WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya najwyżej go krótko będę używać
a drugi mąż wybrał i będzie hipcio
http://allegro.pl/sensillo-okrycie-kapielowe-recznik-wzory-100x100-i6022799272.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 16:55
-
nick nieaktualnyMagdziulla wrote:Tylko to nie jest jakaś patologia, są nieogarnięci, no ale do tego stopnia. Kurczę jak nie on, no to ona powinna się dowiedzieć, wiele nie trzeba.
A no i jeszcze smaczek z rozmowy. Ten kolega nie mógł się nadziwić po co ja do pracy chodziłam w ciąży. Bo przecież ona nie pracowała i teraz dostaje 1000zł zasiłku plus 500zł z programu. No i szczęśliwi. Mąż już machnął ręką na to, bo o czym to gadać, mieszkają u rodziców to może i wystarcza, ja z kredytem na mieszkanie to za to 1500zł mogłabym koło do wózka kupić. Pomijając kwestie "nie opłaca się pracować, bo i tak dostanę"coraz bardziej mnie to irytuje.
A właśnie pytanie,czy jeśli mamuśki te niepracujące na zasiłku idą na roczny macierzyński też dostają tylko 80% czy tylko Nas to dotyczy? Ja zdrowo kombinuje, bo jednak to spory spadek finansów.pamiętacie mnie?
potem się wytłumaczę
Ale chce odpowiedzieć najpierw na pytanie Magdziulli. Osoba nieoracujaxa nie ma prawa do macierzyńskiego. Jak znam życie to Wasi znajomi są po prostu operatywni. Matka dziecka albo zgłosiła ze jest matka samotnie wychowujaca i ma taki zasiłek z Ops albo on mówił o jednorazowym becikowym. W każdym postawa jaka oni reprezentują jest zupełnie popularna. Ludziom nie przeszkadza ze oszukują, kłamią i wyłudzają. Niestety.
Ps. W sąsiedniej gminie była taka sytuacja
Pan wójt mieszkał z.kobieta bez ślubu, mieli bliźniaki i ona brała.zaułek z opieki jako samotnie wychowujaca. Ryba psuje się od głowy... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina koleżanka madziulla pewnie ma zasiłek od pani kopacz dla osób bezrobotnych, KRUS i Sudetów.
Płaca przez rok od narodzin dziecka
Oprócz tego jest becikowe dla wszystkich rodzin gdzie dochód nie przekracza 1920zł (tysiąc dziewięćset coś dokładnie nie pamiętam).
Potem jest jeszcze 500+.
Ja też Ci nie streszcze wszystkiego bo nie pamiętam.
Najważniejsze że wszystkie mamuśki i ich dzieciaka zdrowe:-) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySabina jest teraz zasiłek co miesiąc 1000zł dla kobiet, które nie mają prawa do zasiłku z innego tytułu (czyt. pracują) wcześniej to było to kosi... coś tam, a teraz nie wiem jak się nazywa, ale jest. Chociaż, żeby nie demonizować osoby na zleceniu też mogą z tego chyba korzystać, a tu jak wiemy i tak są biedne takie kobiety, bo nie są chronione. No, ale wiadomo, że oburzenie dotyczy osób, którym "nie opłaca się pracować"
Dziewczyny w 25tc wzwyż próbowali Wasi mężowie/partnerzy słuchać bicia serduszka przez brzuch tzn. bez detektora? Ponoć to możliwe, mój jest pewien, ze wczoraj słyszał, było szybsze od mojego. -
nick nieaktualny
-
Magdziulla ja słucham serduszka przez słuchawki lekarskie od ciśnieniomierza
od ok 20tc, z synkiem też tak słuchałam dla tego niebwydawałam kasy na detektor
"Gołym" uchem mój nie usłyszy bo za tłusta jestem i nie słychać nic, a nicu szczupłych kobitek może i słychać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy niedawno wróciliśmy z zakupów. Dorwałam kapelusz i szorty, bo przecież już w moje stare się nie dopinały w brzuchu. Postanowiłam wziąć rozmiar 36, ale na gumkę.
Stan swoich włosów określam, jako zadowalający (ale dbam o nie bardzo mocno, kupiłam nawet szampon w kremie z YvesRocher bez detergentów i kładę maski i oleje). Za to skóra... Ogólnie mam bardzo wrażliwą skórę. W ciąży z Filipem i po ciąży, było naprawdę super. Teraz schodzi mi skóra non stop, na twarzy mam jakby piegi i opalam się jak nigdy w tempie ekspres. Wystarczy dwie godziny na dworze i jestem opalona. No i mam wysyp pieprzyków.
Co do spania... To tylko na bokach w dalszym ciągu. Jak leżę na plecach to mała daje mi popalić.
Serduszka mąż jeszcze nie słyszał, ale ruchy czuli i mąż i Syn.
Madziulla brzuszek mały masz.Ja ledwo chodzę.
-
nick nieaktualnySabina wrote:A tak poza tym sama spotkałam.się z komentarzem, ze postaralam się o drugie dziecko właśnie dla 500+. Wszak nikt nie wiedział ze ostatnie 3 lata spędziłam w.poczekalni do ginekologa
Ale komentarze wredne były; )
Sabina my też to ciągle słyszymy ;PSabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySabina ja rodzę pierwsze, a miałam takie komentarze. Nie przejmuj się.
Poza tym z tego co słyszałam 500+ jest podpisane na 1,5 roku i mogłabym się założyć, że po tym czasie się skończy. I oby. Albo niech coś z tym zrobią.
Agatia muszę skądś te słuchawki załatwić, bo ja sobie ucha do brzucha nie przyłożę raczej, a też bym posłuchała. Choć niby nie tak dużo czasu minęło od kiedy zakładało się nogę za głowę. A teraz z boku na bok przerzut to wyczyn olimpijski;)Sabina lubi tę wiadomość
-
Magdziulla moja ginka twierdzi, że słuchawkami ciężko wyłapać, ale ja słyszę dobrze szybciutkie bicie serca
Nogę na głowę to zakładałam za czasów uorawiania sportu, więc dawno dawno temu
Teraz ani kg, ani brzuch na to nie pozwolą. No może nogę bym założyła, ale czy bym zdjęła?