WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • promykk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CieplaHerbata wrote:
    Sama stwierdziła, że Niunia jest maleńka aczkolwiek nie rozwijała wypowiedzi dalej. A na nasze wątpliwość stwierdziła, że nie ma się czym się narazie martwić, że pomiary na podstawie kości udowej a tutaj można się o milimetry pomylić co ma wpływ na wagę! Dziękuję za słowa wsparcia!!
    U nas na ostatniej wizycie i prenatalnych kość udowa o tydzień „młodsza” wymiarowo i przez to waga też mniejsza, ale nikt nie kazał się martwić, a jesteśmy wysocy. Zobaczymy jutro na wizycie. 💪

Jak czytałam to bardzo często tak jest i w którymś momencie się wyrównują „wiekowo” te wymiary, wyprzedzają, znowu w tyle i bobaski nie rosną jak od linijki cały czas. 🤗

CieplaHerbata lubi tę wiadomość

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na izbie przyjec zakaznej w Łodzi.. corka ma Ospe a ja prawdopodobnie nie bylam szczepiona.. a dzis jej pojawiły się plamki na skórze. Skontaktowałam się z ginekologiem swoim kazal odrazu jechac.. bo mialam z nia kontakt..
    Masakra.. 🙄🙄🙄🥺

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Jestem na izbie przyjec zakaznej w Łodzi.. corka ma Ospe a ja prawdopodobnie nie bylam szczepiona.. a dzis jej pojawiły się plamki na skórze. Skontaktowałam się z ginekologiem swoim kazal odrazu jechac.. bo mialam z nia kontakt..
    Masakra.. 🙄🙄🙄🥺

O nie. A jako dziecko nie przechodziłaś? W ogóle ja się tak na tym nie znam, więc moze głupie pytanie, ale na jak Co mogą pomóc na IP? Jakoś uchronić przed zarażeniem?

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05
    🩺 11.07 III USG prenatalne
  • Ivka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Masakra.. 🙄🙄🙄🥺
    Ło matko, współczuję.
    Ja też nie przechodziłam jako dziecko, ostatnio to badałam przy okazji dodatnich przeciwciał na różyczkę - byłam właśnie u lekarki z zakaźnego z Łodzi i poprosiłam ją o dodatkowe badania.
    Jezeli nie jest za późno to dostaniesz immunoglobulinę.

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 24+4 - 700g 👶🏻

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Masakra.. 🙄🙄🙄🥺
    O kurczę 😞 Kciuki, żeby wszystko było dobrze ♥️

bellA lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
  • Suzie Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Masakra.. 🙄🙄🙄🥺

Oby było wszystko dobrze 🫂

bellA lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ❌anemia ciążowa
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱

📆 Kalendarz wizyt
    23/5 - krzywa
    26/5 - gin
    3/6 - urofizjo
    5/6 - endo
    7/7 - USG III
    preg.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivka wrote:
    Ło matko, współczuję.
    Ja też nie przechodziłam jako dziecko, ostatnio to badałam przy okazji dodatnich przeciwciał na różyczkę - byłam właśnie u lekarki z zakaźnego z Łodzi i poprosiłam ją o dodatkowe badania.
    Jezeli nie jest za późno to dostaniesz immunoglobulinę.
    Ja nie zbadałam bo myslalam ze nie befzie mi to potrzebne.. a Mama moja nie pamieta czy bylam szczepiona a przechodzić nie przechodziłam Ospy na pewno..czekam na wyniki jesli mam przeciwciala to ok.. jesli nie to zostawia mnie na oddziale..🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:38

34👱‍♀️ 36🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - wizyta ⏳️

preg.png
  • promykk Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Masakra.. 🙄🙄🙄🥺
    Zdrówka!

Dla pocieszenia moja przyjaciółka miała w 3 trymestrze ospę w pełnym wydaniu i wszystko było dobrze, bez skutków dla dziecka, ma 4 lata. 🤗

bellA, LauraTomek lubią tę wiadomość

10.2024 💔 9tc. p. zatrzymane, zabieg
    30.12.24 ⏸️
    NIFTY pro niskie ryzyka 🩷👧
    tp: 08.09.25 🍼🤞

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Masakra.. 🙄🙄🙄🥺

Trzymam kciuki, żebyś miała przeciwciała. W sumie sama muszę odszukać czy byłam szczepiona bądź przechodziłam bo wiadomo, że jak w domu choć jedno dziecię przedszkolono/żłobkowo/szkolne to może być różnie. Z tego co pamiętam chorowałam, bo kiedyś podejrzewali mi półpasiec a to chyba tylko po ospie ? Sama się w tym gubię.

Tak czy inaczej, jeszcze raz kciuki i zdrówka !

bellA lubi tę wiadomość

preg.png
  • Amandi Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze, dużo zdrówka 🤞🤞

bellA lubi tę wiadomość

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

Starania od 08.2023r.

12.2023r. 1 strata-ciąża biochemiczna
    09.2024r. 2 strata- 8 tydz 👼🏻💔
    10.2024r. zmiana lekarza oraz zapisanie się do kliniki + szereg badań
    11.2024r. stwierdzone MTHFR c.677 układ heterozygotyczny (clexane,acard, prenatal, acidum folicum richter, encorton, magnez)

26.12.2024r. dwie kreseczki 💌
    08.01.2025r. pierwsza wizyta CRL 0,19
    21.01.2025r. mamy serduszko i pierwszą w życiu kartę ciąży 🤍 CRL 1,35
    31.01.2025r. 🧸 CRL 2,42
    10.02.2025r. 🧸 CRL 4,11
    28.02.2025r. prenatalne 🧸 CRL 6,96 znamy płeć 💙
    03 03.2025r. 🧸💙
    17.03.2025r. 🧸💙
    14.04.2025r. 🧸💙320g
    25.04.2025r. połówkowe🧸💙440g
    01.05.2025r. 🧸💙625g

🩺15.05.

preg.png
  • Daisy89 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA trzymaj się!

Ja dziś po wizycie, nasza mała rośnie zdrowo - 550g 🩷 w pierwszym tygodniu czerwca idę na krzywą - robił ktoś w Medicover? Dzwoniłam na infolinię to mi powiedzieli, że mam się po prostu umówić do punktu pobrań, nie muszę się szczególnie umawiać na krzywą 🤷🏼‍♀️

sarenka95, bellA, purplerain, Nova37, Amandi, Szosz, Agaxyz00, promykk, Ivka, Azalea 🌸, Majka92, Agusia246, Hajkonk, Engel, PaulinaLexi, Deyansu, CieplaHerbata lubią tę wiadomość

preg.png
  • Moirane Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Ja nie zbadałam bo myslalam ze nie befzie mi to potrzebne.. a Mama moja nie pamieta czy bylam szczepiona a przechodzić nie przechodziłam Ospy na pewno..czekam na wyniki jesli mam przeciwciala to ok.. jesli nie to zostawia mnie na oddziale..🥺
    Chyba jesteś mój rocznik, to szczepienia wtedy były na ospę jako obowiązkowe, przynajmniej wiem że ja byłam na bank szczepiona i nie zaraziłam się od córki kilka lat temu. Ale nie mogą Ciebie zaszczepić teraz? Bo w sumie szczepienie na ospę czasami zmniejsza rozwój choroby po kontakcie...
    Trzymaj się i trzymam kciuki żeby było ok😘

bellA lubi tę wiadomość

preg.png
  • Moirane Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje Was i czekam na swoje połówkowe ze stresem 🤦 jakoś mam chyba jako jedna z ostatnich i ciężkie to czekanie 😅
    Ja miałam dwa porody naturalne, przez to panicznie boje się cesarki bo nie wiem co to jest i jakbym do siebie doszła po takiej operacji, a w domu mam jeszcze dwójkę dzieci i tylko męża do pomocy. Także nie ma się co wstydzić jak ktoś specjalnie nawet wybiera cc bo np. się boi, jest to zupełnie normalne i najważniejszy jest nasz komfort psychiczny i oczywiście zdrowie maluszków ❤️

purplerain, sarenka95 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ivka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moirane wrote:
    Chyba jesteś mój rocznik, to szczepienia wtedy były na ospę jako obowiązkowe, przynajmniej wiem że ja byłam na bank szczepiona i nie zaraziłam się od córki kilka lat temu. Ale nie mogą Ciebie zaszczepić teraz? Bo w sumie szczepienie na ospę czasami zmniejsza rozwój choroby po kontakcie...
    Trzymaj się i trzymam kciuki żeby było ok😘
    Właśnie chyba na Odrę, nie na ospę. Ja sprawdziłam w książeczce zdrowia i nie byłam szczepiona, a mama na wszystko co było trzeba mnie szczepiła.
    Starsze roczniki były szczepione, do 1980r.
    No teraz jest w ciąży, kategorycznie nie może dostać szczepionki.
    Ja idę na szczypawke od razu jak będę mogła, gdybym się wcześniej kapnęła to zrobiłabym to przed ciążą 🥲

👩🏻93 Stwardnienie rozsiane od 2017,wszystko stabilnie
    👨🏻87

21.12 (12dpo,30dc) ⏸️ beta: 20,1
    Update: 24+4 - 700g 👶🏻

wynik nifty: zdrowy ziomuś na pokładzie 🐻

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam z kolejną częścią historii pt. położna środowiskowa.
    Moja wybrana położna wreszcie do mnie zadzwoniła. W milszych słowach wyjaśniła, że oczywiście ona prowadzi edukację przedporodowa, ale z jej praktyki wychodzi to najlepiej jak przyszła mama zgłosi się po szkole rodzenia. Wtedy ona wyjaśnia wszelkie wątpliwości. No dobra ma to jakiś niby sens.
    Spytałam ją także o wizyty patronażowe po porodzie. Odpowiedziała, że raz to ona może przyjść, ale potem to ja mam dymać z noworodkiem do Przychodni, bo oni tu mają wagę noworodkową. Wydało mi się to podejrzane i zweryfikowałam z internatami. No i kurczę położna powinna raczej do domu przychodzić (NFZ jej za to płaci) plus są przenośne wagi. Także moja położna to leniwa buła, zwłaszcza że kurde do Przychodni mam 2km itd. Ja też nie chce małego dziecka w sezonie jesiennego ciągać do pełnej chorych ludzi Przychodni.

Także muszę znaleźć nową położną i jestem tym podłamana. Nie wiem jak za te poszukiwania się nawet zabrać 😥

👩🏼 91’ (33)
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

preg.png
  • KL Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA trzymaj się tam:* wygląda, że jesteśmy ten sam rocznik razem z Moirane i też mam wrażenie, że byliśmy szczepieni na ospę, ale głowy nie dam (gdzieś na pamiątkę w domu mam książeczkę zdrowia więc pewnie tam by było jakieś info🤔).

Ja odebrałam wyniki morfo i mocz i hemoglobina ładnie dobiła do 12,6 a się martwiłam, że jeszcze poleci za to pojawiły się erytrocyty w moczu 😬 plus mam crp 10 z groszami ( przepraszam nie pamiętam w jakich to jednostkch), ale moja gin ostatnio mówiła, że w ciąży moze być do 15. Wizyta za tydzień w środę dopiero ciekawe co gin powie. Boje się ZUM, przechodziłam kiedyś więc mniej więcej wiem jak to wygląda no i nie mam żadnych objawów, które miałam wtedy chociaż oczywiście po zobaczeniu wynikow wydaje mi się, że czuje pobolewanie w podbrzuszu:/ i bądź tu mądry

Majka92 lubi tę wiadomość

• Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bellA wrote:
    Masakra.. 🙄🙄🙄🥺

Zdrówka! 🥺

bellA lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • truskawki981 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Jak ja miałam krzywą w Luxmedzie (ale nie byłam w ciąży) to też nie mogłam przynieść swojej, ale jednocześnie siedziałam z ciężarna jakąś i powiedziała, że zrobili jej te cytrynowa, mimo że ja miałam zwykłą 🤔

To może wezmę ze sobą tę cytrynową i spróbuję być przekonująca 😂 dzięki za info!

03.01.2025 ⏸️
    04.01. beta 20,57 mlU/ml, prog 24,44 ng/ml
    09.01 beta 695, prog 27
    07.03 - I prenatalne - wszystko ok 🤩
    09.05 - II prenatalne ⏳

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie wróciliśmy z sesji, udało się dziś ogarnąć na totalnym spontanie 😁

Majka92, Suzie, purplerain, bellA, LauraTomek, promykk, sarenka95, Agusia246, CieplaHerbata, Hajkonk, Engel, aneta.be, PaulinaLexi, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|27|30
    👶🏽|2023|🩷

preg.png
  • Klarara Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Wracam z kolejną częścią historii pt. położna środowiskowa.
    Moja wybrana położna wreszcie do mnie zadzwoniła. W milszych słowach wyjaśniła, że oczywiście ona prowadzi edukację przedporodowa, ale z jej praktyki wychodzi to najlepiej jak przyszła mama zgłosi się po szkole rodzenia. Wtedy ona wyjaśnia wszelkie wątpliwości. No dobra ma to jakiś niby sens.
    Spytałam ją także o wizyty patronażowe po porodzie. Odpowiedziała, że raz to ona może przyjść, ale potem to ja mam dymać z noworodkiem do Przychodni, bo oni tu mają wagę noworodkową. Wydało mi się to podejrzane i zweryfikowałam z internatami. No i kurczę położna powinna raczej do domu przychodzić (NFZ jej za to płaci) plus są przenośne wagi. Także moja położna to leniwa buła, zwłaszcza że kurde do Przychodni mam 2km itd. Ja też nie chce małego dziecka w sezonie jesiennego ciągać do pełnej chorych ludzi Przychodni.

Także muszę znaleźć nową położną i jestem tym podłamana. Nie wiem jak za te poszukiwania się nawet zabrać 😥
    Oczywiście, że powinna przychodzić do domu. Nie rozumiem tego.
    Ja mieszkam poza miastem. W jednej przychodni w mieście pod którym mieszkam mają gabinet położne środowiskowe. Każda ma swój rejon przydzielony w mieście i w tzw gminie wiejskiej. Po urodzeniu syna położna przyjeżdżała do mnie 5 razy, 6 już odpuściła bo świetnie sobie radziliśmy więc nie było potrzeby. Miała do mnie 12km. W każdy czwartek prowadzą też szkołę rodzenia. Super ciekawe zajęcia. Przemiło spotykam ten czas. Nowo poznane dziewczyny, z niektórymi cały czas się spotykam na spacerki z maluchami. Niestety teraz nie mogę chodzić na te zajęcia, bo w domu niemowlę.

1;20716;93
‹‹ 513 514 515 516 517
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ