X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk, patrzę kolejny raz jak świruska na fotkę z kicią, no rozpływam się 😍

Purplerain, super, że popołudnie było odpoczynkowe i jeszcze kolacja w fajnym towarzystwie, ekstra! I pewnie, że to może być zjazd poszczepienny, oby juz jutro było lepiej!

Azalea, jeju, nie wierzę, jeszcze to! 😭 Ani ospa, ani półpasiec to nie są zachęcające scenariusze, mam nadzieję, że to może jednak żadna z tych rzeczy, tylko jakiś łagodniejszy syf… trzymaj się i obyś tego nie przejęła, a dla córeczki dużo zdrowia!

Hajkonk, promykk, moze to faktycznie ta relaksyna? Nie słyszałam wcześniej o tym, brzmi sensownie, choć upierdliwie, trzymajcie się!

Deyansu, super, oby się udało z tym maratonem!

Moj organizm za to ma chyba na wszystko wyrąbane. Skurczy przepowiadających brak, nic mnie za bardzo nie boli, oczyszczanko się wyciszyło… wiem, że mam jeszcze czas, że może i lepiej, że samopoczucie wciąż dobre, ale kurde, jakoś urodzić trzeba i tak się zastanawiam, czy moje ciało o tym wie 😂

Wyjęłam właśnie tartę limonkową z pieca i idę ładować baterie przed jutrem. Dziś spędziłam z synkiem tylko ranek i wieczór, a i tak jestem jak rozjechana… to jest wykańczające. Na szczęście wieczorem synek się zreflektował, że przegina pałę, przyszedł, przytulił się i przeprosił, on chyba tez sam nie ogarnia, jak ma ogarnąć emocje, które w nim buzują. Jutro też się zapowiada ostra jazda, więc zdecydowanie czas nabierać sił :D

Hajkonk, promykk, purplerain, Azalea 🌸, Amandi lubią tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    Hajkonk, patrzę kolejny raz jak świruska na fotkę z kicią, no rozpływam się 😍

Purplerain, super, że popołudnie było odpoczynkowe i jeszcze kolacja w fajnym towarzystwie, ekstra! I pewnie, że to może być zjazd poszczepienny, oby juz jutro było lepiej!

Azalea, jeju, nie wierzę, jeszcze to! 😭 Ani ospa, ani półpasiec to nie są zachęcające scenariusze, mam nadzieję, że to może jednak żadna z tych rzeczy, tylko jakiś łagodniejszy syf… trzymaj się i obyś tego nie przejęła, a dla córeczki dużo zdrowia!

Hajkonk, promykk, moze to faktycznie ta relaksyna? Nie słyszałam wcześniej o tym, brzmi sensownie, choć upierdliwie, trzymajcie się!

Deyansu, super, oby się udało z tym maratonem!

Moj organizm za to ma chyba na wszystko wyrąbane. Skurczy przepowiadających brak, nic mnie za bardzo nie boli, oczyszczanko się wyciszyło… wiem, że mam jeszcze czas, że może i lepiej, że samopoczucie wciąż dobre, ale kurde, jakoś urodzić trzeba i tak się zastanawiam, czy moje ciało o tym wie 😂

Wyjęłam właśnie tartę limonkową z pieca i idę ładować baterie przed jutrem. Dziś spędziłam z synkiem tylko ranek i wieczór, a i tak jestem jak rozjechana… to jest wykańczające. Na szczęście wieczorem synek się zreflektował, że przegina pałę, przyszedł, przytulił się i przeprosił, on chyba tez sam nie ogarnia, jak ma ogarnąć emocje, które w nim buzują. Jutro też się zapowiada ostra jazda, więc zdecydowanie czas nabierać sił :D

Szosz Ty się ciesz że nic się tam jeszcze za bardzo nie dzieje i korzystaj póki możesz 😀❤️ wszystko przyjdzie w odpowiednim momencie 😊

Ja w pierwszej ciąży do samego końca nie czułam że jestem w ciąży, poza bólem spojenia na końcówce. I teraz w zasadzie nie mam co narzekać ale spojenie znowu daje się we znaki , ciężko siąść, ciężko wstać, a przekręcić się w łóżku to już w ogóle kiepsko 🫣 a poza tym to nie mam co narzekać (chwilo trwaj! ) chociaż spacery takie jak wcześniej po 5km to odpuszczam 🥲 i już nie mogę się doczekać tych wszystkich aktywności.

Mi synek też dał dziś popalić, od rana bez humoru, potem pojechaliśmy na plac zabaw i było jako tako, to na koniec dostał jakiejś biegunki 🫠 zaliczył druga drzemkę w dzień, no i wstał jak nowonarodziny i dopiero niedawno poszedł spać 🫣 mam nadzieję że jutro da nam pospać 🤞🏻 chociaż jutro dzień męża że rano z nim wstaje a ja mogę pospać do oporu 🥳

Azalea czytam i przykro mi bardzo :/ pech z tymi chorobami, ciągle coś u was :/ kurcze może to faktycznie tylko jakaś alergia 🤞🏻 Wydaje mi się że ospa idzie często w parze z gorączką i objawami typowo przeziebieniowymi, no i krostki na pewno bardzo swędzą. Kciuki oby to nie było nic poważnego ✊🏻

Azalea 🌸, Deyansu lubią tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    A ja siedzę i ryczę... Córkę wysypało na całym ciele, nie mam pojęcia co to, ale oprócz brzucha wysypana jest cała. Żadnych innych objawów na razie nie ma. Podejrzewam ospę, pewnie jutro się okaże czy mam rację. Oby nie no ale...

Oboje z mężem przechodziliśmy ale obawiam się półpaśca, jeszcze nie daj boże przyjdzie mi rodzić z tym dziadostwem 🤦🏽‍♀️

Ospa nie powinna wysypać nagle równomiernie, plus do tego zazwyczaj pojawia się temperatura. U nas zaczynało się od kilku czerwonych plamek i dwóch, trzech pęcherzyków, właśnie temperatury i dopiero był rzut, ale to też tak, że te krosty w różnym stadium zaawansowania były. Za to np młoda dostała kiedyś tak dziwnej wysypki na całym torsie, że byłam przerażona i właśnie zero innych objawów. Do teraz nie wiem co to było...

Azalea 🌸 lubi tę wiadomość

age.png
  • PaulinaLexi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się w bólu z tymi plecami, u mnie dzisiaj też dramat. Myślałam że w 2 trymestrze mnie bolało, ale teraz jest gorzej, nawet leżenie nie pomaga :/
    Trochę mi przykro bo mam zalecone ćwiczenia od fizjo i do porodu i na obrót, a szczerze to nie mam siły ich wykonywać :(

Wczoraj i dzisiaj trochę spędziliśmy czasu ze znajomymi na planszówkach, mimo że ciężko się siedzi a przede wszystkim myśli to i tak jeszcze staramy się gdzieś wyjść chociaż na te 2 h.
    Azalea jedziecie jutro gdzieś do lekarza czy czekacie do poniedziałku? Współczuję bardzo że takie stresy wam dochodzą :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 00:31

Deyansu lubi tę wiadomość

'95 👫 '93 Wrocław
    22.12 ⏸️ 1cs
    Termin OM 1.09
    Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka

24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
    15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
    18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
    14.07 - 33+0, 2090 g
    22.07 - 34+1, 2300/2400 g
    04.08 - 36+0, 2880 g
    11.08 - 37+0, 3100 g
    02.09 - 40+1, 3470 g
    preg.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a06e65c908bd0.jpghttps://zapodaj.net/plik-M8qQIzq3yg

Tu w miarę widać jak już ją wysypało, dużo czerwonych plamek, połączonych z bąbelkami, a tam gdzie wcześniej były te trzy bombkę na krzyż już wtedy były ranki.

age.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hajkonk wrote:
    Żaden?!
    Ja co noc odganiam kotkę męża bo mi ugniata brzuch a że cierpi na lekką ( ogromną ) otyłość to nie ryzykuje że mi bobaske zgniecie, pozostałe maluchy tak leżą często ze mną tylko ta jedna taka zawsze wycofana była i wiecznie gdzieś z boku. Znowu kocur i druga kotka przychodzą ale kładą się obok brzuszka albo okupują namiętnie łóżeczko 🙈 w każdym razie zawsze ktoś ze mną leży 🤪 wierze, że jeszcze Ty się doczekasz 😊

Btw. Widziałyście reklamę momcozy na tik toku ? Niby produkty premium i ceny też premium a nieudolne reklamy AI to jakaś porażka 🙈
    Wiesz co, nasze wszystkie koty są dość tulaśne ogólnie, ale ja liczyłam na takie świadome przytulanie się do brzuszka, a tutaj widzę, że zero pojęcia, że w środku mam dzidzię 😅

Hajkonk lubi tę wiadomość

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🏃🏼‍♀️🏋🏼‍♀️🚴🏼‍♀️✈️🌍🏝️🌊🍕🍝☕️🍦

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    A ja siedzę i ryczę... Córkę wysypało na całym ciele, nie mam pojęcia co to, ale oprócz brzucha wysypana jest cała. Żadnych innych objawów na razie nie ma. Podejrzewam ospę, pewnie jutro się okaże czy mam rację. Oby nie no ale...

Oboje z mężem przechodziliśmy ale obawiam się półpaśca, jeszcze nie daj boże przyjdzie mi rodzić z tym dziadostwem 🤦🏽‍♀️
    Jeju.. przytulam 😘 Nie wiem, czy to realne, ale mam nadzieję, że jeszcze się okaże, że to nic takiego 🤞😘

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • aglo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki że nie dałam znać wieczorem ale jakoś tak padłysmy na sali o 22 spać 🤪 Staś dzielnie został w brzuszku 🤭

Niedługo poranne ktg i jak będę mieć dobry wyniki to może mnie dziś/jutro puszczą do domu 🙏 tylko ciekawe ile rozwarcia mam ale mam nadzieję że nie zwiększyło się, bo nic na to nie wskazywało… skurcze się wyciszyły i plamienie też już jest takie symboliczne resztki 🫶

purplerain, Daisy89, Hajkonk, Filcek, Azalea 🌸, Abby10, Szosz, CieplaHerbata, Nova37, KL, sarenka95, Engel, Alexis1719, Majka92, Deyansu, Bella93, Amandi, Lavender91, Joa.szym, Venus, PaulinaLexi, Moirane, Marcysia1990, Agusia246 lubią tę wiadomość

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • aglo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:

Oby to nie była ospa 🙏 strasznie Ci współczuję tych przebojów z chorobami małej :( ciągle coś… ech

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 35+2tc
    2025.08 - syn 🩵 37+2tc

age.png

age.png
  • purplerain Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Sorki że nie dałam znać wieczorem ale jakoś tak padłysmy na sali o 22 spać 🤪 Staś dzielnie został w brzuszku 🤭

Niedługo poranne ktg i jak będę mieć dobry wyniki to może mnie dziś/jutro puszczą do domu 🙏 tylko ciekawe ile rozwarcia mam ale mam nadzieję że nie zwiększyło się, bo nic na to nie wskazywało… skurcze się wyciszyły i plamienie też już jest takie symboliczne resztki 🫶
    Uffff 😮‍💨♥️

👩🏼🧔🏻‍♂️🐈🐈🐈

🫰⏸️ 16.01.2025
    🧚💫 31.01.2025
    💗🎀 19.04.2025
    🐣✨07.09.2025
  • Filcek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea - trzymam kciuki, zeby to nie byla ospa 🤞🤞🤞 mam nadzieję śledzie szybko dowiecie sie co i jak ❤️

Aglo - daj znac jak tam po KTG - kciuki za wypis 🤞🤞🤞 niech Stasio jeszcze siedzi chociaż ten tydzień a najlepiej 2 :)

U mnie klasyczna pobudka o 5, coś mi kawa dzisiaj nie smakuje 🙈😂 a to zle bo te południowe przestały mi smakować jakos tydzień temu, wiec po pobudkach po 4 rano ratowała mnie tylko ta filiżanka 😅

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Ospa nie powinna wysypać nagle równomiernie, plus do tego zazwyczaj pojawia się temperatura. U nas zaczynało się od kilku czerwonych plamek i dwóch, trzech pęcherzyków, właśnie temperatury i dopiero był rzut, ale to też tak, że te krosty w różnym stadium zaawansowania były. Za to np młoda dostała kiedyś tak dziwnej wysypki na całym torsie, że byłam przerażona i właśnie zero innych objawów. Do teraz nie wiem co to było...

Teoretycznie, w praktyce moja córka nie przechodziła żadnej choroby "książkowo" więc mnie już nic nie zdziwi.

Dziękuję dziewczyny za życzenia zdrowia, na pewno się przydadzą bez względu na to co to za dziadostwo... Póki co bez zmian, wszystko wysypane poza brzuchem, ręce i nogi raczej na spokojnie, ale wszystko inne 🙄 no i weszło na boki twarzy i uszy, też jakoś dziwnie 🤷🏽‍♀️ no i bez pęcherzyków póki co ani innych objawów.

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaLexi wrote:
    Łącze się w bólu z tymi plecami, u mnie dzisiaj też dramat. Myślałam że w 2 trymestrze mnie bolało, ale teraz jest gorzej, nawet leżenie nie pomaga :/
    Trochę mi przykro bo mam zalecone ćwiczenia od fizjo i do porodu i na obrót, a szczerze to nie mam siły ich wykonywać :(

Wczoraj i dzisiaj trochę spędziliśmy czasu ze znajomymi na planszówkach, mimo że ciężko się siedzi a przede wszystkim myśli to i tak jeszcze staramy się gdzieś wyjść chociaż na te 2 h.
    Azalea jedziecie jutro gdzieś do lekarza czy czekacie do poniedziałku? Współczuję bardzo że takie stresy wam dochodzą :(

Sama nie wiem, jako naczelna panikara w kwestii chorób córki pojechałabym sprawdzić już teraz, aczkolwiek mąż chce zobaczyć jak to się rozwinie. Jeszcze myślimy co robić bo oprócz tej dziwnej wysypki nic jej nie jest 🤷🏽‍♀️

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    a06e65c908bd0.jpghttps://zapodaj.net/plik-M8qQIzq3yg

Tu w miarę widać jak już ją wysypało, dużo czerwonych plamek, połączonych z bąbelkami, a tam gdzie wcześniej były te trzy bombkę na krzyż już wtedy były ranki.

To u mojej zdecydowanie gęściejsza i drobniejsza ta wysypka jest 🙄

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aglo wrote:
    Oby to nie była ospa 🙏 strasznie Ci współczuję tych przebojów z chorobami małej :( ciągle coś… ech

To dobre wieści 🥰 oby jak najszybciej do domku! 🤞🏼

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    aglo wrote:

Uffff, dobre wieści! Dawaj znać, jak tam dalej, Stasiu, super, siedź dalej :D mam nadzieję, że towarzystwo masz w porządku oraz że uda się niedługo do domku :)

Marcysia1990, wiem, że ogólnie zdecydowanie masz rację i nie ma co wypatrywać objawów, a na zwiastuny porodu jeszcze totalnie jest czas, tym bardziej że nastawiam się na wrzesień, nie sierpień, ale jakoś czuję, że wisi nade mną widmo ponownej indukcji. A mam nadzieję, że coś ruszy bez 🥹 no ale tak czy owak, jeszczw nie teraz :D

Azalea, trzymam kciuki wciąż, cokolwiek to jest u córeczki 😘

Miłej, spokojnej niedzieli!

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ + 👶🏻 🩷 23.08.2025
  • Abby10 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aglo, cieszę się, że trzymacie się nadal razem! 🥰

Azalea, współczuje bardzo :( oby okazało się to wysypka alergiczna 😞

Ja słuchajcie miałam rozkmina wczoraj wieczorem z mężem… już wam wspominałam, że raczej nie będę wybierać 9.09 bo córka ma wtedy urodziny i nie chciałabym żeby kiedyś w przyszłości miały do mnie o to pretensje, że mają tego samego dnia urodziny 🙈
    Ale mąż mówi, że może właśnie zrobić tego 9.09? Że będzie to nasz taki wspólny dzień, będziemy córki budzić z rana, śpiewać im sto lat, iść na jakieś urodzinowe super śniadanko lub obiad. Taka wiecie, celebracja tego dnia. Wspólny rodzinny dzień. I w sumie już sama nie wiem 😅 jeszcze zobaczę jakie dni mi lekarz zaproponuje, ale trochę mi mężulek namieszał tymi słowami w głowie 🙈

Azalea 🌸, Deyansu, Hajkonk, Szosz, purplerain lubią tę wiadomość

2021 córka L ❤️
    2025 córka K ❤️

age.png

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea bardzo współczuję :( niestety trudno mi powiedzieć czy to ospa czy coś innego :(

Aglo uff 🤞🏻

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g mężczyzny 👶🏻
    22/08 37+1, 3401g 💪🏻
    05/09 39+1, 3720g 😬
    📆 Kalendarz
    08/09 🏥
    preg.png
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea mam nadzieję, że szybko przejdzie i będzie to tylko "jakaś zwykła" alergia 😔🫂

Aglo super, że wszystko się wyciszyło i skurcze i plamienie 💖 trzymamy kciuki za wypis 😁

🙋‍♀️28 🙋‍♂️29

12.09.2025r. 4600g 60cm misiaka🧸

age.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aglo 🤞🏻❤️ za dobre KTG i szybkie wyjście do domku 😍

Azalea współczuję tych stresów 😕 oby to było coś łagodnego i nie zakaźnego. A najlepiej to żeby poszło precz 😒🤞🏻🥰

Szosz, przykro mi, że masz takie przeboje z Synkiem, ale to wciąż małe dziecko i pewnie perspektywa zostania starszym bratem przytłacza i może to przerastać Jego możliwości do samodzielnego rozpoznania i zrozumienia tych uczuć 😍🤔

Marcysia, obyście się wyspali i żeby już dziś z Synkiem było wszystko ok 🤞🏻😘 a co do poczucia, że nie wiadomo kiedy ten poród i czy ciało i Dziecko w ogóle ogarniają, że takie coś już wkrótce ma mieć miejsce - totalnie rozumiem. Nic mnie nie boli, skurczy brak, Dziecko radośnie głową obija się o moje żebra... On tu dotrwa do 30tki 😅🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Abby - chyba każdy z tych wyborów daty porodu będzie mieć swoje plusy i minusy. Pomysł Twojego Męża jest super 🥳 ... Pod warunkiem, że Córeczki będą miały dobrą relację albo że nawet jeśli będą jakieś drobne zgrzyty w ich stosunkach to właśnie tak będzie je łatwiej pogodzić, to będzie je zbliżać do siebie. Oczywiście bardzo życzę żeby tak było 🥰 i żeby były dla siebie przyjaciółkami i wsparciem 💗❤️💪🏻 aczkolwiek czasem tak nie jest, różnie bywa i chyba zależy też od charakteru, czy będą chciały mieć "swoją datę" czy nie.
    I dlatego myślę, że poczekaj może na propozycję lekarza i wtedy jeszcze raz, z chłodną głową porozmawiajcie z Mężem. Na pewno każdą z tych opcji można fajnie "zaprezentować" i "sprzedać" Córkom, żeby czuły się z tym dobrze 👏🏻😘

Za wszystkie bóle pleców, spojenia łonowego, bioder, itd mocno przytulam 🫂😘 i mnie też pojawiają się bóle bioder, kolana w nocy i czasem mam takie wrażenie, jakbym po nocy musiała "doprostować" sobie pięty, bo po ułożeniu podczas snu nie stoją rano płasko na ziemi 😳 to chyba faktycznie ta relaksyna, co za porąbany, choć przydatny hormon 😵‍💫😅

Jestem po ok. 4 h snu 😅 nocka była super, choć na środkowym filmie przydrzemałam 🫣😂 jednak wcześniej też był intensywny dzień: gorąc, ciąża i 10 tys. kroków robią swoje. Z przyjemnych spotkań czeka mnie jeszcze babskie spotkanie z 2 przyjaciółkami 11.08, a potem intensywny weekend 23-24.08 z dużym eventem w Pokemon go i urodzinami Teściowej, na których ma się pojawić ten Facet mojej Szwagierki. Może być ciekawie i nie chcę tego przepuścić 🫢🤪 A że 23.08 to dla mnie 37+0 to pozwalam Olkowi już później na co tam chce, byle by zdrowo się wyprowadził z mojego mikro hoteliku 🤣
    Chciałabym uniknąć obrotu zewnętrznego, również dlatego że jak coś pójdzie nie do końca z planem, to urodzę tam w Krakowie, a nie w swoim wybranym szpitalu w moim mieście 😒

Dobrej i spokojnej niedzieli 😘🥰 u nas dziś kolejny dzień pomniejszego eventu w grze, więc znowu będą robione kilometry po parku 😆

Azalea 🌸, Hajkonk, Szosz, Abby10 lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022

02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    13.08. 2480 g, ułożenie główkowe 🤩
    22.08. 3200 g 💪🏻😳

01.09.2025 urodziło się ❤️🤱🏻 3200g, 54 cm naszego szczęścia 😘
‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ