WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF jak i się podoba to kup jeden mniejszy :) i tyle :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a najwyżej go krótko będę używać :D
    a drugi mąż wybrał i będzie hipcio :D
    http://allegro.pl/sensillo-okrycie-kapielowe-recznik-wzory-100x100-i6022799272.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 16:55

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    wiem, że dwa ;) ale jest przepiękny, szkoda że taki mały :/

http://iv.pl/images/16565114789708623189.jpg

Ja mam 3 ręczniki ale po kąpieli w użyciu były dwa na raz
    Jeden rozkladalam na przewijaku a drugim nakrywalam i wycieralam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Tylko to nie jest jakaś patologia, są nieogarnięci, no ale do tego stopnia. Kurczę jak nie on, no to ona powinna się dowiedzieć, wiele nie trzeba.
    A no i jeszcze smaczek z rozmowy. Ten kolega nie mógł się nadziwić po co ja do pracy chodziłam w ciąży. Bo przecież ona nie pracowała i teraz dostaje 1000zł zasiłku plus 500zł z programu. No i szczęśliwi. Mąż już machnął ręką na to, bo o czym to gadać, mieszkają u rodziców to może i wystarcza, ja z kredytem na mieszkanie to za to 1500zł mogłabym koło do wózka kupić. Pomijając kwestie "nie opłaca się pracować, bo i tak dostanę":/ coraz bardziej mnie to irytuje.

A właśnie pytanie,czy jeśli mamuśki te niepracujące na zasiłku idą na roczny macierzyński też dostają tylko 80% czy tylko Nas to dotyczy? Ja zdrowo kombinuje, bo jednak to spory spadek finansów.
    Cześć dziewczyny :) pamiętacie mnie? ;) potem się wytłumaczę ;)

Ale chce odpowiedzieć najpierw na pytanie Magdziulli. Osoba nieoracujaxa nie ma prawa do macierzyńskiego. Jak znam życie to Wasi znajomi są po prostu operatywni. Matka dziecka albo zgłosiła ze jest matka samotnie wychowujaca i ma taki zasiłek z Ops albo on mówił o jednorazowym becikowym. W każdym postawa jaka oni reprezentują jest zupełnie popularna. Ludziom nie przeszkadza ze oszukują, kłamią i wyłudzają. Niestety.

Ps. W sąsiedniej gminie była taka sytuacja
    Pan wójt mieszkał z.kobieta bez ślubu, mieli bliźniaki i ona brała.zaułek z opieki jako samotnie wychowujaca. Ryba psuje się od głowy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mi opowie Ci się działo?
    U mnie w domu remont trwa. Ja coraz gorzej znoszę pracę, po powrocie ledwo nogi za sobą ciagne...
    A co u Was?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina
    Ja niestety nie umiem streszczac ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina koleżanka madziulla pewnie ma zasiłek od pani kopacz dla osób bezrobotnych, KRUS i Sudetów.
    Płaca przez rok od narodzin dziecka
    Oprócz tego jest becikowe dla wszystkich rodzin gdzie dochód nie przekracza 1920zł (tysiąc dziewięćset coś dokładnie nie pamiętam).
    Potem jest jeszcze 500+.

Ja też Ci nie streszcze wszystkiego bo nie pamiętam.
    Najważniejsze że wszystkie mamuśki i ich dzieciaka zdrowe:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja córka dostała pozdrowienia (kopniaka konkretnego) od brata.
    Siedzi i mówi że jeszcze chce żeby kopal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina jest teraz zasiłek co miesiąc 1000zł dla kobiet, które nie mają prawa do zasiłku z innego tytułu (czyt. pracują) wcześniej to było to kosi... coś tam, a teraz nie wiem jak się nazywa, ale jest. Chociaż, żeby nie demonizować osoby na zleceniu też mogą z tego chyba korzystać, a tu jak wiemy i tak są biedne takie kobiety, bo nie są chronione. No, ale wiadomo, że oburzenie dotyczy osób, którym "nie opłaca się pracować"

Dziewczyny w 25tc wzwyż próbowali Wasi mężowie/partnerzy słuchać bicia serduszka przez brzuch tzn. bez detektora? Ponoć to możliwe, mój jest pewien, ze wczoraj słyszał, było szybsze od mojego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia chwal się co dostałaś?:-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla ja słucham serduszka przez słuchawki lekarskie od ciśnieniomierza :) od ok 20tc, z synkiem też tak słuchałam dla tego niebwydawałam kasy na detektor :)

"Gołym" uchem mój nie usłyszy bo za tłusta jestem i nie słychać nic, a nic :) u szczupłych kobitek może i słychać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co Wy mówicie???? Nawet nie wiedziałam że sa teraz takie zasiłki. O ludzie. Nic dziwnego ze dziura budżetowa jest coraz większa :O

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym sama spotkałam.się z komentarzem, ze postaralam się o drugie dziecko właśnie dla 500+. Wszak nikt nie wiedział ze ostatnie 3 lata spędziłam w.poczekalni do ginekologa ;) Ale komentarze wredne były; )

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kamcia chwal się co dostałaś?:-)

Narazie jest w kartonie :)
    Teraz rozłożyłam deskę do prasowania ha ha ja będę zaraz prasowala :) dziś zacznę od pościeli a na ile sił i czasu (między posiłkami ) starczy to okaże się w trakcie :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedawno wróciliśmy z zakupów. Dorwałam kapelusz i szorty, bo przecież już w moje stare się nie dopinały w brzuchu. Postanowiłam wziąć rozmiar 36, ale na gumkę.

Stan swoich włosów określam, jako zadowalający (ale dbam o nie bardzo mocno, kupiłam nawet szampon w kremie z YvesRocher bez detergentów i kładę maski i oleje). Za to skóra... Ogólnie mam bardzo wrażliwą skórę. W ciąży z Filipem i po ciąży, było naprawdę super. Teraz schodzi mi skóra non stop, na twarzy mam jakby piegi i opalam się jak nigdy w tempie ekspres. Wystarczy dwie godziny na dworze i jestem opalona. No i mam wysyp pieprzyków.

Co do spania... To tylko na bokach w dalszym ciągu. Jak leżę na plecach to mała daje mi popalić.

Serduszka mąż jeszcze nie słyszał, ale ruchy czuli i mąż i Syn. ;)

Madziulla brzuszek mały masz. :) Ja ledwo chodzę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A tak poza tym sama spotkałam.się z komentarzem, ze postaralam się o drugie dziecko właśnie dla 500+. Wszak nikt nie wiedział ze ostatnie 3 lata spędziłam w.poczekalni do ginekologa ;) Ale komentarze wredne były; )

Sabina my też to ciągle słyszymy ;P

Sabina lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytałam w pracy czy po wprowadzeniu 500 + ktoś wystąpił o przywrócenie pełni praw rodzicielskich ale o dziwo nie :D

Sabina lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja rodzę pierwsze, a miałam takie komentarze. Nie przejmuj się.
    Poza tym z tego co słyszałam 500+ jest podpisane na 1,5 roku i mogłabym się założyć, że po tym czasie się skończy. I oby. Albo niech coś z tym zrobią.

Agatia muszę skądś te słuchawki załatwić, bo ja sobie ucha do brzucha nie przyłożę raczej, a też bym posłuchała. Choć niby nie tak dużo czasu minęło od kiedy zakładało się nogę za głowę. A teraz z boku na bok przerzut to wyczyn olimpijski;)

Sabina lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla moja ginka twierdzi, że słuchawkami ciężko wyłapać, ale ja słyszę dobrze szybciutkie bicie serca :)
    Nogę na głowę to zakładałam za czasów uorawiania sportu, więc dawno dawno temu ;)
    Teraz ani kg, ani brzuch na to nie pozwolą. No może nogę bym założyła, ale czy bym zdjęła? ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla
    Stetoskop można za grosze kupić na allegro
    Ale to wątpliwa metoda
    Nie mam koleżanki której się udało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ