X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój mały też rano tylko czasem się odezwie, mam nadzieję, że się rozbryka bo uwielbiam jak tam baraszkuje.
    Jeśli chodzi o imię to po pierwszym usg, które ujawniło płeć tak jakoś wysłałam większości rodziny sms, że we wrześniu pojawi się Leon i tak się wszyscy przyzwyczailiśmy, że chyba tak zostanie tylko wczoraj teściowa przemilczała dyplomatycznie wybór imienia - a niech spada, ciekawe co miała w głowie jak męża nazywała Sylwester.
    Tak z innej beczki to chylę czoła wszystkim mamom, które czekają na maluszka a w domu mają kilkulatka. Od wczoraj pilnuję 6-latki i doceniam bardzo, że mój syn jest na tyle duży, że się sam sobą zajmuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pospałyśmy :) do 8.30 dzisiaj :)

lecę na zakupy, bo chodzi za mną tarta czekoladowa z kremem z mleczka skondensowanego i truskawkami :D trzeba upiec :)

a co do wyboru imienia, nasze się też nie podoba wszystkim bo się nie da go zdrobnić. Ale w sumie ja to olewam, najważniejsze że nam z mężem się podoba i czuje że do naszej córki też będzie pasować

bisacz, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imie my-rodzice-wybierami, a wiec innym gów...do tego :) rodzice i tesciowie mieli ikazje się wykazać, a inni niech wybieraja imię dla przyszłysz swoich pociech ewentualnie zwierzaków
    u mnie ostatnio mąż imię zdradził swojej rodzinie, nawet nie wiem kto,co wie...ale przez nich Adaś odpadł, więc teraz ja się wtrące i nie pozwole komukolwiek wybór komentować
    ale moja ciotka chyba nadal mysli że Adas :D

bisacz, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już wszyscy znają imię, tylko brat się z początku burzył, ale prawdopodobnie się z tym pogodził, a babci męża imię Filip może się kojarzyć z tłustym kotem od sąsiadów, ale trudno ;D

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzależniłam się od przeglądania allegro i olx z rzeczami dla dzieci. Czasem jednak ludzie mnie powalają bo za używki życzą sobie tyle ile za nowe, np. komplet półśpiochy+body+czapeczka(żadna firmówka) klientka chce 65zł, za tyle kupię sobie nowe w sklepie i nie zapłacę za przesyłkę...musiałam się wygadać.

mychakruszyna, bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieprzespanej nocy :/
    U nas będzie Wiktor więc zdrobnienia też jako tako nie ma...no chyba ze Wiktorek ale to jeszcze dłuższe niż pierwotna wersja :P

Mam problem co zrobić facetom do jedzenia na budowę...bo pracuje moj mąż, dwóch moich braci, teść i taki pan. Grillem zaraz będą zygac:P w środę zrobiłam hamburgery :P bulki i placki mięsne na grillu podsmażyłam, do tego salatka ze słoika i sosy, nie powiem dobre bylo:P a dziś nie wiem :/

Wybieram się do pracy mojej bo dziś dyrekcji nie ma więc chce spróbować wyciąć ze styropianu chmurki na ozdobę do pokoiku i imię dziecka ale znając moja krzywą rękę wyjdzie pofalowane wszystko :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Uzależniłam się od przeglądania allegro i olx z rzeczami dla dzieci. Czasem jednak ludzie mnie powalają bo za używki życzą sobie tyle ile za nowe, np. komplet półśpiochy+body+czapeczka(żadna firmówka) klientka chce 65zł, za tyle kupię sobie nowe w sklepie i nie zapłacę za przesyłkę...musiałam się wygadać.

Oj ja tez stałam się zakupoholiczką! Nawet tam nie wchodzę bo juz kasy nie mam. Dziś znowu przyjdzie paczka z olx 30szt same oryginalne h&m reserved za 100zl.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha
    znam to uzaleznienie :)
    swoje juz posiedzialam w tej ciązy :) ciuszki niemal mam
    teraz myśle o małym praniu i prasowaniu, więc dobrze, ze na necie nie siedzę , męza jednak nie będzie 3 tyg i mam duzo wolnego czasu...strach sie bać!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym kupowała bez opamiętania, ale nie mam gdzie tych rzeczy chować, ciuszków troszkę mam, ale pewnie nadal mało :P teraz miałam zamawiać przewijak, ręcznik i pieluchy tetrowe, może gdzieś się upcha :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam się strasznie niewyspana :(
    Sąsiad zrobił imprezę i do 2 muza :( nie zmrużyłam oka. Córcia o 7 wstała i jakoś nie mogę się pozbierać. Spać mi się chce :P

Zaczął się 6 miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tyle mojej władzy nad laptopem bo mała właśnie przyszła i - ciociu włączysz mi Monsterki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dylemat życia: zamówić przewijak, który będzie pasował do naszej sypialni czy taki, który podoba się mężowi? ;D

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF oczywiście, że pasujący do sypialni ;)

Co do imion to imię ma się podobać rodzicom, a nie babkom, ciotkom, sasiadkom ;) każdy ma inny gust.

Ja już ubranek nie zamawiam, bo mam za dużo ;) muszę tylko kupić skarpetki i sliniaczki, no i zimowy kombinezon. Ale kimbinezon kupię, jak już mała będzie na świecie, żebym wiedziała jaki rozmiar :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

Ja po śniadanku witam się rano :) pogoda się robi słoneczna, choć nad ranem padało.
    Muszę iść po pieczywo i truskawki :D ale te kolejki mnie przerażają o tej porze..pewnie ludzie rzucą się jak hieny na wszystko bo był jeden dzień wolny :/

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie się ostatnio podejrzanie patrzyli, jak zaczęłam w kolejce w biedrze do mojego męża mówić, że ludziom na mózg się rzuca - jeden dzień sklepy zamknięte, a ludzie kupują jak na wojnę, na dodatek parking cały zawalony, musieliśmy stanąć samochodem kilkaset metrów dalej, bo parkowali wszędzie gdzie się dało i niekoniecznie wolno :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Łodzi dzisiaj truskawki znalazłam w cenach 7-10 zł. Te za 7 to takie malutkie były ze nie wiem jak z nich szpatulki wyjąć. Ale 2 tyg temu kupowałam już za 8 całkiem ładne, więc cena się trzyma póki co

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ZUS to banda złodziei tak wiem żadnej nowości nie powiedziałam,dziś u nich byłam i co?! Mają znów 30 dni aby mi wyrównać wynagrodzenie :/ Kuz#!= przecież to ich błąd nie mój! rozumiem gdybym dała im zwolnienie ze złym kodem ale nie ich wina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja tak samo zawsze psioczę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze stoją przy tych kasach, że się przejść nie da i myślą, że się z tym brzuchem wszędzie zmieszczę jak łaskawie odsuną swój naładowany wózek o pół centymetra :P mają szczęście że się dobrze czuję i jeszcze nie zemdlałam w tej kolejce i jeszcze śmieszą mnie sytuację że chcę swoje rzeczy wykładać, a oni już szukają tych przegródek "następny klient" a jak nie znajdą to wszystko przekładają ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że dzisiaj mam mało kupić :) a jutro jadę na większe zakupy z mężem.

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ