X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także ja też liczę na aktywnie w pracy tyle że będę na macierzyńskim ☺️

1;20716;93
  • Aliczee93 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Ja to jestem przebadana wzdłuż i wszerz. Przed staraniami zrobiłam cytologie, wyszedł jakiś stan zapalny, gin kazał powtórzyć badanie - wyszedł mi wynik 3b, ASC-H, podejrzenie najwyższego stopnia HPV. Dziewczyny świat mi się zatrzymal, bo gdyby coś wyszło to trzeba zrobić konizacje szyjki (wyciąć zmieniony kawałek), potem zalecenie żeby ciąży nie było przez rok i ryzyko że szyjka nie da rady... Tu plany że się chcemy starać o dzidziusia a tu nagle taka bomba. Na szczęście wszystko było ok. Od razu lekarz, parę dni później kolposkopia, takie badanie pod mikroskopem z wycinkami do bopsji, do tego wymaz na HPV. Było czysto, nic nie wyszło. Ale te wyniki nie dawały mi spokoju i po poronieniu zrobiłam jeszcze wymaz na różne bakterie i też czysto. Więc w sumie nie wiadomo skąd był ten wynik. Teraz na początku ciąży mój gin ponowił cytologię płynną razem z wymazem na HPV - wyszła idealnie. Po połogu powtórzymy, jeśli dalej będzie czysto to następna za 3 lata. Także warto się badać mimo wszystko, ale tylko co testing, czyli cytologia i HPV.
    Odniosę się, bo jestem na bieżąco. W czerwcu wykonałam cytologię i miałam identyczny wynik (ASC-H). Po teście na HPV wyszły typy 16 i 33 (niestety oba onkogenne). Wiedziałam już co się święci. Jeszcze parę dni później straciłam pracę 😓 To był koszmarny czas. W lipcu byłam na kolposkopii, we wrześniu miałam konizację. Kontrola była ok, wyniki histopatologiczne też. Z tego co czytałam o ciążę w takim wypadku można starać się już po 3 miesiącach. Nie zabezpieczaliśmy się z mężem, stosowałam jedynie obserwację śluzu i jak wydawało mi się, że mam dni płodne to używaliśmy prezerwatywy. Niestety jestem słaba jeśli chodzi o naturalne metody i w styczniu okazało się, że jestem w ciąży 🙈 To było dla mnie ogromne zaskoczenie, tym bardziej, że mam policystyczne jajniki i miałam nieregularne miesiączki. No ale cytologia w styczniu wyszła dobrze, ginekolog pochwalił, że wszystko odbyło się w czasie. Kolejną cytologię mam mieć jeszcze w tym miesiącu. Obawiam się jedynie o szyjkę, ale z tego co czytam to nic nie jest przesądzone. W każdym razie zakładam, że przy tych problemach to moje drugie i ostatnie dziecko. Gdyby nie ta zła cytologia być może jeszcze bym poczekała z ciążą, ale uznałam, że za rok czy dwa może być gorzej z zajściem i donoszeniem.

Ona - 1993, PCOS, nieregularne cykle, konizacja 09.2024 (HSIL, CIN3)

On - 1991

02.02.2020 Dziewczynka 🩷, 3420 g, 51 cm

26.01.2025 ⏸️
    07.02.2025, 7+6 tc - potwierdzone bicie ❤️
    20.03.2025, I badania prenatalne

preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nava wrote:
    My już po drugich prenatalnych. Młoda waży 343g i wszytko jest okej. Z USG wyszedł nam 20+1 więc połowa już za nami 🥰
    Ale super❤️
    Rozpoczęłaś etap połówkowych.

Nava, Deyansu, Szosz lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliczee93 wrote:
    Odniosę się, bo jestem na bieżąco. W czerwcu wykonałam cytologię i miałam identyczny wynik (ASC-H). Po teście na HPV wyszły typy 16 i 33 (niestety oba onkogenne). Wiedziałam już co się święci. Jeszcze parę dni później straciłam pracę 😓 To był koszmarny czas. W lipcu byłam na kolposkopii, we wrześniu miałam konizację. Kontrola była ok, wyniki histopatologiczne też. Z tego co czytałam o ciążę w takim wypadku można starać się już po 3 miesiącach. Nie zabezpieczaliśmy się z mężem, stosowałam jedynie obserwację śluzu i jak wydawało mi się, że mam dni płodne to używaliśmy prezerwatywy. Niestety jestem słaba jeśli chodzi o naturalne metody i w styczniu okazało się, że jestem w ciąży 🙈 To było dla mnie ogromne zaskoczenie, tym bardziej, że mam policystyczne jajniki i miałam nieregularne miesiączki. No ale cytologia w styczniu wyszła dobrze, ginekolog pochwalił, że wszystko odbyło się w czasie. Kolejną cytologię mam mieć jeszcze w tym miesiącu. Obawiam się jedynie o szyjkę, ale z tego co czytam to nic nie jest przesądzone. W każdym razie zakładam, że przy tych problemach to moje drugie i ostatnie dziecko. Gdyby nie ta zła cytologia być może jeszcze bym poczekała z ciążą, ale uznałam, że za rok czy dwa może być gorzej z zajściem i donoszeniem.
    Ja miałam przed ciążą z córką cytologię LSIL, cin1, hpv 66, prawdopodobnie wysokiego ryzyka onkogennego. Ale „wyleczyłam „ to żelem papilocare bo zmiany nie były duże. Po kuracji dwumiesięcznej nie było już żadnego śladu po hpv. W listopadzie wyszly mi niezidentyfikowane nabłonki w cytologii ale, że w między czasie był grudzień (u mnie w pracy szał) później zaszłam w ciążę to nie zdążyłam zrobić kolposkopii. Zobaczymy jaki wynik teraz będę miała cytologii i będziemy działać jeżeli będzie to konieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 22:14

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliczee93 wrote:

Czasami to życie bywa przewrotne i los decyduje za nas, widocznie tak miało być :)

My mieliśmy zacząć się starać w sierpniu. Ja akurat cytologię robiłam co rok. Ginekolog oczywiście kazał się wstrzymać ze staraniami, lekarz który wykonywał kolposkopię też...ale spanikowałam że może właśnie coś wyjdzie i będzie to świeża sprawa i będę mieć jeszcze czas zanim coś się z tego rozwinie 🫣 no i staraliśmy się w sierpniu (w sierpniu miałam też wynik cytologi i kolposkopii) ale się nie udało. Może stres zrobił swoje... Właśnie podczas kolposkopii lekarka powiedziała mi, że najrozsądniej jest poczekać około rok po konizacji, bo po 6 miejscach robi się kontrolę ,ponowna kolposkopię, a w ciąży nie pobiera się wycinków i zazwyczaj czeka się już do rozwiązania. Jestem na takiej grupie o HPV na FB , sporo czytałam tam różnych historii i rzeczywiście część dziewczyn po konizacji wręcz przenosi ciążę bo szyjka jest zamknięta, a u niektórych zakładają od razu szew. Pewnie zależy ile było wyciete. Także jak jesteś pod kontrolą to myślę że nie ma się co martwić na zapas ☺️

Mnie przeraziła wizja konizacji bo ja już tak dawno wszystko sobie planowałam, że chciałabym dzieci z różnicą 2,5-3 lata, byłam w domu na wychowawczym , z planem nie wracania póki co do pracy . A tu nagle taka wiadomość, rozłożyło mnie to bardzo. Na szczęście już po 1,5tyg wiedziałam że powinno być dobrze bo nie wyszło to HPV.

Trzymam kciuki żeby już nic się więcej u Ciebie nie pojawiło i żeby szyjka trzymała pięknie do końca 🤞🏻

Koleżanka miała HSIL CIN3 , wycięty spory kawałek szyjki i co pół roku się bada już którys rok z rzędu i wszystko jest dobrze. Szczepiła się też zapobiegaczo.

Aliczee93 lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Ja miałam przed ciążą z córką cytologię LSIL, cin1, hpv 66, prawdopodobnie wysokiego ryzyka onkogennego. Ale „wyleczyłam „ to żelem papilocare bo zmiany nie były duże. Po kuracji dwumiesięcznej nie było już żadnego śladu po hpv. W listopadzie wyszly mi niezidentyfikowane nabłonki w cytologii ale, że w między czasie był grudzień (u mnie w pracy szał) później zaszłam w ciążę to nie zdążyłam zrobić kolposkopii. Zobaczymy jaki wynik teraz będę miała cytologii i będziemy działać jeżeli będzie to konieczne.

Mi teraz w lutym mijało 6 m-cy od ostatniej kolposkopii i mimo dobrego wyniku to miałam zalecenie żeby zrobić jeszcze raz. Ale powiedziałam że nie chcę żeby ktoś mi grzebał aż tak w ciąży , moi lekarz się uśmiechnął i powiedział że zrobimy co testing i wyniki ok. Po porodzie powtórka, już bez kolposkopii

Czytałam że przy tych zmianach łagodnych warto rodzic dziecko SN bo zrobi naturalny peeling i usunie z szyjki ten zmieniony naskórek :) nawet scalp do badania wycinków już może tak zadziałałac że usunie to HPV

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Nie, wystarczy usg z wizyty.

Na większości usg nie ma nawet żadnych danych wiec na jakiej podstawie miałaby wypisać zaświadczenie na podstawie zdjęcia usg?
    Pobierałam zaświadczenie i wiem, że wypisuje na podstawie karty ciąży i wypisie ze szpitala ;)

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    20.03 - 5.66 cm bobasa ♥️
    27.03 - ryzyka niskie, chłopiec 🩵
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Mi teraz w lutym mijało 6 m-cy od ostatniej kolposkopii i mimo dobrego wyniku to miałam zalecenie żeby zrobić jeszcze raz. Ale powiedziałam że nie chcę żeby ktoś mi grzebał aż tak w ciąży , moi lekarz się uśmiechnął i powiedział że zrobimy co testing i wyniki ok. Po porodzie powtórka, już bez kolposkopii

Czytałam że przy tych zmianach łagodnych warto rodzic dziecko SN bo zrobi naturalny peeling i usunie z szyjki ten zmieniony naskórek :) nawet scalp do badania wycinków już może tak zadziałałac że usunie to HPV
    To chyba coś się pozmieniało bo dobre 15 lat temu jak znajomej wyszło hpv ale nie pamiętam jakie stadium to właśnie zrobili jej cc, żeby dziecko się nie zaraziło przez SN 🤷🏼‍♀️ no ja i tak będę mieć cc. Ale nie panikuję bo wyszły narazie jakieś nabłonki inne, może tym razem wyjdzie dobrze albo dalej to samo ale to i tak do kontroli ponownie za pół roku. A co do szczepinia to też byłam ale dobre 20 lat temu więc wtedy było szczepienie tylko na te dwa genotypy powodujące głównie raka szyjki macicy teraz chyba jest lepsza bo aż 9 ma.

2021 córka ❤️
    Brak problemu z zajściem i utrzymaniem, pod koniec ciąży wysokie ciśnienie - szpital, zakończenie ciąży w 37tc.

Starania o rodzeństwo od 2023
    4 biochemiczne
    1 poronienie w 10tc, zatrzymana w 9tc

Niski progesteron, podejrzenie pcos z obrazu usg.

Eutyrox 50
    Metformina 1000xr, 500 zwykła
    Fertistim
    B12, Omega, d3, magnez, witc

14.01 - beta 15, prog 11
    16.01 - beta 58, prog 13
    20.01 - beta 452, prog 20
    22.01 - beta 1164, prog 13
    24.01 - beta 2743, prog 14
    27.01 - beta 7764, prog 15

06.03 - jest serduszko!
    05.03 - 4,3cm człowieczka ❤️
    13.03 - prenatalne

Aktualnie: clexane, prolutex, progesteron besines, cyclogest, crinone.

preg.png
  • AndunieAnzu Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Nie, wystarczy usg z wizyty.

Jak w 21 składałam o becikowe to położna musiała wypisać zaświadczenie. Pierwsza wizyta faktycznie musiała być przed 10 tyg a u mnie karta ciąży wyglądała tak, że wizyty z danymi od drugiej (czyli po 10) ale jest miejsce do wpisania w karcie, które się nazywa ,, pierwsza wizyta poloznicza" czy jakoś tak. Tam doktor wpisała tą pierwszą datę, położna ją wpisała i wszystko było ok. Teraz mam tak samo uzupełnione i myślę, że z becikowym nie będzie problemu.

Co do cytologii miałam zwykła na początku ciąży od razu, płynnej nigdy żaden lekarz mi nie kazał czy w ciąży czy poza.

Co do jazdy samochodem, ja ciągle siedzę z tyłu przy córce. Nie wiem jak ja ogarnę siedząc z przodu jak dwójka dzieci będzie z tyłu. Ani z ziemi nic podnieść ani nic.

👰'94 Hashimoto - Euthyrox 137
    🤵'92 Wrodzona wada serca - niedziedziczna + nadciśnienie
    👰🤵08.09.2018

👶Iga - 03.09.2021 (40+1, 4cs)

12.01.2025 ⏸️ 4cs
    11.02 - 7+6, 1.63cm CRL + ❤️
    04.03 - 10+6, 4.53cm CRL, wszystko ok!
    10.03 - 11+5, prenatalne, 5.6cm CRL, 1.2mm NT, wszystko ok!
    Pappa - ryzyka niskie
    01.04 - 14+6, wszystko ok!

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Tak w ramach pocieszenia, dla tych, które miały problemy z HPV:
    Ja 6 lat temu miałam wykrytą lekką dysplazję szyjki macicy, miałam laserowy zabieg usuwania tych zmian. W teście na HPV wyszło mi wtedy bardzo dużo podtypów tego wirusa. Od tego czasu wszystko jest bardzo dobrze, cytologia ok, rok temu badałam też ponownie HPV i nie wykryto nic :) Wiele takich sytuacji może skończyć się dobrze, dlatego tak ważna jest profilaktyka i wyłapanie zmian wtedy, gdy jeszcze dużo da się z nimi robić.

Kto ma dzisiaj wizyty? Jakie plany na weekend? :)

Ja mam dzisiaj w domu fizjo, w sumie po bólu pośladka już nie ma śladu dzięki ostatniej wizycie, ale na pewno jest nad czym popracować w moim ciele, więc nie odwoływałam. I baaaaardzo już czekam na niedzielę, ma się zacząć piękna pogoda :)

Miłego! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 09:11

Aliczee93, Deyansu, sarenka95 lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💗 31.01.2025
  • Klarara Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Na większości usg nie ma nawet żadnych danych wiec na jakiej podstawie miałaby wypisać zaświadczenie na podstawie zdjęcia usg?
    Pobierałam zaświadczenie i wiem, że wypisuje na podstawie karty ciąży i wypisie ze szpitala ;)
    Przecież musi być opis do usg i wizyty... Nikt nie daje samego zdjęcia...
    Również pobierałam zaświadczenie od mojej położnej miesiąc temu i nie dawałam jej karty ciąży 🫣

1;20716;93
  • Agaxyz00 Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dziś poczułam pierwsze ruchy bąbelka, na początku taką falę a potem takie puknięcie 🥹

Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, od kilku dni czuję kłucie w pochwie tak od wewnątrz jakbym miała wbijaną szpileczkę. Nie jest to cały czas w ciągu dnia, najwcześniej z rana, czasem delikatnie też poboli mnie brzuch. Wizytę mam 29 kwietnia dopiero… na ostatniej wizycie było okej, szyjka była prawidłowej długości.

purplerain, Deyansu, LauraTomek, Bella93, Abby10, Szosz lubią tę wiadomość

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, miłego dnia. :)

Deyansu, Nava, AndunieAnzu, Ivka, Abby10 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ❌ryzyko anemii ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
    07/04 17+4, 223g synka 👦

📆 Kalendarz wizyt
    28/04 - połówkowe
    30/04 - badanie krwi
    05/05 - ginekolog
    06/05 - endokrynolog
    03/06 - urofizjo
    preg.png
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarara wrote:
    Przecież musi być opis do usg i wizyty... Nikt nie daje samego zdjęcia...
    Również pobierałam zaświadczenie od mojej położnej miesiąc temu i nie dawałam jej karty ciąży 🫣

Oczywiście, że nie musi być opisu żadnego i tym bardziej nie każdy lekarz daje pacjentowi zdjęcia z usg.

2022 r. - córeczka ♥️

2025.r
    11 dpo beta 21.91
    13 dpo beta 83.55 przyrost 283%
    22 dpo beta 3344.30 przyrost 127%
    12.02 - zarodek 0.78 cm z bijącym serduszkiem ♥️
    20.02 - crl 1.55 cm ♥️
    20.03 - 5.66 cm bobasa ♥️
    27.03 - ryzyka niskie, chłopiec 🩵
    17.04 - usg
    24.05 - połówkowe

preg.png
  • Majka92 Ekspertka

Wysłany: 11 kwietnia, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxyz00 wrote:
    Ja chyba dziś poczułam pierwsze ruchy bąbelka, na początku taką falę a potem takie puknięcie 🥹

Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa, od kilku dni czuję kłucie w pochwie tak od wewnątrz jakbym miała wbijaną szpileczkę. Nie jest to cały czas w ciągu dnia, najwcześniej z rana, czasem delikatnie też poboli mnie brzuch. Wizytę mam 29 kwietnia dopiero… na ostatniej wizycie było okej, szyjka była prawidłowej długości.
    Ja miałam chyba wczoraj wieczorem jakby mnie ktoś pstryknal 3 razy w odstępie kilku sekund mam nadzieję że to było to 🥹 no i czekam na więcej 🥰
    Jeśli chodzi o cytologie to ja robię płynna już kilka lat niby jest dokładniejsza 🤔
    U nas planów brak może będziemy mieli gości no i coś porobimy na ogrodzie jak będzie w miarę pogoda.
    Powodzenia na wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 09:40

⏸️ 08.01.2025
    💉 11.01.2025 Beta-HCG 2608
    💉 13.01.2025 Beta-HCG 5010
    🩺 20.01.2025 jest ♥️!
    🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
    💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
    🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, mały człowiek 6cm
    🩺24.03.2025 13cm, 118g 🥰
    🩺 23.04.2025
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:

Tak w ramach pocieszenia, dla tych, które miały problemy z HPV:
    Ja 6 lat temu miałam wykrytą lekką dysplazję szyjki macicy, miałam laserowy zabieg usuwania tych zmian. W teście na HPV wyszło mi wtedy bardzo dużo podtypów tego wirusa. Od tego czasu wszystko jest bardzo dobrze, cytologia ok, rok temu badałam też ponownie HPV i nie wykryto nic :) Wiele takich sytuacji może skończyć się dobrze, dlatego tak ważna jest profilaktyka i wyłapanie zmian wtedy, gdy jeszcze dużo da się z nimi robić.

Ja mam dzisiaj w domu fizjo, w sumie po bólu pośladka już nie ma śladu dzięki ostatniej wizycie, ale na pewno jest nad czym popracować w moim ciele, więc nie odwoływałam. I baaaaardzo już czekam na niedzielę, ma się zacząć piękna pogoda :)

Miłego! <3

Hejka 🌸

Ja mam dzisiaj wizytę u okulisty 👓 poza tym sprzątanie, trochę chcę już przygotować dom na Wielkanoc. Ale u mnie dzisiaj zimno i ponuro, też czekam na niedzielę,bo ma być słoneczko ☺️

purplerain, LauraTomek, Deyansu lubią tę wiadomość

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04
    🩺 06.05 II USG prenatalne
  • LauraTomek Znajoma

Wysłany: 11 kwietnia, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxyz00 wrote:

Kochana, wczoraj miałam dokładnie tak samo! Tak mnie zakłuło jak szpilką, że aż się na łóżku uniosłam. 😉 Wydaje mi się to niczym niepokojącym, bo też chwilę wcześniej czułam podobne do Ciebie fale i jakby ruchy małego. Niestety to u mnie też powoduje fale mdłości. Cieszę się jednak, ze harcuje ☺

Agaxyz00 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32 🧔33
    I ciąża
    ⏸ 31.12.2024
    4.03. - genetyczne
    4.04. - 180 g dzidzi
    28.04. - połówkowe
    TP: 12.09.2025

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:

Miłego! <3

Ja, ja! 🙋‍♀️ ale dopiero o 19 wizyta 🫣

Tak jak wyczekiwałam to jednak wczoraj moje przeziębienie nabrało mocy i dziś nie mam sił i zdycham, z zatok na krtań jakoś siadło, awrrrr. Może słońce w weekend mnie uleczy. 🙃

Filcek lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😍😘 miłego dnia i powodzenia na wizytach!

Oddałam dziś znowu krew i mocz do badań 😆 po południu pewnie będą wyniki.

I zaraz jedziemy na targi niemowlęce. Jestem ciekawa, co to za sklep i co się tam będzie działo 🤗

W weekend ja niestety siedzę przed kompem na wykładach 🫣 a Mąż ma w planach coś podłubać w aucie przed przeglądem rocznym 🙃 taki techniczny weekendzik 😅

Filcek, purplerain lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 (11.2024)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🩺🧬 połówkowe

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w weekend jedziemy do moich rodziców, bo tata ma za parę dni urodziny. :)

Filcek, purplerain, LauraTomek, Deyansu lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ❌ryzyko anemii ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 💙
    07/04 17+4, 223g synka 👦

📆 Kalendarz wizyt
    28/04 - połówkowe
    30/04 - badanie krwi
    05/05 - ginekolog
    06/05 - endokrynolog
    03/06 - urofizjo
    preg.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ