WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo to super, dzięki. A to może wiesz jeszcze jak jest z terminami. Ja miałam podstawę do końca msc i prowizję do 10 następnego msc. Pewnie do końca msc zapłacą tak myślę, no mam nadzieję. Ale mniejsza o terminy, najważniejsze, żeby wysokość się zgadzała, żeby wyszło, że dobrze sobie wyliczyłam.
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny, probuje wszystkiego, bo bol jest nie do opisania. Na szczescie teraz odpuscilo, oby jak najdluzej, bo mimo ze biore no spe lub buscoan i paracetamol to jednak nie chcialabym przesadzic z lekami
Za to moj synus jakby czuje, ze cos sie z mama dzieje i wciaz daje o sbie znac, nie wiem czy nie jest troche bardziej pobudzony.
Co do wlosos to slyszalam, ze warto podpcinac troche w trakcie ciazy i koniecznie przed samym porodem, bo ciaza i porod jest tak obciazajaca dla organizmu, ze wlosy moga leciec garsciami, bo nie ma sil ich odzywiac. Ja juz dwa razy podcinalam i na razie jest lepiej niz przed ciaza, jeszcze planuje w lipcu i koniec sierpnia podciac, zobaczymt czy podziala. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:w szkole rodzenia mówili nam, że po porodzie może wypaść do 30% włosów, trochę mnie to przeraża!
No trudno, pewnie tak będzie. Chociaż zawsze myślę - "może mnie to ominie"nawet się trochę sprawdza:) wymioty mnie ominęły, plamienia, większe dolegliwości też, teraz zaklinam rozstępy, ale przede wszystkim wróżę lekki poród:)
-
nick nieaktualny
-
Strazaczka1990 wrote:Tak czytam i czytam "srusu" i chyba chodzilo o ZUS ...
Ja bym nie miała na to nerwów.Angelus pewnie wyrównana na kolejną wyplate...znając ich szybkie działanie!!!!jakby to ktoś im kasę wisiał to straszyli by windykagorami...a Ty człowieku czekaj!!!żałosne to jestbo to są dziady
-
nick nieaktualnyWiecie czego się właśnie dowiedziałam! Szok! Mój mąż rozmawiał ze znajomym - on i jego dziewczyna wpadli i mają teraz 10msc córcie i z rozmowy wyszło, że oni od początku wozili dziecko w foteliku takim siedzącym do 25 kg!!! I jeszcze dziwił się, że dziecko w nim lata! W końcu teraz - 10 msc kupili nowe. Ja pytam jak to możliwe. On był zawsze nieogarnięty, jej prawie nie znam, ale no kurczę zawsze mi się wydawało, że 9 msc wystarcza, żeby się ogarnąć. Jak ich w ogóle ze szpitala wypuścili.
-
nick nieaktualnyBiedny kręgosłup dziecka
Jak widać, niektórzy nie powinni mieć dzieci.
Moja koleżanka też dużo woziła dziecko w foteliku, ale odpowiednim do wieku, choć ja i tak jestem tego przeciwnikiem tak na co dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 15:49
-
nick nieaktualnyTylko to nie jest jakaś patologia, są nieogarnięci, no ale do tego stopnia. Kurczę jak nie on, no to ona powinna się dowiedzieć, wiele nie trzeba.
A no i jeszcze smaczek z rozmowy. Ten kolega nie mógł się nadziwić po co ja do pracy chodziłam w ciąży. Bo przecież ona nie pracowała i teraz dostaje 1000zł zasiłku plus 500zł z programu. No i szczęśliwi. Mąż już machnął ręką na to, bo o czym to gadać, mieszkają u rodziców to może i wystarcza, ja z kredytem na mieszkanie to za to 1500zł mogłabym koło do wózka kupić. Pomijając kwestie "nie opłaca się pracować, bo i tak dostanę"coraz bardziej mnie to irytuje.
A właśnie pytanie,czy jeśli mamuśki te niepracujące na zasiłku idą na roczny macierzyński też dostają tylko 80% czy tylko Nas to dotyczy? Ja zdrowo kombinuje, bo jednak to spory spadek finansów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 16:01
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Sarcia, ale słyszałam, że to nie zawsze, że może, ale nie musi. U mnie jest dużo więcej osób i mam nadzieję, że tak jest, ale muszę dopytać.
po 33 dniach zawsze ZUS PŁACI, ale WYPLACA albo pracodawca, albo ZUSPysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:kurczę, znalazłam ręcznik, w którym jestem zakochana, a ma rozmiary 75x75cm i zastanawiam się czy kierować się sercem czy rozumem, na jak długo takie okrycie wystarczy zanim wyrośnie...?
Ale minimum musisz mieć 2jak zakochana to ja bym brała
-
nick nieaktualny