X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Magdziulla pewnie, że dzieci są różne :) i wyjdzie wszystko w praniu :) to chyba też zależy od charakteru dziecka. Mój synuś jest bardzo niezależny i samodzielny. Może dla tego tak łatwo idzie luzowanie pepowiny :) u nas jest bardzo elastyczna. Mimo podejrzenia choroby pozwalam Młodemu na poznawanie świata, ale takie w które wliczone są upadki, ubrudzenie się itp :) nigdy nie stosowałam mechanizmu parasola ochronnego. Może dla tego nigdy nie płakał po upadku, a jak się uderzy to przybiega, żeby dac mu w to miejsce buziaka i już nie boli ;)
    Nie "chowam" go też sterylnie, nie wycieram rąk co chwila. Tarza się z psem, pies go lize po buzi, wyjada psu z miski ;) i trzeba go ganiac, żeby oddał psią suchą karmę ;) na działce też lata brudny od czubka głowy, po pięty :)
    No i brawo bardzo dobrze. Też taki mam plan. Sama tak byłam wychowana i na złe mi to nie wyszło.
    Problemem będzie rodzina męża, oni to przeciwieństwo. Jedyne dziecko w jego rodzinie jak się urodziło to można było chodzić do niego tylko w maseczkach, ciągle myty, dezynfekowany wręcz, jak dorósł to miał nakaz kąpania się po każdym wypróżnieniu, teraz jest pełnym alergii, chorowitym nastolatkiem o rozwoju na etapie 7 latka.
    Już widzę jak krytykują moje metody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja corcia pojechala do tesciow na noc, dzis miala jakis koszmarny dzien chyba pogoda na dzieci fak wplywa....nie zmosna nie sluchala, wszysyko robila, na zlos, zrobola mi siku na podlodze k w dodatku nie zdazyla na ubikacje i w gaciemtroche mi narobila, powiem wam se juz mam dosc na dzisiaj :/ dobrse ze jechala, cjociaz wole jak jest w domu, ale dzis juz limit sie normalnie wyczerpal....potrzebuje odpoczynku ! :(

• megg Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    w Brennej jest dobra cukiernia, bodajże "Bajka" się nazywa, ale ostatnio tam byłam roku temu, więc nie wiem czy się coś nie pozmieniało ;)

ooo sprawdze na pewno
    teraz slodkosci to moja milosc :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela u nas Borynio w wieku 7 mc wywalał jezor, na wielu zdjeciach tak miał i rehabilitantka kazała nam iść do neurologopedy - oczywiście prywatnie bo na nfz brak miejsc. Spotkania, co tydzień masaże itp. Co się okazało? Wychodziły pierwsze zęby, jak wyszły to problem otwartych ust i języka się skończył. Ale co mnie pani naciagnęła to jej ;)
    Za to rehabilitantkę mieliśmy super :) też prywatnie, ale cudowna babka, większość cwiczen dawała nam do domu i po 4 mc nam Młodego wyprowadzila z asymetrii i napięcia :)

U nas język plus otwarta buzia nie muszę Ci chyba mówić co podejrzewałam.. za dużo ośrodka OWI i się napatrzałam. Na szczęście miałam tam logopedę i dała te masaże. Jest o wiele lepiej. Ale może to też u nas zeby i zbieg okoliczności bo właśnie po ząbkach się poprawiło.
    Nam się udało (niestety po znajomości) na nfz rehabilitacje u nas była asymetria którą sama dopatrzyłam, lekarz rodzinny oraz inni lekarze nie widzieli problemu i słabe napięcie w obrębie brzucha też dosyć szybko z tego wyszliśmy bo już po 7 miesiącu życia tylko kontrolnie w ośrodku się kontrolowaliśmy czy są postępy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali też mam hemoroidy niestety, ale można je mega złagodzić. Uważaj na to co jesz, jak się wypróżniasz, po dwójce dokładnie się tam umyj. Powinno być lepiej. Piszę wprost może nikt się nie zrazi. Jutro mam plan dopytać gin o to.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam hemorioda w odbycie po porodzie z corka, ale mi on pekl i tylko krew mi leciala, no i wlqsciwie przeszlo do tej pory odpukac nic nie wraca, a tez mam to na mknitorze bo moja mama tez mkala z tym problem i operacje na hemoroidy miala kiedys

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    ooo sprawdze na pewno
    teraz slodkosci to moja milosc :)
    mam nadzieję, że nazwę nie przekręcam, teraz tak myślę że osobiście byłam w ich cukierni w Ustroniu, ale z Brennej też ciasta jadłam i znajomi byli, więc pewnie i tak w jednym miejscu to pieką i rozwożą ;)

ooo, może ja swojego do Wisły wyciągnę?? :)

megg lubi tę wiadomość

• megg Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o smoczek moj polubil bardzo szybko i narazie ciezko by bylo oduczyc, mysle ok 2 lat

Angela ja juz mam prawie gotowy pokoik dla Franka ale zal mi go przenosic, jednak nie bedzie wyjscia i po wakacjach naszych musze go tam przeniesc i powoli w sypialni zrobic kącik dla małej
    bedzie ciezko cos czuje
    ale moj spal z nami dlugo, teraz spi sam w swoim lozku (bo lozeczko zawsze bylo na nie) ale w 1 pokoju z nami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 21:36

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciazy na domiar zlego mialam wrzoda, miedzy posladkami to tez mascia ihtiolowa go traktowalam i kilka tygodnimschodzil a bolal kak cholera:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    jesli chodzi o smoczek moj polubil bardzo szybko i narazie ciezko by bylo oduczyc, mysle ok 2 lat

Angela ja juz mam prawie gotowy pokoik dla Franka ale zal mi go przenosic, jednak nie bedzie wyjscia i po wakacjach naszych musze go tam przeniesc i powoli w sypialni zrobic kącik dla małej
    bedzie ciezko cos czuje
    ale moj spal z nami dlugo, teraz spi sam w swoim lozku (bo lozeczko zawsze bylo na nie) ale w 1 pokoju z nami

U nas odbyło się to dosyć łatwo bo my się wyprowadziliśmy, ona jest w miejscu gdzie była od początku. Ale trzymam kciuki aby łatwo poszło.

Bambi85, megg lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja skończyłam pierwsze prasowanie - pościel do łóżeczka i kołyski
    Rożek został i organizer ale znaki z niebios kanały juz zakończyć prasowanie :)
    W sumie dużo tego nie było a ja padam
    Plecki bolą między łopatka mi :(

Strazaczka1990, megg, żabka04 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u nas też pediatra się nie dopatrzył asymetrii, tylko ja. Super lekarze :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi moj maz przed chwila poqiedzoal ze ciaza mi sluzy i pieknie w niej wyhladam i ze ma nadzieje ze pl porodzie bede jeszcze piekniejsza ;) kurcze, jakie to bylo mile az lezka w oku sie zakrecila :)

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia
    Ja od razu bym spytała a co jeśli po nie będę piękniejsza ? :)

Ewentualnie dlaczego się podlizuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 22:01

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kamcia xD my kobiety juz tak mamy ze podejrzliwe zaraz jestesmy, haha wiesz czasami podlizywanie moze miec zwiazek z tym ze corcia spimu tesciow a my mamy wolna chate, hmm wietrze jakis podstep :P moj maz jest zdecydowanie zbyt mily :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia
    akurat ten szczegół jest az zbyt oczywisty :D

sarcia123 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha faceci to swinie nie ma co im wierzyc xD

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero dojrzałam , ze wpłynela dzis moja wyplata
    ale 70 zł mniej niż miesiąc temu-to ciekawe

a dwa dni temu z PZU za tate wplynęło i tez nie widzialam-mamy już połowe pieniązkow na pomniczek Emilki (który już zamówiony)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    dziewczyny mam takie trochę krępujące pytanie, wyczuła chyba hemoroida podczas mycia, jakoś mnie szczególnie nie boli, ale piecze więc to chyba on, wcześniej nigdy nie miałam, nie wiem skąd się wzioł bo stolce mam dosyć luźne i regularne nie mam zaparć, nawet przy żelazie które biorę na noc. No ale jest, pytanie czy mogę coś wziąć> znalazłam w necie takie leki: Posterisan, ProctoGlyvenol i Hemorol. Wizyta dopiero 14.06 a i tak jestem poza Krakowem, jest weekend, może któras z Was ma doświadczenie i może podpowiedzieć?
    Posterisan niebieski masc i czopki mi gin pozwolil to brac nawet zapobiegawczo:)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj wkoncu zamowilismy wozek bedzie na sierpien i sie pochwale tesciowie dali na caly wiec znowu kasa zaoszczedzona :). Jutro ide kupic Amelce na dzien dziecka fotelik chicco polly magic kolor grafity, a na dzien dziecka pojedziemy do ikea i maz kupi jej lozeczko z materacykiem i prawie cala wyprawka bedzie z glowy :) ciesze sie bo zostanie poskladac meble porac i poprasowac ciuchy i czekac spokojnie bez stresu na porod :) kochamy Cie Amelko twoja mamusia i tatus ♡♡♡

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ