X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    No właśnie nie wiem co mi jest :/ jak leżę to jest ok ale jak wstanę to mnie cała miednica boli i krzyż. Leżeć niestety nie moge dopóki sie szkoła nie skończy. Jak wyślę młodego do dziadków to bede mogła więcej polegiwać.
    Dawno Cię tu słońce nie było, dobrze ze sie odezwalas :*

Już myślałam, że o mnie nikt nie pamięta, a tu taka miła niespodzianka :)

Biedna jesteś z tym bólem. Może to sprawa neurologiczna i macica uciska Ci nerwy. Ja miałam tak w pierwszej ciąży, ale przeszło mi po 3 miesiącach. Z tym, że ja chodziłam do neurologa, sama bym na to nie wpadła.

Na szczęście zaraz wakacje i odpoczniesz trochę. :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    spytaj ich ile dokladnie masz podstawy zasiłku, wręcz 1/30 (czyli stawkę na dzień), łatwiej później się doliczysz

Właśnie tak zamierzam zrobić, ale teraz z tego co się doliczyłam dalej moje 20% wynagrodzenia gdzieś sobie fruwa. Nie pomyślałam że będą mi takie problemy robić.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    w moim pismie do sadu radca pieknie napisał działanie zusu- ze nie stosuje przepisów prawa ale własne i dowolne rozumienie ;)

zus czesto ma gdzies klienta
    składałaś oficjalnie pismo o wyrównanie??czy nadal na słowo, że dałaś dobre l4, a to oni sie pomylili?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sabina
    A nie możesz sobie tę pracę odpuścić i iść do domu?
    Na jutro wzięłam wolne. Będę cały dzień leżeć.
    A potem jeszcze tw 4 dni. Muszę skończyć sprawy, pozamykac wszystko. Z szefową uzgodnilam, ze jeśli dziś u ginki coś wyjdzie nie tak, to wiadomo że mam zostać w domu i niczym się nie martwić.
    A tak sie dobrze czułam :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    ale jutro jutrem, ale ty dzisiaj kiepsko sie czujesz
    ja zawsze -nawet dla świetego spokoju- kłade się w takich sytuacjach...

Sabina, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    w moim pismie do sadu radca pieknie napisał działanie zusu- ze nie stosuje przepisów prawa ale własne i dowolne rozumienie ;)

zus czesto ma gdzies klienta
    składałaś oficjalnie pismo o wyrównanie??czy nadal na słowo, że dałaś dobre l4, a to oni sie pomylili?

Tak napisałam oświadczenie że proszę o wyrównanie z 80% na 100% wynagrodzenia z tego i tego okresu. Mają czas do 13 czerwca według ich zasady 30 dni.. na rozpatrzenie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    to maja jeszcze te swoje 6 dni
    dowiedz sie ile wynosi twoja dzienna podstawa 100% Latwiej to sie ogarnie na przyszlośc, a teraz pozostaje ci ich pomęczyć...dobrze , ze masz zus na miejscu

w mojej sprawie napisalm do zus odreczne pismo, ze prosze o przysłanie decyzji wysokości chorobowego i macierzyńskiego ( w latach 2015/2015)
    tam jasno napisali z czego policzona podstawa, ile wynosi cala, 1/30, ile było wyplacone...
    u ciebie na takim piśmie napisaliby czy 100 czy 80 % i jaka wysokość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:03

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    to maja jeszcze te swoje 6 dni
    dowiedz sie ile wynosi twoja dzienna podstawa 100% Latwiej to sie ogarnie na przyszlośc, a teraz pozostaje ci ich pomęczyć...dobrze , ze masz zus na miejscu

No mają, ale zrobię tak jak piszesz poproszę o podstawę. Ale mam porównanie z córki l4 bo podstawa mi się nie zmieniła i widzę że ciągle mi brakuje. No ale mają jeszcze czas..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na miejscu mozesz ten wniosek od reki napisać (o którym pisze wyżej)

ha
    nawet mozesz prosić o decyzję dot zasiłków za córkę
    :)
    skoro masz tę samą podstawę, to bedziesz mogła porównać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:06

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po obiadku, ale się nie najadłam :/ a porcja taka w sam raz miała być :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy do domu, ale piękne słoneczko, jakie ciepełko :) aż się do domu mie chciało wracać, ale trzeba coś zjeść.

Angela Ty to masz przeboje z tym Zusem :/ porażka. Dobrze, że mi zakład pracy wypłaca, bo bym zwariowała z tymi idiotami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jem zupkę, przygotowuję obiadek na potem i jadę do dentysty :/

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Głowa do góry:-)
    Współczuję cyrkow ale byłam w identycznej sytuacji.
    Ja w ciąży z córką, mąż zarabiał 1800zł wtedy a mój tatuś coś nagadal w mops a ten wezwał dzieci do wstawienia się w mops żeby uzgodnić alimenty dla tatusia.
    Jak tam w padam z brzuchem sam wyraz twarzy mówił za siebie (a taki mam wzrokiem zabijam niby) nawarczalam tam na babke co oni sobie wyobrażają itd zaczęła mnie straszyć sądem:-( że w sądzie ustala jak nie chce dobrowolnie to kazałam już teraz natychmiast pisać i lecieć do sądu a nawet zaproponowałam że zaniose sama pozew a grosza nie zobaczą na poczet tatusia.
    U mnie była sytuacja ze tato był alkoholikiem,alimenty mieliśmy od państwa on nawet tego nie spłacal, chciał iść do domu opieki a tam trzeba płacić i my jakąś różnice z bratem tzw alimenty płacić.
    W dodatku jak się uczyłam tato podał mnie do sądu o zwrot alimentów bo niesłusznie się uczyłam (jego kurwa tak go kierowała).
    Babie w modzie powiedziałam że chciał zabrać mi chleb a teraz mojemu nienarodzonemu dziecku zabierze po trupach i jeszcze mąż by musiał płacić bo ja bezrobotna Ahhhhhhhhhh
    Czasy straszne ale idzie wszystko wyjaśnić tylko kwestia jaka sytuacja u ciebie jest z mamą.
    Chore przepisy ale co zrobić......
    Nie daj się bo moim zdaniem zabierają chleb twojemu dziecku a nie tobie:-(
    Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

Ja uciekam uśpić córkę
    Rano ja widzę do przedszkola a potem lecę 70km w jedną stronę w odwiedziny do koleżanki na plotki.
    O 19:30 mamy wizytę z córką do laryngologa z tymi zatykajacymi uszami.
    Mam nadzieję że znajdę czas dla was jutro:-)

Żabka, Anka współczuję Wam takich sytuacji bardzo. :/ Nie dość, że rodzice się nie spisali w swojej roli, nie pomogli Wam, to jeszcze chcą żerować na własnych dzieciach i wnukach. Smutne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrociłam od kosmetyczki i zjadłam słodkie bułeczki :D na początku ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie, a teraz to co dziennie muszę coś zjeść. Oby moja krzywa wyszła super, bo będę płakać.

a teraz mam dylemat, czy wziąć się do pracy czy kompletować wyprawkę...

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka no jasne, że wpyprawka ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Żabka, Anka współczuję Wam takich sytuacji bardzo. :/ Nie dość, że rodzice się nie spisali w swojej roli, nie pomogli Wam, to jeszcze chcą żerować na własnych dzieciach i wnukach. Smutne.
    Ja tego nie przepuszcze tak latwo, mam dowod na to ze rodzice sie nami nie opiekowali, a teraz mam na nia placic! Ruszam do sadu mam niepodwazalne dowody. Nigdy w zyciu mojej matce nie wybacze, ze nie dopilnowala mojego brata i odeszlo zupelnie zdrowe dziecko w wieku 5 lat, nikt za to nie bekna, a teraz wkoncu moj brat nas uratuje aniolek. Przedstawie to w sadzie i nwpewno mi uwierza chodzi o zycie, a skoro sie nie zajmowali wtedy to ja teraz umywam rece i chce spokojnie zyc z mezem i Amelka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:47

haneczka, żabka04, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja wrociłam od kosmetyczki i zjadłam słodkie bułeczki :D na początku ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie, a teraz to co dziennie muszę coś zjeść. Oby moja krzywa wyszła super, bo będę płakać.

a teraz mam dylemat, czy wziąć się do pracy czy kompletować wyprawkę...
    Wyprawka :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nic nie kompletuję, bo znów kupiłam pakę ubranek...
    Dobrze, że mam osobne konto jeszcze, bo jakby chłop zobaczył, że kupuję kolejne rzeczy to byłoby ze mną marnie :) hehe

Chociaż widzę, że mąż zmienił nastawienie ostatnio. Sam zaproponował, że w przyszłym tyg jedziemy zamówić wózek i że mam kupić łóżeczko. I powiedział, że kupi synkowi leżaczek Tiny Love 3 w 1 :)
    Chyba dotarło, że czasu coraz mniej ;)

Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, a praca sama się nie zrobi :) ale faktycznie do tej wyprawki mnie ciągnie :D tym bardziej, że dzisiaj mąż wyjechał w delegacje i wraca dopiero w niedziele :) to może jeszcze kurier zdąży przyjść zanim wróci :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się zabrała za wyprawkę, ale już w tym miesiącu krucho z kasą, jak powypadały inne wydatki to wszystkie na raz - jakaś złośliwość, mam nadzieję, że jak w lipcu zacznę to się wyrobię do porodu! :(

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ