Wrześniowe Mamy 2025 🧡🌼🧡
-
WIADOMOŚĆ
-
hakorośl wrote:Mam nadzieję, że jednak się sytuacja odwróci i będzie happy end. Ale rozumiem, że stres masz nie do opanowania.
Trzymam mocno kciuki za pozytywny przebieg wizyty.
Poronienia były na wczesnym etapie? Mam ogromną nadzieję, że wizyta przegoni wszystkie czarne chmury nad Twoją głową♥️✊🏼🫂 -
Suzie, Aga19m mocno trzymam kciuki za to, żeby było dobrze. Okropne są te momenty, które aktualnie przechodzicie! Ale ja wierzę w CUDA i w to, że Wasze Dzieciątko będą silne i walczą dzielnie!! ❤️❤️❤️
Aga19m, Deyansu, hakorośl lubią tę wiadomość
👩 34 👨 44
Starania od 7/2024
09/2024 (2 cs) 7 tc💔 poronienie zatrzymane
20.01 5sc ⏸️
21.01 4 +4 -
Suzie, z tego co widziałam też na innych wątkach to zdarzają się krwawienia i nie oznacza to nic złego. Szczególnie że piszesz że na brązowo więc jak rozumiem to nie jest to czerwona, żywa krew. Ale pewnie warto to sprawdzić. Umówiłas się na wizytę? Trzymam mocno kciuki ❤️
Aga, mam nadzieję, że tym razem się uda! Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak musisz się teraz czuć i stresować 😞 wiedz jednak że wszystkie tutaj mocno Tobie (Wam) kibicujemy i trzymamy kciuki! -
Aga19m wrote:Hejka w niedzielę. U mnie dzisiaj niedobrze. Zaczęłam myśleć o poronieniu, jutro wizyta. Boje się. Raz sobie myślę: no ile razy może mnie to spotkać? Za chwilę: skoro trzy razy poroniłam to teraz też tak pewnie będzie. Zaczęłam czytać statystyki i nie wygląda to dobrze. ☹️
-
Suzie wrote:U mnie niestety źle. Zaczęłam plamić na brązowo.
Aż boję się to napisać, ale moje plamienia chyba nareszcie się skończyły. 🤞🤞 Duphaston 3x1 i 15 dni (nie)cierpliwości. -
Suzie wrote:U mnie niestety źle. Zaczęłam plamić na brązowo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 20:39
Kaczucha25, Suzie lubią tę wiadomość
-
sarenka95 wrote:Dziewczyny,a też macie takie "baby Brain"? Ja czasem dosłownie nie umiem się wysłowić 🙈 albo szukam czegoś jak głupia,bo nie pamiętam gdzie odłożyłam 😬 masakra, w pierwszej ciąży miałam tak pod koniec dopiero, pamiętam że rozwiązywałam wtedy krzyżówki,żeby trochę ćwiczyć mózg 🤫🤣
Totalnie! W zeszłym tygodniu robiłam badania zakrzepowe pod moje przyjmowanie heparyny. Przyszły wyniki patrzę na nie i mówię: "no kurde zapomniałam d-dimerow". Na drugi dzień lecę o 7 do punktu pobrań, witam się, mówię o co chodzi. Pani wklepuje mój pesel i mówi: no ale robiła pani wczoraj te d-dimery... chociaż spacer zrobiłamhakorośl lubi tę wiadomość
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024); 1.6 (07.2024)
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ - dieta niskie IG MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅ ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ -
promykk wrote:A plamiłaś wcześniej? Ostatnio dołączyło tu tyle osób, że już nie ogarniam kto co pisał. 🫣
Aż boję się to napisać, ale moje plamienia chyba nareszcie się skończyły. 🤞🤞 Duphaston 3x1 i 15 dni (nie)cierpliwości.
Nie. No ale chyba to był fałszywy alarm, bo na papierze było tylko takie lekko zabarwione, a teraz już nic. Na bieliźnie czysto. Aż podpaskę założyłam do obserwacji...Marcysia1990, Szosz lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
✅ jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Dziewczyny, trzymajcie się!
@aglo, duuuużo zdrowia! Olać bałagan w domu, on poczeka (niestety 😂 zawsze czeka!), skupcie się na tym, żeby przetrwać!
@Filcek, też dużo zdrowia! I @delfi, oby udało się uniknąć bostonki!
@Suzie, @Aga19m - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Rozumiem, że trudno odpędzić negatywne myśli, ale trzymam za Was kciuki, oby wszystko miało happy end!
Ktoś pisał (przepraszam, wyleciało mi z głowy, która z Was), że ciężarnej się nie dogodzi, są objawy - źle, nie ma objawów - jeszcze gorzej, totalnie się pod tym podpisuję! Miałam niedawno imprezkę, na szczęście nikt za bardzo nie naciskał na wspólne picie %, szalałam na parkiecie do 1 i się zastanawiam, czy lokator dalej ze mną jest, bo podejrzanie dobrze się czuję 😂
Czasami pytam sama siebie, czy wolałabym ostre wymioty jak w pierwszej ciąży, no i niby nie, ale jakiś stres ciągle mam, czy może być po prostu dobrze, tak bezobjawowo? 😁🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 21:16
Deyansu, promykk, Delfi, Filcek lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Nie. No ale chyba to był fałszywy alarm, bo na papierze było tylko takie lekko zabarwione, a teraz już nic. Na bieliźnie czysto. Aż podpaskę założyłam do obserwacji...
Uff 🤞🏻 dobrze że to jakiś fałszywy alarm. Ten śluz może byc czasami taki dość kremowy i można się pomylić.
Aga trzymam mocno kciuki żeby ta ciąża była szczęśliwa! Znasz wcześniejsze przyczyny, robiliście jakieś badania?
Co do określenia poranne mdłości to u mnie idealnie pasowaloby wieczorne mdłości 🤢 na szczęście na wieczór wróciły i poprawiły mi humor za to ile razy byłam dziś w kibelku sprawdzać czy wszystko ok 🤦🏻♀️ -
Suzie wrote:Nie. No ale chyba to był fałszywy alarm, bo na papierze było tylko takie lekko zabarwione, a teraz już nic. Na bieliźnie czysto. Aż podpaskę założyłam do obserwacji...
-
Szosz wrote:Dziewczyny, trzymajcie się!
@aglo, duuuużo zdrowia! Olać bałagan w domu, on poczeka (niestety 😂 zawsze czeka!), skupcie się na tym, żeby przetrwać!
@Filcek, też dużo zdrowia! I @delfi, oby udało się uniknąć bostonki!
@Suzie, @Aga19m - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Rozumiem, że trudno odpędzić negatywne myśli, ale trzymam za Was kciuki, oby wszystko miało happy end!
Ktoś pisał (przepraszam, wyleciało mi z głowy, która z Was), że ciężarnej się nie dogodzi, są objawy - źle, nie ma objawów - jeszcze gorzej, totalnie się pod tym podpisuję! Miałam niedawno imprezkę, na szczęście nikt za bardzo nie naciskał na wspólne picie %, szalałam na parkiecie do 1 i się zastanawiam, czy lokator dalej ze mną jest, bo podejrzanie dobrze się czuję 😂
Czasami pytam sama siebie, czy wolałabym ostre wymioty jak w pierwszej ciąży, no i niby nie, ale jakiś stres ciągle mam, czy może być po prostu dobrze, tak bezobjawowo? 😁🤯
Hehe to ja pisałam 😄 ja mam teraz taki stan umysłu że będę się cieszyć z największych objawów 🙈 creepy wiem no ale przynajmniej będę czuć że żyje i że drugie serce we mnie bije 😍 ale mi się zrymowalo
Szosz, hakorośl lubią tę wiadomość
-
Rudzieleec wrote:Hej, nie stresuj się na zapas, brązowa krew nie musi oznaczać niczego złego ☺️ po świętach pojechałam na sor właśnie z brązowym krwawieniem, nie będę wdawać się w szczegóły, ale bielizna musiała pójść do kosza - tyle tego bylo 🫣 ostatecznie wszystko jest ok, te plamienie mogło być starą krwią i nie miało żadnego wpływu na dzieciątko ☺️ kilka dni jeszcze pobrudziłam i wszystko przeszło ☺️
To tutaj bielizna czysta... Ehhh, ciężko 🙄CieplaHerbata lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Suzie wrote:To tutaj bielizna czysta... Ehhh, ciężko 🙄
Suzie, ja w każdej ciąży plamiłam na brązowy i różowy. Spróbuj się nie martwić
I gratulacje ❤🥰🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Marcysia1990 wrote:Hehe to ja pisałam 😄 ja mam teraz taki stan umysłu że będę się cieszyć z największych objawów 🙈 creepy wiem no ale przynajmniej będę czuć że żyje i że drugie serce we mnie bije 😍 ale mi się zrymowalo
Trochę Cię rozumiem
Z drugiej strony…u mnie niedawno ta impreza, aktywne życie z czterolattkiem, basen, jogging za rowerem praca, sport, pies… cieszę się, że mogę się tym cieszyć w pełni i samopoczucie pozwala, bez tego byłoby trudno ciągnć te aktywności.
Fajnie by było tylko mieć pewnosc, że wewnątrz ktoś mieszka i jest mu tam dobrze 🥹
Mam nadzieję, że w czwartek usłyszę dobre wieści 🥹Deyansu, Marcysia1990, CieplaHerbata lubią tę wiadomość
-
Szosz wrote:Trochę Cię rozumiem
Z drugiej strony…u mnie niedawno ta impreza, aktywne życie z czterolattkiem, basen, jogging za rowerem praca, sport, pies… cieszę się, że mogę się tym cieszyć w pełni i samopoczucie pozwala, bez tego byłoby trudno ciągnć te aktywności.
Fajnie by było tylko mieć pewnosc, że wewnątrz ktoś mieszka i jest mu tam dobrze 🥹
Mam nadzieję, że w czwartek usłyszę dobre wieści 🥹
Wow , ja to jednak jestem leniwiec 😂 moja największą aktywnością w ostatnich 3 latach jest latanie za 2 latkiem i zakupy do domu 😂
Trzymam kciuki za czwartek ✊🏻❤️Szosz, hakorośl lubią tę wiadomość
-
PaulaG wrote:Suzie, ja w każdej ciąży plamiłam na brązowy i różowy. Spróbuj się nie martwić
I gratulacje ❤🥰
Dziękuję za wiadomość i powodzenia w lutym! ♥️👩29👨30
❌ hiperinsulinizm
✅ jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
04/02 - badania krwi
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
03/03 - prenatalne 🧬
-
Marcysia1990 wrote:Wow , ja to jednak jestem leniwiec 😂 moja największą aktywnością w ostatnich 3 latach jest latanie za 2 latkiem i zakupy do domu 😂
Trzymam kciuki za czwartek ✊🏻❤️
Ja lubię wszystkie apekty swojego życia: bycie mamą (wspaniałe, choć nierzadko na maksa wyczerpujące), bycie żoną/partnerką (przykre to, ale na to mamy jakoś mało czasu 😥), swoją pracę, naszego zwierza i mój czas dla siebie. I tak się staram upakować jak najwięcej w tę za krótką dobę, bo chyba tak najlepiej ładuję baterie.
Jak będzie trzeba zwolnić - wiadomo, nie ma dyskusji, są rzeczy ważne i ważniejsze, ale jeśli dałoby się mieć wszystko, to ja chętnie 😂