WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio kopniaki mam tylko z lewej strony i na dole czyli pozycja od usg się nie zmieniła

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna ja takich objawów nie miałam, ale Euthyrox wpływa na cały metabolizm może tak u Ciebie to zadziałało.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrocilam od tesciow dopiero, teraz ide pod prysznic ogarnac sie i zalegnac przed tv no i poczytam co caly dzien sie dzialo u was :) buziaki

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od dawna kusi mnie żeby zadać wam pytanie - jak wasze brzuszki, smarowanie, rozstępy?
    Jeszcze niedawno dużo pisalyscie o tym a teraz cisza. Ja się nie udzielałam bo u mnie kiepsko z regularnym smarowaniem :) zaczęłam później. W pierwszej ciąży bałam się rozstępów ale ja mam do nich tendencje od 14 roku życia szczególnie na etapie gubienia wagi. W ciąży i tak sie pojawiły -kilka może 10 bardzo nisko (tak jak cięcie )ale ostatnio się te stare uwidacznily. Nie widziałam ich ale teraz są - na pewno nie świeże, stare, bialawe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja się urodziłam na przełomie 27/28tc z wagą 1200g, 30 di później byłam już w domu z wagą 2 kg :)

Mychakruszyna euthyrox zawiera laktoze, jak jesteś uczulona to możesz mieć biegunki. Wtedy lekarz zamienia na letrox bez laktozy. Pamietaj też, że euthyrox musisz łykac na czczo i zjeść po min 30 min.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie rozstępów póki co nie widać, staram się 2x w tygodniu peelingowac delikatnie brzuszek, ale z smarowaniem się czasem zapominam :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    Nie mogę sobie przypomnieć kiedy pojawił się pierwszy rozstep w ciąży z Emilka
    ale to bylo nagle :D jeden potem drugi ale niedużo i nisko *poniżej gaciorkow)
    Ale jeśli widzę te stare to znaczy ze juz skóra pracuje gorzej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo :) wiem wiem ze na czczo ;)

Co do smarowania się to miałam w planach 2,3 razy dziennie ale przez zapominalstwo robię to raz dziennie po kąpieli. Dodatkowo używałam balsamu nawilżającego z nivea pod prysznic.poki co rozstępów nie mam a przynajmniej nie nowe, stare takie blade ledwo widoczne na piersiach mam.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam na razie rozstępów w ogóle, ale z tego co wiem to nie ma co się cieszyć, bo najczęściej pojawiają się 9 msc.
    Moja bryka po całym brzuchu, ale najbardziej ulubowała sobie prawą stronę, a kopie często wysoko. Mam nadzieję, że to nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 21:56

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój urządza kopanie prawie zawsze po prawej stronie poniżej pępka nie wiem jaka oznacza to pozycję . My po grillu jednak się udało a trwać lezyny i rodzinka.pl :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 rozstępy z lewej strony :) uwielbiam je, bo synuś się tam wypychał :) wylazły na 4 dni przed cc :)
    Nowych na razie brak, czekam do 36tc ;)

Liwia ma dzisiaj czkawką 12 raz ;) tak samo jak Borysek :) ha ha ha mam czkawkowe dzieciaki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mąż smaruje brzuszek i piersi co wieczór balsamem z Rossmanna i muszę powiedzieć ze jest super, bo czuję jak go zmywam następnego dnia pod prysznicem. Rozstępów całe szczęście póki co nie mam.

Jak za tydzień zacznę swoje zwolnienie to mam w planach smarować się też bio oilem rano, ale zobaczymy co z tego wyjdzie

Co do kopniakow to ja czuje albo bardzo nisko albo po bokach, raz lewy raz prawy. Wysoko nie czuje, więc widać moja nie chce leżeć głową w dół :( czkawki też nie potrafię wyczuć, a najdziwniejsze uczucie to jak się obraca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:13

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży mój właśnie nie chciał jeszcze mnie smarować :(
    Gada do brzuszka awręcz przy nim kleczy, całuje, wola. ..ale smarować nie chce
    Wcześniej to dzięki niemu szlo to dość systematycznie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 26 maja 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje ruchy po bokach pępka i poniżej ale delikatne. Czkawki jeszcze nie czułam, przewracania też nie rozróżniam. Martwi mnie natomiast waga maluszka ze taki duży bo 22+6 miał 660g... Lekarz się pomylił i wpisał 23+6 więc na siatkach centyl pomiary wyszły dobrze ale pewno gdyby było 22+6 to wyjdą zawyżone.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mychakruszyna
    Myślę że nie ma co się martwić na zapas
    dzieci rodzą się różne -małe duże, grubiutkie, długie
    Wiec waga maluszka jeszcze nic nie oznacza
    Wyjdzie więcej w czasie
    A z drugiej strony nie mamy na to wpływu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Bratek Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic poza kamciaelcią???????????? (btw-dziękuję za odp. :-*)

Echhhhh.... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:36

kamciaelcia lubi tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratek wrote:
    Nikt nic poza kamciaelcią???????????? (btw-dziękuję za odp. :-*)

Echhhhh.... :(

ja to nie wiem jak rozróżnić taki ucisk :) ja czasami nie mogę złapać oddechu, mąż ode mnie czasami ucieka z łóżka bo mówi że oddycham jak lord vader jak zasnę :) i czasami po posiłku rodzinnym jak siedzę przy stole to mam wrażenie że mój brzuch waży tonę i się oderwie ode mnie :) no i jeszcze te bóle kości ogonowej, o których pisałam poprzednio i puchnięcie nóg.

Poza tym jest pięknie! :)

Bratek, AJrin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa no i czasami mam zawroty głowy i uczucie jak bym miała zemdleć, ale jakoś daję rade :)

Wysłany: 26 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam duszności na leżąco :/ no i ból kręgosłupa odcinek lędźwiowo krzyżowy-okropny bol:/

A to my porównanie 2-14-24tc :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ef4b5f2299d.jpg

Strazaczka1990, A_n_k_a_80, _izunia_, Dzierzba, żabka04, kamciaelcia, megg, Lusia8998, bbeczka91, AISAK, AJrin, mmargol lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozstepow :D ja zaczęłam smarować brzuch sperma ...To nie głupie dziewczyny ..Poradzila mi mama.Sama stosowała .Urodzila dwójkę dzieci i nie ma ani jednego .

mychakruszyna lubi tę wiadomość

‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ