X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio kopniaki mam tylko z lewej strony i na dole czyli pozycja od usg się nie zmieniła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna ja takich objawów nie miałam, ale Euthyrox wpływa na cały metabolizm może tak u Ciebie to zadziałało.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrocilam od tesciow dopiero, teraz ide pod prysznic ogarnac sie i zalegnac przed tv no i poczytam co caly dzien sie dzialo u was :) buziaki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od dawna kusi mnie żeby zadać wam pytanie - jak wasze brzuszki, smarowanie, rozstępy?
    Jeszcze niedawno dużo pisalyscie o tym a teraz cisza. Ja się nie udzielałam bo u mnie kiepsko z regularnym smarowaniem :) zaczęłam później. W pierwszej ciąży bałam się rozstępów ale ja mam do nich tendencje od 14 roku życia szczególnie na etapie gubienia wagi. W ciąży i tak sie pojawiły -kilka może 10 bardzo nisko (tak jak cięcie )ale ostatnio się te stare uwidacznily. Nie widziałam ich ale teraz są - na pewno nie świeże, stare, bialawe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja się urodziłam na przełomie 27/28tc z wagą 1200g, 30 di później byłam już w domu z wagą 2 kg :)

Mychakruszyna euthyrox zawiera laktoze, jak jesteś uczulona to możesz mieć biegunki. Wtedy lekarz zamienia na letrox bez laktozy. Pamietaj też, że euthyrox musisz łykac na czczo i zjeść po min 30 min.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rozstępów póki co nie widać, staram się 2x w tygodniu peelingowac delikatnie brzuszek, ale z smarowaniem się czasem zapominam :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nie mogę sobie przypomnieć kiedy pojawił się pierwszy rozstep w ciąży z Emilka
    ale to bylo nagle :D jeden potem drugi ale niedużo i nisko *poniżej gaciorkow)
    Ale jeśli widzę te stare to znaczy ze juz skóra pracuje gorzej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo :) wiem wiem ze na czczo ;)

Co do smarowania się to miałam w planach 2,3 razy dziennie ale przez zapominalstwo robię to raz dziennie po kąpieli. Dodatkowo używałam balsamu nawilżającego z nivea pod prysznic.poki co rozstępów nie mam a przynajmniej nie nowe, stare takie blade ledwo widoczne na piersiach mam.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam na razie rozstępów w ogóle, ale z tego co wiem to nie ma co się cieszyć, bo najczęściej pojawiają się 9 msc.
    Moja bryka po całym brzuchu, ale najbardziej ulubowała sobie prawą stronę, a kopie często wysoko. Mam nadzieję, że to nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 21:56

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój urządza kopanie prawie zawsze po prawej stronie poniżej pępka nie wiem jaka oznacza to pozycję . My po grillu jednak się udało a trwać lezyny i rodzinka.pl :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 rozstępy z lewej strony :) uwielbiam je, bo synuś się tam wypychał :) wylazły na 4 dni przed cc :)
    Nowych na razie brak, czekam do 36tc ;)

Liwia ma dzisiaj czkawką 12 raz ;) tak samo jak Borysek :) ha ha ha mam czkawkowe dzieciaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż smaruje brzuszek i piersi co wieczór balsamem z Rossmanna i muszę powiedzieć ze jest super, bo czuję jak go zmywam następnego dnia pod prysznicem. Rozstępów całe szczęście póki co nie mam.

Jak za tydzień zacznę swoje zwolnienie to mam w planach smarować się też bio oilem rano, ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Co do kopniakow to ja czuje albo bardzo nisko albo po bokach, raz lewy raz prawy. Wysoko nie czuje, więc widać moja nie chce leżeć głową w dół :( czkawki też nie potrafię wyczuć, a najdziwniejsze uczucie to jak się obraca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży mój właśnie nie chciał jeszcze mnie smarować :(
    Gada do brzuszka awręcz przy nim kleczy, całuje, wola. ..ale smarować nie chce
    Wcześniej to dzięki niemu szlo to dość systematycznie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 26 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy po bokach pępka i poniżej ale delikatne. Czkawki jeszcze nie czułam, przewracania też nie rozróżniam. Martwi mnie natomiast waga maluszka ze taki duży bo 22+6 miał 660g... Lekarz się pomylił i wpisał 23+6 więc na siatkach centyl pomiary wyszły dobrze ale pewno gdyby było 22+6 to wyjdą zawyżone.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna
    Myślę że nie ma co się martwić na zapas
    dzieci rodzą się różne -małe duże, grubiutkie, długie
    Wiec waga maluszka jeszcze nic nie oznacza
    Wyjdzie więcej w czasie
    A z drugiej strony nie mamy na to wpływu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic poza kamciaelcią???????????? (btw-dziękuję za odp. :-*)

Echhhhh.... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:36

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Nikt nic poza kamciaelcią???????????? (btw-dziękuję za odp. :-*)

Echhhhh.... :(

ja to nie wiem jak rozróżnić taki ucisk :) ja czasami nie mogę złapać oddechu, mąż ode mnie czasami ucieka z łóżka bo mówi że oddycham jak lord vader jak zasnę :) i czasami po posiłku rodzinnym jak siedzę przy stole to mam wrażenie że mój brzuch waży tonę i się oderwie ode mnie :) no i jeszcze te bóle kości ogonowej, o których pisałam poprzednio i puchnięcie nóg.

Poza tym jest pięknie! :)

Bratek, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i czasami mam zawroty głowy i uczucie jak bym miała zemdleć, ale jakoś daję rade :)

Wysłany: 26 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duszności na leżąco :/ no i ból kręgosłupa odcinek lędźwiowo krzyżowy-okropny bol:/

A to my porównanie 2-14-24tc :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ef4b5f2299d.jpg

Strazaczka1990, A_n_k_a_80, _izunia_, Dzierzba, żabka04, kamciaelcia, megg, Lusia8998, bbeczka91, AISAK, AJrin, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstepow :D ja zaczęłam smarować brzuch sperma ...To nie głupie dziewczyny ..Poradzila mi mama.Sama stosowała .Urodzila dwójkę dzieci i nie ma ani jednego .

mychakruszyna lubi tę wiadomość

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ