X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha śliczne!!! Też bym takie chciała, ale szkoda mi sypialni tzn. nie tyle szkoda, co planuję pierwsze ok 6 msc, żeby Karinka spała u Nas a potem do jej pokoiku, a tam już można szaleć;)

Właśnie czy imię Karina jest, aż tak wymyślne? Rodziców cudem oduczyłam przekręcania od Kaliny, a męża dziadek ciągle uparcie mówi Katarzyna.

Macioszka ładny brzuszek masz właśnie, ja się zastanawiam czemu mój taki mały.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 18:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę powiedzieć ze jestem dumna z męża, od rana bluzni na moje pomysły ale kuchnię i pół sypialni już odmalowal. Cały dzień mu zeszło z wałkiem w ręku. Kochany jednak jest :)

W nagrodę zrobiłam pyszna tarte czekoladowa z truskawkami i pół dzisiaj nie będzie :D

Tylko bałagan mam jeszcze do ogarnięcia, bo powyciagalam wszystko z szafek żeby mu było łatwiej je odsuwac. Aż mi się nie chce myśleć o sprzątaniu. Może jak słońce zajdzie będzie chłodniej i energia na mnie splynie :)

Bratek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super Ci napis wyszedł. I zawsze przyjemniej się patrzy na coś własnoręcznie zrobione :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula, nasza corka spala z nami w plkoju do 2,5 roku w lozeczku swoim oczywiscie ale szybciej dziecka nie dala bym zeby spalo samo w pokoju :) corka jak miala 2,5 roku to poszla na swoje, dpstala naroznik i od tej pory 1,5 roku spi sama u siebie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka no wlasnie apropo malowania to wpadlam na ten sam pomysl :) corcia za 1,5 godziny jedzie do dziadkow na noc a moj maz jutro bedzie malowac kucjnie w pokojach korytarz tam gdzie ttzeba odswiezyc, bo 7.06 ma operacje kolana to nie wiadomo ile potrwa rekonwalescencja i, rehanilistacja a tu jeszcze chwilia i dzidius na swiat przyjdzie wiec zwlekac nie ma co z odswiezeniem domu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa urodzila!!! :)
    Malenka ma 3400g i 56cm.
    Jejcia juz tylko 1 ciezarna zostala w rodzinie!:)

Czekam juz az malenstwo przyjedzie do domu! :)

alinka, kamciaelcia, Pysiaczek89, Angela89, agatia, claudiuszek, Sabina, Sabina, violett, _izunia_, mmargol, Bratek, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia to gratulacje, fajnie, że wszystko ok i, że masz inne ciężarne w rodzinie. Ja jestem jedyna od kiedy pamięć sięga. U mnie i męża najmłodsze dziecko (w najbliższej rodzinie) ma 13 lat. Będziesz miała kogo się radzić i wspierać.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Emilka miała 6 miesięcy jak poszła do siebie do pokoju spać sama :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki kompleks z kuzynostwem. Zawsze z bratem bylismy najstarsi... Nie mielismy takich fajnych relacji miedzy soba i brak rodziny w naszym wieku...
    Dlatego tym bardziej sie cieszymy ze nasze dzieci beda razem sie wychowywaly :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie chyba bala dac 6 miesieczna dzidzie sama do spania :) ja wolalam zeby malutka z nami byla obok jakos bezpieczniej sie wtedy czulam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na cos ochote i mysle czy isc do sklepu czy odpuscic, a jak isc to po co... Jestem strasznie niezdecydowana...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas miała jakoś 9 miesięcy jak zaczęła spać sama, Kuba na początek będzie spał obok nas a później im dłużej będzie spał w nocy to pójdzie do niej pokoju i będą spać razem :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój wyemigrował na wersalke w wieku 11 mc i śpi sam :) Siostra będzie z bratem w pokoju od początku, najwyżej ja przeniosę się z salonu do synka do wyra :) jest monitor oddechu, więc podchodzę spokojnie :)
    Niestety mamy 2 pokoje i jakoś musimy to ogarnąć :) a dzidziol w salonie odpada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 19:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 2 pokoje póki co i to nie za duże, ale co zrobić. Jakoś damy radę :)
    W przyszłym roku zamierzamy ruszyć z budową to może za 2 lata każdy będzie miał swój kąt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze tak;) Kazdy robi jak uwaza, ja tam jestem z tych co czasami troche panikuja;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej to sie boje lata i tych upałów....;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 pokoje, ale póki co śpimy w salonie na narożniku, mam nadzieję, że do porodu dorobię się łóżka o wtedy będzie pięknie. Plan mam na ok 6 msc, ale plany to można sobie mieć;) zobaczymy jak wyjdzie.
    Mam plan nauczyć dziecko samodzielnego zasypiania (bez skrajności oczywiście) rutyny i innych rzeczy, ale mam świadomość, że wszystko brzmi pięknie w teorii.
    Jedyne do czego jestem 100% zdeterminowana to, żeby nie spało z Nami w łóżku. Znajomi mówią, że się nie uda, bo im się nie udało, ale ja i mąż mamy na to silne postanowienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam o najważniejszym dziś. Dziś studniówka! 100 dni do porodu według terminu Om. Bo do CC nie spełna 90 dni :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09ef8e416321.jpg

kamciaelcia, agatia, Pysiaczek89, żabka04, megg, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, violett, _izunia_, mmargol, martta lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z łóżkiem nie było problemu bo ja po prostu nie karmiłam piersią
    Mała super się wysypiala sama
    Ale my mamy 4 tyci pokoje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla mój Młody zasypial i zasypia sam. Opowiadam mu bajkę i idzie spać. Nigdy nie używałam, żadnych gadżetów misiów, smoczkow, kołysania, noszenia na rękach. Mlody jak był śpiący szedł spać i tyle :) była kąpiel, mleko i spanko. Teraz też tak ma :)
    Nie pcha się do łóżka rodziców, czasem ja do niego lecę, jak tatusia nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 19:50

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ