WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    nie zazdroszczę :)
    moje 3. jest dla mnie cięzkie ale zawsze patrzę w góre i się pocieszam ;)
    ale u nas na 4. mieszka rodzinka z 7 miesięcznym dzieciaczkiem i nieznosna pieciolatką

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znow sie mecze z kolka nerkowa :/ okropne to jest, prawie nic nie pomaga, jedynie zastrzyk na IP, ale ile ilez mozna tam jezdzic :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett biedna jesteś :( nie wyobrażam sobie co to za ból..

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett współczuję bardzo :/ moja koleżanka się z tym zmagala w ciąży. Okropne...

• Bratek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo, Behemottka - żyyyjeszzzz ;))) Bo spojrzałam ostatnio, że zaczynasz mnie "doganiać" z częstotliwością postów :P ;)

Niemiło brzmią te Twoje bóle. Na takie atrakcje też mam nadzieję nieco później - na razie bardziej do wiwatu daje macica po bokach, to fakt.
    Ufam, że Ci się załagodzi.... aczkolwiek ostatnio, bądź co bądź, u progu III już trymestru, podejrzanie często słyszę: "Aaaaaa, takie coś... No to będzie już tylko gorzej ;/ Ale nie przejmuj się, już niedługo będzie po wszystkim!!!!!!!! :-D " :P :P :P
    I aż przypomina mi się opowiastka Bratowej o lekarzu, który na niej szkolił studenta (swoją drogą, dość sensownie) i w pewnym momencie powiedział mu tak: "Ale widzi Pan, na szczęście jest na te dolegliwości jeden bardzo skuteczny, sprawdzony i zawsze działający sposób... A jest nim... PORÓD!!!!!!! 037.gif ".
    I tego się trzymajmy.... B-)

Na moje rzeczy - póki co, staram się robić więcej ćwiczeń oddechowych, pozbierałam parę filmików z ćwiczeniami dla ciężarnych, zamawiam piłkę rehabilitacyjną... i zobaczymy ;) .
    I zauważyłam, że z powrotem wygodne stało się leżenie na... plecach :-O Niby się teraz już nie powinno... ale co poradzę, jak tak wygodniej? :)

Behemottka lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia uwierz mi ja ich mam dosyć, niby nie robią mi problemów ale ciągle coś i to winna ich burdelu.

Violet bardzo współczuję

Kamcia pięknie rośniecie <3 uwielbiam ciążowe brzuszki

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek mi też często wygodnie na plecach, nic mi się nie dzieje więc czasami leżę :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bratek
    tez w ciązy zaczęłam spać na plecach :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na plecach i lewym boku.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nie dziwię się, ze masz Srusu dość :/
    Ja śpię na boku pół nocy lewy, pół prawy, a w dzień na plecach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży do końca mogłam spać na plecach, nie miałam żadnych problemów z oddychaniem :) ale i tak najbardziej lubię spać na prawym boku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy i dzień różnie, na bokach, na plecach, czasami lekko na brzuchu bokiem póki daję radę :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak dobrze spię, ze nie wiem jak spię
    ale pozycję na wznak kojarzę, bo wtedy sobie mysle, ze zaraz kotek sobie na brzuszek skoczy...i zmieniam pozycję ;)

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też wyskakują krosty na buzi? Bo mi w ostatnim czasie niestety okropnie :( a podobno to córka urodę zabiera :P a wyglądałam ładniej w ciąży z córką niż teraz z synkiem :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Czy Wam też wyskakują krosty na buzi? Bo mi w ostatnim czasie niestety okropnie :( a podobno to córka urodę zabiera :P a wyglądałam ładniej w ciąży z córką niż teraz z synkiem :P

mi wyskoczyły na twarzy i dekolcie oraz plecach na samym poczatku i trwało to do końca 5.miesiąca-tak samo mialam w pierwszej ciąży i stśd wiedziałam, kiedy pryszcze sie skończą :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia ja też lepiej wyglądam w ciąży z córeczką, niż wyglądałam z synkiem :)
    Krost nie mam, ale może dla tego, że nigdy nie miałam problemowy z cerą, czy trądzikiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast zawsze borykałam się z krostkami, trądzikiem i niedoskonałościami cery, a teraz w ciąży mam piękną skórę, prawie nieskazitelną, aż się każdy dziwi jak ślicznie wygląda, zero plam, niedosknałości, krostek. Nie nosze w ogóle podkładu i nie wiem już jak to jest smarować się mazidłami :D

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też każdy mówi że lepiej wyglądam w tej ciąży niż z Tysia. Za to w tej dostałam w prezencie rostepy i krosty na dekolcie. Ale nie narzekam hihi ;) będę później płakać

Kornelia85, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Na początku się pochwalę, że udało mi się dziś w Biedronkach(byłam w 3 różnych) kupić 5 par body i kocyk dla małej :)

Pirelka, a może dałoby radę choć część zębów zrobić na NFZ? To mocno odciąża budżet. Ja miałam mega szczęście, że nawet nie wiedząc trafiłam na gabinet który ma podpisaną umowę z NFZ, płacę tylko za białe plomby, a wizyty, ew. zakładanie lekarstw, plomby amalgamatowe są za darmo. W przeciwnym razie chyba byśmy musieli z mężem przestać jeść, bo i tak ginekolog mocno wyżyłował nasze oszczędności(szczególnie na początku ciąży).

Ruchy małej czuję zazwyczaj bardzo nisko, zaledwie kilka razy czułam ją powyżej pępka.
    Kremowanie brzucha i piersi, to już mój codzienny rytuał, rano i wieczorem. Bez tego, przy moich skłonnościach do rozstępów, przypominałam zebrę ;) Na początku stosowałam Bio-Oil, ale naczytałam się, że nie jest warty swojej ceny. Po wykończeniu butelki, na brzuch używam masła z Tołpy, a na cycki krem z Palmer's.

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia
    a mi się zaczął 6 miesiąc i krosty zaczęły wyskakiwać :(

agatia
    Ja właśnie też nie miałam problemów, nawet trądziku w okresie dojrzewania nie miałam :) a tu teraz masz Ci los :P może to burza hormonów he he

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ