Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • aglo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mi się przypomniało- widzę że sporo z was robi przeciwciała i będzie brać zastrzyk - mam jedną przypominajke - immunoglobulina jest refundowana przez NFZ tylko od 28 do 30 tc, trzeba przypilnować żeby w tych widełkach go zrobić :)

Kotciara, Agusia246, Amandi, Szosz lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Nava Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2025, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam po szczepieniu na krztusiec. Miejmy nadzieję że przejdę łagodnie. Rsv za 2 tygodnie.

Wczoraj byłam w szpitalu na wizycie . Jeszcze nie jestem zdecydowana czy będę w nim rodzic ale przekonuje mnie że jest blisko i ogólnie wygląda dość dobrze. Może nawet zdążą wprowadzić pokoje rodzinne do czasu porodu.

A tak poza tym to dołączam do grona obolałych i niewyspanych. To co mi się ostatnio dzieje to jakiś kosmos. Pobudki w nocy z drętwieniem jednej strony brzucha, bólem pleców. Potem bezsenność. Ogólnie ciężko.

Dziś jeszcze szkoła rodzenia i pierwsza pomoc dla noworodka. Obym kontaktowała bardziej niż teraz 😶

Kciuki za wizyty i badania cukrowe ❤️

Majka92, aglo, purplerain, nick nieaktualny, Filcek lubią tę wiadomość

👧29 👨30 🐈🐈‍⬛

5cs i mamy ⏸️

Termin porodu 30.08❤️

29+3 - 1523g szczęścia
    32+3 - 2008g księżniczki
    35+3 - 2600g bąbelki
    38+3 - 3200g bobaski
    40+3 - 3440g mamy cię 🩷

age.png
  • Maddelainen Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Kiedyś była tu z Nami nijaka Maddelain - jeśli tu nadal jesteś odezwij się, że jesteś. Chciałabym o coś spytać 😉

Jestem, podczytuje Was, ale nic nie pisze. :)
    Tak na pocieszenie, też miałam szyjkę 0.8 w poprzedniej ciazy, ale w 25 tc, dodatkowo skurcze. Założyli mi pessar, który wywołał jeszcze mocniejsze skurcze. Miałam wlew z magnezem, oraz atosiban. Leżałam plackiem do końca, donosiłam do 38+3, CC na zimno z powodu cukrzycy ciążowej.
    Aktualnie 29+3 i szyjka 1.5 cm, żadnego zabezpieczenia nie mam, ale leżę plackiem od 14 tc, gdzie szyjka wynosiła 2 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2025, 10:34

👩+🧔‍♂️+👱+🐶
    2020 👶 💙
    30.12.2024 ⏸️

https://www.tickerfactory.com]age.png
  • Twilight Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ciężko Was nadrobić ostatnio 🙈 wczoraj wróciłam z tygodniowych 'wakacji' u rodziców z moim dwulatkiem a mąż ogarniał budowę. Jakoś tam tak inaczej i spokojniej czas płynie. Mały się wybawił z kuzynostwem i dziadkami, dziś jak wstał to w szoku był że tak cicho jest 🤭 ja się przy okazji zaszczepiłam wczoraj na krztusiec bo tam mam poz a teraz właśnie 'odpoczywam' w poczekalni po podaniu immonoglobuliny . Jutro prenatalne 😁 w piątek wpada wakacyjne 🤑 😅

Przywiozłam ubranka z domu rodziców dla dzidzi i zaczynam prać niedługo. Aptekę muszę uzupełnić i jeszcze parę pierdółek dokupić- prześcieradła do dostawki, rożek i myślę nad bujaczkiem, upatrzyłam sobie momi kenani i się zastanawiam 🤔 a tak resztę już chyba mam.

Gratuluję wszystkich wizyt i trzymam kciuki za następne 🍀🤞

Miłego dnia! 🌼

sarenka95, nick nieaktualny, Szosz lubią tę wiadomość

👧+🧑+👶+🐻‍❄️
    2023 - synek ❤️

preg.png
  • Kotciara Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Oj jak po 3 dniach to powinno już działać… a już na pewno bez gorączki i gardło lepiej
    Też bym pojechała na kontrolę :) a co dostał i to tylko na 5 dni? Może coś mocniejszego trzeba :(

Amotaks, ale teraz zastanawiam się co jeśli to nie angina bakteryjna tylko wirusowa 🫣 no nic, jutro mąż weźmie go na kontrolę, bo nie podoba mi się jak go kaszle 😐

• Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    U nas ostatnio też jakieś pobudki w nocy, wymyślanie że chce pić, a to poduszka nie ta, a to przykryć, odkryć i wszystko oczywiście okraszone głośnym marudzeniem prawie płaczem 🤯 nie wiem co to się dzieje ostatnio, bo już tak pięknie spał 🥲

Ojejku , współczuję...
    Moja dodatkowo sobie wymyśliła że będzie spała na poduszce ciążowej. I jak leżała obok łóżka nie używana to w środku nocy na nią schodziła i spała na podłodze więc jej położyliśmy do łóżka i myśleliśmy że skończy wymyślać a dzisiejszej nocy o 🤷🏽‍♀️😅

Czyżby mnie testowała przed wrześniem? 🤣

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

age.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Azalea i Marcysia no z dwulatkiem to niestety już tak bywa. Ja pamiętam że mój syn też w tym wieku miał takie akcje w nocy (coś właśnie jakby aktualizacja systemu raz na jakiś czas xd) ojjj nie raz o 4 rano puzzle albo klocki układałam 🫢

🫣😅

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

age.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotciara wrote:
    Cześć! Powodzenia na wszystkich wizytach i badaniach ✊🏻
    U mnie noc była całkiem ok, tylko młody ma te anginę i słyszałam że po antybiotyku powinno mu się szybko poprawić, a póki co jest gorzej niż lepiej 😐 jeśli do piątku mu się nie poprawi to pójdziemy znowu do lekarza 😐
    Boję się, żeby mnie nie zaraził, bo znowu się nie zaszczepię w ciąży… a dziś już wstałam z katarem 🥲 mi chyba nie jest dane

Bardzo współczuję 🥺 dużo dużo zdrówka dla Was 🫶🏼

Kotciara lubi tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

age.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotciara wrote:
    Amotaks, ale teraz zastanawiam się co jeśli to nie angina bakteryjna tylko wirusowa 🫣 no nic, jutro mąż weźmie go na kontrolę, bo nie podoba mi się jak go kaszle 😐

Tak też może być… jak wirusowe to też już powoli powinno być lepiej :(

34l. 👧 36l.👦
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    purplerain wrote:
    Dramat 😬😬 Ale coś teraz kojarzę, że już pisałyśmy o tym, tylko oczywiście znowu mój ciążowy mózg zawiódł 😵‍💫 Nie myślałaś nad dodatkową konsultacją z kimś innym?

Myślałam, ale właśnie mnie skierował na USG 3 trymestru na koszt medicovera do lekarza, którego uważam za najlepszego specjalistę od USG w mieście, więc póki co siedzę tu pod gabinetem :D a dodatkową konsultację może sobie załatwię tam gdzie mi będą immunoglobulinę podawać.

purplerain, Szosz lubią tę wiadomość

age.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiadało się całkiem optymistycznie, przyszłam tu i byłam jedyną osobą na korytarzu na 7 minut przed wizytą. Po czym lekarz wyszedł razem z jakąś laską z gabinetu i ona teraz też siedzi a czeka a on zniknął 🙈

age.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja się dzisiaj z rana pokłóciłam z moją mamą... o imię mojego syna. Naprawdę nie spodziewałam się, że taka mądra i wspierająca kobieta wyjedzie mi z taką głupotą 🤷🏼‍♀️

Rozmawiałyśmy sobie przez telefon normalnie i mówię, że w weekend poinformowaliśmy teścia podczas wspólnego obiadu, że wnuk będzie miał na imię Maks (Maksymilian). A ona mi na to, że myślałam o tym, wiedziała od jakiegoś czasu, i uważa, że powinniśmy inaczej dziecko nazwać. Bo to przecież imię dla psa 🤦🏼‍♀️ Na przykład moja chrzestna ma pieska o imieniu Maks i co jak pojedziemy ją odwiedzić... będzie niezręcznie i wstyd. No dafaq!!! mam strasznego nerwa i oczywiście imienia nie zamierzam zmieniać

👩🏼 91’
    Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski

1 IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
    27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
    27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
    6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i  ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵

age.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    Kurcze ja się dzisiaj z rana pokłóciłam z moją mamą... o imię mojego syna. Naprawdę nie spodziewałam się, że taka mądra i wspierająca kobieta wyjedzie mi z taką głupotą 🤷🏼‍♀️

Rozmawiałyśmy sobie przez telefon normalnie i mówię, że w weekend poinformowaliśmy teścia podczas wspólnego obiadu, że wnuk będzie miał na imię Maks (Maksymilian). A ona mi na to, że myślałam o tym, wiedziała od jakiegoś czasu, i uważa, że powinniśmy inaczej dziecko nazwać. Bo to przecież imię dla psa 🤦🏼‍♀️ Na przykład moja chrzestna ma pieska o imieniu Maks i co jak pojedziemy ją odwiedzić... będzie niezręcznie i wstyd. No dafaq!!! mam strasznego nerwa i oczywiście imienia nie zamierzam zmieniać

Nie przejmuj sie, ja dwa dni temu mialam tak samo. Ktoś z bliskiej rodziny w sumie mieszkamy pod jednym dachem, oburzony bo jak to takie imię wybraliśmy, że zrobimy krzywdę i będą się z niego śmiać 🥴
    No nie wiem, wydaje mi się, że to zwykłe normalne imiona i Wasze i nasze jakie wybraliśmy... bez przesady.
    Mąż stanął od razu w obronie i powiedział że teraz to na pewno takie zostanie 😌😅

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uwaga. Baby Brain master lvl 108930. Nikt tego chyba nie przebije 😆

Jestem po podaniu immunoglobuliny. Ale zanim ją dostałam lekarz pyta "jakiego ma pani męża?". Ja takie wtf? O co chodzi? I odpowiadam "Dobrego, ale o co chodzi?" 🤣🤣🤣
    Lekarz załamka i pyta się "chodziło mi o krew, czy ma dodatnią" 😅

Azalea 🌸, KL, sarenka95, purplerain, Nava, aglo, Hajkonk, promykk, Agusia246, Engel, nick nieaktualny, PaulinaLexi, Ivka, Kotciara, Majka92, Szosz, nick nieaktualny, Aliczee93, truskawki981, truskawki981, Abby10, Filcek, Bella93 lubią tę wiadomość

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:

Dokładnie, staraj się nie przejmować takim głupim gadaniem...

Jezu no ludzie to się naprawdę do wszystkiego potrafią przysrać 🤦🏽‍♀️

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

age.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:

Oczywiście,że nie zmieniaj! I nie przejmuj się ❤️

2020 💙👦
    2025 🩷👧
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:

Mega nieprzyjemne są takie rozmowy, też bym się wkurzyła, szczególnie, że to z mamą 😬
    Ja w ogóle zauważyłam taka tendencję, że jak ludzie pytają o imię i dowiadują się jakie jest to mają palącą potrzebę wyrazić swoją opinię. Ja mam wtedy zawsze w głowie takie „ale kto pytał w ogóle?” 😳

*ja jak brałam pod uwagę imię Sara to też usłyszałam, że jak dla owczarka niemieckiego 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2025, 12:29

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi wrote:

Jestem po podaniu immunoglobuliny. Ale zanim ją dostałam lekarz pyta "jakiego ma pani męża?". Ja takie wtf? O co chodzi? I odpowiadam "Dobrego, ale o co chodzi?" 🤣🤣🤣
    Językowo źle zadane pytanie, wg mnie odpowiedziałaś dobrze 🤓🤭

Amandi, zolima26 lubią tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • aglo Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi wrote:

Hahahah 😂 też bym tak samo na tak zadane pytanie odpowiedziała 😅

Co do imienia to zawsze ktoś się znajduje komu się nie spodoba - przy tym imieniu teraz narazie nic jeszcze nie było ale przy pierwszym się znalazło pare komentarzy na nie. My olaliśmy i teraz uważam że inne imię nigdy by do niego nie pasowało jak to które ma 🫶

purplerain, Amandi, Aliczee93 lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2025, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Jestem, podczytuje Was, ale nic nie pisze. :)
    Tak na pocieszenie, też miałam szyjkę 0.8 w poprzedniej ciazy, ale w 25 tc, dodatkowo skurcze. Założyli mi pessar, który wywołał jeszcze mocniejsze skurcze. Miałam wlew z magnezem, oraz atosiban. Leżałam plackiem do końca, donosiłam do 38+3, CC na zimno z powodu cukrzycy ciążowej.
    Aktualnie 29+3 i szyjka 1.5 cm, żadnego zabezpieczenia nie mam, ale leżę plackiem od 14 tc, gdzie szyjka wynosiła 2 cm.
    Widziałam gdzieś w poprzednich wpisach że jesteś z moich okolic. Tylko ja leżę w Zielonej Górze. Też miałam wlew z magnezu i atosibanu przez skurcze. Długo trzymali Cię w szpitalu ? Mi niby skurcze minęły, jeszcze twardnieje mi brzuch do tego i skurcze są delikatne ale już ledwo wyczuwalne, o pessarze nie ma mowy nie chcą założyć pewnie właśnie przez to że wywołuje skurcze. Pocieszyłaś mnie, dzięki. 😉

Na pamiątkę 🥹

04.01.2025 ⏸️ 🍀
    15.01.2025 ❤️
    26.03.2025 🎀
    30.08.2025 K. 💖✨
‹‹ ‹ 716 717 718 719 720 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ