WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
żabka04 wrote:Pysiaczek a mógłby ktoś ci podrzucić coś do jedzenia????
My Ci powiemy co możesz jeść na tej diecie cukrzycowej.
Ja też tak miałam że czułam głód.
Moja diablo mówiła że trzeba coś zjeść choćby po godzinie bo dzidziuś jest głodny.
Ja też jem 5 posiłków i tak wypada co 2-2,5h.
Czasem szybciej jem
Pewnie mieszkasz gdzieś daleko ode mnie?
Bo zrobiłam dzisiaj sałatkę i gołąbki i kotlety podrzucilabym ci jedzonko:-)
Mieszkam w Łodzi.
Mój m podrzucił mi truskawki bo mam ochotę i pare zjem, tylko powiedzcie kiedy najlepiej?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Angela89 wrote:Ta 1 i 3 to nic groźnego według mnie ale tak się nie znam, drugie to drożdzak a mówiłaś lekarzom o wyniku?
Jak cos to pokaze te mojej prowadzącej w poniedziałek te wyniki i tak pewnie mi zarzuci ze je zataiłam przed nią
A myślisz ze te drożdżami mogą byc przez hmmm luteinę? Bo ja kam jej ciagle bardzo duzo w pochwie bo ciagle ja bioreMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Dziekuje Ci zabciu ❤️
Mieszkam w Łodzi.
Mój m podrzucił mi truskawki bo mam ochotę i pare zjem, tylko powiedzcie kiedy najlepiej?
To zdecydowanie za daleko:-(
Chciałam dobrze:-)
Ja jem truskawki na deser po obiedzie.
Zasada jest że do 16 jemy owoce.
Niech Ci kupi jabłka,kabanosa jak lubisz jak masz lodówkę to serek wiejski.
Napisz na co masz ochotę co byś zjadła łatwiej nam będzie Ci napisać czy możesz to zjeść.
Jedz mało np. Kromka chleba na 1 śniadanie,na 2 śniadanie serek wiejski czy jogurt z owocem albo resztę śniadania 1, obiad cały, kolacje tak samo jak śniadanie.
Ja jem ostatnia kolacje o 21-21:30 -
nick nieaktualnyDziś się topię... ostatnio myslalam ze się roztopię, ale na myśleniu się skończyło... Dziś skwar i parówa!
Czekam na męża żeby go porządnie opierniczyc, że w taki upał musze gotować obiad, a od poniedziałku jeśli nie będę miała zrobionych zakupów to obiadu NIE BĘDZIE!!!
Tak mnie boli brzuch przy wnoszeniu zakupów... to chyba już trochę niebezpieczne....
co prawda nie dźwigam zgrzewek wody, ale kup troche ziemniakow, troche marchwi, troche innych warzyw i owocow i wnoś na 4 pietro... zrzygać się można....
Koniec!
PS - to pod wpływem topnienia...
Kamcia... czy chcesz zdradzić pysiaczkowi knopersa?Tak często o nim wspominasz, że chyba nawet w moim móżdżku zakodowałam, że w razie cukrzycy tego knoppersika można
-
nick nieaktualny
-
żabka04 wrote:To zdecydowanie za daleko:-(
Chciałam dobrze:-)
Ja jem truskawki na deser po obiedzie.
Zasada jest że do 16 jemy owoce.
Niech Ci kupi jabłka,kabanosa jak lubisz jak masz lodówkę to serek wiejski.
Napisz na co masz ochotę co byś zjadła łatwiej nam będzie Ci napisać czy możesz to zjeść.
Jedz mało np. Kromka chleba na 1 śniadanie,na 2 śniadanie serek wiejski czy jogurt z owocem albo resztę śniadania 1, obiad cały, kolacje tak samo jak śniadanie.
Ja jem ostatnia kolacje o 21-21:30
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
kamciaelcia wrote:Między posiłkami
Niby owoce najlepiej do 16 (ale mnie ta zasada nie dotyczy ) ja mogę na raz 400 g truskawek
Spróbuj połowę z tego
A glukometr ci dali?Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyKsosia, mój wiedział, że po obiedzie jedziemy po materac do łóżeczka i ja chcę poszukać jeszcze rabarbaru, miał cały dzień, a dopiero teraz poszedł kosić ogród, ciekawe do której będę te dżemy gotować? a teraz jak sobie usiadłam odpocząć po sprzątaniu pewnie znowu będzie że siedzę i nic nie robię w domu
-
kamciaelcia wrote:Pysiaczek
To sprawdzaj się po wszystkim póki masz okazję za darmo
Nawet po truskawkach
Bo potem musisz chwile czekać na wizytę u diabetologa a on ci da glukometr. Ciężko jest być na diecie i nie móc się zmierzyć. Chyba ze masz glukometrMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Pysiaczek89 wrote:Anulka dzięki za troskę i zainteresowanie, ale nie chciałam Wam tutaj psuć humorów.
Średnio jest u mnie. W poniedziałek mam mieć zakładany ten szew. Z mojej kart dowiedziałam sie ze moja szyjka jest 1,5/op/0 czyli ze ma długość 1,5 i rozwarcie zewnętrzne na opuszek palca
Nie wiem czy do tego poniedziałku beda te wyniki z wymaz z szyjki/pochwy. Wczoraj dostałam na maila wyniki posiewu pochwy, ktory robiłam w lux medzie w poniedziałek tuż przed przyjęciem do szpitala i w tych z lux medu sajakies trzy organizmy wykryte. Zupełnie nie wiem co to jest bo w internecie praktycznie nic o nich nie ma i nie wiem czy to sa jakies złe rzeczy czy nie.
Dodatkowo musiałam podpisać ze wiem co moze sie stac podczas zabiegu czyli przedwczesny poród, pęknięcie pęcherza itp.
Płacze sobie czasami w poduszkę i sie zastanawiam, dlaczego mnie to spotyka, co ja takiego zrobiłamPysiaczek89 lubi tę wiadomość
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Anulka01 wrote:Słoneczko ja tu zawsze spróbuje Cie podnieść na duchu! Bardziej mnie martwi Twoje milczenie. Dostajesz coś na uspokojenie? Stres w Twojej sytuacji jest mocno niewskazany. Trzymam mocno kciuki i jak tylko bedzie Ci cieżko to pisz!Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
kamciaelcia wrote:U mnie dla ciężarnych nie ma takich kolejek
Fajnie ze będziesz miała własny glukometr przed wizytą u diab
skierowanie da ci szpital? ?lepiej wiedzieć to wcześniej
Bo tak to prowadzący gin lub rodzinnyMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyPysiaczek mierz się po godzinie od skończenia posiłku i zobaczysz co ci służy a co nie.
Że słodyczy ja jem Grześka w czekoladzie lub bez,knopersa (od Kamciaelcia),lody bajka,rożki nordisa, rogaliki 7deysa nadzienie z wiśnia(od Agatia) ale to w ramach deseru albo jak mam cukry po posiłku ok 85 to dojem właśnie wafelka albo coś
Masz mieć 120 po posiłku tzn po 1h.
Ja też bym korzystała z gluko za darmo.
I Notuj co ci niesluzy
Ja czekałam na wizytę 2 tyg.Pysiaczek89 lubi tę wiadomość