Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania0893 wrote:Hej, a co na wyjście ze szpitala? Właśnie zdałam sobie sprawę, że chyba nie mam nic cieplejszego w razie już jesiennej pogody 🙄
Jeśli to końcówka września to trzeba mieć jakieś bluzy lub/i sweterki dla dziecka plus kocyk/otulacz do fotelika, czapkę jakąś, ciepłe skarpetki albo jakiś cienki kombinezonik polarkowy/misiowy. Noworodki nie trzymają ciepła i nawet te urodzone w upały normalnie się w pierwsze dni ubiera no nie w sweter ale body, spodenki lub pajaca cienkiego i jakieś cienkie przykrycie na fotelik mimo wszystko 😅 tak mi się wydaje. Później się je dopiero rozbiera bardziej 🫣
Patrząc na to jaka była pogoda w maju to we wrześniu może być tak samo
ja sama mam też rozkmine ale kupiłam taką bluzę kopertową malutką na 50 właśnie na wyjście ze szpitala w razie jakiejś słabej pogodyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 20:13
KL, Ania0893, Szosz lubią tę wiadomość
34l. 👧 35l.👦
2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
Nisza w bliźnie po cc🌚
Cukrzyca ciążowa 🍫
25.11.2024 OM
20.12.2024 ⏸️
07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
18.03.2025 16+1 181g 🐻
15.04.2025 20+1 385g 🐨
13.05.2025 24+1 713g 🦊
10.06.2025 28+1 1280g 🐼
01.07.2025 31+1 🩺 usg 3 trymestru
22.07.2025 34+1 🩺
12.08.2025 37+1 🩺 -
Ja w razie czego mam kombinezon polarowy taki.. ocieplany troszke w srodku takze jakby była kiepsa pogoda to sie przyda. Kocyk , otulacz.. tez w pogotowiu w razie W..🫣 takze jak na wyjście sie nie przyda to zostanie wykorzystane pozniej.. bo potem juz jesien konkretną przyjdzie i bedzie chłodno.
KL, Ania0893 lubią tę wiadomość
34👱♀️ 36🧔♂️
06.01 ⏸️ 😍
🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
🩺27.06.25 - 1214g🩷 28+4
🩺14.07.25 - wizyta⏳️
-
Dobry wieczór!
Naya, Filcek, ale cuda 😍 przepiękne! I na pewno przepyszne!
Filcek, nie wiedziałam, że tyle się czeka 😳🫣 sorry, cierpliwości!
Abby10, matko, ale sytuacja, strasznie mi przykrojak się ma zwierzak? Mam nadzieję, że wszystko w porządku! Co do wciskania w okno życia, to chyba normalne momenty w życiu rodzica 🫣 mój co prawda nie miewa ostatnio niebezpiecznych pomysłów, ale też testuje naszą cierpliwość na maksa i czasami jest naprawdę ciężko podejść ze spokojem, rozumieniem i ciekawością, zamiast ryknąć na wkurwie, że już doooość 🤬
Amandi ❤️🩹 przytulam mocno. Rozumiem, o co chodzi, u nas też rodzina męża bardziej uczuciowa i zaangażowana, też miewam momenty żalu, jeśli chodzi o moją rodzinę. Nie chodzi o nie wiadomo jakie traktowanie, ale miło, jak ktoś bierze pod uwagę Twoją sytuację. A w ciąży to już totalnie, przy tym zmęczeniu, czasami frustracji, szaleństwie hormonów, naprawdę jesteśmy wrażliwe 😘
Ja dziś też miałam taką refleksję, że chyba potrzebuję małego ojojania od otoczenia. Wiem, że powtarzam, że czuję się świetnie i wciąż jestem aktywna, ale jak mi parę dni temu kumpela powiedziała, że cudownie, że mogę sobie pozwolić na aktywność i opiekę nad starszakiem, że to wymarzona ciąża i zajebiście, że mam tak lekko, to trochę mi się przykro zrobiło
No i wiem, że dużo kobiet ma trudniej w tym stanie, ale czasami myślę, że moje otoczenie traktuje mnie tak cyborga, co do końca ciązy zasuwa na najwyższym biegu i nie ma prawa do gorszego samopoczucia
Amandi lubi tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
23.06 - 🩺 USG III trymestru
9.07 - 🩺 -
U mnie też jeśli chodzi o rodzinę to tak sobie... Nie oczekuję, że będę teraz w centrum ich zainteresowania, ale miło gdyby raz na jakiś czas jakieś okazali. Wypełniałam ostatnio ankietę do pracy magisterskiej jednej z położnych z Zaufaj Położnej i były tam pytania o wsparcie ze strony rodziny oraz przyjaciół. I wtedy uświadomiłam sobie, jak dużo wsparcia i zainteresowania daje mi przyjaciolka, a jak mało najbliższa rodzina. Uświadomienie sobie tego było dla mnie trudne i trochę to przeżywałam.
Brat z rodziną, który ma 3 dzieci i zawsze mógł liczyć na moją pomoc np. w kwestii opieki, nawet nie zapyta jak się czuję, o jakąś wizytę, no nic.
Mama też tak sobie. Czasem się zainteresowała, ale na przykład przed ostatnią wizytą nic nie pytała, więc stwierdziłam, że jak jej to nie interesuje, to trudno. Przy okazji jakiejś późniejszej rozmowy powiedziałam jej, że mieliśmy ostatnio wizytę, ale chyba jej to nie interesuje. Może ją trochę ruszyło, zobaczymy.
Wiem, że to tylko moje oczekiwania i nikt nie musi ich spełniać, ale jest to trudne i smutne...
Amandi, Szosz - rozumiem i przytulam ❤️
Amandi lubi tę wiadomość
-
aglo wrote:Jeśli to końcówka września to trzeba mieć jakieś bluzy lub/i sweterki dla dziecka plus kocyk/otulacz do fotelika, czapkę jakąś, ciepłe skarpetki albo jakiś cienki kombinezonik polarkowy/misiowy. Noworodki nie trzymają ciepła i nawet te urodzone w upały normalnie się w pierwsze dni ubiera no nie w sweter ale body, spodenki lub pajaca cienkiego i jakieś cienkie przykrycie na fotelik mimo wszystko 😅 tak mi się wydaje. Później się je dopiero rozbiera bardziej 🫣
Patrząc na to jaka była pogoda w maju to we wrześniu może być tak samo
ja sama mam też rozkmine ale kupiłam taką bluzę kopertową malutką na 50 właśnie na wyjście ze szpitala w razie jakiejś słabej pogody
A ja się właśnie zastanawiam co jak zastaną nas 30stopniowe upały? Z tego co widzę to masz termin raczej na początek wrześniaTeż gdzieś czytałam, że noworodka nie ubiera się w krótkie rękawy ale co potem w domu jak będzie utrzymywać się wysoka temperatura ? Ja będę miała termin cesarki na 5 września (o ile dotrwam) i może wtedy byc jeszcze bardzo ciepło 🙈 Też wtedy dziecko ubierać w pajacyki i długie rękawki i nogawki? Totalnie się nie znam 🙈 Co ze śpiworkiem na noc? Co założyć pod niego? Znowu gdzieś wyczytałam, że najgorsze co można robić to przegrzewać 😅 Jakoś stresuje mnie ten temat ubioru 🙄
-