WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia mój mały też rano tylko czasem się odezwie, mam nadzieję, że się rozbryka bo uwielbiam jak tam baraszkuje.
    Jeśli chodzi o imię to po pierwszym usg, które ujawniło płeć tak jakoś wysłałam większości rodziny sms, że we wrześniu pojawi się Leon i tak się wszyscy przyzwyczailiśmy, że chyba tak zostanie tylko wczoraj teściowa przemilczała dyplomatycznie wybór imienia - a niech spada, ciekawe co miała w głowie jak męża nazywała Sylwester.
    Tak z innej beczki to chylę czoła wszystkim mamom, które czekają na maluszka a w domu mają kilkulatka. Od wczoraj pilnuję 6-latki i doceniam bardzo, że mój syn jest na tyle duży, że się sam sobą zajmuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale pospałyśmy :) do 8.30 dzisiaj :)

lecę na zakupy, bo chodzi za mną tarta czekoladowa z kremem z mleczka skondensowanego i truskawkami :D trzeba upiec :)

a co do wyboru imienia, nasze się też nie podoba wszystkim bo się nie da go zdrobnić. Ale w sumie ja to olewam, najważniejsze że nam z mężem się podoba i czuje że do naszej córki też będzie pasować

bisacz, Macioszczyczka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    imie my-rodzice-wybierami, a wiec innym gów...do tego :) rodzice i tesciowie mieli ikazje się wykazać, a inni niech wybieraja imię dla przyszłysz swoich pociech ewentualnie zwierzaków
    u mnie ostatnio mąż imię zdradził swojej rodzinie, nawet nie wiem kto,co wie...ale przez nich Adaś odpadł, więc teraz ja się wtrące i nie pozwole komukolwiek wybór komentować
    ale moja ciotka chyba nadal mysli że Adas :D

bisacz, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie już wszyscy znają imię, tylko brat się z początku burzył, ale prawdopodobnie się z tym pogodził, a babci męża imię Filip może się kojarzyć z tłustym kotem od sąsiadów, ale trudno ;D

bisacz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uzależniłam się od przeglądania allegro i olx z rzeczami dla dzieci. Czasem jednak ludzie mnie powalają bo za używki życzą sobie tyle ile za nowe, np. komplet półśpiochy+body+czapeczka(żadna firmówka) klientka chce 65zł, za tyle kupię sobie nowe w sklepie i nie zapłacę za przesyłkę...musiałam się wygadać.

mychakruszyna, bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nieprzespanej nocy :/
    U nas będzie Wiktor więc zdrobnienia też jako tako nie ma...no chyba ze Wiktorek ale to jeszcze dłuższe niż pierwotna wersja :P

Mam problem co zrobić facetom do jedzenia na budowę...bo pracuje moj mąż, dwóch moich braci, teść i taki pan. Grillem zaraz będą zygac:P w środę zrobiłam hamburgery :P bulki i placki mięsne na grillu podsmażyłam, do tego salatka ze słoika i sosy, nie powiem dobre bylo:P a dziś nie wiem :/

Wybieram się do pracy mojej bo dziś dyrekcji nie ma więc chce spróbować wyciąć ze styropianu chmurki na ozdobę do pokoiku i imię dziecka ale znając moja krzywą rękę wyjdzie pofalowane wszystko :P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Uzależniłam się od przeglądania allegro i olx z rzeczami dla dzieci. Czasem jednak ludzie mnie powalają bo za używki życzą sobie tyle ile za nowe, np. komplet półśpiochy+body+czapeczka(żadna firmówka) klientka chce 65zł, za tyle kupię sobie nowe w sklepie i nie zapłacę za przesyłkę...musiałam się wygadać.

Oj ja tez stałam się zakupoholiczką! Nawet tam nie wchodzę bo juz kasy nie mam. Dziś znowu przyjdzie paczka z olx 30szt same oryginalne h&m reserved za 100zl.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha
    znam to uzaleznienie :)
    swoje juz posiedzialam w tej ciązy :) ciuszki niemal mam
    teraz myśle o małym praniu i prasowaniu, więc dobrze, ze na necie nie siedzę , męza jednak nie będzie 3 tyg i mam duzo wolnego czasu...strach sie bać!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym kupowała bez opamiętania, ale nie mam gdzie tych rzeczy chować, ciuszków troszkę mam, ale pewnie nadal mało :P teraz miałam zamawiać przewijak, ręcznik i pieluchy tetrowe, może gdzieś się upcha :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Witam się strasznie niewyspana :(
    Sąsiad zrobił imprezę i do 2 muza :( nie zmrużyłam oka. Córcia o 7 wstała i jakoś nie mogę się pozbierać. Spać mi się chce :P

Zaczął się 6 miesiąc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tyle mojej władzy nad laptopem bo mała właśnie przyszła i - ciociu włączysz mi Monsterki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dylemat życia: zamówić przewijak, który będzie pasował do naszej sypialni czy taki, który podoba się mężowi? ;D

• agatia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF oczywiście, że pasujący do sypialni ;)

Co do imion to imię ma się podobać rodzicom, a nie babkom, ciotkom, sasiadkom ;) każdy ma inny gust.

Ja już ubranek nie zamawiam, bo mam za dużo ;) muszę tylko kupić skarpetki i sliniaczki, no i zimowy kombinezon. Ale kimbinezon kupię, jak już mała będzie na świecie, żebym wiedziała jaki rozmiar :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !

Ja po śniadanku witam się rano :) pogoda się robi słoneczna, choć nad ranem padało.
    Muszę iść po pieczywo i truskawki :D ale te kolejki mnie przerażają o tej porze..pewnie ludzie rzucą się jak hieny na wszystko bo był jeden dzień wolny :/

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na mnie się ostatnio podejrzanie patrzyli, jak zaczęłam w kolejce w biedrze do mojego męża mówić, że ludziom na mózg się rzuca - jeden dzień sklepy zamknięte, a ludzie kupują jak na wojnę, na dodatek parking cały zawalony, musieliśmy stanąć samochodem kilkaset metrów dalej, bo parkowali wszędzie gdzie się dało i niekoniecznie wolno :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w Łodzi dzisiaj truskawki znalazłam w cenach 7-10 zł. Te za 7 to takie malutkie były ze nie wiem jak z nich szpatulki wyjąć. Ale 2 tyg temu kupowałam już za 8 całkiem ładne, więc cena się trzyma póki co

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ZUS to banda złodziei tak wiem żadnej nowości nie powiedziałam,dziś u nich byłam i co?! Mają znów 30 dni aby mi wyrównać wynagrodzenie :/ Kuz#!= przecież to ich błąd nie mój! rozumiem gdybym dała im zwolnienie ze złym kodem ale nie ich wina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF ja tak samo zawsze psioczę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze stoją przy tych kasach, że się przejść nie da i myślą, że się z tym brzuchem wszędzie zmieszczę jak łaskawie odsuną swój naładowany wózek o pół centymetra :P mają szczęście że się dobrze czuję i jeszcze nie zemdlałam w tej kolejce i jeszcze śmieszą mnie sytuację że chcę swoje rzeczy wykładać, a oni już szukają tych przegródek "następny klient" a jak nie znajdą to wszystko przekładają ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że dzisiaj mam mało kupić :) a jutro jadę na większe zakupy z mężem.

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ