WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:

Pirelka, a może dałoby radę choć część zębów zrobić na NFZ? To mocno odciąża budżet. Ja miałam mega szczęście, że nawet nie wiedząc trafiłam na gabinet który ma podpisaną umowę z NFZ, płacę tylko za białe plomby, a wizyty, ew. zakładanie lekarstw, plomby amalgamatowe są za darmo. W przeciwnym razie chyba byśmy musieli z mężem przestać jeść, bo i tak ginekolog mocno wyżyłował nasze oszczędności(szczególnie na początku ciąży).

Ja nie zdecyduję się na dentystę na NFZ, za bardzo się boję zwłaszcza w ciąży. Nie mam też tutaj nikogo sprawdzonego ani z polecenia, więc na szukanie i eksperymentowanie to zupełnie nie jest czas. Część zębów zostawię jeśli można na po ciąży i na spokojnie je wtedy wyleczę do końca.. zresztą tak wiele osób robi, bo każdy mnie pyta czy nie da rady choć części zostawić na później. 5 zębów już zrobiłam, a w poniedziałek robię szósty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 13:26

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka
    To ja mam tak z włosami i paznokciami :) jak nie byłam w ciąży to włosy okropne, paznokcie masakra, a teraz włosy grubsze, a paznokcie silne i długie jak tipsy :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia czyli to co służyło mi na brak pryszczy u ciebie ma przeciwne działanie :D

Ja tak samo zawsze leczylam zeby jak babeczka
    Doplacalam tylko 80 zł za plombe a nawet znieczulenie mają w cenie
    Mąż tak samo robił i wszystko na bieżąco. Leczenie kanałowe juz wiadomo na trzonowe się nie łapie
    Nawet nie płacił za usuwanie kamienia

Kornelia85 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano widzicie - czyli ufam, że organizm wie, co robi, gdy "twierdzi", że spanie na plecach mu pasuje ;) Niby się teraz już nie bardzo powinno, ale od kilku dni przynosi ewidentną ulgę (choć wcześniej ciążyło), więc oby tak zostało :)

Kornelia - krostki raczej mi się trzymają w ryzach, chociaż fakt, że ja nie z tych, które płaczą nad każdą niedoskonałością cery. Ale patrząc tak globalnie - to cera trzyma się nieźle. Były ze 2 czy 3 wysypy, ostatni bodajże w 5 miesiącu - oooooo, wtedy, to się z rozumem pozbierać nie mogłam ;) Wysypało na twarzy, ale także na dekolcie ;/
    Teraz, odpukać, poza pojedynczymi - względny spokój :)

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia coś za coś ;) ja włosy mam mocniejsze i grubsze, ale siwych.więcej ;) a paznokcie się strasznie osłabily u polamaly.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia85 wrote:
    pirelka
    To ja mam tak z włosami i paznokciami :) jak nie byłam w ciąży to włosy okropne, paznokcie masakra, a teraz włosy grubsze, a paznokcie silne i długie jak tipsy :P
    Z włosami może nie mam aż tak dobrze, ale zdecydowanie mniej wypadają niż przed ciążą :D a leciały garściami, bałam się, że zostanę łysa. Siwych kilka znalazłam aż się przeraziłam :P
    Paznokcie też zrobiły mi się jak tipsy, ale sprzyja temu też to, że nie pracuję :) w pracy strasznie mi się niszczyły, łamały..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 13:33

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek
    Czyli u nas ostatni wysyp na tym samym etapie
    Ale W pierwszej ciąży koleżanka z pracy powiedziała mi ze to potrwa do końca 5.miesiąca i się sprawdziło wtedy i teraz.

Bratek lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Z włosami może nie mam aż tak dobrze, ale zdecydowanie mniej wypadają niż przed ciążą :D a leciały garściami, bałam się, że zostanę łysa. Siwych kilka znalazłam aż się przeraziłam :P
    Paznokcie też zrobiły mi się jak tipsy, ale sprzyja temu też to, że nie pracuję :) w pracy strasznie mi się niszczyły, łamały..
    No to nie chce nic mówic włosy po ciąży będą jeszcze mocniej lecieć niż przed. W ciąży nic nie leci więc po musi nadrobić I nic na to nie pomaga

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia
    Jeśli chodzi o siwe włosy, to daj spokój :( mąż nie ma ani jednego, a ja oj dużo :(

pirelka
    No włosy ładne :) szkoda, że po ciąży znowu zaczną wychodzić :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po cc nie wypadały
    Teraz trochę na początku ale dla mnie to normalne ze moje klaki są wszedzie :D
    Liczę ze teraz włosy będą głowy się trzymały

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi też po ciąży leciały włosy, ale to normalka :) ja po ciąży od razu idę obciąć na pazia, tak jak po pierwszej ciąży. Wtedy wypadania nie odczulam :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się z Wami w bólu (u mnie już trochę ulżyło. Na bóle pleców/kręgosłupa/dyskopatię polecam poduszkę C- to chyba mój najtrafniejszy zakup w ciązy.ja mam z supermami- bardzo,bardzo pomaga.
    Dostałam też plik ćwiczeń od fizjoterpaeutki- jak znajde chwilkę to porobię zdjęcia i Wam wysle- może skorzystacie i pomoże.

Bratek, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia
    Zobacz ja też miałam cc, a mi wypadały :( teraz też się tego boję, bo i tak nie mam ich dużo :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia
    I się powtórzę :D
    Mi hormony włosy trzymały a tobie nie. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela mi też po ciąży leciały włosy, ale to normalka :) ja po ciąży od razu idę obciąć na pazia, tak jak po pierwszej ciąży. Wtedy wypadania nie odczulam :)
    no mi lecialy a ja płakałam bo wydawało się że leci tego tak dużo że myślałam że łysa będę. włosy za ramiona teraz krótsze więc może mniej widać będzie

• Bratek Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek - byłoby super!!!!!!!!!
    Troszeczkę się się stresuje, dobierając samodzielnie ćwiczenia, żeby mieć pewność, że nie robię takich, których się wykonywać na aktualnym etapie nie powinno.

Włosy? Przed ciążą leciały garściami, mimo miliona specyfików. W ciąży rewelacyjnie się to uspokoiło, więc chwilowo trzymam, nie tnę, są dłuuuugie (choć już trochę zniszczone końcówki). Ale nie tnę, niech się Mąż nacieszy.... ;) Bo liczę się z tym, iż po porodzie może być na odwrót... jedyny raz, kiedy moja Mama była w swoim życiu ścięta niewiele dłużej, niż na faceta (taki faktycznie krótki paź), to było właśnie po pierwszym porodzie (sn).

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja też na samym początku ciąży dostałam poduchę z Poofi i nie wyobrażam sobie nocy bez niej! Ja mam jakieś bóle, ale nie jest źle, postanowiłam sobie, że o ile nie będę miała nakazu chcę być w miarę aktywna do końca ciąży i póki co tfu tfu daję radę.

Teściowa kupiła truskawki! Zjadłam mniam, ale cena po 10zł. Korcicie mnie tymi szparagami.

Pokażę Wam brzucha mego, zastanawiam się ciągle czy on nie jest mały. Tradycyjnie kot gratis;);)
    9a7d25d453e55265med.jpg

Pysiaczek89, Strazaczka1990, Malutka92, _izunia_, mmargol, AJrin lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Jak masz ochotę na szparagi to korzystaj bo zaraz sezon się kończy
    Ja zjadam codziennie pęczek :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tego się obawiam, że po ciąży znowu będą lecieć garściami, ale trudno ;) ważne, że choć teraz mniej lecą :D a wcześniej i tak leciały więc co za różnica :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Magdziulla
    Jak masz ochotę na szparagi to korzystaj bo zaraz sezon się kończy
    Ja zjadam codziennie pęczek :D
    A jak je robisz - masz jakiś fajny przepis?, ja przyznam, że rzadko robiłam, a teraz jakoś mam chęć.

‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ