WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Magdziulla wrote:Czy tylko ja mam taką długą przerwę między usg.? Ostatnie w 21tc a następne gin powiedział, że dopiero w 30tc. Od razu powiem, że nie na nfz.
-
Madziuuuula mój synek spał w śpiworku rozpinanym na dole. Nie chciałam, żeby nakryl się na buzię. Nie jestem zwolennikiem przegrzewania dzieci, więc cienki spiworek był ok.
W wózku kocyk lub pieluszka lub nic, zależy od pogody
Teraz młody nie przykrywa się niczym jak śpi, koc wywala
Magdziulla na nfz są chyba trzy usg: genetyczne, połówkowe i biometria w III trym.
Ja zdecydowałam się na prowadzenie ciąży prywatnie i mam usg, co 3 tyg, do tego 2 prywatne echo serca i w Warszawie echo i USG.
Jak nic się nie.dzieje to spokojnie 3 USG wystarczą
U mnie pierwsza ciąża była ciężka, teraz znowu cukrzyca, więc ginka woli dmuchać na zimneWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 19:17
-
nick nieaktualnyWłaśnie Agtia też chciałabym z tych względów śpiworek. A może polecasz jakiś albo wiesz na co zwrócić uwagę przy zakupie? Myślę, że chyba najpier kupię jeden żeby sprawdzić czy się z Karinką polubią, a później na zmianę. Gdyby zatrybiło 2 wystarczą?
Ja niby też chodzę nie nfz, ale jestem mimo to ograniczona tymi ich wewnętrznymi skierowaniami. Wcześniej pomiędzy chodziłam dodatkowo, teraz od kiedy czuję Małą już nie mam takiego parcia, czuję się spokojniej. Zastanawiam się czy u Was też dzieci są, aż tak aktywne? Gorzej jakby przycichła, wtedy spanikuję pewnie, bo jej się nie zdarza. -
Magdziulla miałam 2 śpiworki, obydwa kupiłam na ciuchach
Ważne, żeby był na suwaczek od nożek łatwo wtedy dziecko przewinąć w nocy. Mój często spał w śpiworku w bodziaku i bosymi nogami, wiedziałam, że się nie odkryje
Teraz też miałam dwa większe, ale oddałam, bo nie używałam
Co do ruchów to ja czuję głównie czkawkę z 10x dzienniei o 22-23 dość intensywne ruchy, wypychania, przesuwania ze 30 min i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 19:33
-
nick nieaktualnyDzięki. Ja czuję o różnych porach, ale jedno mnie martwi - jak budzę się w nocy siusiu to Mała często budzi się razem ze mną i troszkę kica. Obawiam się, że to jej zostanie. Moja koleżanka tak miała, że zawsze ok 3 budziła się i robiła różne rzeczy no i jej synek ma tak samo teraz,
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Angela
A ile dl i wagi miala Martynka jak wrociliscie z nią do domku? Tak z czystej ciekawości pytamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 20:15
-
Próbowałam sobie wyobrazić jak mnie wypuszczono do domu a moja babcia widząc mnie taka malutka (ale większą niż twoja dziecinka )nie dawała mi szans na przeżycie
ze taka mala, chuda. ..
Martynka malutka byłaKubuś cie zatem zadziwi wagą u długością
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Próbowałam sobie wyobrazić jak mnie wypuszczono do domu a moja babcia widząc mnie taka malutka (ale większą niż twoja dziecinka )nie dawała mi szans na przeżycie
ze taka mala, chuda. ..
Martynka malutka byłaKubuś cie zatem zadziwi wagą u długością
Miała 43 cm długości. Przy urodzeniu obwód klatki piersiowej miała 27 cm.
A Ty też wcześniak?
Moja babcia, mojego wujka urodziła w 28 tc w domu! I przeżył, trochę chorował ale wyszedł na prostą. I to mi dawało nadzieje, że x lat temu też dawali radę uratować wcześniaki. -
Magdziulla - kopniaki od samego dołu do góóóóóóóry - na pewno nie 2 palce nad pępkiem, ojjjj nieeeee
))) Zdecydowanie wyżej
A przerwy w USG? Moja prywatna też nie szaleje z wizytami, bo póki co, odpukać, wszystko jest ok i Mały rozwija się dobrze
A mam pytanko - zarówno do tych, które są w pierwszej ciąży - bo wszystkie jesteśmy na podobnym etapie - jak też do tych, które już jakąś ciąże mają za sobą.
Wiem, że każdy organizm jest inny - czy któraś już ma, bądź wcześniej miała - a jeśli tak, to kiedy zaczęłyście mieć problemy typu: ucisk na przeponę (po jedzeniu, ale i podczas odpoczynku, albo po prostu przebywania w jednej pozycji przez dłuższy czas)?
Zaczęło się wczoraj. Głupie uczucie. Jakby mi się organy nie mieściły, a brzuch miał eksplodować. Czasem jest to mocny dyskomfort, ale chwilami najzwyklejszy w świecie ból ;/ Chwilami ciężko się oddycha - co przy tej pogodzie jest "trochę" męczące - i tak z definicji jest gorąco i duszno
Kurczę, nastawiałam się na takie atrakcje w okolicy ósmego miesiąca, względnie początku 9. (potem brzuch się obniża, więc można odpocząć), ale nie w 6. -
Oj jaka tyci klateczka. ..
I tak ciężko wyobrazić sobie takie maleństwo. ..
Ja wczesniak ale taki dużychyba z 35 tc
Ale moja babcia (jak to starzy ludzie )zawsze powtarzala ze jak mnie zobaczyła to ręce jej opadły
a mnie było 48 cm i 2480 wagi urodzeniowej
Siostrzenica męża ur się około 800 g
Nie znam szczegółów a mi głupio pytać
Dziewczyna skończyła właśnie 14 lat -
Bratek
Ja oddycham przeponowo na co dzien wiec mam rozbudowana klatkę piersiową. Nie mam takich dolegliwości (i wcześniej nie było do końca )
Ale z przepona a więc z moim oddychaniem było ciężko po cc -dawałam rade iść tylko na wydechuBratek lubi tę wiadomość
-
Ja z kolei się zastanawiam czy możliwe ze po euthyrox mam biegunkę??... Od 2 tyg mam ja i mniej więcej zgadza się to z przyjmowaniem tabletek. Częstotliwość wypróżniania nie zmieniła się raz dziennie natomiast konsystencja już tak...(sorry za szczerość
) martwi mnie to powoli a wizyta dopiero za 2tyg.
No i mdłości od kilku dni znów mam szczególnie wieczorem
Ja dziś z braku zajęć wymyślałam jak udekoruję ścianę nad łóżeczkiem tylko póki co czekam na przypływ kasy:P -
nick nieaktualny