WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nam ludzie ze wsi wypominali, że najpierw wykastrowaliśmy kota moich rodziców, a później naszą kotkę wysterylizowaliśmy, co za podli ludzie z nas - pozbawiamy przyjemności biedne zwierzątka :P

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdziulla wrote:
    Ja też mam kota niewychodzącego na 4p i co ka się osłuchałam jak zaszłam w ciążę, żeby kota oddać. Ale ja krótko ucinam rozmowę i mają opory. Niestety mój mąż miał takie podejście jak Twój Ksosia, u niego w domu zwierzę jak było to miało jakąś funkcje, ale go nauczyłam trochę. Acz nadal jak kicia coś spsoci to się buntuje.
    ja na szczęście trafiłam na mądrych ludzi i kazali tylko się kuwety nie tykać, tak więc korzystam z przywilejów :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 7 lat kuweta to obowiązek męża

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF mentalność ludzi ze wsi... najlepiej niech się mnożą bez umiaru.
    Moja suczka też wysterylizowana, przede wszystkim dla zdrowia, prokreacja jest na drugim planie.
    Poza tym, jak kot nie wychodzi na dwór to nie ma jak od niego złapać toxo. Toxo od kotów jest sporadyczne, zdecydowanie częściej z surowego mięsa, niemytych owoców i warzyw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:10

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz
    No mój Marcel to kawał chłopaka. Ale jak mój M. miał 3600 przy urodzeniu i ja tez cos koło tego, to nasz Marcel tez bedzie takim byczkiem :D juz sie boje jak ja go wypchne :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    u mnie 24+3 było około 740g a to 50 centyl ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku 3600g to taka idealna wysrodkowana waga :)
    U nas są drobnice bo moj 3000,g ja 1200g, ile bym ważyła w terminie nie wie nikt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, nasze koty wychodzą, ale są regularnie szczepione i odrobaczane, a nawet weterynarz mówiła, że ciężko się toxo zarazić, bo te bakterie są aktywne przez krótki okres i jak to stwierdziła, żeby złapać musiałabym zjeść całego kota na surowo :P

agatia lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Ooo to w sumie podobnie wagowo nasze chłopaki :)
    Bo w ogole na tym usg Marcel juz nie wyprzedza o dwa tygodnie tak jak zawsze, tylko tydzien. Juz sama nie wiem... To tak moze skakać, ze raz o dwa tygodnie a potem tylko tydzien? Tzn najważniejsze ze rośnie i ze wszystko jest u niego proporcjonalne. Pani od usg powiedziała, ze pięknie sie rozwija :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF dokładnie :)
    Zresztą nikt nie mówi, że od psa można złapać parwowirusa19 też niebezpiecznego dla dziecka. A tak w ogóle można złapać milion innych wirusów i nienie ma co siać paniki :) a biednym kotom się obrywa.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    dlatego zwróciłam uwagę na wage Marcelka, ze juz nie jest jakas wygórowana ;)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie, a nie jestem za chowaniem dzieci w sterylnych warunkach, a z zwierzakami różnie bywa wg niektórych mamuś. Jak mały zacznie raczkować to zamontujemy na korytarz barierki, bo tam znajdują się kocie miski i kuweta, biorąc pod uwagę że siostra mojego kolegi regularnie próbowała wyjadać kotu...

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    Mam nadzieje ze Marcel nas nie zaskoczy i nie bedzie chciał przy "wyjściu" ważyć 4 kg...
    Moja najmłodsza siostra tyle ważyła, a moja biedna chudziutka mama rodziła naturalnie. Julia sie zaklinowała przy porodzie i położna "rzuciła" sie mamie na zebra, zeby mała wypchnąć i biedna mama miała złamane zebra a dodatkowo wyszły jej hemoroidy wielkości śliwek :/ przepraszam, za dokładność. Miałam wtedy 18 lat i jak przyszłam do mamy w odwiedziny, to biedaczka wygladała jak siedem nieszczęść :(
    Mam nadzieje, ze nasze porody beda lepsze, lżejsze itp.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 25 tyg :), Amelka juz wstala i boksuje na dole :), maz chrapie, trzeba wstac na sniadanko :), super pogoda sie zapowiada :) po sniadanku pojedziemy do Zabrza, bo obiecalam Ameli, ze jak bedzie ladnie kopac to dostanie fotelik chicco polly magik 3w1:). Wczoraj maz kupil Amelce pierwsza zabawke grzechotke w ikea :) uroczy :) Love Ameka i Seba ♡♡♡

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    No wlasnie juz jest taki w miarę. :) i niech sobie rośnie tak jak powinien, a nie wyprzedzał o tyle i stresował mamę :D

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku dzieci rosną skokowo, więc mogą być wahania na usg do 2 tyg w tą i w tą :)
    http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
    Tu masz centyle dzieciaków w brzuchu.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstawiłam "białe" pranie, żeby z pogody skorzystać :)
    pralka ma ciężej i znów dziwnie brzmi (!?)
    uwielbiam tetry prasować
    mam ich tyle, ze narazie w ogóle nie zamierzać szykować (czyli prac) tych nowych
    bo potem jeszcze tetry kolorowe dojdą
    uzbierało się tego

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia
    O dziekuje. Zaraz sobie obczaje :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    ja zawsze na wyniku usg mam naniesione pomiary dzidzi na siatki centylowe ;)
    a wręcz wszystkie pomiary robione od poczatku u jednego gin

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja dzisiaj źle spałam :/ budziłam się non stop, cierpły mi ręce i miałam koszmary. Plecy bolały już nad ranem więc za długo nie leżałam.
    Robimy śniadanko i jedziemy na małe zakupy. Może zajrzymy do dziecięcego zerknąć na komody itd. :)
    Pogoda nie rozpieszcza bo pochmurno i pada deszcz.

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ