X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój jak kopie to nisko podbrzusze i prawą pachwinę, coraz częściej się zastanawiam czy się obróci,09.06 usg zobaczymy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja s synkiem torbę pakowalam idąc do szpitala w 30 tc. Tylko ubranka, pieluszki i pampersy były przywiezione świeże i wyprane.
    Teraz też koło 30tc pakuje torbę, teraz po wypłacie idę kupić sobie "wyprawkę" do szpitala, a potem resztę dla małej :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja czuję w pachwinach czkawką i takie przeciagania, a moja jest głową w dół, więc może Twój też :) ja myślałam, że to nogi, bo siedziała na pupie :) a okazuje się, że jest głową w dół - no już może.znowu nie być ;) ale była

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj od 5 rano mocz w oczach, bo chciałam pojechać na badania. Wytrzymałam do 8, o 8.30 już w laboratorium, a tu czynne od 9 :(

Mam nadzieje że się nie popsuje bo to na posiew :( siedzę i czekam...

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja się nie zdarzyłam spakować hihi :D

Teraz nie planuje szybciej niż 36tc przygotować wszystkich rzeczy do torby. A torbę zamkne 37tc ;)

Uff zarezerwowałam w końcu wczasy.

Gdzie jedziecie? :)

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny!
    Wczoraj byłam na usg i mój Marcel juz od dłuższego czasu leży podłużnie główkowo postawa I, cokolwiek to znaczy. Czuje go czasami bardzo, bardzo nisko, a czasami powyżej pępka. No i maluszek wazy juz około 771 g, malutki grubasek :) na następny usg juz moze bedzie ponad kg ;)

kamciaelcia, A_n_k_a_80, _izunia_, mmargol, żabka04, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!:)

Kamcia podsunelas mi swietny pomysl z kawa! Moze i ja mozg obudze :)
    Musze troche ogarnac chalupke bo jutro jak maz wroci to sie przerazi.
    Ja wlasnie sie wczoraj zastanawialam kiedy najlepiej palowac torbe i chyba tez powoli zaczne, a zaczne od... Kupienia torby!!! :O o zgrozo mamy tylko wielkie walizki podrozne...
    Moja kolezanka nie zdazyla sie spakowac k maz pakowal. Pielegniarki myslaly ze spodziewaja sie blizniakow :D

Moj tez kopie nisko, chociaz ostatnio to w sumie juz wszedzir czuje pukniecia :)
    Gora, boki, dol, najgorsze jest w pachwinach, bo mam wrazenie ze pecherz peknie...

Rowne 3 miesiace mi zostaly <3

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja licze ze w czwartek juz bedzie kilogram :)

A pozniej 8.06 wizyta u profesora i tu sie juz stresuje:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia na każdy usg mały ma główkę w okolicy pępka a jak gin szukał siusiaka to głowice mi przykładał do pachwiny więc chyba jednak boksuje na dole nóżkami :)
    Pysiaczek twój mały to jest duży facet, ciekawe jak przyrasta mój, już się nie mogę doczekać :)

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    mózg skutecznie obudził mój kot!co za pipka! odbija jej na starośc
    ja na nia krzycze by nie drapała kartonów, a ta chowa się, robi duże czarne oczka i sama na mnie krzyczy!!mnie oczywiście się nie boi :D
    mój kot juz cos czuje, że jakaś odmiana się zbliża

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętajcie żeby z mężem torbę spakować, ja z swoim spakuję, bo jak będziemy w szpitalu będzie wiedział co gdzie jest, jeśli ja nie będę na tyle przytomna by coś z niej wyciągnąć ;) ja mam małą torbę na siłownię/fitness, więc pewnie do niej się spakuję, o ile nie okaże się za mała! :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Kamcia mój jak kopie to nisko podbrzusze i prawą pachwinę, coraz częściej się zastanawiam czy się obróci,09.06 usg zobaczymy.

nie dyskutuje o położeniu po ostatnim usg :D
    Emilka się nie obróciła, a podobnie leżała (krótka pępowina), ten tez sie uparł :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciala miec zwierzatko...;(
    Moj maz niestety nie toleruje zwierzat w domu. Moim zdaniem to zla cecha. Jak juz sie wybudujemy to nawet nie zapytam go o zdanie... Od razu przygarne kotka i pieska...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF bardzo dobra rada z tym pakowaniem torby z mężem!

Mój cieszy się itd, ale zdecydowanie wydaje mu się, że to tyle czasu, jeszcze tego tak nie przeżywa. Czekam bardzo na tel ze szkoły rodzenia, że ruszają zajęcia i mam nadzieję, że oni go we wszystkim uświadomią;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia
    kotek na 3. pietrze to wybawienie :) mój nie wychodzi na zewnatrz
    psa wyprowadzać z 3. pietra ???o nie nie
    nasz kot jest z nami niemal od poczatku jak się poznaliśmy, od początku to NASZ kotek
    ale mąż ze wsi i w jego rodzinie dziwnie podchodzili do kota w domu...teraz nie komentuja, na pewno zrozumieli, że to członek naszej małej rodzinki
    i nasz kot był mega mobilizatorem do poruszania sie przez Emilke :D

AJrin lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uważam że dzieci powinny się z zwierzętami wychowywać ;)

AJrin, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ludzie (na wsi u męża)gadali , ze mamy kota, bo dzieci nie możemy mieć
    albo że przez CZARNEGO kota dzieci nie mamy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam kota niewychodzącego na 4p i co ka się osłuchałam jak zaszłam w ciążę, żeby kota oddać. Ale ja krótko ucinam rozmowę i mają opory. Niestety mój mąż miał takie podejście jak Twój Ksosia, u niego w domu zwierzę jak było to miało jakąś funkcje, ale go nauczyłam trochę. Acz nadal jak kicia coś spsoci to się buntuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Gdzie jedziecie? :)
    Trójmiasto :P Na zagraniczne wczasy doktor nam nie pozwolił, kazał wybrać duże miasto.

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam psa adopciaka z fundacji :) zresztą ja też bylame wychowywana z psiakami :)
    Zawsze mówię, że dzieci i psy poznają się na człowieku, a jak ktoś nie lubi zwierząt... to za dobrym czlowiekiemt nie jest.
    Kociaci lubię, ale w domu bym nie chciała, pies bardziej wchodzi w interakcje z człowiekiem. Mój chłop miał kiedyś koty i mówi, że kot przywiązuje się do miejsca, pies do człowieka.

Magdziulla "kocham" tesksty zebye oddać kota w ciąży... wrrrrrr, co za debilizm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:05

‹‹ 1034 1035 1036 1037 1038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ