X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jeszcze budzi się pomiędzy 4 a 5 jak ja ? Tak regularnie ? Albo wyparłam to z pamięci w pierwszej ciąży albo to dla mnie coś nowego 😅 pamiętam, że źle mi się spało na końcówce, ale żeby budzić się o 4 jak dzisiaj czy wczoraj o 5 to hmm 🙈 i tak, dalej budzi mnie byle co w nocy więc sen kiepski i nie umiem odespać w dzień więc czuję się jak zombie jeszcze przed porodem 🤣 wczoraj i dzisiaj byłam normalnie w toalecie, co przy moich problemach z zaparciami i żelazem również wydaje się nieco zastanawiąjące, w sumie jeśli jak pisała Izi organizm się tak przygotowuje nawet te 2-3 tygodnie wcześniej to nie mam nic przeciwko, miła odmiana 🤣

Co do brzuszków - jedne są duże, drugie mniejsze - ważne żeby nasze dzieciaki były zdrowe i zdrowo rosły, a komentarze osób postronnych, cóż - nic im do tego, niech się swoim brzuchom przyjrzą :P

preg.png
  • Hajkonk Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:
    Czy któraś z Was jeszcze budzi się pomiędzy 4 a 5 jak ja ? Tak regularnie ? Albo wyparłam to z pamięci w pierwszej ciąży albo to dla mnie coś nowego 😅 pamiętam, że źle mi się spało na końcówce, ale żeby budzić się o 4 jak dzisiaj czy wczoraj o 5 to hmm 🙈 i tak, dalej budzi mnie byle co w nocy więc sen kiepski i nie umiem odespać w dzień więc czuję się jak zombie jeszcze przed porodem 🤣 wczoraj i dzisiaj byłam normalnie w toalecie, co przy moich problemach z zaparciami i żelazem również wydaje się nieco zastanawiąjące, w sumie jeśli jak pisała Izi organizm się tak przygotowuje nawet te 2-3 tygodnie wcześniej to nie mam nic przeciwko, miła odmiana 🤣

Co do brzuszków - jedne są duże, drugie mniejsze - ważne żeby nasze dzieciaki były zdrowe i zdrowo rosły, a komentarze osób postronnych, cóż - nic im do tego, niech się swoim brzuchom przyjrzą :P
    Ja wstaje codziennie koło 1 i 3 siku, między 4 a 5 siku i już pobudkę mam bo jestem głodna więc mierze cukier później coś jem i godzinę do pomiaru mam taką że zasnąć nie mogę aż usypiam oglądając coś w telefonie i tak śpię do 8-9 ale co chwilę w sumie mnie coś wybudza i tak🙈

Filcek lubi tę wiadomość

Na pamiątkę 🥹

04.01.2025 ⏸️ 🍀
    15.01.2025 ❤️
    26.03.2025 🎀
    30.08.2025 K. 💖✨
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:

Ja ostatnie siku przed "spaniem" koło 22, potem pobudka 24, następna około 2, a potem już spokój do 6.30 jak mężuś się krząta i zbiera do pracy 😅
    A co do wizyt w toalecie to nie wiem czy to jakiś efekt naszej grupy czy co, ale u mnie również sukces toaletowy drugi dzień z rzędu szok 🤭 gdzie wcześniej bywało to raz na 3/4 dni 😬 ale podobnie jak Ty, nie narzekam na to, a wręcz jestem zadowolona 🤭😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2025, 13:15

Filcek lubi tę wiadomość

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filcek wrote:

Ja się budzę regularnie koło 3.00, to chyba jest pora mojego pęcherza, kiedy osiąga pojemność krytyczną 😂 a tak to ze spaniem ostatnio nie mam problemów, zasypiam z powrotem natychmiast, w ciągu dnia też drzemki wjeżdżają, a że chodzę jak zombie, to moja wina, bo przydałoby się kłaść wcześniej niż o północy, ale doba jest za krótka 🫣

Byłam na super spacerze z kumpelą, 12 km w nogach, jej córeczka w wózku przespała całą trasę, więc dała nam pogadać, w dodatku mała jest taaak śliczna, że totalnie zalały mnie hormony na jej widok 😁

purplerain, Joa.szym, Filcek, Agusia246, Bella93, Moirane lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne macie brzuszki 🥰

A ja mam takie porównanie 😅😅

IMG-20250801-132100.png

Proszę nie cytować 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2025, 13:37

Szosz, Amandi, Alexis1719, Hajkonk, purplerain, nick nieaktualny, bellA, promykk, Deyansu, Abby10, Joa.szym, Filcek, Agusia246, Bella93, Venus, iiyama, Ivka, PaulinaLexi lubią tę wiadomość

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

age.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Piękne macie brzuszki 🥰

A ja mam takie porównanie 😅😅

]

Super wyglądasz 🌸
    To ja mam brzuch wielkościowo podobny do Ciebie, ale jak tak patrzę to faktycznie ułożony niżej 🤷 ale pytałam męża i on nie zwrócił uwagi,żeby jakoś mi bardzo się obniżył, więc to może mnie ponosi fantazja 🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2025, 13:38

Azalea 🌸 lubi tę wiadomość

2020 💙👦
    2025 🩷👧
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Super wyglądasz 🌸
    To ja mam brzuch wielkościowo podobny do Ciebie, ale jak tak patrzę to faktycznie ułożony niżej 🤷 ale pytałam męża i on nie zwrócił uwagi,żeby jakoś mi bardzo się obniżył, więc to może mnie ponosi fantazja 🥴

Dziękuję ☺️
    Ja tego nie rozkminiałam ale moja mama mówiła że mam wysoko brzuch, po czym poszłam do urofizjo i ta do mnie że jest nisko 🤣 także ten 🤷🏽‍♀️🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2025, 13:45

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

age.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    A ja mam wrażenie, że duży 🤣🙈 z córką miałam taki w 37tc. Ale fakt robiłam zdjęcie z rana, najbardziej mnie wywala na wieczór 🤔

A Twój jest normalny a nie wielki! Po za tym chyba szybciej masz termin odemnie a to też robi robotę 🙈❤️
    Pewnie cos w tym jest.. jeszcze w dodatku to nie pierwsza ciaza więc moze bardziej mnie wywala 😅😱
    Najwazniejsze zeby rosły . Ino ino zaraz brzuszków nie bedzie..😎😎

35👱‍♀️ 37🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
    🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
    🩺29.08.25 - 3070🩷 37+4
    🩺12.09.25 - 3280🩷 39+4

23.09.2025 🩷 jestesmy juz razem.

age.png
  • bellA Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Piękne macie brzuszki 🥰

A ja mam takie porównanie

Proszę nie cytować 😅

No jest różnica. Moze nie jakas mega wielka ale jest .😍 nie zmienia to faktu ze i tu i tu boska mamuśka.

Azalea 🌸, Szosz lubią tę wiadomość

35👱‍♀️ 37🧔‍♂️

06.01 ⏸️ 😍
    🩺17.01.25 - jest Pęcherzyk 🤞
    🩺07.02.25 - mamy 💓🥹 2cm Małego czlowieka.
    🩺14.02.25. - 3cm naszego Bejbiczątka🥰 rosnę !
    🩺07.03.25 - Prenatalne 13+0- , 6,8 cm Bejbiczka. prawdopodobnie dziewczynka.🩷
    🩺14.03.25 - na 100% 🩷 ,rośniemy !
    Wyniki Pappa - niskie ryzyka🤞
    🩺10.04.25 - 17+4 214g szczęścia 🥹🩷
    🩺25.04.25 -II Prenatalne - 337g zdrowej 🩷
    🩺09.05.25 - wszystko ok🩷
    🩺06.06.25 - 775g 🩷 25+4
    🩺27.06.25 - 1214g 🩷 28+4
    🩺14.07.25 - 2kg 😱 🩷31+0
    🩺11.08.25 - 2.5 kg 🩷- 35+0
    🩺29.08.25 - 3070🩷 37+4
    🩺12.09.25 - 3280🩷 39+4

23.09.2025 🩷 jestesmy juz razem.

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że pierwsza szuflada w komodzie uzupełniona i ubranka z rozmiaru 56 wyprane i wysuszone (i jednocześnie wyparzone) w suszarce. Zaraz będę układać, postępy robię 🤣

Hajkonk, Engel, Azalea 🌸, Joa.szym, nick nieaktualny, Filcek, Agusia246, Bella93, Szosz, promykk, Ivka, purplerain, bellA, Alexis1719, PaulinaLexi lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amandi wrote:
    Ja ostatnie siku przed "spaniem" koło 22, potem pobudka 24, następna około 2, a potem już spokój do 6.30 jak mężuś się krząta i zbiera do pracy 😅
    A co do wizyt w toalecie to nie wiem czy to jakiś efekt naszej grupy czy co, ale u mnie również sukces toaletowy drugi dzień z rzędu szok 🤭 gdzie wcześniej bywało to raz na 3/4 dni 😬 ale podobnie jak Ty, nie narzekam na to, a wręcz jestem zadowolona 🤭😂

Może to faktycznie efekt grupy :D co by nie było, oby już do końca bez problemów ;)

Amandi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Joa.szym Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk, pięknie to napisałaś ❤️
    Gratuluję sukcesów w zakresie szczepień, prania ubranek albo chociaż przygotowan do tego :)

Bella93 - wow, jaka produkcja! Mogę zapytać jakie laktatora używasz, polecasz?

Brzuszki macie śliczne, nie za małe i nie za duże. Najważniejsze, że mieszczą nasze skarby i dają im warunki do rozwoju :) Ale Abby10 i bellA - Wasze coś się nie wyświetlają.
    A Ty promykk nie przejmuj się, brzuszek masz jak należy! Ty chyba jesteś wysoka? Może w takim wypadku też wszystko inaczej sie rozkłada i dziecko ma więcej miejsca :)

Szosz - 12 km? Szacun! :)

Bella93, Hajkonk, Szosz, promykk, Abby10 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Ja wstaje codziennie koło 1 i 3 siku, między 4 a 5 siku i już pobudkę mam bo jestem głodna więc mierze cukier później coś jem i godzinę do pomiaru mam taką że zasnąć nie mogę aż usypiam oglądając coś w telefonie i tak śpię do 8-9 ale co chwilę w sumie mnie coś wybudza i tak🙈

Polubiłam w formie wsparcia :) i zrozumienia tematu, to budzenie na sikanie, gdzie jak wstaję to są jakieś "3 kropelki" jest cudowne 🤣🙈

Hajkonk lubi tę wiadomość

preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne mamusie i brzusie ♥️

My w domu, już nigdzie w tej ciazy się nie wybieram, niby było miło, ale się czuję jakbym trzy dni pole orała XD
    Właśnie piorę rzeczy ciążowe od kuzynki, trochę rychło w czas ale i tak się przydadzą bo to pierwsza ciąża w której nie mam zupełnie w czym chodzić, jakoś w dwóch pierwych na dwóch parach spodni ciążowych i z trzech bluzkach się przekulałam, a teraz tragedia.

age.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa.szym, używam neno camino.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2025, 21:00

Joa.szym lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷 11.08.2022
    Zoya 🤎 Vincent 🩶 25.08.2025
  • Joa.szym Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    bellA, bliźniakowy brzuch to taki np. 🙃🥰
    IMG-20250801-WA0002-1.jpg

Joa.szym, używam neno camino.
    Dziękuję :) Rozważam go.

Bella93 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Kotciara Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joa.szym wrote:
    Dziękuję :) Rozważam go.

Ja może nie miałam okazji długo go używać, ale też go mam i przez 6 tygodni użytkowania byłam zadowolona 😄

Joa.szym lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie brzuszki 🥰

Co to szkoły rodzenia to w mojej też panowało ciśnienie na SN i KP, kilka dziewczyn nawet przez to przestało chodzić, bo miały traumy po 1 porodach 🥺
    A ten lekarz to jakiś nienormalny 🤬🤬

Melduję, że w końcu spakowałam torbę i walizkę do szpitala 🫡🫡

Jak prasowałam ciuszki dla małej to miałam takie omg it’s happening 🤯🤯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2025, 16:20

Hajkonk, Joa.szym, Azalea 🌸, Nova37, Amandi, purplerain, Agusia246, Abby10, Szosz, PaulinaLexi, Deyansu, Bella93, Filcek lubią tę wiadomość

• Kotciara Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czekam w kolejce do lekarza aby odbębnić szczepienie na RSV, ale jest tragiczne opóźnienie, więc mam czas coś napisać. 😄

Pamiętam wątek o lekarzu, który tak zaczął straszyć porodem - dramat. Jak można tak naopowiadać kobietom w zaawansowanej ciąży 🫠 wiadomo, poród to nie jest nic przyjemnego i akurat dla mnie nie było w tym żadnych duchowych uniesień, nie jestem za tym żeby koloryzować i wmawiać że jest inaczej ALE nie zawsze musi być to traumatyczne przeżycie jak z horroru. Szczególnie na tym etapie powinnysmy się skupiać na tych pozytywnych scenariuszach. ✊🏻

Widzę że jak się coś dzieje to grupowo, ja też miałam myśli czy już się nie oczyszczam przed porodem, jako że u mnie to ostatnio częsty temat 💩😂 jeszcze dziś mnie tak okropnie momentami brzuch bolał, zauważyłam że kiedy młoda się rusza, to prowokuje skurcze 😶 a progesteron póki co według mnie nic nie daje, jak mi czop odchodził tak sobie radośnie dalej odchodzi, czasem z malutką domieszką krwi. Byle dotrwać do wizyty 11.08 😌

Kompletnie zapomniałam, że dziś pierwszy dzień sierpnia, dopiero czytając wasze wpisy mnie tknęło… w tym miesiącu rodzę 🥹

promykk, Hajkonk, Joa.szym, Azalea 🌸, Amandi, purplerain, Szosz, bellA, Alexis1719, Deyansu, Engel, Bella93, Filcek lubią tę wiadomość

• Abby10 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2025, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavender91 wrote:
    Śliczne macie brzuszki 🥰

Co to szkoły rodzenia to w mojej też panowało ciśnienie na SN i KP, kilka dziewczyn nawet przez to przestało chodzić, bo miały traumy po 1 porodach 🥺
    A ten lekarz to jakiś nienormalny 🤬🤬

Melduję, że w końcu spakowałam torbę i walizkę do szpitala 🫡🫡

Jak prasowałam ciuszki dla małej to miałam takie omg it’s happening 🤯🤯
    A gdzie do szkoły rodzenia chodziłaś? Bo chyba z Lublina jesteś, prawda? Chyba, że ja coś pomyliłam już 🫣 a z moim pogłębiającym się baby brain wszystko możliwe 😅

2021 córka L ❤️
    2025 córka K ❤️

age.png

age.png
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ