WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój jak kopie to nisko podbrzusze i prawą pachwinę, coraz częściej się zastanawiam czy się obróci,09.06 usg zobaczymy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja s synkiem torbę pakowalam idąc do szpitala w 30 tc. Tylko ubranka, pieluszki i pampersy były przywiezione świeże i wyprane.
    Teraz też koło 30tc pakuje torbę, teraz po wypłacie idę kupić sobie "wyprawkę" do szpitala, a potem resztę dla małej :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja czuję w pachwinach czkawką i takie przeciagania, a moja jest głową w dół, więc może Twój też :) ja myślałam, że to nogi, bo siedziała na pupie :) a okazuje się, że jest głową w dół - no już może.znowu nie być ;) ale była

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od 5 rano mocz w oczach, bo chciałam pojechać na badania. Wytrzymałam do 8, o 8.30 już w laboratorium, a tu czynne od 9 :(

Mam nadzieje że się nie popsuje bo to na posiew :( siedzę i czekam...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja się nie zdarzyłam spakować hihi :D

Teraz nie planuje szybciej niż 36tc przygotować wszystkich rzeczy do torby. A torbę zamkne 37tc ;)

Uff zarezerwowałam w końcu wczasy.

Gdzie jedziecie? :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Wczoraj byłam na usg i mój Marcel juz od dłuższego czasu leży podłużnie główkowo postawa I, cokolwiek to znaczy. Czuje go czasami bardzo, bardzo nisko, a czasami powyżej pępka. No i maluszek wazy juz około 771 g, malutki grubasek :) na następny usg juz moze bedzie ponad kg ;)

kamciaelcia, A_n_k_a_80, _izunia_, mmargol, żabka04, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!:)

Kamcia podsunelas mi swietny pomysl z kawa! Moze i ja mozg obudze :)
    Musze troche ogarnac chalupke bo jutro jak maz wroci to sie przerazi.
    Ja wlasnie sie wczoraj zastanawialam kiedy najlepiej palowac torbe i chyba tez powoli zaczne, a zaczne od... Kupienia torby!!! :O o zgrozo mamy tylko wielkie walizki podrozne...
    Moja kolezanka nie zdazyla sie spakowac k maz pakowal. Pielegniarki myslaly ze spodziewaja sie blizniakow :D

Moj tez kopie nisko, chociaz ostatnio to w sumie juz wszedzir czuje pukniecia :)
    Gora, boki, dol, najgorsze jest w pachwinach, bo mam wrazenie ze pecherz peknie...

Rowne 3 miesiace mi zostaly <3

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze ze w czwartek juz bedzie kilogram :)

A pozniej 8.06 wizyta u profesora i tu sie juz stresuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia na każdy usg mały ma główkę w okolicy pępka a jak gin szukał siusiaka to głowice mi przykładał do pachwiny więc chyba jednak boksuje na dole nóżkami :)
    Pysiaczek twój mały to jest duży facet, ciekawe jak przyrasta mój, już się nie mogę doczekać :)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    mózg skutecznie obudził mój kot!co za pipka! odbija jej na starośc
    ja na nia krzycze by nie drapała kartonów, a ta chowa się, robi duże czarne oczka i sama na mnie krzyczy!!mnie oczywiście się nie boi :D
    mój kot juz cos czuje, że jakaś odmiana się zbliża

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajcie żeby z mężem torbę spakować, ja z swoim spakuję, bo jak będziemy w szpitalu będzie wiedział co gdzie jest, jeśli ja nie będę na tyle przytomna by coś z niej wyciągnąć ;) ja mam małą torbę na siłownię/fitness, więc pewnie do niej się spakuję, o ile nie okaże się za mała! :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Kamcia mój jak kopie to nisko podbrzusze i prawą pachwinę, coraz częściej się zastanawiam czy się obróci,09.06 usg zobaczymy.

nie dyskutuje o położeniu po ostatnim usg :D
    Emilka się nie obróciła, a podobnie leżała (krótka pępowina), ten tez sie uparł :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciala miec zwierzatko...;(
    Moj maz niestety nie toleruje zwierzat w domu. Moim zdaniem to zla cecha. Jak juz sie wybudujemy to nawet nie zapytam go o zdanie... Od razu przygarne kotka i pieska...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF bardzo dobra rada z tym pakowaniem torby z mężem!

Mój cieszy się itd, ale zdecydowanie wydaje mu się, że to tyle czasu, jeszcze tego tak nie przeżywa. Czekam bardzo na tel ze szkoły rodzenia, że ruszają zajęcia i mam nadzieję, że oni go we wszystkim uświadomią;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    kotek na 3. pietrze to wybawienie :) mój nie wychodzi na zewnatrz
    psa wyprowadzać z 3. pietra ???o nie nie
    nasz kot jest z nami niemal od poczatku jak się poznaliśmy, od początku to NASZ kotek
    ale mąż ze wsi i w jego rodzinie dziwnie podchodzili do kota w domu...teraz nie komentuja, na pewno zrozumieli, że to członek naszej małej rodzinki
    i nasz kot był mega mobilizatorem do poruszania sie przez Emilke :D

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam że dzieci powinny się z zwierzętami wychowywać ;)

AJrin, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ludzie (na wsi u męża)gadali , ze mamy kota, bo dzieci nie możemy mieć
    albo że przez CZARNEGO kota dzieci nie mamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kota niewychodzącego na 4p i co ka się osłuchałam jak zaszłam w ciążę, żeby kota oddać. Ale ja krótko ucinam rozmowę i mają opory. Niestety mój mąż miał takie podejście jak Twój Ksosia, u niego w domu zwierzę jak było to miało jakąś funkcje, ale go nauczyłam trochę. Acz nadal jak kicia coś spsoci to się buntuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Gdzie jedziecie? :)
    Trójmiasto :P Na zagraniczne wczasy doktor nam nie pozwolił, kazał wybrać duże miasto.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam psa adopciaka z fundacji :) zresztą ja też bylame wychowywana z psiakami :)
    Zawsze mówię, że dzieci i psy poznają się na człowieku, a jak ktoś nie lubi zwierząt... to za dobrym czlowiekiemt nie jest.
    Kociaci lubię, ale w domu bym nie chciała, pies bardziej wchodzi w interakcje z człowiekiem. Mój chłop miał kiedyś koty i mówi, że kot przywiązuje się do miejsca, pies do człowieka.

Magdziulla "kocham" tesksty zebye oddać kota w ciąży... wrrrrrr, co za debilizm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:05

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ