Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
Hajkonk wrote:@Marcysia, My jeszcze rozważaliśmy Wyspy Zielonego Przylądka właśnie w styczniu/lutym jako prezent na 10 rocznicę ślubu w czerwcu, wtedy w wakacje byśmy polecieli na jakieś last minutę gdzieś tu blizej Turcja/Bulgaria/Tunezja w Turcji nie byłam pozostałe oba kraje kocham.
Ja do Dubaju bym się bała ze względu na ten „rygor” który tam panuje a mój mąż odruchowo często całuję mnie czy łapię za rękę w mieście 🙈 nie wiem jak Oni tam podchodzą do Europejczyków i w kurortach. Np. W Sharm El Sheikh nie robią sobie z tego ortodoksi praktycznie nic a w Tabie już kilkukrotnie obsługa hotelu zwróciła Nam i nie tylko uwagę żeby mąż nie trzymał mnie za rękę jak wyjdziemy poza hotel. W hotelu też średnio na to patrzyli.
O to jak my byliśmy w sharm to na luzie, nikt nam uwagi na nic nie zwracał ale może tam jest faktycznie większy luz. A co do Dubaju to znajomi latali i nie słyszałam o tym żeby ktoś im zwracał uwagę na okazywanie czułości, ale z ciekawości dopytam o to. Ja to bym chciała coś nowego zobaczyć 🙈 a tak to w kółko właśnie kręcimy się wokół Egiptu, Turcji, Grecji i Bułgarii + takie krótkie wypady na przedłużone weekendy ale to już na własną rękę. W Tunezji jeszcze nigdy nie byliśmy i też chodzi mi po głowie ale tam chyba zima zimno 🤔
W Bułgarii byliśmy rok temu w sierpniu z synkiem i postanowiliśmy sobie że właśnie będziemy tam latać w sierpniu na wakacje zamiast nad polskie morzeno super było, dla takiego malucha jak nasz idealnie, nie za gorąco, super plaża, mnóstwo atrakcji, bardzo sobie ją odczarowałam
a poza sezonem planujemy te bardziej egzotyczne destynacje 😊
Szosz, Hajkonk lubią tę wiadomość
-
aglo wrote:Ja mam na wyjście komplet z hm - bluzę i spodenki. A jak będzie ciepło to tylko w body i spodenkach wyjdziemy 😅
Ja na wyjście zakładam body i spodnie , do tego awaryjnie mam sweterek jakby było zimno i czapeczkę + otulacz / kocyk naszykowany i tyleale nie jest to nic specjalnego, ot po prostu sobie dopasowałam zestawik jak każdy inny 😀
purplerain lubi tę wiadomość
-
Valie05 wrote:Podczytuje Was ostatnio, ale brak energii na udzielanie się. Słabo sypiam od kilku dni. Niby wciąż te 7-8h, ale zegarek mówi, że praktycznie bez snu głębokiego ani REM. Nie wiem czemu, bo bardzo pilnuje, żeby mieć cicho, ciemno i wygodnie a wciąż wstaje bardziej zmęczona niż jak się kładłam.
@Marcysia @Hajkonik - byłam w Dubaju na wakacjach w okolicach połowy lutego ze 3 lata temu i powiem, że kierunek idealny na zimę. Nie było specjalnie wiatru, 25-28 stopni. Pozwiedzaliśmy miasto, wybraliśmy się na pustynie - generalnie dla mnie fajnie na tygodniowe wakacje. Nie zauważyłam też, żeby ktoś na nas krzywo patrzył, bo trzymamy się za ręce. Z całowaniem było technicznie trudno, bo w 2022 trzeba było nosić maskiDużym plusem Dubaju jest, że mają nowoczesne wodociągi, więc nie trzeba się tak strasznie pilnować jak w Egipcie, aby ustrzec się klątwy faraona.
@Szosz współczuje akcji wczorajszej 😩 mam nadzieję, że w piątek się potwierdzi, że wszystko ok.
O super, dzięki za info 😊 -
Szosz wrote:[
Na ten okres to Egipt faktycznie brzmi nieźle. W Dubaju nie byłam, więc nie mam pojęcia. My jesteśmy fanami Turcji, ale w styczniu pewnie będzie za chłodno. Nam chodzą po głowie Kanary w lutym, bo wtedy mąż może wziąć wolne, ale tam będzie raczej tak ze 20 stopni, a nie gorąco.
Jejuuuu, ale bym gdzieś pojechała! Tymczasem patrzę w kalendarz i na razie to mogę pojechać do gina, do fizjo, na jogę i do szpitala 😂
Purplerain, super, że jesteś taka zadowolona z bezpiecznego malucha ☺️ kiść bananów jest niezła! U mnie wciąż rządzą nektarynki
Mój ex mieszka na Teneryfie i mówi że tam jest cały rok ciepło😀 a zima to tak po 20 parę stopni , ja sobie co roku obserwuje te pogody i wydaje mi się że mimo wszystko mogłoby być jeszcze zbyt zimno, żeby móc tak typowo plażować, tam idealnie to tak od maja -
sarenka95 wrote:Też z podziwem czytam o szybkich planach podróżniczych, a to moje drugie dziecko 😉My też planujemy pierwsze wakacje w Polsce,ale to raczej w miesiącach letnich,to już będzie całkiem duży bobasek 😃 no i tak jak Ty, biorę do szpitala tylko dwa komplety na wyjście i tyle 🙂
Ja z perspektywy czasu uważam że za długo czekaliśmy bo bałam się lotu z dzieckiem które nie siedzi i czekaliśmy na ten samodzielny siad. A teraz totalnie nie mam żadnych obaw, o ile dzidziuś będzie współpracujący to będziemy korzystać bo jak już wrócę do pracy to skończy się takie spontaniczne urlopowanie 🥲sarenka95, Szosz, Izi lubią tę wiadomość
-
cortexq wrote:@Hajkonk, my się jutro będziemy rozpakowywać 😀 Bąbelki dzisiaj zmierzone na 2,5 kg każde, mam nadzieję, że faktycznie do tego poziomu podbili.
Ja już mam założony balonik (preindukcje), jutro rano indukujemy i jak się uda to rodzimy SN, a jakby coś było nie tak to cesarka.
Z jednej strony mogłabym ich jeszcze te kilka dni do 37+0 donosić (jutro 36+2), czuje się dobrze. Z drugiej, jakby coś się nagle posypało, to moje problemy zdrowotne też odbiją się na nich. Widocznie tak ma być. Oby byli cali i zdrowi, resztę ogarniemy jakoś
Powodzenia 🌸 -
cortexq wrote:@Hajkonk, my się jutro będziemy rozpakowywać 😀 Bąbelki dzisiaj zmierzone na 2,5 kg każde, mam nadzieję, że faktycznie do tego poziomu podbili.
Ja już mam założony balonik (preindukcje), jutro rano indukujemy i jak się uda to rodzimy SN, a jakby coś było nie tak to cesarka.
Z jednej strony mogłabym ich jeszcze te kilka dni do 37+0 donosić (jutro 36+2), czuje się dobrze. Z drugiej, jakby coś się nagle posypało, to moje problemy zdrowotne też odbiją się na nich. Widocznie tak ma być. Oby byli cali i zdrowi, resztę ogarniemy jakoś
Oooo, to kciuki żeby gładko poszło 😊✊🏻
Jak się czujesz z balonikiem? Ja miałam przez chwilę po założeniu takie uczucie że było mi niedobrze i czułam parcie na 2 ale akurat nie miałam jak iść do toalety i to przetrzymałam i minęło 😀 -
Marcysia1990 wrote:Oooo, to kciuki żeby gładko poszło 😊✊🏻
Jak się czujesz z balonikiem? Ja miałam przez chwilę po założeniu takie uczucie że było mi niedobrze i czułam parcie na 2 ale akurat nie miałam jak iść do toalety i to przetrzymałam i minęło 😀
Jak go napełniali to trochę zabolało jak przy okresie, a potem już ok. Czuje się teraz taka 'wypchnięta', jak pingwin chodzę :pMarcysia1990 lubi tę wiadomość
-
O matko jak to już?! Nie mogę w to uwierzyć!
Dasz radę, dacie radę, ale cudnie 🥰Maddelainen lubi tę wiadomość
'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
14.07 - 33+0, 2090 g
22.07 - 34+1, 2300/2400 g
04.08 - 36+0, 2880 g
-
@Cotrexq powodzenia ✊🏼✊🏼✊🏼14.08.23r 7tc t16 👼🏼
OM 4.12.24
31.12.24 ⏸️
7.01. Beta 2232 mIU/ml
9.01. Beta 4438 mIU/ml 96.1% 📈
17.01. 6+1 crl 0.41cm i ❤️
30.01. 8+2 crl 1.78cm
7.02. 9+3 crl 2.61cm 🧸
3.03. 13+2 crl 7.02cm 🥝 USG prenatalne ✔️ pappa ✔️
7.03. 13+6 crl 8cm 🥭
4.04. 17+6 206g 🍇
23.04. 20+4 330g 🥞
30.04. 21+4 410g 🥥
28.05. 25+4 823g 🐧
24.06. 29+3 1364g 🍈
9.07. 31+4 1821g 🥬
15.07 32+3 1918g
5.08 35+3 🩺 -
Powodzenia 🍀🍀🍀 mocne kciuki za Was 🤞🤞🤞 -
Z jednej strony mogłabym ich jeszcze te kilka dni do 37+0 donosić (jutro 36+2), czuje się dobrze. Z drugiej, jakby coś się nagle posypało, to moje problemy zdrowotne też odbiją się na nich. Widocznie tak ma być. Oby byli cali i zdrowi, resztę ogarniemy jakoś⏸️ 08.01.2025
🩺 20.01.2025 jest ♥️!
🩺 12.02.2025 CRL 2,9cm, 170♥️
💉 27.02.2025 CRL 5cm, 157♥️ sanco zdrowy 💙
🩺 05.03.2025 prenatalne niskie ryzyka, CRL 6cm
🩺 24.03.2025 13cm, 118g 🥰
🩺 23.04.2025 318g 💙
🩺 12.05.2025 USG II trymestru zdrowy 504g 👶💙
🩺 20.05.2025 632g 💙
🩺 09.06.2025 1065g👶
🩺 30.06.2025 USG III trymestru OK 1600g 👶
❤️ 11.07.2025 Filip 1620g, 46cm pPROM 31+0 -
A propos szczepionek to w końcu dzisiaj udało się synka zaszczepić na ospę, bo się wykurował po tych wczasach nareszcie.
Przejść oczywiście nie zabrakło…. Ja miałam rzęsy, więc pojechał z nim mąż. No i okazało się, że Pani w rejestracji zgubiła zaświadczenie ze żłobka, które sama zaproponowała żebym zostawiła u nich… więc do mnie wydzwaniali i ona się upierała że na pewno tego dokumentu by ode mnie nie wzięła!!! Ostatecznie się odnalazł, ale mąż zrobił tam jeszcze niezłą awanturę, bo nie chciała go szukać…. Ech… dobrze że mnie tam nie było.Marcysia1990, Filcek lubią tę wiadomość
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
9.07- USG III trymestru- 1134 g. -
Aaaaa, cortexq, dzieje się! Powodzenia, oby wszystko idealnie się powiodło, zaraz będziesz tulić maluszki 🥹🥹
Oliwia88888, super wieści, gratulacje!
Hajkonk, kurde no, nastałaś się tam dzis w kolejce, zero refleksji u ludu… ale wiesci dobre i kurczę, coraz poważniej się robi!
Purplerain, to i tak maksymalnie produktywnie, brawo! Ja dziś wyszłam ba obiad z tatą, z psem na spacer, do apteki, po syna do przedszkola i… tyle. Przez resztę dnia odsypiałam, chyba organizm odreagowywał wczorajsze stresy.
Marcysia1990, ja tez tym razem nie zamierzam czekać z podróżowaniem, bo już wiem, że potem niekoniecznie jest łatwiejco do Kanarów, nam tak 20+ wystarczy, mój mąż nie jest ciepłolubny, więc nawet lepiej, że bez upałów
byliśmy i latem, i jesienią na Teneryfie, najdalej pod koniec listopada, i pogoda była wymarzona, ale fakt, że nie wiem, jak jest po zimie. Ale taka zima jak tam to chyba jakos bardzo nie ochładza sytuacji i w lutym jak dla nas to powinno byc spoko. Aczkolwiek naszło mnie teraz, że moze przełożyć Kanary na okolice Wielkanocy, a zimą jednak jechać na narty. Nasz synek w ostatnim sezonie złapał bakcyla, ja juz byłam w ciąży, to nie szalałam, może jednak postawimy na wariant zimowy (choc moje serce wyrywa się do ciepła!).
Jusia, dobrze, ze się udało, ludzie to jednak umieją nieźle podnieść ciśnienie!
U mnie postęp ze szczepieniem na grypę! Miało się nie dać oczywiście, ale jutro mam wystawienie recepty i kwalifikację, tylko muszę zdobyć szczepionkę. Mimo że wg wyszukiwarki DOZ w mojej aptece powinna byc, to baba mnie zbyła, „proszę pani, nieeee, ale to ta stara jest dostępna” 🙄 jutro szukam dalej.Oliwia88888, purplerain, Marcysia1990, Hajkonk, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏻 36 + 👦🏻 36 + 🧒🏻 4 + 🐶❤️ +…
Czekamy na ciąg dalszy
Termin: 30.08.2025 🩷
5.08 - 🩺 -
Czytam Was dziś z zapartym tchem 🤩 i nie wiem, czy w związku z tym polajkowałam wszystko, co chciałam 🤔
Anyway, Cortexq ogromne kciuki za Was, żeby wszystko poszło płynnie i jak najmniej boleśnie 🤞🏻💪🏻🥰 druga Mamusia na wątku 🥹❤️ no nie mogę z tym czasem, jak on zapiernicza 🤯
Hajkonk, powodzenia 🤗 niech Klara wytrzyma jeszcze troszkę 🥰 ale już na spokojnie 👍🏻
Oliwia gratulacje 😍 3 kg, jakoś moja łepetyna średnio ogarnia 😅🫣 wielkości tych naszych Bejbików. A pewnie nasz 13 sierpnia też będzie już w tych granicach 🤔
Dzięki za porady odnośnie szczepień. Mnie położna zachwalała te wg kalendarza, ale zaczynam widzieć plusy 6w1 i pewnie na to się zdecydujemy.
My z urlopem skromnie planujemy wstępnie jakiś wyjazd w Polsce, raczej nie daleko od nas. Bo nie wiadomo jak się ułożą nasze finanse 🤷🏻♀️ do tego czasu i to będzie dla nas test logistyczny, żeby zabrać się i z Dzieckiem, i z kotem i całym ekwipunkiem dla naszej czwórki 😵💫
Mnie od kilku dni coś piekło przy sikaniu, dziś rano trochę jeszcze zaczęło swędzieć 😒 na razie jest już lepiej, ale napisałam do prowadzącej i mam zrobić badanie moczu (i tak to miałam w planie), posiew moczu oraz wymaz z pochwy. Mam nadzieję, że tak nic nie wyjdzie, do tej pory wytrwałam bez infekcji i oby tak zostało.
Spokojnego zdrowego i radosnego wieczoru 🤩❤️👩🏻 39
💕
👱🏻32
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
Starania na luzie - 2023
06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
07.2024 - stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵💫
8-12. 2024 -> diagnostyka
02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
31.01. CRL 1,6 cm 26.02 CRL 5,5 cm
04.03 7 cm Człowieka, chyba ♂️ 😉 większość ryzyk - niska
26.03. 12 cm Faceta 😁
22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera
28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻♀️
18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻
16.07. 1978 g Faceta z czuprynką 🧒🏻
Obróć się, Gościu na główkę 🤪
-
Szosz wrote:Aaaaa, cortexq, dzieje się! Powodzenia, oby wszystko idealnie się powiodło, zaraz będziesz tulić maluszki 🥹🥹
Oliwia88888, super wieści, gratulacje!
Hajkonk, kurde no, nastałaś się tam dzis w kolejce, zero refleksji u ludu… ale wiesci dobre i kurczę, coraz poważniej się robi!
Purplerain, to i tak maksymalnie produktywnie, brawo! Ja dziś wyszłam ba obiad z tatą, z psem na spacer, do apteki, po syna do przedszkola i… tyle. Przez resztę dnia odsypiałam, chyba organizm odreagowywał wczorajsze stresy.
Marcysia1990, ja tez tym razem nie zamierzam czekać z podróżowaniem, bo już wiem, że potem niekoniecznie jest łatwiejco do Kanarów, nam tak 20+ wystarczy, mój mąż nie jest ciepłolubny, więc nawet lepiej, że bez upałów
byliśmy i latem, i jesienią na Teneryfie, najdalej pod koniec listopada, i pogoda była wymarzona, ale fakt, że nie wiem, jak jest po zimie. Ale taka zima jak tam to chyba jakos bardzo nie ochładza sytuacji i w lutym jak dla nas to powinno byc spoko. Aczkolwiek naszło mnie teraz, że moze przełożyć Kanary na okolice Wielkanocy, a zimą jednak jechać na narty. Nasz synek w ostatnim sezonie złapał bakcyla, ja juz byłam w ciąży, to nie szalałam, może jednak postawimy na wariant zimowy (choc moje serce wyrywa się do ciepła!).
Jusia, dobrze, ze się udało, ludzie to jednak umieją nieźle podnieść ciśnienie!
U mnie postęp ze szczepieniem na grypę! Miało się nie dać oczywiście, ale jutro mam wystawienie recepty i kwalifikację, tylko muszę zdobyć szczepionkę. Mimo że wg wyszukiwarki DOZ w mojej aptece powinna byc, to baba mnie zbyła, „proszę pani, nieeee, ale to ta stara jest dostępna” 🙄 jutro szukam dalej.'95 👫 '93 Wrocław
22.12 ⏸️ 1cs
Termin OM 1.09
Nifty - zdrowy chłopak💙, niskie ryzyka
24.02 - 13+0 I prenatalne - wszystko ok. CRL - 7,54 cm, ryzyko preeklampsji
15.04 - 20+1, II prenatalne, 355 g
18.06 - 29+2, III prenatalne, 1284 g
14.07 - 33+0, 2090 g
22.07 - 34+1, 2300/2400 g
04.08 - 36+0, 2880 g
-
A ja lecę jutro na RSV- zobaczymy jakie tym razem przeboje będą🙈
Odnośnie podróżowania to stanowczo jest to rzecz bez której żyć nie mogę. Pierwszą podróż zagraniczną mieliśmy jak Mały miał 3 miesiące (ale autem), a jak miał 6 miesięcy polecieliśmy do Włoch (wydawał mi się to bezpieczny kierunek). Wyjazd był super, ale po powrocie synek dostał bardzo wysokiej gorączki której niczym nie dało się zbić. Ostatecznie wylądowaliśmy w szpitalu, gdzie tà gorączka dalej szalała a lekarze nie mogli znaleźć jej przyczyny. Dostał najsilniejsze możliwe antybiotyki, bo nie wiadomo było z czym walczymy. Najprawdopodobniej była to jakaś bakteria, która u nas nie występuje i dlatego nie zdiagnozowana…
No generalnie bardzo to przeżyliśmy i spowodowało to u mnie totalną blokadę i lęk przed kolejną podróżą z nim. Zresztą po tym wykryto u niego neutropenię (pytanie czy to nie było związane z tym wydarzeniem) więc lekarze kategorycznie nakazali unikać skupisk ludzi, bakterii itd….
Starania od 2014 ,
1 ICSI maj 2018, ❄️❄️❄️
2 ICSI sierpień 2019, ❄️❄️❄️❄️❄️
3 ICSI kwiecień 2021❄️❄️❄️
9 transferów NOVUM (1cb, 1 poronienie zatrzymane)
10. transfer INVIMED (podane 2 blastki 3BB i 2CC) - 29.06.22 r.: 7dpt-20, 9 dpt- 60,12 dpt - 346, 14 dpt - 1096, 17 dpt- 4020, 20 dpt- 7200, 22 dpt - 14200
4 ICSI lipiec 2024- brak zdrowych zarodków
5 ICSI wrzesień 2024 - ❄️❄️ (zdrowe po PGTA)
11. transfer, beta<0,2
12. transfer 09.01.25 beta 6dpt:59,6 , 8dpt:152, 11dpt: 1024, 13dpt:2630, 16dpt: 8693
6+0 mamy ❤️
Czekamy na Ciebie córeczko ... ❤️
9.07- USG III trymestru- 1134 g. -
Cotrexq - powodzenia!
Niedługo już się będziecie tulić ♥️