🫣🫣33l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 ➡️ 16+1 wizyta 🩺 -
Mówiłyście ostatnio o ruchach i kurde chyba też poczułam. No chyba, że go jelita 😅 bo wydaje mi się to abstrakcją, z córką poczułam ruchy w 17-18 tc ale to już był typowy wyczuwalny kopniak. No a teraz to było takie hmm, ruch, ucisk, bąbelki 🫣
aglo, purplerain lubią tę wiadomość
2021 córka ❤️
Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.
Starania o rodzeństwo od 2023
4 biochemiczne
1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc
Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.
Eutyrox 50
Metformina 1000xr, 500 zwykła
Fertistim
B12, Omega, d3, magnez, witc
14.01 - beta 15, prog 11
16.01 - beta 58, prog 13
20.01 - beta 452, prog 20
22.01 - beta 1164, prog 13
24.01 - beta 2743, prog 14
27.01 - beta 7764, prog 15
06.03 - jest serduszko!
05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
13.03 - prenatalne
Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.
-
Hej
Ja po prenatalnych. Wszystko wyszło niskie ryzyka. Bąbelek ma 5,8 cm, serduszko ładnie było. Wszystko idealnie, także czuję ogromną ulgę.
Termin porodu na 20.09, także proszę o wpisanie
Prawdopodobnie będzie dziewczynka ❤️
Jedynie co zostało mi do zmartwienia to krwiak bo ma 3x2 cm, także mam cały czas brać duphaston 4x1 i prowadzić oszczędny tryb życia, bo też cały czas lekko plamię, ale to chyba dobrze bo się oczyszcza.
Życzę cudownego dnia i trzymam kciuki za wizytyabrakadabra, purplerain, Agusia246 lubią tę wiadomość
-