WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Magdziulla pewnie, że dzieci są różne
i wyjdzie wszystko w praniu
to chyba też zależy od charakteru dziecka. Mój synuś jest bardzo niezależny i samodzielny. Może dla tego tak łatwo idzie luzowanie pepowiny
u nas jest bardzo elastyczna. Mimo podejrzenia choroby pozwalam Młodemu na poznawanie świata, ale takie w które wliczone są upadki, ubrudzenie się itp
nigdy nie stosowałam mechanizmu parasola ochronnego. Może dla tego nigdy nie płakał po upadku, a jak się uderzy to przybiega, żeby dac mu w to miejsce buziaka i już nie boli
Nie "chowam" go też sterylnie, nie wycieram rąk co chwila. Tarza się z psem, pies go lize po buzi, wyjada psu z miskii trzeba go ganiac, żeby oddał psią suchą karmę
na działce też lata brudny od czubka głowy, po pięty
Problemem będzie rodzina męża, oni to przeciwieństwo. Jedyne dziecko w jego rodzinie jak się urodziło to można było chodzić do niego tylko w maseczkach, ciągle myty, dezynfekowany wręcz, jak dorósł to miał nakaz kąpania się po każdym wypróżnieniu, teraz jest pełnym alergii, chorowitym nastolatkiem o rozwoju na etapie 7 latka.
Już widzę jak krytykują moje metody. -
nick nieaktualnyA moja corcia pojechala do tesciow na noc, dzis miala jakis koszmarny dzien chyba pogoda na dzieci fak wplywa....nie zmosna nie sluchala, wszysyko robila, na zlos, zrobola mi siku na podlodze k w dodatku nie zdazyla na ubikacje i w gaciemtroche mi narobila, powiem wam se juz mam dosc na dzisiaj
dobrse ze jechala, cjociaz wole jak jest w domu, ale dzis juz limit sie normalnie wyczerpal....potrzebuje odpoczynku !
-
Little Red Fox wrote:w Brennej jest dobra cukiernia, bodajże "Bajka" się nazywa, ale ostatnio tam byłam roku temu, więc nie wiem czy się coś nie pozmieniało
ooo sprawdze na pewno
teraz slodkosci to moja milosc -
nick nieaktualnyagatia wrote:Angela u nas Borynio w wieku 7 mc wywalał jezor, na wielu zdjeciach tak miał i rehabilitantka kazała nam iść do neurologopedy - oczywiście prywatnie bo na nfz brak miejsc. Spotkania, co tydzień masaże itp. Co się okazało? Wychodziły pierwsze zęby, jak wyszły to problem otwartych ust i języka się skończył. Ale co mnie pani naciagnęła to jej
Za to rehabilitantkę mieliśmy superteż prywatnie, ale cudowna babka, większość cwiczen dawała nam do domu i po 4 mc nam Młodego wyprowadzila z asymetrii i napięcia
U nas język plus otwarta buzia nie muszę Ci chyba mówić co podejrzewałam.. za dużo ośrodka OWI i się napatrzałam. Na szczęście miałam tam logopedę i dała te masaże. Jest o wiele lepiej. Ale może to też u nas zeby i zbieg okoliczności bo właśnie po ząbkach się poprawiło.
Nam się udało (niestety po znajomości) na nfz rehabilitacje u nas była asymetria którą sama dopatrzyłam, lekarz rodzinny oraz inni lekarze nie widzieli problemu i słabe napięcie w obrębie brzucha też dosyć szybko z tego wyszliśmy bo już po 7 miesiącu życia tylko kontrolnie w ośrodku się kontrolowaliśmy czy są postępy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa mialam hemorioda w odbycie po porodzie z corka, ale mi on pekl i tylko krew mi leciala, no i wlqsciwie przeszlo do tej pory odpukac nic nie wraca, a tez mam to na mknitorze bo moja mama tez mkala z tym problem i operacje na hemoroidy miala kiedys
-
nick nieaktualnymegg wrote:ooo sprawdze na pewno
teraz slodkosci to moja milosc
ooo, może ja swojego do Wisły wyciągnę??megg lubi tę wiadomość
-
jesli chodzi o smoczek moj polubil bardzo szybko i narazie ciezko by bylo oduczyc, mysle ok 2 lat
Angela ja juz mam prawie gotowy pokoik dla Franka ale zal mi go przenosic, jednak nie bedzie wyjscia i po wakacjach naszych musze go tam przeniesc i powoli w sypialni zrobic kącik dla małej
bedzie ciezko cos czuje
ale moj spal z nami dlugo, teraz spi sam w swoim lozku (bo lozeczko zawsze bylo na nie) ale w 1 pokoju z namiWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 21:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymegg wrote:jesli chodzi o smoczek moj polubil bardzo szybko i narazie ciezko by bylo oduczyc, mysle ok 2 lat
Angela ja juz mam prawie gotowy pokoik dla Franka ale zal mi go przenosic, jednak nie bedzie wyjscia i po wakacjach naszych musze go tam przeniesc i powoli w sypialni zrobic kącik dla małej
bedzie ciezko cos czuje
ale moj spal z nami dlugo, teraz spi sam w swoim lozku (bo lozeczko zawsze bylo na nie) ale w 1 pokoju z nami
U nas odbyło się to dosyć łatwo bo my się wyprowadziliśmy, ona jest w miejscu gdzie była od początku. Ale trzymam kciuki aby łatwo poszło.Bambi85, megg lubią tę wiadomość
-
A ja skończyłam pierwsze prasowanie - pościel do łóżeczka i kołyski
Rożek został i organizer ale znaki z niebios kanały juz zakończyć prasowanie
W sumie dużo tego nie było a ja padam
Plecki bolą między łopatka miStrazaczka1990, megg, żabka04 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skali89 wrote:dziewczyny mam takie trochę krępujące pytanie, wyczuła chyba hemoroida podczas mycia, jakoś mnie szczególnie nie boli, ale piecze więc to chyba on, wcześniej nigdy nie miałam, nie wiem skąd się wzioł bo stolce mam dosyć luźne i regularne nie mam zaparć, nawet przy żelazie które biorę na noc. No ale jest, pytanie czy mogę coś wziąć> znalazłam w necie takie leki: Posterisan, ProctoGlyvenol i Hemorol. Wizyta dopiero 14.06 a i tak jestem poza Krakowem, jest weekend, może któras z Was ma doświadczenie i może podpowiedzieć?
-
Dzisiaj wkoncu zamowilismy wozek bedzie na sierpien i sie pochwale tesciowie dali na caly wiec znowu kasa zaoszczedzona
. Jutro ide kupic Amelce na dzien dziecka fotelik chicco polly magic kolor grafity, a na dzien dziecka pojedziemy do ikea i maz kupi jej lozeczko z materacykiem i prawie cala wyprawka bedzie z glowy
ciesze sie bo zostanie poskladac meble porac i poprasowac ciuchy i czekac spokojnie bez stresu na porod
kochamy Cie Amelko twoja mamusia i tatus ♡♡♡