X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
Odpowiedz

Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡

Oceń ten wątek:
  • Amandi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea mam nadzieję, że szybko przejdzie i będzie to tylko "jakaś zwykła" alergia 😔🫂

Aglo super, że wszystko się wyciszyło i skurcze i plamienie 💖 trzymamy kciuki za wypis 😁

Azalea 🌸 lubi tę wiadomość

🙍‍♀️28 🙍‍♂️29

24.07.2025r. 🧸💙2449 g

🩺07.08. wizyta

preg.png
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aglo 🤞🏻❤️ za dobre KTG i szybkie wyjście do domku 😍

Azalea współczuję tych stresów 😕 oby to było coś łagodnego i nie zakaźnego. A najlepiej to żeby poszło precz 😒🤞🏻🥰

Szosz, przykro mi, że masz takie przeboje z Synkiem, ale to wciąż małe dziecko i pewnie perspektywa zostania starszym bratem przytłacza i może to przerastać Jego możliwości do samodzielnego rozpoznania i zrozumienia tych uczuć 😍🤔

Marcysia, obyście się wyspali i żeby już dziś z Synkiem było wszystko ok 🤞🏻😘 a co do poczucia, że nie wiadomo kiedy ten poród i czy ciało i Dziecko w ogóle ogarniają, że takie coś już wkrótce ma mieć miejsce - totalnie rozumiem. Nic mnie nie boli, skurczy brak, Dziecko radośnie głową obija się o moje żebra... On tu dotrwa do 30tki 😅🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Abby - chyba każdy z tych wyborów daty porodu będzie mieć swoje plusy i minusy. Pomysł Twojego Męża jest super 🥳 ... Pod warunkiem, że Córeczki będą miały dobrą relację albo że nawet jeśli będą jakieś drobne zgrzyty w ich stosunkach to właśnie tak będzie je łatwiej pogodzić, to będzie je zbliżać do siebie. Oczywiście bardzo życzę żeby tak było 🥰 i żeby były dla siebie przyjaciółkami i wsparciem 💗❤️💪🏻 aczkolwiek czasem tak nie jest, różnie bywa i chyba zależy też od charakteru, czy będą chciały mieć "swoją datę" czy nie.
    I dlatego myślę, że poczekaj może na propozycję lekarza i wtedy jeszcze raz, z chłodną głową porozmawiajcie z Mężem. Na pewno każdą z tych opcji można fajnie "zaprezentować" i "sprzedać" Córkom, żeby czuły się z tym dobrze 👏🏻😘

Za wszystkie bóle pleców, spojenia łonowego, bioder, itd mocno przytulam 🫂😘 i mnie też pojawiają się bóle bioder, kolana w nocy i czasem mam takie wrażenie, jakbym po nocy musiała "doprostować" sobie pięty, bo po ułożeniu podczas snu nie stoją rano płasko na ziemi 😳 to chyba faktycznie ta relaksyna, co za porąbany, choć przydatny hormon 😵‍💫😅

Jestem po ok. 4 h snu 😅 nocka była super, choć na środkowym filmie przydrzemałam 🫣😂 jednak wcześniej też był intensywny dzień: gorąc, ciąża i 10 tys. kroków robią swoje. Z przyjemnych spotkań czeka mnie jeszcze babskie spotkanie z 2 przyjaciółkami 11.08, a potem intensywny weekend 23-24.08 z dużym eventem w Pokemon go i urodzinami Teściowej, na których ma się pojawić ten Facet mojej Szwagierki. Może być ciekawie i nie chcę tego przepuścić 🫢🤪 A że 23.08 to dla mnie 37+0 to pozwalam Olkowi już później na co tam chce, byle by zdrowo się wyprowadził z mojego mikro hoteliku 🤣
    Chciałabym uniknąć obrotu zewnętrznego, również dlatego że jak coś pójdzie nie do końca z planem, to urodzę tam w Krakowie, a nie w swoim wybranym szpitalu w moim mieście 😒

Dobrej i spokojnej niedzieli 😘🥰 u nas dziś kolejny dzień pomniejszego eventu w grze, więc znowu będą robione kilometry po parku 😆

Azalea 🌸, Hajkonk, Szosz, Abby10 lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    💕
    👱🏻32

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
    04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
    16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
    Obróć się, Gościu na główkę 🤪

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imprez i planów (skoro już piszesz Deyansu) to ja 22 sierpnia wychodzę ze znajomymi wspólnie świętować nasze trzydziestki, będzie to 37+1, więc niech syn lepiej żadnych niespodzianek mi wtedy nie robi. 🤣

Deyansu, Marcysia1990, Szosz, Abby10, Jusia 82 lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • cortexq Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Nie jestem w temacie, wcześniej już coś miałas z nerkami czy teraz przy końcówce coś wychodzi?

Ciąża blizniacza jest bardzo obciążająca, dobrze że jesteś pod opieka, trzymajcie się tam jak najdłużej w trzypaku ✊🏻

Nie, wcześniej wszystko było ok, z nerkami żadnych problemów. Nawet robiłam badania dla kardiologa 21.07 i było ok, a 31.07 już takie wyniki, że skierowanie do szpitala.

• Nova37 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Aglo, cieszę się, że trzymacie się nadal razem! 🥰

Azalea, współczuje bardzo :( oby okazało się to wysypka alergiczna 😞

Ja słuchajcie miałam rozkmina wczoraj wieczorem z mężem… już wam wspominałam, że raczej nie będę wybierać 9.09 bo córka ma wtedy urodziny i nie chciałabym żeby kiedyś w przyszłości miały do mnie o to pretensje, że mają tego samego dnia urodziny 🙈
    Ale mąż mówi, że może właśnie zrobić tego 9.09? Że będzie to nasz taki wspólny dzień, będziemy córki budzić z rana, śpiewać im sto lat, iść na jakieś urodzinowe super śniadanko lub obiad. Taka wiecie, celebracja tego dnia. Wspólny rodzinny dzień. I w sumie już sama nie wiem 😅 jeszcze zobaczę jakie dni mi lekarz zaproponuje, ale trochę mi mężulek namieszał tymi słowami w głowie 🙈

Hmm, trafia do mnie ta wizja radosnego, rodzinnego dnia 🙂ale osobiście chyba nie zdecydowałabym się na taki ruch. Myślę, że każdy z nas lubi czuć się wyjątkowym a urodziny to właśnie wspaniała okazja, żeby takim się poczuć🙂

Deyansu, Szosz, Filcek, PaulinaLexi, Kotciara, Abby10 lubią tę wiadomość

• Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szosz wrote:
    Dzień dobry!

Uffff, dobre wieści! Dawaj znać, jak tam dalej, Stasiu, super, siedź dalej :D mam nadzieję, że towarzystwo masz w porządku oraz że uda się niedługo do domku :)

Marcysia1990, wiem, że ogólnie zdecydowanie masz rację i nie ma co wypatrywać objawów, a na zwiastuny porodu jeszcze totalnie jest czas, tym bardziej że nastawiam się na wrzesień, nie sierpień, ale jakoś czuję, że wisi nade mną widmo ponownej indukcji. A mam nadzieję, że coś ruszy bez 🥹 no ale tak czy owak, jeszczw nie teraz :D

Azalea, trzymam kciuki wciąż, cokolwiek to jest u córeczki 😘

Miłej, spokojnej niedzieli!

Może bliżej końca jakaś wspólna praca zespołowa z mężem coś pomoże 😀 ja mam takie plany, po 37 tc wrzucam na luz i niech się dzieje co ma dziać 🤪 z tym że u mnie indukcja to pewniaczek, ale ostatnia mimo braku przygotowan poszła gładko więc licze na powtórkę 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Azalea taka drobna wysypka brzmi trochę jak jakaś alergia, może pokrzywka 🤔 macie w domu może fenistil w kropelkach ?

Filcek lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

Czekamy na drugiego Synusia ❤️
    preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    13.01 6+0 jest ❤️ CRL 3mm
    27.02 12+3 USG I Trymestr 🩺 ryzyka niskie
    13.03 14+3 będzie synuś 👶🏻❤️
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:

Ja słuchajcie miałam rozkmina wczoraj wieczorem z mężem… już wam wspominałam, że raczej nie będę wybierać 9.09 bo córka ma wtedy urodziny i nie chciałabym żeby kiedyś w przyszłości miały do mnie o to pretensje, że mają tego samego dnia urodziny 🙈
    Ale mąż mówi, że może właśnie zrobić tego 9.09? Że będzie to nasz taki wspólny dzień, będziemy córki budzić z rana, śpiewać im sto lat, iść na jakieś urodzinowe super śniadanko lub obiad. Taka wiecie, celebracja tego dnia. Wspólny rodzinny dzień. I w sumie już sama nie wiem 😅 jeszcze zobaczę jakie dni mi lekarz zaproponuje, ale trochę mi mężulek namieszał tymi słowami w głowie 🙈

To brzmi bardzo fajnie i uroczo :) ale z drugiej strony w przyszłości jak już będą dorosłe to będą organizować swoje urodziny w tym samym czasie i wtedy może być problem i któraś będzie musiała ustąpić, a wiadomo relacje mogą być różne. A może uda się dogadać i jeden rok będziecie swietowac w terminie u jednej, drugi rok u drugiej 😊

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Aglo 🤞🏻❤️ za dobre KTG i szybkie wyjście do domku 😍

Marcysia, obyście się wyspali i żeby już dziś z Synkiem było wszystko ok 🤞🏻😘 a co do poczucia, że nie wiadomo kiedy ten poród i czy ciało i Dziecko w ogóle ogarniają, że takie coś już wkrótce ma mieć miejsce - totalnie rozumiem. Nic mnie nie boli, skurczy brak, Dziecko radośnie głową obija się o moje żebra... On tu dotrwa do 30tki 😅🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Jestem po ok. 4 h snu 😅 nocka była super, choć na środkowym filmie przydrzemałam 🫣😂 jednak wcześniej też był intensywny dzień: gorąc, ciąża i 10 tys. kroków robią swoje. Z przyjemnych spotkań czeka mnie jeszcze babskie spotkanie z 2 przyjaciółkami 11.08, a potem intensywny weekend 23-24.08 z dużym eventem w Pokemon go i urodzinami Teściowej, na których ma się pojawić ten Facet mojej Szwagierki. Może być ciekawie i nie chcę tego przepuścić 🫢🤪 A że 23.08 to dla mnie 37+0 to pozwalam Olkowi już później na co tam chce, byle by zdrowo się wyprowadził z mojego mikro hoteliku 🤣
    Chciałabym uniknąć obrotu zewnętrznego, również dlatego że jak coś pójdzie nie do końca z planem, to urodzę tam w Krakowie, a nie w swoim wybranym szpitalu w moim mieście 😒

Dobrej i spokojnej niedzieli 😘🥰 u nas dziś kolejny dzień pomniejszego eventu w grze, więc znowu będą robione kilometry po parku 😆

Życzenie się spełniło, pospalismy do 9:30 😀 zaraz się zbieramy w odwiedzinki żeby trochę wymęczyc synka i go przestawić na normalne tory, bo jutro żłobek welcome to 😂

Zazdroszczę tych seansów 😍 niestety przy bambiku można o takich wspólnych posiedzeniach pomarzyć bo przy synku tv nie oglądamy , a jak pójdzie spać to mamy takie 3h luzu żeby coś obejrzeć i ogarnąć dół i trzeba iść spać bo zostaje te 7h snu tylko (a w sumie to aż bo różnie bywa z tymi dziećmi) 😀

Deyansu a kiedy masz kolejna wizyte? Może poczworakuj trochę i to coś da żeby się miejsce zrobiło do obrotu. Czytałam też że leżenie na lewym boku działa na to. A przede wszystkim ruch :) kciuki żeby się obrócił sam 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 11:31

Szosz, Deyansu lubią tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kiepską noc, kręgosłup mnie bolał, ułożyć się nie mogłam, jak już zasnęłam to mi się śniło,że zaczęłam rodzić za wcześnie.. 🤦 jakiś niepokój się w nas pojawił i myśleliśmy że mężem, żebym się zapisała w tym tygodniu na dodatkową wizytę. Próbowałam rejestracji on line,ale nie się pojawią jakiś dziwny komunikat,a niby termin jest na poniedziałek rano, no nic spróbuję tam zadzwonić jutro czy rzeczywiście jest wolne miejsce i zobaczymy.

Spokojnego dnia dla wszystkich 🍀❤️

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08
    🩺01.09
  • Szosz Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:
    Brzmi naprawdę fajnie i na pewno można to świetnie ograć, choć ja, gdybym miała wybór, to chyba bym się mimo wszystko nie zdecydowała. Dużo osób, które znam, nawet w dorosłym wieku traktuje swoje urodziny jak święto życia, a dla dzieci to chyba to tym bardziej istotne, żeby mieć coś swojego tak wyjątkowego.
    No ale najpierw zobacz, co powie lekarz, potem decydujcie :)

Deyansu wrote:
    Szosz, przykro mi, że masz takie przeboje z Synkiem, ale to wciąż małe dziecko i pewnie perspektywa zostania starszym bratem przytłacza i może to przerastać Jego możliwości do samodzielnego rozpoznania i zrozumienia tych uczuć 😍🤔

(…)

😘 żeby nie było, momentami jest też naprawdę super. Poranek nielekki, a teraz zaliczyłam super wyjście z synkiem na śniadanie - jedzonko pyszne, mogę wypić we względnym spokoju ciepłą kawę, fajny kącik zabaw dla dzieci - teraz jest malinowo 🤩 i tak to wygląda, raz tak, raz tak. A emocje to trudna sprawa i nic dziwnego, że nauka zarządzania nimi trwa.
    On ma w sobie sporo emocji, w związku z rodzeństwem na pewno tez, choc obstawiam, że to wciąż dla niego zbyt abstrakcyjne i jazda się zacznie dopiero, jak malutka się pojawi, a teraz pewnie głównie inne sprawy zaprzątają jego głowę. I to może być taki zupełnie rozwojowy hardkor z jego strony - trudniejszy czas zaczął się gdzieś tydzień-półtora temu. A skoro się zaczął, to pewnie się kiedyś skończy, wytrzymamy :)

Że maluch będzie siedział w brzuchu forever - totalnie rozumiem te obawy, właśnie tak to widzę 😂 no ale nic, pozostaje isc za radą Marcysi, cieszyć się, że maluchom dobrze w tych mikromieszkankach, i czekać. I trust the process, jakkolwiek to brzmi 😁

Super plany, Deyansu, i fajnie, że nocka się udało. Odeśpisz coś w dzień? My się niedługo zbieramy do przyjaciół, pogoda piękna, ciasto chyba wyszło, myślę, że czeka nas wspaniałe popołudnie ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 11:34

Deyansu lubi tę wiadomość

👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…

Czekamy na ciąg dalszy :)

Termin: 30.08.2025 🩷

5.08 - 🩺
  • Azalea 🌸 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Może bliżej końca jakaś wspólna praca zespołowa z mężem coś pomoże 😀 ja mam takie plany, po 37 tc wrzucam na luz i niech się dzieje co ma dziać 🤪 z tym że u mnie indukcja to pewniaczek, ale ostatnia mimo braku przygotowan poszła gładko więc licze na powtórkę 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Azalea taka drobna wysypka brzmi trochę jak jakaś alergia, może pokrzywka 🤔 macie w domu może fenistil w kropelkach ?

Nie mamy, nigdy nie potrzebowaliśmy. Ale chyba jest jakaś czynna apteka, tylko że nie wiem czy chce działać na własną rękę bez diagnozy 🫤

👩🏽‍❤️‍👨🏽|28|31
    👶🏽|2023|🩷
    👶🏽|2025|🩵

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cortexq wrote:
    Nie, wcześniej wszystko było ok, z nerkami żadnych problemów. Nawet robiłam badania dla kardiologa 21.07 i było ok, a 31.07 już takie wyniki, że skierowanie do szpitala.

Jej to raptem parę dni różnicy. Odczuwasz w jakiś sposób te nerki? Oby po porodzie wróciło wszystko do normy ✊🏻 A teraz to faktycznie może hormony, dzieci coś uciskają i te wyniki są jakie są 🙄 co by nie było, macie już ładny etap jak na ciążę bliźniacza ale niech te maluszki urzędują w brzuszku ile się da ✊🏻

cortexq lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby10 wrote:

Moje mają tydzień różnicy pomiędzy sobą. I o ile na początku było im wszystko jedno, teraz krzyczą że chcą osobno mieć imprezy. I generalnie dla rodziny robimy im jedną imprezkę w weekend, ale tak to każda ma swój osobny dzień, w którym może sobie wybrać co chce robić i być pępkiem świata, i dla ich kolegów są dwie osobne imprezy też. A że to zazwyczaj się jeszcze gdzieś Wielkanoc przyplacze to już w ogóle mamy imprezowy miesiąc XD także ja bym nie szła we wspólny dzień, niech każda ma swój wyjątkowy, a rodzinny dzień z imprezką można im zrobić w jakiś inny wybrany razem, i tak jeśli to będzie w tygodniu to one będą w szkole/przedszkolu, a Wy w pracy, więc taki dzień od zera będzie się udawał tylko w weekend.

preg.png
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Ja miałam kiepską noc, kręgosłup mnie bolał, ułożyć się nie mogłam, jak już zasnęłam to mi się śniło,że zaczęłam rodzić za wcześnie.. 🤦 jakiś niepokój się w nas pojawił i myśleliśmy że mężem, żebym się zapisała w tym tygodniu na dodatkową wizytę. Próbowałam rejestracji on line,ale nie się pojawią jakiś dziwny komunikat,a niby termin jest na poniedziałek rano, no nic spróbuję tam zadzwonić jutro czy rzeczywiście jest wolne miejsce i zobaczymy.

Spokojnego dnia dla wszystkich 🍀❤️

Ja się łącze w bólu , po tej nocy zaczęło mnie boleć prawe biodro 🥲

A coś konkretnie Cię niepokoi?

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:
    Nie mamy, nigdy nie potrzebowaliśmy. Ale chyba jest jakaś czynna apteka, tylko że nie wiem czy chce działać na własną rękę bez diagnozy 🫤

To jest delikatny lek przeciwhistaminowy, w najgorszym przypadku po prostu nie zadziała a jeśli to alergia to może pomóc. Możesz wrzucić fotkę tej wysypki?

Ten fenistil w kropelkach stosuje się właśnie w przypadku alergii pokarmowych czy kontaktowych.

Filcek lubi tę wiadomość

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azalea 🌸 wrote:

Ja Ci diagnozuje że to nie ospa XD o ile jeszcze to że tors jest niewyspany i nie ma temperatury mogłoby być po prostu czymś wyjątkowym dla Twojej córki, o tyle muszą być krosty w różnym stadium rozwoju. Koniecznie pęcherzyki. I jednak powinny chociaż trochę swędzieć.

Myślę, że lek na alergię jej nie zaszkodzi, ale jeśli się nie drapie i nie ma innych objawów i czuje się dobrze poza tą wysypką, to bym obserwowała i poczekała do jutra i umówiła się do lekarza.

Marcysia1990, Szosz, Azalea 🌸, Filcek lubią tę wiadomość

preg.png
  • sarenka95 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcysia1990 wrote:
    Ja się łącze w bólu , po tej nocy zaczęło mnie boleć prawe biodro 🥲

A coś konkretnie Cię niepokoi?

Wiesz co, od kiedy usłyszałam na ostatniej wizycie,że mi się za bardzo skróciła ta szyjka to jestem ciągle w niepokoju,że urodzę przedwcześnie. Z pierwszym dzieckiem właśnie tak było, zaczęła mi się skracać szyjka,leżenie, luteina, szpital, a i tak urodziłam w 35 TC i bardzo się boję powtórki. Od czwartku też mam wrażenie,że brzuch mam obniżony, małą też czuję nisko i dla własnego spokoju wolałabym wiedzieć czy szyjka trzyma, czy nie pojawiło się rozwarcie. Jestem dokładnie w 34+0, więc jeszcze wcześnie 😔 jak mam być szczera to nie wiem,czy ta wizyta coś zmieni,bo poza luteiną i magnezem to na tym etapie raczej nic więcej mi nie zaproponują, jedne co to może mnie lekarka uspokoić lub wręcz przeciwnie, usłyszę gorsze wieści i pozostanie mi się przygotować na ewentualnie wcześniejszy poród znów

2020 🧒💙

⏸️ 09.01
    🩺 20.01 pęcherzyk ciążowy i zalążek zarodka🤞
    🩺 06.02 CRL 1.7 cm, mamy 🩷
    🩺 27.02 4,4cm człowieka ❤️
    🩺04.03 I USG prenatalne 5,7 cm człowieka, anatomicznie ok ✅
    Test Pappa - niskie ryzyka wad genetycznych, podwyższone ryzyko stanu przedrzucawkowego, 1:53
    🩺 31.03 13 cm, 140 g , córeczka 🩷
    🩺 28.04 19 cm, 350 g 🌸
    🩺 06.05 II USG prenatalne, wszystko ok ✅
    🩺 26.05 🩷650g ✔️
    🩺16.06 1040 g ⚖️🎀
    🩺07.07 1600g 🌷🩷
    🩺 11.07 III USG prenatalne, wszystko 🆗🍀, 1800 g🧸
    🩺24.07 2050 g 🩷
    🩺18.08
    🩺01.09
  • aglo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety narazie decyzja że zostaje :( na badaniu na fotelu na wzierniku został taki nie ładny skrzep że doktor stwierdził że trzeba mnie dalej poobserwować. Czekam jeszcze na usg
    Najgorzej że nie wiadomo skąd to jest… łożysko wykluczone narazie dwa razy ale woli dmuchać na zimne i znowu sprawdzić 🤦‍♀️
    No i w sumie położna jedna mi powiedziała, że jak za tydzień w poniedziałek mi zrobią cc to też będzie ciąża donoszona i może mnie tak będą trzymać… 🫠 mam nadzieję że nie, bo nie bardzo mi się widzi takie rozwiązanie ale z drugiej strony jednak cały czas monitorują małego i ja jestem spokojniejsza bo 3 razy ktg i dwa razy dziennie słuchamy serduszka. To USG też robią mi codziennie póki co.. także spokojniejsza jestem na maksa i o Staszka się nie boję. No ale tęsknię za synkiem niemiłosiernie i ciągle tylko o nim myślę jak sobie radzi :( także i tak źle i tak nie dobrze.. eh

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 2650g 🦁
    12.08.2025 37+1 🩺
    19 sierpnia ? Widzimy się synku 🤩
  • Marcysia1990 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:
    Wiesz co, od kiedy usłyszałam na ostatniej wizycie,że mi się za bardzo skróciła ta szyjka to jestem ciągle w niepokoju,że urodzę przedwcześnie. Z pierwszym dzieckiem właśnie tak było, zaczęła mi się skracać szyjka,leżenie, luteina, szpital, a i tak urodziłam w 35 TC i bardzo się boję powtórki. Od czwartku też mam wrażenie,że brzuch mam obniżony, małą też czuję nisko i dla własnego spokoju wolałabym wiedzieć czy szyjka trzyma, czy nie pojawiło się rozwarcie. Jestem dokładnie w 34+0, więc jeszcze wcześnie 😔 jak mam być szczera to nie wiem,czy ta wizyta coś zmieni,bo poza luteiną i magnezem to na tym etapie raczej nic więcej mi nie zaproponują, jedne co to może mnie lekarka uspokoić lub wręcz przeciwnie, usłyszę gorsze wieści i pozostanie mi się przygotować na ewentualnie wcześniejszy poród znów

Doskonale rozumiem te obawy w związku z szyjka i współczuję tych nerwów i stresu 🫂 Na ostatniej wizycie kojarzę że miała mniej niż 2cm, a na poprzedniej? I wtedy malutka była też główka w dół? I masz jakieś inne objawy, typu że jest miekka, robi się rozwarcie itp?
    U mnie głowa tak przycisnela szyjkę że jednego dnia było 1,97, a parę dni później jak się obrócił pośladkowo "wróciła" na 3,3 cm. W poprzedniej ciąży miałaś robione jakieś wymazy? Może wtedy coś było przyczyną tego że ta szyjka tak się skróciła 🤔 Czy wiesz dlaczego tak się stało?

Myślę że kolejna wizyta to dobry pomysł , bo zobaczysz czy szyjka dalej się skraca czy stoi w miejscu. Najlepiej zbadać ja u tego samego lekarza (każdy lekarz mierzy po swojemu) , jeśli będzie stała w miejscu to myślę że luteina i bardziej oszczędny tryb życia i tyle. A jeśli wyjdzie krótsza to będziesz miała też informacje że trzeba jeszcze bardziej się oszczędzać.

Ja jak usłyszałam za pierwszym razem ze moja szyjka jest taka krótka to psychika zadziałała bardzo, miałam wrażenie że już czuję coś w pochwie, że brzuch mi się spina, że mam ciągle skurcze , strasznie się stresowałam że coś się zaraz wydarzy. Miałam wtedy 3 wizyty co tydzień, wymazy na MUCH i posiew na bakterie, tyle że to był 27 tc.

Moja szyjka trzyma się w miejscu od 2 tyg na 2 cm, jest twarda bez rozwarcia, także ja postanowiłam już wrzucić na większy luz.

01.2023 Synuś ❤️ 1cs
    age.png

preg.png

10.2024 💔 cb 6tc (2cs)

26.12 ⏸️ (2cs)
    TP 8.09.2025
  • aglo Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarenka95 wrote:

Rozumiem Cię !! Twoje obawy mi tez towarzysza cały czas..

Mi powiedzieli że już w takim tygodniu jak jestem nawet luteiny już nie dadzą bo jak ma być poród to luteina już nic nie zmieni

Leży ze mną na sali dziewczyna z prom w 34+6 i też już nie ma nic na podtrzymanie, tylko kroplówki z antybiotykiem.. dziecko jej ma około 2kg tylko 🤦‍♀️

34l. 👧 36l.👦
    2019.12 - poronienie samoistne 7+6tc
    2020.11 - syn 🩵 - pPROM 35+2tc
    Nisza w bliźnie po cc🌚
    Cukrzyca ciążowa 🍫
    preg.png
    25.11.2024 OM
    20.12.2024 ⏸️
    07.01.2025 6+1 CRL 3.2mm ♥️
    28.01.2025 9+1 CRL 2.6cm ♥️
    17.02.2025 12+0 CRL 6,1cm, FHR 156 ♥️ NT 1,7mm
    18.02.2025 12+1 CRL 6,4cm, FHR 154 ♥️ NT 2,2mm
    25.02.2025 NIPT - wynik prawidłowy - chłopiec 🩵
    18.03.2025 16+1 181g 🐻
    15.04.2025 20+1 385g 🐨
    13.05.2025 24+1 713g 🦊
    10.06.2025 28+1 1280g 🐼
    01.07.2025 31+1 1853g 🐶
    22.07.2025 34+1 2650g 🦁
    12.08.2025 37+1 🩺
    19 sierpnia ? Widzimy się synku 🤩
‹‹ 912 913 914 915 916 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ