X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek, dużo, dużo siły <3

Ja dzisiaj akurat mam dość miły dzień, poszłam pobiegać, spotkałam po drodze panią o kulach, jak mnie zobaczyła to odłożyła je na bok i zaczęła mi klaskać :D To się nazywa support na trasie :D

Btw, słuchałam w trakcie biegania najnowszego podcastu Jacka Bilczyńskiego z położną Izabelą Dembińską o ciąży i polecam Wam ogromnie <3

Filcek, Marcysia1990, Szosz, iiyama lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moirane wrote:
    Dzień dobry 😘
    Ja dzisiaj spałam jak zabita ale wstałam ze straszna migreną. Was też tak męczą bóle głowy?

Tak, zdarza się. Z migrenami walczę od kilku lat. Niestety z bezpiecznych leków zostaje paracetamol. Jak dostaniesz zgodę lekarza ginekologa to do 20 tc. można podać ibuprofen w małej dawce (200mg). Neurolog polecił mi paracetamol z kofeiną jako bezpieczny lek. Po paracetamolu i ibuprofenie zostaje już tylko 3 grupa leków - czyli wszystkie opioidowe. Oczywiście wtedy zgoda lekarza prowadzącego ciążę no i mogą powodować powikłania więc raczej nikt nie się nie decyduje.

To tak w skrócie :) wybieram się na kolejną wizytę do neurologa w piątek stacjonarnie (jestem pod stałą kontrolą z racji DVA i właśnie tych migren). Jak charakter bólu Ci się zmienił np masz aurę a nigdy wcześniej nie miałaś to też zalecana jest wizyta, żeby posprawdzać czy coś się dodatkowo nie zmieniło.

Ze swoich rzeczy, które można zrobić poza wypiciem kawy do paracetamolu bądź leku z nimi, to polecam chłodny okład w cichym, spokojnym i zaciemnionym miejscu (jak masz możliwość poleżeć) plus wizyta u dobrego fizjoterapeuty. Czasem wystarczy rozluźnić mięśnie szyi i ból staje się lżejszy. Dodatkowy aspekt to sprawdzenie zębów u ortodonty - u mnie po aparacie i korekcie ustawienia (miałam zęby stłoczone a szczęka drobna) migreny są rzadsze :)

Moirane lubi tę wiadomość

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mischava wrote:
    Dzisas kochany🤗 To najslodsze co dziś zobaczyłam 😍
    Jakbys blizej mieszkala to bym Ci wbila na chatę 😅

Moje nevki (diably) pozdrawiaja 😈
    IMG-4685.jpg
    Cudusie ♥️♥️
    Mogę zapytać z jakiej hodowli są ? ☺️

👩‍💼29l
    🤵‍♂️35l

10.2024 rozpoczęcie starań
    💊 PrenaCare Start Ona i On
    🩺17.11.2024 cytologia OK
    ⏸️04.01.2025 🤞
    07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
    10.01 beta hcg 7412 mlU/ml

preg.png

🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
    🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
    🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
    🩺26.02 12+5 prenatalne, ryzyka niskie 🩷 CRL 5,93cm
    🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
    🩺23.04 20+4 USG połówkowe
  • Amandi Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek dużo zdrówka i sił, naprawdę miałaś ciężkie dni, przytulamy :( <3

Filcek lubi tę wiadomość

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

Starania od 08.2023r.

12.2023r. 1 strata-ciąża biochemiczna
    09.2024r. 2 strata- 8 tydz 👼🏻💔
    10.2024r. zmiana lekarza oraz zapisanie się do kliniki + szereg badań
    11.2024r. stwierdzone MTHFR c.677 układ heterozygotyczny (clexane,acard, prenatal, acidum folicum richter, encorton, magnez)

26.12.2024r. dwie kreseczki 💌
    08.01.2025r. pierwsza wizyta CRL 0,19
    21.01.2025r. mamy serduszko i pierwszą w życiu kartę ciąży 🤍 CRL 1,35
    31.01.2025r. 🧸 CRL 2,42
    10.02.2025r. 🧸 CRL 4,11
    28.02.2025r. prenatalne 🧸 CRL 6,96 znamy płeć 💙
    03 03.2025r. 🧸💙
    17.03.2025r. 🧸💙
    14.04.2025r. 🧸💙320g

w oczekiwaniu na połówkowe 25.04.✨️
    🩺12.05.

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Cześć po przerwie :)

Nie pisałam, bo ostatnie dni były fatalne. W sobotę dostałam skierowanie do szpitala na oddział, bo ambulatoryjnie wyczerpali możliwości leczenia moich zmian na skórze. (W zeszłym tygodniu ginekolog i dermatolog po dwie wizyty, więc codziennie coś plus seria badań). Nie spałam praktycznie przez tydzień. W szpitalu zrobili mi badania (głównie sprawdzali na ginekologii dzidziusia) i ogarnęli konsultację dermatologa w ten sam dzień więc nie musiałam zostawać, choć torba i wszystko było przygotowane. Nikomu nie życzę, żeby przechodził przez to co ja. Mdłości i wymioty to przy tym w moim odczuciu były całkiem przyjemne ... Tymczasem mam dwa sterydy do smarowania, leki antyhistaminowe, po tygodniu jak będzie poprawa zmiana na inny (lżejszy steryd) i dzisiaj mimo kilku pobudek w nocy spałam. Nie musiałam znieczulać skóry pudrem, nie rozdrapywałam do krwi także ulga niesamowita <3

Odnośnie dziewczyn z Krk - planuję rodzić teraz na Ujastku. Zaliczyłam już wizytę na Kopernika i mimo, że pięknie ogarnęli i mi pomogli, to nic się tam nie zmieniło. 6 pań czekających na przyjęcie, kolejne kilka na KTG, bałagan, ciasno, mało miejsc siedzących. Wychodzenie z izby przyjęć w szlafroku przez korytarz, gdzie normalnie siedzą inni pacjenci w rejestracjach - no nie. Nie piszę się na to. Plus wszędzie dużo studentów, nawet przy badaniach.

Ktoś wspominał o ciuszkach z NEXT - też polecam, kupuję przez zalando ze względu na łatwą możliwość zwrotu, zastanawiałam się czy kiedyś nie zaryzykować i nie zamówić przez ich stronę bezpośrednio. Ktoś próbował ?

Koty: Nevy - przepiękne <3 nie wszystkie zdjęcia się wyświetlają, ale te co są kradną serce ;)

Pisałyście też o przeglądaniu ciuchów - planuję się za to zabrać bliżej maja/czerwca. Wcześniej nie widzę sensu prania czy układania na półkach no i chciałabym potwierdzić, że w brzuchu na pewno mieszka córka :) pierwsze prenatalne mam 17.04 (po skończonym 19tc - tak mi doradzili w dobym USG) a drugie te z medicoveru 29.04 (są po 20 tygodniu) te mam w pakiecie więc zrobię :)

Z aktywności zostaje mi póki co tyle co nic, każda większa aktywność, która powoduje pocenie nawet minimalne jest niewskazana, ze względu na skórę. Liczę, że do weekendu choć trochę się zagoi i będę mogła wyjść na spacer. Oczywiście w filtrach, kapeluszu, długich ciuchach itp bo słońce póki co dla mnie zabójcze i płonę nawet jak jadę autem i przez szybę czuję :(

Chyba w większości nadrobiłam :)

Jejku Filcek to ta egzema o której pisałaś tak się rozniosła , że aż szpital? Wiadomo co to może być? Współczuję. Dobrze że jesteś zaopiekowana, mam nadzieję że szybko coś poradzą

Filcek lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek, dołączam się do dziewczyn z życzeniami lepszego samopoczucia i poprawy stanu skóry 🤞🌸 oby wszystko szło w dobrym kierunku!

Filcek lubi tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04
    🩺 06.05 II USG prenatalne
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Hej, witaj ❤️ Mam podobnie, zapewne będzie chłopak, ale nie mam pewności jeszcze, bo nie robiłam dodatkowych badań 😘 i czekam jak na szpilkach, bo mam polubione na Vinted jedno cudne żółte body z Batmanem 😅

Ja bym kupiła i tak i ubierala córę najwyżej. Moja młoda ma takie jedno zdjęcie jeszcze łysa, ale w koszulce Metallica XD

Szosz, Deyansu, Domiś91 lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• Szosz Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Cześć po przerwie :)

Nie pisałam, bo ostatnie dni były fatalne. W sobotę dostałam skierowanie do szpitala na oddział, bo ambulatoryjnie wyczerpali możliwości leczenia moich zmian na skórze. (W zeszłym tygodniu ginekolog i dermatolog po dwie wizyty, więc codziennie coś plus seria badań). Nie spałam praktycznie przez tydzień. W szpitalu zrobili mi badania (głównie sprawdzali na ginekologii dzidziusia) i ogarnęli konsultację dermatologa w ten sam dzień więc nie musiałam zostawać, choć torba i wszystko było przygotowane. Nikomu nie życzę, żeby przechodził przez to co ja. Mdłości i wymioty to przy tym w moim odczuciu były całkiem przyjemne ... Tymczasem mam dwa sterydy do smarowania, leki antyhistaminowe, po tygodniu jak będzie poprawa zmiana na inny (lżejszy steryd) i dzisiaj mimo kilku pobudek w nocy spałam. Nie musiałam znieczulać skóry pudrem, nie rozdrapywałam do krwi także ulga niesamowita <3

Odnośnie dziewczyn z Krk - planuję rodzić teraz na Ujastku. Zaliczyłam już wizytę na Kopernika i mimo, że pięknie ogarnęli i mi pomogli, to nic się tam nie zmieniło. 6 pań czekających na przyjęcie, kolejne kilka na KTG, bałagan, ciasno, mało miejsc siedzących. Wychodzenie z izby przyjęć w szlafroku przez korytarz, gdzie normalnie siedzą inni pacjenci w rejestracjach - no nie. Nie piszę się na to. Plus wszędzie dużo studentów, nawet przy badaniach.

Ktoś wspominał o ciuszkach z NEXT - też polecam, kupuję przez zalando ze względu na łatwą możliwość zwrotu, zastanawiałam się czy kiedyś nie zaryzykować i nie zamówić przez ich stronę bezpośrednio. Ktoś próbował ?

Koty: Nevy - przepiękne <3 nie wszystkie zdjęcia się wyświetlają, ale te co są kradną serce ;)

Pisałyście też o przeglądaniu ciuchów - planuję się za to zabrać bliżej maja/czerwca. Wcześniej nie widzę sensu prania czy układania na półkach no i chciałabym potwierdzić, że w brzuchu na pewno mieszka córka :) pierwsze prenatalne mam 17.04 (po skończonym 19tc - tak mi doradzili w dobym USG) a drugie te z medicoveru 29.04 (są po 20 tygodniu) te mam w pakiecie więc zrobię :)

Z aktywności zostaje mi póki co tyle co nic, każda większa aktywność, która powoduje pocenie nawet minimalne jest niewskazana, ze względu na skórę. Liczę, że do weekendu choć trochę się zagoi i będę mogła wyjść na spacer. Oczywiście w filtrach, kapeluszu, długich ciuchach itp bo słońce póki co dla mnie zabójcze i płonę nawet jak jadę autem i przez szybę czuję :(

Chyba w większości nadrobiłam :)
    Jeju, to brzmi koszmarnie :( ogromnie mi przykro, że tak się męczysz, oby do weekendu się troszeczkę wyciszyło i zagoiło. Trzymaj się!

Filcek lubi tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷
    17.04 - 🩺 połówkowe
    8.05 - 🩺
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Wypuścili Cię już ze szpitala?

Tak! Wypuścili mnie wczoraj. Z zakazem wszystkiego. Ale chociaż w końcu w miękkim łóżeczku sobie pospałam do 10, a nie że co chwilę ktoś wpada jak w pożar mierzyć ciśnienie albo sprzątać, z koleżanką dostawalysmy zawału 10 razy na dobę

abrakadabra, Joa.szym, Filcek, truskawki981, Bella93, Szosz lubią tę wiadomość

3i4920mm0jlmd1e9.png

• purplerain Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Tak! Wypuścili mnie wczoraj. Z zakazem wszystkiego. Ale chociaż w końcu w miękkim łóżeczku sobie pospałam do 10, a nie że co chwilę ktoś wpada jak w pożar mierzyć ciśnienie albo sprzątać, z koleżanką dostawalysmy zawału 10 razy na dobę
    Czyli musisz leżeć cały czas? :(

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • AndunieAnzu Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ja bym kupiła i tak i ubierala córę najwyżej. Moja młoda ma takie jedno zdjęcie jeszcze łysa, ale w koszulce Metallica XD

Kurcze, to jak moja mama kupiła naszej koszulkę Metallici jak byliśmy na koncercie to chyba założy ją jak będzie miała z 7 lat bo jest taka wielka :D. Super, że już jesteś w domu!

Filcek, też ściskam mocno i mam nadzieję, że problemy skórne szybko osłabną i miną!

Filcek lubi tę wiadomość

👰'94 Hashimoto - Euthyrox 137
    🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
    👰🤵08.09.2018

👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)

12.01.2025 ⏸️ 4cs
    11.02 - 7+6, 1.63cm CRL + ❤️
    04.03 - 10+6, 4.53cm CRL, wszystko ok!
    10.03 - 11+5, prenatalne, 5.6cm CRL, 1.2mm NT, wszystko ok!
    Pappa - ryzyka niskie
    01.04 - 14+6, wszystko ok!

preg.png
  • Moirane Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Tak, zdarza się. Z migrenami walczę od kilku lat. Niestety z bezpiecznych leków zostaje paracetamol. Jak dostaniesz zgodę lekarza ginekologa to do 20 tc. można podać ibuprofen w małej dawce (200mg). Neurolog polecił mi paracetamol z kofeiną jako bezpieczny lek. Po paracetamolu i ibuprofenie zostaje już tylko 3 grupa leków - czyli wszystkie opioidowe. Oczywiście wtedy zgoda lekarza prowadzącego ciążę no i mogą powodować powikłania więc raczej nikt nie się nie decyduje.

To tak w skrócie :) wybieram się na kolejną wizytę do neurologa w piątek stacjonarnie (jestem pod stałą kontrolą z racji DVA i właśnie tych migren). Jak charakter bólu Ci się zmienił np masz aurę a nigdy wcześniej nie miałaś to też zalecana jest wizyta, żeby posprawdzać czy coś się dodatkowo nie zmieniło.

Ze swoich rzeczy, które można zrobić poza wypiciem kawy do paracetamolu bądź leku z nimi, to polecam chłodny okład w cichym, spokojnym i zaciemnionym miejscu (jak masz możliwość poleżeć) plus wizyta u dobrego fizjoterapeuty. Czasem wystarczy rozluźnić mięśnie szyi i ból staje się lżejszy. Dodatkowy aspekt to sprawdzenie zębów u ortodonty - u mnie po aparacie i korekcie ustawienia (miałam zęby stłoczone a szczęka drobna) migreny są rzadsze :)
    Dzięki kupię ten paracetamol z kofeiną, z ibuprofenem nie wiem jak jest, bo w poprzednich ciążach słyszałam że lepiej nie brać 🤷 ja dzisiaj mam mocny atak bo wymiotowałam też, więc przemeczylo mnie. U mnie od hormonów ewidentnie częściej bóle głowy są, co najlepsze jak karmiłam córkę piersią to wogole głowa mnie nie bolała. Co do ortodonty to też pójdę na konsultacje ale pewnie dopiero po porodzie, w sumie trochę mam ciasno zeby ustawione.
    Mam nadzieję że Ci pomogą i wyjdziesz z tych zmian skórnych, właśnie to tak czasami jest że ciąża uderza na to co mamy słabsze 😔

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie !

Ogólnie ulga jest naprawdę niesamowita po lekach. Zdiagnozowali polimorficzne zmiany związane z AZS. Niestety mocno zaognione przez to, że przez 2 tygodnie lekarze bali się podjąć co podać i szukali sposobu na ominięcie sterydów, które tak czy inaczej dostałam.

preg.png
  • LauraTomek Znajoma

Wysłany: 8 kwietnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za migreny, problemy skórne i inne, z którymi się borykacie. ❤
    Moim przewlekłym kłopotem są słabe jelita i też kombinuję jak w ciąży pomóc sobie nieinwazyjnie. Lekarz gastrolog mówił, żebym nie brała probiotyków :( I nie wiem sama czy powinnam mu ufać.

Też jestem z Krakowa. Rozważałam na razie Ujastek lub Żeromskiego. Kurczę, jest szansa, że się gdzieś na salach spotkamy we wrześniu 😃🤭

P. S. Poleci któraś jakiś fajny kosmetyk do zapobiegania rozstępom? 🙏

Filcek lubi tę wiadomość

👱‍♀️32 🧔33
    I ciąża
    ⏸ 31.12.2024
    4.03. - genetyczne
    4.04. - 180 g dzidzi
    28.04. - połówkowe
    TP: 12.09.2025

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Czyli musisz leżeć cały czas? :(

Nie, leżeć nie, ale prowadzić spoczynkowy tryb życia, żadnego sportu, żadnego tachania, namiętnego sprzątania, seksu itd. żadnych basenów.

3i4920mm0jlmd1e9.png

• sofiz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:

to głównie genetyczne a kosmetyki tylko wspierają skórę :(
    olej migdałowy się cudownie wchłania, o ten:

https://www.rossmann.pl/Produkt/Olejki-do-ciala/Botanicapharma-olej-migdalowy-do-twarzy-ciala-i-wlosow-100-czysty-250-ml,240225,13097

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 17:09

🔬 hormonalny chaos
    🙋🏻‍♀️ 33, Poznań
    zoloft 50, dopegyt 6x250, duphaston 2x10, acard 150

preg.png
  • Moirane Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LauraTomek wrote:
    Trzymam kciuki za migreny, problemy skórne i inne, z którymi się borykacie. ❤
    Moim przewlekłym kłopotem są słabe jelita i też kombinuję jak w ciąży pomóc sobie nieinwazyjnie. Lekarz gastrolog mówił, żebym nie brała probiotyków :( I nie wiem sama czy powinnam mu ufać.

Też jestem z Krakowa. Rozważałam na razie Ujastek lub Żeromskiego. Kurczę, jest szansa, że się gdzieś na salach spotkamy we wrześniu 😃🤭

Dlaczego nie polecił probiotyku?
    Ja mam ibs i jak zaszłam w ciążę strasznie się nasilił, takie miałam ataki i bóle, że bałam się że nie utrzymam ciąży. Teraz biorę estabiom mama i jest ok
    Przeciw rozstępom polecam olejki raczej, w 1 ciąży używałam eucerin, w 2 mustela i oba były ok 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 17:23

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Dzięki za wsparcie !

Ogólnie ulga jest naprawdę niesamowita po lekach. Zdiagnozowali polimorficzne zmiany związane z AZS. Niestety mocno zaognione przez to, że przez 2 tygodnie lekarze bali się podjąć co podać i szukali sposobu na ominięcie sterydów, które tak czy inaczej dostałam.

Bardzo współczuję, trzymaj się jakoś 🫂

Filcek lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, piszę to ...hmm...z jednej potężnej strony jako wyraz mojej złości na to, co się nieraz dzieje, o czym się czyta w wiadomościach (a co pewnie dzieje się też w wielu miejscach bez nagłośnienia przez media 🥺) i co dotyka bezbronne dzieciaczki, a z drugiej - mniejszej - jako "pocieszenie", że nie wszystko musi być na tip top, żeby maluszek przeżył... choć dyskusyjne jest pewnie w jakim stanie jest ten konkretny maluszek 😑 jest teraz chyba w szpitalu 😑

Do rzeczy: słyszałyście wczoraj o tym dwutygodniowym dzidziusiu w pustostanie w Płaszowie? Pijani "rodzice" po narodzinach dziecka w szpitalu po prostu je wzięli, bez rejestracji ani niczego na zimny pustostan, bez wody, bez prądu...gdyby nie czujni sąsiedzi i policja 😪😓🫣 żal mi straszny tego malucha 😤😪 Zszokowana jestem już nie tylko samą patologią i ich brakiem zadbania o dziecko, ale też tym, że ono w ogóle przeżyło...

Sorry że tak zupełnie nie na temat, ale jakoś takie newsy zawsze mną telepią, a teraz jeszcze bardziej niż zawsze 😡

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🩺🧬 połówkowe

preg.png
  • PaulinaLexi Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Dziewczyny, piszę to ...hmm...z jednej potężnej strony jako wyraz mojej złości na to, co się nieraz dzieje, o czym się czyta w wiadomościach (a co pewnie dzieje się też w wielu miejscach bez nagłośnienia przez media 🥺) i co dotyka bezbronne dzieciaczki, a z drugiej - mniejszej - jako "pocieszenie", że nie wszystko musi być na tip top, żeby maluszek przeżył... choć dyskusyjne jest pewnie w jakim stanie jest ten konkretny maluszek 😑 jest teraz chyba w szpitalu 😑

Do rzeczy: słyszałyście wczoraj o tym dwutygodniowym dzidziusiu w pustostanie w Płaszowie? Pijani "rodzice" po narodzinach dziecka w szpitalu po prostu je wzięli, bez rejestracji ani niczego na zimny pustostan, bez wody, bez prądu...gdyby nie czujni sąsiedzi i policja 😪😓🫣 żal mi straszny tego malucha 😤😪 Zszokowana jestem już nie tylko samą patologią i ich brakiem zadbania o dziecko, ale też tym, że ono w ogóle przeżyło...

Sorry że tak zupełnie nie na temat, ale jakoś takie newsy zawsze mną telepią, a teraz jeszcze bardziej niż zawsze 😡
    Straszne, teraz o tym przeczytałam artykuł. Babka urodziła w szpitalu. To w szpitalu nie widzieli, że ta kobieta jest osobą bezdomną? No ktoś się powinien chyba bardziej zainteresować...

Deyansu lubi tę wiadomość

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
    2.04 - 18+2, wizyta kontrolna, 236g
    15.04 - 20+1 II prenatalne, rośniemy 355 g
    30.04 - 22+2, wizyta kontrolna

Progesteron - do 15tyg
    Acard - od 12stego
    preg.png
‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ