X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    nie zazdroszczę :)
    moje 3. jest dla mnie cięzkie ale zawsze patrzę w góre i się pocieszam ;)
    ale u nas na 4. mieszka rodzinka z 7 miesięcznym dzieciaczkiem i nieznosna pieciolatką

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znow sie mecze z kolka nerkowa :/ okropne to jest, prawie nic nie pomaga, jedynie zastrzyk na IP, ale ile ilez mozna tam jezdzic :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett biedna jesteś :( nie wyobrażam sobie co to za ból..

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett współczuję bardzo :/ moja koleżanka się z tym zmagala w ciąży. Okropne...

• Bratek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo, Behemottka - żyyyjeszzzz ;))) Bo spojrzałam ostatnio, że zaczynasz mnie "doganiać" z częstotliwością postów :P ;)

Niemiło brzmią te Twoje bóle. Na takie atrakcje też mam nadzieję nieco później - na razie bardziej do wiwatu daje macica po bokach, to fakt.
    Ufam, że Ci się załagodzi.... aczkolwiek ostatnio, bądź co bądź, u progu III już trymestru, podejrzanie często słyszę: "Aaaaaa, takie coś... No to będzie już tylko gorzej ;/ Ale nie przejmuj się, już niedługo będzie po wszystkim!!!!!!!! :-D " :P :P :P
    I aż przypomina mi się opowiastka Bratowej o lekarzu, który na niej szkolił studenta (swoją drogą, dość sensownie) i w pewnym momencie powiedział mu tak: "Ale widzi Pan, na szczęście jest na te dolegliwości jeden bardzo skuteczny, sprawdzony i zawsze działający sposób... A jest nim... PORÓD!!!!!!! 037.gif ".
    I tego się trzymajmy.... B-)

Na moje rzeczy - póki co, staram się robić więcej ćwiczeń oddechowych, pozbierałam parę filmików z ćwiczeniami dla ciężarnych, zamawiam piłkę rehabilitacyjną... i zobaczymy ;) .
    I zauważyłam, że z powrotem wygodne stało się leżenie na... plecach :-O Niby się teraz już nie powinno... ale co poradzę, jak tak wygodniej? :)

Behemottka lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia uwierz mi ja ich mam dosyć, niby nie robią mi problemów ale ciągle coś i to winna ich burdelu.

Violet bardzo współczuję

Kamcia pięknie rośniecie <3 uwielbiam ciążowe brzuszki

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek mi też często wygodnie na plecach, nic mi się nie dzieje więc czasami leżę :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bratek
    tez w ciązy zaczęłam spać na plecach :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śpię na plecach i lewym boku.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nie dziwię się, ze masz Srusu dość :/
    Ja śpię na boku pół nocy lewy, pół prawy, a w dzień na plecach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży do końca mogłam spać na plecach, nie miałam żadnych problemów z oddychaniem :) ale i tak najbardziej lubię spać na prawym boku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy i dzień różnie, na bokach, na plecach, czasami lekko na brzuchu bokiem póki daję radę :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak dobrze spię, ze nie wiem jak spię
    ale pozycję na wznak kojarzę, bo wtedy sobie mysle, ze zaraz kotek sobie na brzuszek skoczy...i zmieniam pozycję ;)

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wam też wyskakują krosty na buzi? Bo mi w ostatnim czasie niestety okropnie :( a podobno to córka urodę zabiera :P a wyglądałam ładniej w ciąży z córką niż teraz z synkiem :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    Czy Wam też wyskakują krosty na buzi? Bo mi w ostatnim czasie niestety okropnie :( a podobno to córka urodę zabiera :P a wyglądałam ładniej w ciąży z córką niż teraz z synkiem :P

mi wyskoczyły na twarzy i dekolcie oraz plecach na samym poczatku i trwało to do końca 5.miesiąca-tak samo mialam w pierwszej ciąży i stśd wiedziałam, kiedy pryszcze sie skończą :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia ja też lepiej wyglądam w ciąży z córeczką, niż wyglądałam z synkiem :)
    Krost nie mam, ale może dla tego, że nigdy nie miałam problemowy z cerą, czy trądzikiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast zawsze borykałam się z krostkami, trądzikiem i niedoskonałościami cery, a teraz w ciąży mam piękną skórę, prawie nieskazitelną, aż się każdy dziwi jak ślicznie wygląda, zero plam, niedosknałości, krostek. Nie nosze w ogóle podkładu i nie wiem już jak to jest smarować się mazidłami :D

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też każdy mówi że lepiej wyglądam w tej ciąży niż z Tysia. Za to w tej dostałam w prezencie rostepy i krosty na dekolcie. Ale nie narzekam hihi ;) będę później płakać

Kornelia85, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)

Na początku się pochwalę, że udało mi się dziś w Biedronkach(byłam w 3 różnych) kupić 5 par body i kocyk dla małej :)

Pirelka, a może dałoby radę choć część zębów zrobić na NFZ? To mocno odciąża budżet. Ja miałam mega szczęście, że nawet nie wiedząc trafiłam na gabinet który ma podpisaną umowę z NFZ, płacę tylko za białe plomby, a wizyty, ew. zakładanie lekarstw, plomby amalgamatowe są za darmo. W przeciwnym razie chyba byśmy musieli z mężem przestać jeść, bo i tak ginekolog mocno wyżyłował nasze oszczędności(szczególnie na początku ciąży).

Ruchy małej czuję zazwyczaj bardzo nisko, zaledwie kilka razy czułam ją powyżej pępka.
    Kremowanie brzucha i piersi, to już mój codzienny rytuał, rano i wieczorem. Bez tego, przy moich skłonnościach do rozstępów, przypominałam zebrę ;) Na początku stosowałam Bio-Oil, ale naczytałam się, że nie jest warty swojej ceny. Po wykończeniu butelki, na brzuch używam masła z Tołpy, a na cycki krem z Palmer's.

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia
    a mi się zaczął 6 miesiąc i krosty zaczęły wyskakiwać :(

agatia
    Ja właśnie też nie miałam problemów, nawet trądziku w okresie dojrzewania nie miałam :) a tu teraz masz Ci los :P może to burza hormonów he he

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ