Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Deyansu wrote:Dziewczyny, piszę to ...hmm...z jednej potężnej strony jako wyraz mojej złości na to, co się nieraz dzieje, o czym się czyta w wiadomościach (a co pewnie dzieje się też w wielu miejscach bez nagłośnienia przez media 🥺) i co dotyka bezbronne dzieciaczki, a z drugiej - mniejszej - jako "pocieszenie", że nie wszystko musi być na tip top, żeby maluszek przeżył... choć dyskusyjne jest pewnie w jakim stanie jest ten konkretny maluszek 😑 jest teraz chyba w szpitalu 😑
Do rzeczy: słyszałyście wczoraj o tym dwutygodniowym dzidziusiu w pustostanie w Płaszowie? Pijani "rodzice" po narodzinach dziecka w szpitalu po prostu je wzięli, bez rejestracji ani niczego na zimny pustostan, bez wody, bez prądu...gdyby nie czujni sąsiedzi i policja 😪😓🫣 żal mi straszny tego malucha 😤😪 Zszokowana jestem już nie tylko samą patologią i ich brakiem zadbania o dziecko, ale też tym, że ono w ogóle przeżyło...
Sorry że tak zupełnie nie na temat, ale jakoś takie newsy zawsze mną telepią, a teraz jeszcze bardziej niż zawsze 😡
Ja to przemilcze lepiej bo sie noz w kieszeni otwiera 🙄🙄🙄
A najgorszej wlasnie ze takie " rodziny" nie mają problemu z zajściem w ciążę.. pija , pala czesto w ciazy I rodza zdrowe dzieci a normalne Rodziny ktore pragną dziecka maja z tym problem.. eh.Engel, Deyansu lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne⏳️
🩺09.05.25 - wizyta ⏳️
-
Nawet nie będę mówić co bym zrobiła tej babie i temu chłopu za to, bo nie wypada mi na takim forum 🤬
Ja chciałam się za to pochwalić, że już czuje ruchy młodego. Okazało się, że wcześniej też czułam, ale pewna nie byłam 😅 a teraz już jestem, bo są bardziej intensywne i odczuwalne przez co mam pewność 😁 wiec doczekałam się ❤️
Dziewczyny macie jakiś fajny odkurzacz bezprzewodowy godny polecenia? Nie chcę takiego co sam jeździ tylko taki pionowy, żebym nie musiała wyciągać „ciężkiego” sprzętu, gdy chce tylko odświeżyć podłogi 😅 może być też jakiś mopujący przy okazji, chociaż zdaję sobie sprawę, że jak coś jest do wszystkiego to zazwyczaj jest wiadomo do czego 😁
Bez dziecka to nie zwracało się aż takiej uwagi do tych podłóg, ale ostatnio tak myślałam, że jak młody zacznie się czołgać i raczkować to podłogi będą musiały być cały czas na tip top ✌️purplerain, Aliczee93, AndunieAnzu, Engel, Majka92, Marcysia1990, Moirane, Amandi, Deyansu, Hajkonk, aglo, bellA, Bella93, Filcek lubią tę wiadomość
-
Też mnie takie historie ruszają aż do spodu 🤬
Biedny maluszek 😭
Dołączam do grona cierpiących z powodu bólu głowy - zmiotło mnie po południu i to tak konkretnie 🤕 Ja to w ogóle zaczynam mieć już wrażenie w tej ciąży, że jak jedno przestanie mnie boleć to drugie zacznie i tak w kółko 🙄👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
Venus wrote:Nawet nie będę mówić co bym zrobiła tej babie i temu chłopu za to, bo nie wypada mi na takim forum 🤬
Ja chciałam się za to pochwalić, że już czuje ruchy młodego. Okazało się, że wcześniej też czułam, ale pewna nie byłam 😅 a teraz już jestem, bo są bardziej intensywne i odczuwalne przez co mam pewność 😁 wiec doczekałam się ❤️
Dziewczyny macie jakiś fajny odkurzacz bezprzewodowy godny polecenia? Nie chcę takiego co sam jeździ tylko taki pionowy, żebym nie musiała wyciągać „ciężkiego” sprzętu, gdy chce tylko odświeżyć podłogi 😅 może być też jakiś mopujący przy okazji, chociaż zdaję sobie sprawę, że jak coś jest do wszystkiego to zazwyczaj jest wiadomo do czego 😁
Bez dziecka to nie zwracało się aż takiej uwagi do tych podłóg, ale ostatnio tak myślałam, że jak młody zacznie się czołgać i raczkować to podłogi będą musiały być cały czas na tip top ✌️
Co do odkurzacza mam od ponad 2 lat dreame h12 i polecam, u nas sie super sprawdza i nie używamy niczego innego. Odkurza i myje jednocześnie, woda brudna zbiera się w osobnym pojemniku. Bardzo dobrze i mocno wciaga wszystko i trzeba uważać na zasłony bo jak wciagnie to ciężko wyrwać 😂 No i przede wszystkim wkoncu biale skarpetki są białe 😜 Sa różne modele i teraz chyba wzięłabym tego dual żeby można było wypinac sam mały odkurzacz np do kanapy. Nie kosztuje też dużo jak na taki sprzęt, a naprawdę robi dobrą robote 👌 Moj facet na początku był przeciwny temu ale jak sam zaczął parę razy sprzątać to przyznał rację, że jednak dobre to jest😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 19:13
Venus lubi tę wiadomość
-
Venus wrote:Nawet nie będę mówić co bym zrobiła tej babie i temu chłopu za to, bo nie wypada mi na takim forum 🤬
Bez dziecka to nie zwracało się aż takiej uwagi do tych podłóg, ale ostatnio tak myślałam, że jak młody zacznie się czołgać i raczkować to podłogi będą musiały być cały czas na tip top ✌️Venus lubi tę wiadomość
⏸️ 08.01.2025
💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, mały człowiek 6cm
🩺24.03.2025 13cm, 118g 🥰
🩺 23.04.2025 -
Też dołączę do zgromadzenia elity bolącej głowy 🥴
Od wczoraj mało co się udzielam, bo od wczoraj boli, siedzę w ciemnej sypialni, paracetamol nie pomaga...
Jeszcze wczoraj zaszalałam i kupiłam nową pralkę bo stara doprowadzała nas już do szału, a dzisiaj się nią "bawię" i testuję...
Tyle stron natrzaskałyście, że nie jestem w stanie nadrobić, a czytałam z doskoku 😂
Tak czy siak, jedyne co to się odniosę do tych wiadomości o tym biednym maluszku, no szlag mnie trafia jak coś takiego słyszę i jak BellA wyżej wspomniała - tacy od razu zachodzą w ciążę, a ci którzy starają się latami i mają warunki na dobry byt maluszka mają ciężko... bo albo znów się nie udało, albo jakieś choroby, wady itp. tutaj kosztowne badania itp.
Tak jak jakiś czas temu nie pamiętam czy dobrze przeczytałam, o tej babie co zostawiła małe dziecko samo w domu i pojechała sobie na wakacje.. no japier.... -
LauraTomek wrote:P. S. Poleci któraś jakiś fajny kosmetyk do zapobiegania rozstępom? 🙏
Ja w pierwszej ciąży, w drugiej połowie używałam bio oil, po porodzie chwilę nie używałam bo mi się skończył i kupiłam sobie Musteli gdzieś dwa miesiące po . Rozstępy miałam małe i szybko zniknęły. Ale fakt faktem, brzucha gigant też nie miałam . No i jak ktoś pisał, genetyka też nie pomaga.
Współczuję migren. Teściowa miała 4dniowe z wymiotami mega, jak była młodsza. Najgorszemu wrogowi nie życzę. Mojego męża też czasem łapie, widzę, że cierpiokropna choroba, która wielu ludzi bagatelizuje.
Ja już trzy tygodnie wojuje z zatokami, robię inhalacje z Ectodose bo mam zielone światło. I schodzi w ilościach hurtowych, kilkadziesiąt chusteczek dziennie. Ale u mnie to nieraz i półtorej miesiąca się ciągnie bez ciąży .
Co do odkurzacza, my na święta po urodzeniu córki dostaliśmy robota sprzątającego Xiaomi. To najlepsze co może być przy dziecku... Ręcznego niestety nie polecę, bo nie mamy takiego poręcznego.
👰'94 Hashimoto - Euthyrox 137
🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
👰🤵08.09.2018
👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)
12.01.2025 ⏸️ 4cs
11.02 - 7+6, 1.63cm CRL + ❤️
04.03 - 10+6, 4.53cm CRL, wszystko ok!
10.03 - 11+5, prenatalne, 5.6cm CRL, 1.2mm NT, wszystko ok!
Pappa - ryzyka niskie
01.04 - 14+6, wszystko ok!
-
sofiz wrote:to głównie genetyczne a kosmetyki tylko wspierają skórę
olej migdałowy się cudownie wchłania, o ten:
https://www.rossmann.pl/Produkt/Olejki-do-ciala/Botanicapharma-olej-migdalowy-do-twarzy-ciala-i-wlosow-100-czysty-250-ml,240225,13097
Ja w poprzedniej ciąży używałam Mustele i ani jednego rozstępu, teraz też używam. Ale myślę że to genetyka, ani mama ani siostra nie miały. Jak się zrobią to jest coś takiego jak zabieg terapia blizn i jak się w porę zadziała to są naprawdę super efekty. -
Bez dziecka to nie zwracało się aż takiej uwagi do tych podłóg, ale ostatnio tak myślałam, że jak młody zacznie się czołgać i raczkować to podłogi będą musiały być cały czas na tip top ✌️
Ja polecam dysona slim, lekki i super się nim sprzątawiem że cena jest dość wysoka, ale naprawdę jest wart tych pieniędzy.
Poza tym mamy też roborocka odkurzajaco-mopujacego i ten mop nawet daje radę, ale odkąd mamy dysona to prawie go nie używamy 😄 do mopowoania polecam po prostu mopa z viledy, tego co ma automat do wyciskania i prostokatna myjkę.Venus lubi tę wiadomość
-
Marcysia1990 wrote:Ja polecam dysona slim, lekki i super się nim sprząta
wiem że cena jest dość wysoka, ale naprawdę jest wart tych pieniędzy.
Poza tym mamy też roborocka odkurzajaco-mopujacego i ten mop nawet daje radę, ale odkąd mamy dysona to prawie go nie używamy 😄 do mopowoania polecam po prostu mopa z viledy, tego co ma automat do wyciskania i prostokatna myjkę.
Mam vilede obrtowego zwykłego mopa i to niestety nie myje podlogi tylko rozmazuje. Używałam tez parowego z viledy i tak samo mył może na początku delikatnie i niby te podlogi miałybyc po nim super czyste a robił takie plamy, że nie mozna było na to patrzec bo podłoga wyglądała jakby była wcale nie umyta. Odkad mam ten 2w1 to juz nie mam takich sytuacji i te podlogi są wkoncu czyste 😜 -
Marcysia1990 wrote:Ja polecam dysona slim, lekki i super się nim sprząta
wiem że cena jest dość wysoka, ale naprawdę jest wart tych pieniędzy.
Poza tym mamy też roborocka odkurzajaco-mopujacego i ten mop nawet daje radę, ale odkąd mamy dysona to prawie go nie używamy 😄 do mopowoania polecam po prostu mopa z viledy, tego co ma automat do wyciskania i prostokatna myjkę.
Mój mąż kocha mops parowego z viledy (steam plus) 😅
Współczuję Wam Dziewczyny tych wszystkich problemów i ze skórą i z migrenami. U mnie na razie jest pod tym kątem w porządku. Chociaż coraz trudniej mi pracować przy biurku 8h... Bo a to mi niewygodnie, a tu plecy się odzywają. Też tak macie w pracy?
Dodatkowo dzisiaj przyjechały pierwsze ubranka, które zamówiłam na vinted i tak sobie pomyślałam, że "oj, robi się poważnie" 😅
I mam do Was jeszcze jedno pytanko, czy któraś z Was kupiła pasy do samochodu dla kobiet w ciąży albo adapter? Warto?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia, 19:45
promykk lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o rozstępy to faktycznie geny grają tutaj chyba dużą rolę. Ale czytałam, że składnik, który ma udowodnione działanie w tym obszarze to wąkrotka azjatycka, więc warto z nią szukać ☺️
Abby10, Filcek lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025 -
truskawki981 wrote:Mój mąż kocha mops parowego z viledy (steam plus) 😅
Współczuję Wam Dziewczyny tych wszystkich problemów i ze skórą i z migrenami. U mnie na razie jest pod tym kątem w porządku. Chociaż coraz trudniej mi pracować przy biurku 8h... Bo a to mi niewygodnie, a tu plecy się odzywają. Też tak macie w pracy?
Dodatkowo dzisiaj przyjechały pierwsze ubranka, które zamówiłam na vinted i tak sobie pomyślałam, że "oj, robi się poważnie" 😅
I mam do Was jeszcze jedno pytanko, czy któraś z Was kupiła pasy do samochodu dla kobiet w ciąży albo adapter? Warto?
My będziemy kupować pas. Dostaliśmy wcześniej, ale musimy kupić swój, bo do naszego auta nie pasuje.👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
❌ryzyko anemii ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
07/04 17+4, 223g synka 👦
📆 Kalendarz wizyt
28/04 - połówkowe
30/04 - badanie krwi
05/05 - ginekolog
06/05 - endokrynolog
03/06 - urofizjo
-
No i nawet odkurzanie materaca łóżka powiem wam szczerze - wcześniej odkurzałam materac tak jak teraz co sobotę przy sprzątaniu ale to ile mi dyson wyciągnął kurzu(?) z tego materaca to byłam w szoku że spałam w czymś takim…Venus lubi tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 prenatalne, ryzyka niskie 🩷 CRL 5,93cm
🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
🩺23.04 20+4 USG połówkowe -
I mam do Was jeszcze jedno pytanko, czy któraś z Was kupiła pasy do samochodu dla kobiet w ciąży albo adapter? Warto?truskawki981 lubi tę wiadomość
-
U mnie na szczęście przeziębienie się nie rozkręca, ale mam wrażenie, że ciągle coś. 🙈
Truskawki, też mam myśl, że robi się poważnie jak mąż się zwraca po imieniu do bobasa. 👧 Ale trochę mnie to przeraża. 😂 Odrobinę wpadłam znowu w „na pewno po kolejnej wizycie będę już całkiem spokojna”, aż się stary ze mnie śmiał, że przy każdej tak mówię. 🙃
No czekam na te ruchy w końcu! Bobas jesteś tam czy nie? 🫣AndunieAnzu, Hajkonk, purplerain, Deyansu, Filcek lubią tę wiadomość
-
I mam do Was jeszcze jedno pytanko, czy któraś z Was kupiła pasy do samochodu dla kobiet w ciąży albo adapter? Warto?
Też mam ten problem że 8 godzin w pracy zaczyna się robić męczące szczegolnie wlasnie dla pleców. Zastanawiam się ie czy sobie piłki dużej nie przynieść do pracy i na niej siedzieć pół dnia 🤔 Może to coś pomoże -
promykk wrote:U mnie na szczęście przeziębienie się nie rozkręca, ale mam wrażenie, że ciągle coś. 🙈
Truskawki, też mam myśl, że robi się poważnie jak mąż się zwraca po imieniu do bobasa. 👧 Ale trochę mnie to przeraża. 😂 Odrobinę wpadłam znowu w „na pewno po kolejnej wizycie będę już całkiem spokojna”, aż się stary ze mnie śmiał, że przy każdej tak mówię. 🙃
No czekam na te ruchy w końcu! Bobas jesteś tam czy nie? 🫣
A ja jakoś tak już jestem oswojona, że rodzina do brzuszka mówi już po imieniu 🙈
Znajomi też już się dowiadują coraz więcej bo już nie nie ukryje więc też zaczynają mówić po imieniu 😀
Nawet powiem wam, że chciałam zamówić taki napis z imieniem nad łóżeczko, znalazłam to na insta ( knitkivo ) i jestem oczarowana 😍 tym bardziej, że nie chcę żadnych baldachimow i innych zbieraczy kurzu przy łóżeczku to uznałam to za świetny pomysł i też pamiątkę.
Za to na maxa rozczula mnie jak mąż wieczorami kładzie mi się przy brzuchu i gada do dziecka, my wiemy że ona jeszcze nic nie słyszy ale piękne jest to jak nawiązuje z nią więź od samego początku 🥹promykk, Marcysia1990, Moirane, Filcek lubią tę wiadomość
👩💼29l
🤵♂️35l
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
⏸️04.01.2025 🤞
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
🩺07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
🩺15.01 6+5 CRL 0,53cm i bijące ❤️
🩺24.01 8+0 CRL 1,6cm fasoli!
🩺26.02 12+5 prenatalne, ryzyka niskie 🩷 CRL 5,93cm
🩺26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
🩺23.04 20+4 USG połówkowe -
Hajkonk wrote:Polubiłam za to, że przeziębienie się nie rozkręca ☺️
A ja jakoś tak już jestem oswojona, że rodzina do brzuszka mówi już po imieniu 🙈
Znajomi też już się dowiadują coraz więcej bo już nie nie ukryje więc też zaczynają mówić po imieniu 😀
Nawet powiem wam, że chciałam zamówić taki napis z imieniem nad łóżeczko, znalazłam to na insta ( knitkivo ) i jestem oczarowana 😍 tym bardziej, że nie chcę żadnych baldachimow i innych zbieraczy kurzu przy łóżeczku to uznałam to za świetny pomysł i też pamiątkę.
Za to na maxa rozczula mnie jak mąż wieczorami kładzie mi się przy brzuchu i gada do dziecka, my wiemy że ona jeszcze nic nie słyszy ale piękne jest to jak nawiązuje z nią więź od samego początku 🥹Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Do brzucha - oliwka bio oil
Odkurzacz - Dreame H12 dual, widziałam że już jest h14. Jestem oczarowana. W końcu brud jest zbieramy z podłogi a nie rozmazywany, sam czyści rolki i potem ją suszy. Wystarczy tylko wylać brudną wodę. W tym h14 chyba jest już podświetlenie. Do mojego dokupiłam sobie lampkę z aliexpress. Na aliexpress są również tańsze filtry itd.
Adaptera do auta nie kupuję, widziałam filmiki z 8* że nie polecają. Wystarczy pas trzymać pod brzuchem.Venus lubi tę wiadomość
'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
3.03 - 14+0, wizyta kontrolna, 8 cm
2.04 - 18+2, wizyta kontrolna, 236g
15.04 - 20+1 II prenatalne, rośniemy 355 g
30.04 - 22+2, wizyta kontrolna
Progesteron - do 15tyg
Acard - od 12stego