Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś zaczęliśmy dzień rzyganiem mojej starszej, od tamtej pory nic jej nie jest, więc mam szczerą nadzieję, że to nie jelitowka....
Spotkałam się też z koleżanką z pracy na ciacho i herbatę, chyba pierwszy raz od kiedy jestem na L4 wyszłam sama coś porobić. Misia doceniła i wierzgala radośnie przez cały czas picia herbaty 🙃
Po czym zrobiłam zakupy w Biedronce i przeniosłam je na ręce może z 15 metrów i od pół godziny mam ślady od torby 🙈 i wyglądam jakby mnie ktoś pociął.Marcysia1990, Hajkonk lubią tę wiadomość
-
A co myslucie dziewczyny o polozeniu miednicowym w 32 tyg?
Ktoras z Was miala taka sytuacje?
Dzidzius aktualnie waxy kolo 2,4 kg w 32 +3 i jest nadal miednicowo. Czasem czuje ze jest glowkowo ale kilka godzin i z powrotem przewraca sie miednicowo👩35🧔♂️35
7cs udany
Termin na 16 wrzesnia 2025
Na stanie trójeczka dzieci i Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Cześć Dziewczyny, cały tydzień się nie odzywałam ale starałam się was na bieżąco ppdczytywywc
mieliśmy gości przez parę dni, do tego zaczęliśmy remont sypialni pełną parą, a wy tu tak lecicie z tematami, ciężko było się wbić 😀 jedynie na FB udało mi się udzielać na bieżąco 🙂
Aglo, Promyk kciuki żeby nic się nie rozkręciło ✊🏻 niech u wszystkich maluszki siedzą i czekają do bezpiecznych terminów 🤞🏻
Widziałam poruszony temat GBS, ja idę po 35+1 na wymaz. W przyszłym tygodniu idę zrobić badania z krwi te typu kiła, HIV i antygen hbs, oprócz morfologii i moczu. Muszę dopytać jeszcze czy mam robić potwierdzenie grupy krwi 🤔 i od 1.08 zaczynam już wizyty razem z KTGplanowany termin indukcji mam na 39+1 czyli na 2.09 🤞🏻 bo chciałabym urodzić 3.09 😀 no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce bo planuje SN 😛
Spakowana nadal nie jestem, planuje zacząć w przyszłym tygodniu i zakończyć w końcu temat 🫣 ciężko mi się zebrać, ktoś tu pisał o luzie to właśnie chyba ja mam go w sobie za dużo 🤪 ale też wiem że mój mąż jak coś to wszystko ogarnie więc mam trochę taka spokojna głowę o to. Wydaje mi się, że chyba mam już wszystko kupione. Dla bobaska mam już wszystko wyprane i schowane w komodzie . Mam nadzieję że skończymy garderobę na dniach i będę mogła w końcu zorganizować sypialnie już tak pod bąbelka ☺️ tak żeby starszak mógł się przyzwyczaić do nowych przedmiotów i tym samym może jakoś bardziej poczuć że braciszek będzie tuż tuż 😊
Mamy które już mają starszaki w domu, polecacie jakieś książeczki do poczytania na wprowadzenie? Mamy jadzie pętelkę i kicie kocie, ale ta Jadzia to średnio mi sie podoba 😛 i co planujecie podarować od maluszka? Wiem że różne są opinie ale ja chcę coś dać od maluszka i od starszaka dla maluszka (ale to synek wybierze sam) .
A i co do obrotów to parę dni temu synek był na pewno główka w górze bo mocno czułam napięty brzuch no i czkawkę nad pępkiem. A teraz znowu jest główka w dół i mega ulga 😀 w końcu mogę trochę pospacerować i tego brzucha tak nie czuję. Widzę różnicę że jak jest główka w dol to lepiej się czuję i mniej bolą te ruchy 😊
Miłego weekendu wszystkim ❤️
purplerain, Hajkonk lubią tę wiadomość
-
Agusia246 wrote:My dziś zaczęliśmy dzień rzyganiem mojej starszej, od tamtej pory nic jej nie jest, więc mam szczerą nadzieję, że to nie jelitowka....
Spotkałam się też z koleżanką z pracy na ciacho i herbatę, chyba pierwszy raz od kiedy jestem na L4 wyszłam sama coś porobić. Misia doceniła i wierzgala radośnie przez cały czas picia herbaty 🙃
Po czym zrobiłam zakupy w Biedronce i przeniosłam je na ręce może z 15 metrów i od pół godziny mam ślady od torby 🙈 i wyglądam jakby mnie ktoś pociął.
Kciuki żeby to nie była jelitowka ✊🏻
I fajnie że udało się gdzieś wyskoczyć 😊
A jeszcze mi się przypomniało co do ustępowania w kolejce , to w zasadzie mam z tym pozytywne doświadczenia, ale w tym tygodniu jaka miałam sytuację 😀 stoję w kolejce w stokrotce, fakt miałam trochę rzeczy, za mną ustawiła się nastolatka miała raptem kilka rzeczy w rękach , ale wyobraźcie sobie że ja czekałam w kolejce za 2 osobami a kasjerka powiedziała że zaprasza przede mnie ta nastolatkę bo ma mało rzeczy 🤪 ogólnie nie mam z tym problemu bo miałam dobry dzień i dobrze się czułam (inaczej to bym się wcisnęła 😛) ale śmiać mi się zachciało bo wszędzie zawsze każdy mnie przodem puszcza, kasy otwierają a tu nagle totalnie odwrotna sytuacja i jeszcze każą czekać 😂 no i ogólnie taka jest u nas kultura że ciężarne mają to pierwszeństwo a tu nie dość że nie zostałam zauważona to jeszcze przesunieta na koniec 😀Agusia246 lubi tę wiadomość
-
Hej 🥰
Jakoś ostatnio te noce nam się nie udają, Dziewczyny 😮💨😍 mam nadzieję na choć trochę ochłody i wypoczynku od upałów, to może uda się nadrobić sen🤔☺️ tego i Wam, i sobie życzę
Bella - super mleczko, pięknie działasz 💪🏻🥰 powodzenia w rozkręcaniu laktacji 😎🤞🏻😍
Aglo, promykk - nie, nie i nie, w lipcu tylko Filip dostał taryfę ulgową na urodziny 💕 trzymam mocno kciuki za donoszenie się w dwupaku do stosowniejszego terminu 🤞🏻😍 oby to były jedne z tych przypadków, że czop czopem, a poród i tak dopiero za kilka tygodni 💪🏻
Seans bardzo się udał, choć koniec końców oglądnęliśmy nieco inne filmy, i tylko 3 (Niemniej polecam tę tytuły jeśli któraś z was nie widziała: oba filmy z serii Na noże z Danielem Craigiem). Ale za to było sporo fajnych rozmów na balkonie w ciszy nocy, smaczna pizza i prawie litr wypitej Mirindy 😅
A że wszystko ma swoją cenę: poszliśmy niemal o 5 spać, wstałam po 8, do tego część z tych rozmów poruszyła we mnie sporo emocji. Nad ranem zaczęłam wszystko analizować, myśleć nad naszymi problemami, a to plus niewyspanie plus hormony ciążowe.... Tyle napiszę, że przeryczałam dziś pół dnia, ciężko mi było zjeść obiad, jak zobaczyłam znajomą w Lidlu, to chowałam się jak dzicz między regałami, byle nie spotkać nikogo - tak bardzo nie miałam ochoty na nawet głupią wymianę powitań. Wszystko żeby tylko szybko wrócić do domu i przytulić się do Męża....😪
Do tego po tym siedzeniu przed tv, spuchły mi nogi, szczególnie ta, na której nie noszę podkolanówki uciskowej. I mimo upływu czasu, dziś nadal mam opuchliznę. Może dzisiejsza noc cokolwiek pomoże. Jutro planujemy luźniejszy dzień, a od poniedziałku znowu zabieram się za przygotowania do wielkiego dnia 🥰💪🏻
Spokojnego, miłego wieczoru 🤩❤️Hajkonk, Szosz, Marcysia1990, Bella93 lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
-
Do tego gratulacje ostatnich wizyt 🤩 i potwierdzonych dat cesarek. Przynajmniej już wiecie mniej więcej, kiedy powitacie Wasze Dzieci ☺️🥰
U mnie Olek ok. 8 był aż za bardzo aktywny, ale zrzucam to na nietypową noc z dużą dawką śmiechu i węglowodanów 😜
Za to teraz rusza się tak raz na jakiś czas, bez szału... Może to faktycznie taki dzień 🤔Nova37, bellA lubią tę wiadomość
👩🏻 39
PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24
👱🏻32
morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
-
Marcysia1990 wrote:Cześć Dziewczyny, cały tydzień się nie odzywałam ale starałam się was na bieżąco ppdczytywywc
mieliśmy gości przez parę dni, do tego zaczęliśmy remont sypialni pełną parą, a wy tu tak lecicie z tematami, ciężko było się wbić 😀 jedynie na FB udało mi się udzielać na bieżąco 🙂
Aglo, Promyk kciuki żeby nic się nie rozkręciło ✊🏻 niech u wszystkich maluszki siedzą i czekają do bezpiecznych terminów 🤞🏻
Widziałam poruszony temat GBS, ja idę po 35+1 na wymaz. W przyszłym tygodniu idę zrobić badania z krwi te typu kiła, HIV i antygen hbs, oprócz morfologii i moczu. Muszę dopytać jeszcze czy mam robić potwierdzenie grupy krwi 🤔 i od 1.08 zaczynam już wizyty razem z KTGplanowany termin indukcji mam na 39+1 czyli na 2.09 🤞🏻 bo chciałabym urodzić 3.09 😀 no ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce bo planuje SN 😛
Spakowana nadal nie jestem, planuje zacząć w przyszłym tygodniu i zakończyć w końcu temat 🫣 ciężko mi się zebrać, ktoś tu pisał o luzie to właśnie chyba ja mam go w sobie za dużo 🤪 ale też wiem że mój mąż jak coś to wszystko ogarnie więc mam trochę taka spokojna głowę o to. Wydaje mi się, że chyba mam już wszystko kupione. Dla bobaska mam już wszystko wyprane i schowane w komodzie . Mam nadzieję że skończymy garderobę na dniach i będę mogła w końcu zorganizować sypialnie już tak pod bąbelka ☺️ tak żeby starszak mógł się przyzwyczaić do nowych przedmiotów i tym samym może jakoś bardziej poczuć że braciszek będzie tuż tuż 😊
Mamy które już mają starszaki w domu, polecacie jakieś książeczki do poczytania na wprowadzenie? Mamy jadzie pętelkę i kicie kocie, ale ta Jadzia to średnio mi sie podoba 😛 i co planujecie podarować od maluszka? Wiem że różne są opinie ale ja chcę coś dać od maluszka i od starszaka dla maluszka (ale to synek wybierze sam) .
A i co do obrotów to parę dni temu synek był na pewno główka w górze bo mocno czułam napięty brzuch no i czkawkę nad pępkiem. A teraz znowu jest główka w dół i mega ulga 😀 w końcu mogę trochę pospacerować i tego brzucha tak nie czuję. Widzę różnicę że jak jest główka w dol to lepiej się czuję i mniej bolą te ruchy 😊
Miłego weekendu wszystkim ❤️
Z książeczek mogę zaproponować Pucio umie opowiadać 🙂 mamy też Kicię Kocię,ale z kolei mi się nie podoba jak tam jest przedstawiony temat.
W kwestii prezentów to pisałam na FB,ale ja tam nie ogarniam kto jest kto, więc nie wiem czy akurat Tobie odpisywałam 🫢
Od starszaka dla malucha: u nas chyba będzie Szumiś lub inna maskotka tego typu, jakaś grzechotka może
W ramach prezentu z okazji zostania starszym bratem (syn jest już za duży,żeby uwierzyć,że to prezent,który przyniósł dzidziuś) będą jakieś klocki i książeczka z naklejkami 🙂 ogólnie w książce o przygotowaniu na drugie dziecko w rodzinie polecali prezent, który zajmie starsze dziecko chociaż na chwilkę i taki pewniak, który go zainteresuje. U nas LEGO (i tym podobne) oraz naklejki to coś co syn uwielbia 🙂2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08
🩺01.09 -
@Deyansu polubiłam za udaną noc! Podziwiam, że dałaś radę tyle wytrzymać 😄😄
Co do kolejek słuchajcie mam hit 🙈
Naszło mnie na leczo i gotowana kukurydzę, pojechałam do Aldi bo na parkingu często w soboty właśnie jest taki pseudo ryneczek długo otwarty więc wolałam kupić warzywa od rolników z okolicy. W każdym razie nie ma chyba tam kas z pierwszeństwem i stoję w tej kolejce miałam dosłownie 4 rzeczy więc nie wzięłam nawet koszyka i za mną starszy Pan mówi do mnie „ale kolejka dzisiaj” mówię no tak i uśmiechnęłam się, myślałam że to po prostu życzliwy starszy Pan nagle on, że on w sumie tylko chlebek ma i może bym go puściła przed siebie? Odpowiedziałam, że ja też mam tylko 4 rzeczy jest gorąco i jestem w ciąży i stoję w kolejce na co Pan przedemna przeprosił że nie zauważył i puścił mnie do kasy przed siebie, podziękowałam położyłam zakupy za taśmie, już kasjerka miała zacząć mnie kasować na co wleciał ten dziadek z tym chlebem mi przed twarz i podał tej kasjerce ona zdezorientowana zaczęła zakupy kasować od tego chleba i zabrała się za moje rzeczy na co ja jej, że ten chleb to nie mój zakup 🙈 dziadek podał jej gotówkę i poszedł bez dziękuję ani pocałuj mnie w D. no hit 🤣Marcysia1990 lubi tę wiadomość
👩💼29l🤵♂️35l + 🐈⬛🐈⬛🐈⬛🐈⬛
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
04.01 ⏸️ 🍀
07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
24.01 8+0 CRL 1,6cm.
26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
21.05 24+5 637g 🩷
18.06 28+5 1310g 🩷
09.07 31+5 1700g 🩷
21.07 33+3 2000g 💪
06.08 35+5 ⏳
TP 5.09.2025 💖 -
Hajkonk wrote:@Deyansu polubiłam za udaną noc! Podziwiam, że dałaś radę tyle wytrzymać 😄😄
Naszło mnie na leczo i gotowana kukurydzę, pojechałam do Aldi bo na parkingu często w soboty właśnie jest taki pseudo ryneczek długo otwarty więc wolałam kupić warzywa od rolników z okolicy. W każdym razie nie ma chyba tam kas z pierwszeństwem i stoję w tej kolejce miałam dosłownie 4 rzeczy więc nie wzięłam nawet koszyka i za mną starszy Pan mówi do mnie „ale kolejka dzisiaj” mówię no tak i uśmiechnęłam się, myślałam że to po prostu życzliwy starszy Pan nagle on, że on w sumie tylko chlebek ma i może bym go puściła przed siebie? Odpowiedziałam, że ja też mam tylko 4 rzeczy jest gorąco i jestem w ciąży i stoję w kolejce na co Pan przedemna przeprosił że nie zauważył i puścił mnie do kasy przed siebie, podziękowałam położyłam zakupy za taśmie, już kasjerka miała zacząć mnie kasować na co wleciał ten dziadek z tym chlebem mi przed twarz i podał tej kasjerce ona zdezorientowana zaczęła zakupy kasować od tego chleba i zabrała się za moje rzeczy na co ja jej, że ten chleb to nie mój zakup 🙈 dziadek podał jej gotówkę i poszedł bez dziękuję ani pocałuj mnie w D. no hit 🤣
Nie wiem jak to skomentować 🤦 skąd się biorą tacy ludzie 🤷2020 🧒💙
⏸️ 09.01
Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08
🩺01.09 -
sarenka95 wrote:Nie wiem jak to skomentować 🤦 skąd się biorą tacy ludzie 🤷
Deyansu, sarenka95 lubią tę wiadomość
👩💼29l🤵♂️35l + 🐈⬛🐈⬛🐈⬛🐈⬛
10.2024 rozpoczęcie starań
💊 PrenaCare Start Ona i On
🩺17.11.2024 cytologia OK
07.01 beta hcg 2758 mlU/ml.
10.01 beta hcg 7412 mlU/ml
04.01 ⏸️ 🍀
07.01 5+4 pęcherzyk 4.81mm 🥹
15.01 6+5 CRL 0,53cm i mamy ❤️ !
24.01 8+0 CRL 1,6cm.
26.02 12+5 USG I trym. CRL 5,93cm
26.03 16+5 CRL 14,2cm 128g 🩷
23.04 20+5 USG II trym. 343g 🩷
21.05 24+5 637g 🩷
18.06 28+5 1310g 🩷
09.07 31+5 1700g 🩷
21.07 33+3 2000g 💪
06.08 35+5 ⏳
TP 5.09.2025 💖 -
Liliowa wrote:A co myslucie dziewczyny o polozeniu miednicowym w 32 tyg?
Ktoras z Was miala taka sytuacje?
Dzidzius aktualnie waxy kolo 2,4 kg w 32 +3 i jest nadal miednicowo. Czasem czuje ze jest glowkowo ale kilka godzin i z powrotem przewraca sie miednicowo -
Hajkonk wrote:@Deyansu polubiłam za udaną noc! Podziwiam, że dałaś radę tyle wytrzymać 😄😄
Naszło mnie na leczo i gotowana kukurydzę, pojechałam do Aldi bo na parkingu często w soboty właśnie jest taki pseudo ryneczek długo otwarty więc wolałam kupić warzywa od rolników z okolicy. W każdym razie nie ma chyba tam kas z pierwszeństwem i stoję w tej kolejce miałam dosłownie 4 rzeczy więc nie wzięłam nawet koszyka i za mną starszy Pan mówi do mnie „ale kolejka dzisiaj” mówię no tak i uśmiechnęłam się, myślałam że to po prostu życzliwy starszy Pan nagle on, że on w sumie tylko chlebek ma i może bym go puściła przed siebie? Odpowiedziałam, że ja też mam tylko 4 rzeczy jest gorąco i jestem w ciąży i stoję w kolejce na co Pan przedemna przeprosił że nie zauważył i puścił mnie do kasy przed siebie, podziękowałam położyłam zakupy za taśmie, już kasjerka miała zacząć mnie kasować na co wleciał ten dziadek z tym chlebem mi przed twarz i podał tej kasjerce ona zdezorientowana zaczęła zakupy kasować od tego chleba i zabrała się za moje rzeczy na co ja jej, że ten chleb to nie mój zakup 🙈 dziadek podał jej gotówkę i poszedł bez dziękuję ani pocałuj mnie w D. no hit 🤣
Ja prdl 🤦🏻♀️🤯👩🏻 39
👱🏻32
Starania na luzie - 2023
26.03. 12 cm Faceta 😁
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
-
Hajkonk sytuacja tak porąbana, że sama bym nie wiedziała czy się śmiać czy płakać xd
Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:Hej 🥰
Jakoś ostatnio te noce nam się nie udają, Dziewczyny 😮💨😍 mam nadzieję na choć trochę ochłody i wypoczynku od upałów, to może uda się nadrobić sen🤔☺️ tego i Wam, i sobie życzę
Bella - super mleczko, pięknie działasz 💪🏻🥰 powodzenia w rozkręcaniu laktacji 😎🤞🏻😍
Aglo, promykk - nie, nie i nie, w lipcu tylko Filip dostał taryfę ulgową na urodziny 💕 trzymam mocno kciuki za donoszenie się w dwupaku do stosowniejszego terminu 🤞🏻😍 oby to były jedne z tych przypadków, że czop czopem, a poród i tak dopiero za kilka tygodni 💪🏻
Seans bardzo się udał, choć koniec końców oglądnęliśmy nieco inne filmy, i tylko 3 (Niemniej polecam tę tytuły jeśli któraś z was nie widziała: oba filmy z serii Na noże z Danielem Craigiem). Ale za to było sporo fajnych rozmów na balkonie w ciszy nocy, smaczna pizza i prawie litr wypitej Mirindy 😅
A że wszystko ma swoją cenę: poszliśmy niemal o 5 spać, wstałam po 8, do tego część z tych rozmów poruszyła we mnie sporo emocji. Nad ranem zaczęłam wszystko analizować, myśleć nad naszymi problemami, a to plus niewyspanie plus hormony ciążowe.... Tyle napiszę, że przeryczałam dziś pół dnia, ciężko mi było zjeść obiad, jak zobaczyłam znajomą w Lidlu, to chowałam się jak dzicz między regałami, byle nie spotkać nikogo - tak bardzo nie miałam ochoty na nawet głupią wymianę powitań. Wszystko żeby tylko szybko wrócić do domu i przytulić się do Męża....😪
Do tego po tym siedzeniu przed tv, spuchły mi nogi, szczególnie ta, na której nie noszę podkolanówki uciskowej. I mimo upływu czasu, dziś nadal mam opuchliznę. Może dzisiejsza noc cokolwiek pomoże. Jutro planujemy luźniejszy dzień, a od poniedziałku znowu zabieram się za przygotowania do wielkiego dnia 🥰💪🏻
Spokojnego, miłego wieczoru 🤩❤️
Na słowo seans aż mi się zachciało pójść do kina i zjeść karmelowy popcorn 🤩😀 ostatni raz byliśmy przed synkiem, a tak na codzien to sami dość często ćwiczymy netflixa wieczorami,ale ostatnio pustki i nie możemy na nic fajnego trafić 🫣
Jak będziesz miała możliwość to ułóż się tak żeby nogi były w górze. Końcówka ciąży często bywa pod tym względem upierdliwa 🫤 i współczuję znowu tej emocjonalnej huśtawki, przesyłam dużo uścisków 🫂🫂🫂🫂Deyansu lubi tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Z książeczek mogę zaproponować Pucio umie opowiadać 🙂 mamy też Kicię Kocię,ale z kolei mi się nie podoba jak tam jest przedstawiony temat.
W kwestii prezentów to pisałam na FB,ale ja tam nie ogarniam kto jest kto, więc nie wiem czy akurat Tobie odpisywałam 🫢
Od starszaka dla malucha: u nas chyba będzie Szumiś lub inna maskotka tego typu, jakaś grzechotka może
W ramach prezentu z okazji zostania starszym bratem (syn jest już za duży,żeby uwierzyć,że to prezent,który przyniósł dzidziuś) będą jakieś klocki i książeczka z naklejkami 🙂 ogólnie w książce o przygotowaniu na drugie dziecko w rodzinie polecali prezent, który zajmie starsze dziecko chociaż na chwilkę i taki pewniak, który go zainteresuje. U nas LEGO (i tym podobne) oraz naklejki to coś co syn uwielbia 🙂
Przypomnialas mi, że był na grupie post z jakąś maskotka, lecę tam zajrzeć. Pucia zaraz sobie zobaczę ☺️ w sumie dalej jest u nas w topce książeczek.
My po prezent od synka dla maluszka planujemy wybrać się razem do smyka i pozwolić mu coś wybrać, chociaż nie wiem czy to dobry pomysł bo synek ma teraz etap że chce dosłownie wszystko 🫠😀 ale coś sam mówił że chciałby kupić smoczek dla dzidziusia więc może pójdziemy w jakieś drobiazgi + myślę o tej wydrze co ma więcej funkcji niż szumis (szumisia mamy ale przy młodszym się nie sprawdził) .
A jaki macie plan na powitanie? Synek przyjedzie z mężem do szpitala was odebrać czy jakoś w domu to zorganizujecie? Chociaż wasz starszy to ma już pewnie świadomość że pojawi się nowy członek , w mój 2,5 latek niby wie że mam dzidziusia w brzuchu ale myślę że totalnie nie zdaje sobie sprawy z tego że niedługo będzie w domu 😀 -
Polubiłam przed przypadek. Co za dzban 😳 masakra 🤦🏻♀️ -
Marcysia1990 wrote:Przypomnialas mi, że był na grupie post z jakąś maskotka, lecę tam zajrzeć. Pucia zaraz sobie zobaczę ☺️ w sumie dalej jest u nas w topce książeczek.
My po prezent od synka dla maluszka planujemy wybrać się razem do smyka i pozwolić mu coś wybrać, chociaż nie wiem czy to dobry pomysł bo synek ma teraz etap że chce dosłownie wszystko 🫠😀 ale coś sam mówił że chciałby kupić smoczek dla dzidziusia więc może pójdziemy w jakieś drobiazgi + myślę o tej wydrze co ma więcej funkcji niż szumis (szumisia mamy ale przy młodszym się nie sprawdził) .
A jaki macie plan na powitanie? Synek przyjedzie z mężem do szpitala was odebrać czy jakoś w domu to zorganizujecie? Chociaż wasz starszy to ma już pewnie świadomość że pojawi się nowy członek , w mój 2,5 latek niby wie że mam dzidziusia w brzuchu ale myślę że totalnie nie zdaje sobie sprawy z tego że niedługo będzie w domu 😀
Jeśli chodzi o powitanie to mój idealny plan jest taki,że mąż przyjedzie po mnie i małą do szpitala sam,a synek będzie w tym czasie u babci i dziadka. Ja się w domu ciut ogarnę, rozpakujemy torby i wtedy mąż pojedzie po synka i już na spokojnie jak przyjadą to się przywitamy, po przytulamy, poleżymy❤️ bardzo mi zależy,żebyśmy byli wtedy tylko w naszym małym gronie.purplerain, Marcysia1990 lubią tę wiadomość
2020 🧒💙
⏸️ 09.01
🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
🩺 26.05 🩷650g ✔️
🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
🩺07.07 1600g 🌷🩷
🩺24.07 2050 g 🩷
🩺18.08
🩺01.09 -
... xD
Nie wiem jak to skomentować 🤦🏻♀️👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Naszło mnie na leczo i gotowana kukurydzę, pojechałam do Aldi bo na parkingu często w soboty właśnie jest taki pseudo ryneczek długo otwarty więc wolałam kupić warzywa od rolników z okolicy. W każdym razie nie ma chyba tam kas z pierwszeństwem i stoję w tej kolejce miałam dosłownie 4 rzeczy więc nie wzięłam nawet koszyka i za mną starszy Pan mówi do mnie „ale kolejka dzisiaj” mówię no tak i uśmiechnęłam się, myślałam że to po prostu życzliwy starszy Pan nagle on, że on w sumie tylko chlebek ma i może bym go puściła przed siebie? Odpowiedziałam, że ja też mam tylko 4 rzeczy jest gorąco i jestem w ciąży i stoję w kolejce na co Pan przedemna przeprosił że nie zauważył i puścił mnie do kasy przed siebie, podziękowałam położyłam zakupy za taśmie, już kasjerka miała zacząć mnie kasować na co wleciał ten dziadek z tym chlebem mi przed twarz i podał tej kasjerce ona zdezorientowana zaczęła zakupy kasować od tego chleba i zabrała się za moje rzeczy na co ja jej, że ten chleb to nie mój zakup 🙈 dziadek podał jej gotówkę i poszedł bez dziękuję ani pocałuj mnie w D. no hit 🤣Deyansu, Hajkonk lubią tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️🐈🐈🐈
🏃🏼♀️🏋🏼♀️🚴🏼♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦
🫰⏸️ 16.01.2025
🧚💫 31.01.2025
💗🎀 19.04.2025
🫠⏳ 19.09.2025 -
Deyansu wrote:Hej 🥰
Spokojnego, miłego wieczoru 🤩❤️
A jakich podkolanówek uciskowych używasz? Ja od kilku dni nie moge sobie poradzić ze spuchniętymi stopami. Nogi a gorze nie pomagają. Zapisałam sie na drenaż limfatyczny we wtorek 🙈
I współczuję gorszego samopoczucia od rana ☹️Deyansu lubi tę wiadomość