WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a ja dopiero dojrzałam , ze wpłynela dzis moja wyplata
    ale 70 zł mniej niż miesiąc temu-to ciekawe

a dwa dni temu z PZU za tate wplynęło i tez nie widzialam-mamy już połowe pieniązkow na pomniczek Emilki (który już zamówiony)
    No ją też dostalam wyplate mniejsza o 70zl :\

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpadam się przywitac bo za niedługo bede miała brak neta bo dopiero zmieniliśmy pakiet i trza czekać na coś co pociągnie chociaż dwa kompy na wi-fi. Nie mam czasu was nadrobić.
    Umordowałam się wczoraj z przeprowadzką niemiłosiernie. Padłam o 24 i dziś o 5.00 jak zwykle dzień dobry. Szlak mnie trafi przez to bo wyglądam jak zombie w stanie poważnego rozkładu.
    Co jest pięknego w tym miejscu? CISZA i śpiew ptaków i ogród. :) Właśnie piję kawkę na werandzie i wertuję allegro. Dziś wyciągam mojego po łóżeczka ;) Tzn. postaram się go wyciągnąć bo on jeszcze tego świadom nie jest. :D

Sabina lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, ja mam te same niecne plany - tylko że my łóżeczko zamówiliśmy i czekamy na realizacje - ma być w połowie czerwca. Ja chciałam pojechać i pooglądać materace i widziałam na stronie sklepu wanienkę ze stelażem w podobnej cenie co z przesyłką na allegro ;) mój też jeszcze nic nie wie, a jak mu się urlop skończy sama nie zamierzam po sklepach ganiać...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze chłopy też jeszcze uważają, że jest dużo czasu? ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 27 tygodniu :)

My wczoraj złożyliśmy szafę, znaczy ja dyrygowalam, mąż składał :D Od dziś mogę swoją garderobę odgruzowac. A od czerwca jakoś zacząć prac Kuby ubrania.

Dziś rezerwujemy nasz wyjazd bo ciągle nam nie wychodzi. I połowo czerwca witaj urlopie :)

Ja łóżeczko zostawiam jako ostatni zakup dla Kuby wybrane już jest teraz kwestia zamówienia. Ale tym zajmę się w lipcu.

Dziś na urodziny idziemy do kolegi a później finał ligi mistrzów i przyjaciolka wpada a ja zero pomysłow co przygotować na tą okazję :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój już się nie może doczekać, aż bobo przyjdzie na świat, cały czas o tym gada z brzuchem, wczoraj pierwszy raz dostał kopniaka w policzek ;D Lato szybko zleci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Wasze chłopy też jeszcze uważają, że jest dużo czasu? ;)
    mój wie że nasz przypadek to cykajaca bomba i nawet nie próbuje mówić że mamy czas. Ja bardziej do tego spokojnie podchodzę i twierdzę że mam czas. Przy córce już miałam wszystko poprane i zrobione. Na koniec chciałam zostawić wózek i fotelik bo zależało mi na gwarancji. To zamawialam przez telefon u kolegi jak już byłam w szpitalu

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz mogę się ładnie przywitać
    jakoś nie mogę sie obudzić, kawka zaliczona, ale jednak mózh jeszcze spi
    juz planuje kolejne pranie :) właśnie kartony z szafy pościągalam, bo zaczynam od rzeczy po Emi. Ale małe wyjąć a duże (od 74)pochować, bo bez przesady żeby duże już teraz prac i prasować jak nawet na półkach od razu nie wyladują
    słonko pieknie swieci i od razu przyjemniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąz się już pytał kiedy łóżeczko i kołyske ma złożyć ? (oczywiście podkreslsjąc kiedy ON ma to zrobić) :D kazałam ciut poczekać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio się uśmiałam, bo gdzieś (teraz nie mogę znaleźć tego artykułu), jeżeli mama czuje się dobrze w ciąży, torbę do szpitala spokojnie może zapakować w 39 tc ;D nie mam pojęcia kto to pisał... a może to ja taka paranoiczka jestem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja łóżeczko zostawiam na koniec bo teraz okna są otwarte i wszystko z dworu się niesicały ten kurz. A prac po 2 razy mi się nie chce na codzień mam multum prania

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój twierdzi, żebym nie panikowała- za każdym razem, kiedy mówię, że jedziemy na zakupy ;) I jest tego zdania, że jak chcesz to w 1 dzień kupisz hehe ;)
    Ale ja się nie dam, bo jakby coś się działo to nie chcę, żeby on wyprawkę kupował ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Mój twierdzi, żebym nie panikowała- za każdym razem, kiedy mówię, że jedziemy na zakupy ;) I jest tego zdania, że jak chcesz to w 1 dzień kupisz hehe ;)
    Ale ja się nie dam, bo jakby coś się działo to nie chcę, żeby on wyprawkę kupował ;)
    mam tak samo, przyjemność sprawia mi samo oglądanie rzeczy dla maluszka, a on sam powtarza, że mam lepszy gust i ładniejsze znajdę/wybiorę. Łóżeczko pewnie w sierpniu złożymy, może zawsze on/szwagier/teść to zrobić jak będziemy w szpitalu, bo nie chciałabym, żeby kocica w nim spała zanim synek do domu wróci, choć izolować ich od siebie tez nie chcemy - po prostu wiem jak nasza pościel z czasem wygląda jak śpi w łóżku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:15

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja torbe spakowałam w 32tc a dopakowałam np wode niegaz w 36 tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie zdarzyłam spakować hihi :D

Teraz nie planuje szybciej niż 36tc przygotować wszystkich rzeczy do torby. A torbę zamkne 37tc ;)

Uff zarezerwowałam w końcu wczasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 08:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam chyba trochę jak wasi mężowie bo ciuszki używane kupiłam i mam już ich full ale jakoś nie mogę zmobilizować się do szukania łóżeczka, wózka czy fotelika. Wiem, że teraz to nie problem jak są pieniądze i w ciągu jednego dnia można dokupić wszystko. A oglądać to i owszem uwielbiam tylko ta blokada psychiczna jeszcze daje o sobie znać.
    Mój Leo wczoraj spał praktycznie cały dzień ale dzisiaj rano harcował, że aż miło.
    Mam dziewczyny takie pytanie, mój mały cały czas siedzi po prawej stronie brzuszka, jeszcze nie zdarzyło się żebym go czuła po lewej - też tak macie?

AJrin lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja to mam chyba trochę jak wasi mężowie bo ciuszki używane kupiłam i mam już ich full ale jakoś nie mogę zmobilizować się do szukania łóżeczka, wózka czy fotelika. Wiem, że teraz to nie problem jak są pieniądze i w ciągu jednego dnia można dokupić wszystko. A oglądać to i owszem uwielbiam tylko ta blokada psychiczna jeszcze daje o sobie znać.
    Mój Leo wczoraj spał praktycznie cały dzień ale dzisiaj rano harcował, że aż miło.
    Mam dziewczyny takie pytanie, mój mały cały czas siedzi po prawej stronie brzuszka, jeszcze nie zdarzyło się żebym go czuła po lewej - też tak macie?

dokladnie, po prawej główka i iałko, po lewej nogi (skośno poprzeczne ułozenie), nawet brzuszek po prawej jest bardziej wypukly

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde na TVN leci program o przeszczepach u dzieci, serce krwawi jak się patrzy na takie maluszki chore...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe kiedy moje maleństwo się odwróci... bo kilka dziewczyn już pisało, że ich dzieci są główką w dół...

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ