X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    No właśnie nie wiem co mi jest :/ jak leżę to jest ok ale jak wstanę to mnie cała miednica boli i krzyż. Leżeć niestety nie moge dopóki sie szkoła nie skończy. Jak wyślę młodego do dziadków to bede mogła więcej polegiwać.
    Dawno Cię tu słońce nie było, dobrze ze sie odezwalas :*

Już myślałam, że o mnie nikt nie pamięta, a tu taka miła niespodzianka :)

Biedna jesteś z tym bólem. Może to sprawa neurologiczna i macica uciska Ci nerwy. Ja miałam tak w pierwszej ciąży, ale przeszło mi po 3 miesiącach. Z tym, że ja chodziłam do neurologa, sama bym na to nie wpadła.

Na szczęście zaraz wakacje i odpoczniesz trochę. :)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    spytaj ich ile dokladnie masz podstawy zasiłku, wręcz 1/30 (czyli stawkę na dzień), łatwiej później się doliczysz

Właśnie tak zamierzam zrobić, ale teraz z tego co się doliczyłam dalej moje 20% wynagrodzenia gdzieś sobie fruwa. Nie pomyślałam że będą mi takie problemy robić.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    w moim pismie do sadu radca pieknie napisał działanie zusu- ze nie stosuje przepisów prawa ale własne i dowolne rozumienie ;)

zus czesto ma gdzies klienta
    składałaś oficjalnie pismo o wyrównanie??czy nadal na słowo, że dałaś dobre l4, a to oni sie pomylili?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Sabina
    A nie możesz sobie tę pracę odpuścić i iść do domu?
    Na jutro wzięłam wolne. Będę cały dzień leżeć.
    A potem jeszcze tw 4 dni. Muszę skończyć sprawy, pozamykac wszystko. Z szefową uzgodnilam, ze jeśli dziś u ginki coś wyjdzie nie tak, to wiadomo że mam zostać w domu i niczym się nie martwić.
    A tak sie dobrze czułam :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabina
    ale jutro jutrem, ale ty dzisiaj kiepsko sie czujesz
    ja zawsze -nawet dla świetego spokoju- kłade się w takich sytuacjach...

Sabina, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    w moim pismie do sadu radca pieknie napisał działanie zusu- ze nie stosuje przepisów prawa ale własne i dowolne rozumienie ;)

zus czesto ma gdzies klienta
    składałaś oficjalnie pismo o wyrównanie??czy nadal na słowo, że dałaś dobre l4, a to oni sie pomylili?

Tak napisałam oświadczenie że proszę o wyrównanie z 80% na 100% wynagrodzenia z tego i tego okresu. Mają czas do 13 czerwca według ich zasady 30 dni.. na rozpatrzenie.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela
    to maja jeszcze te swoje 6 dni
    dowiedz sie ile wynosi twoja dzienna podstawa 100% Latwiej to sie ogarnie na przyszlośc, a teraz pozostaje ci ich pomęczyć...dobrze , ze masz zus na miejscu

w mojej sprawie napisalm do zus odreczne pismo, ze prosze o przysłanie decyzji wysokości chorobowego i macierzyńskiego ( w latach 2015/2015)
    tam jasno napisali z czego policzona podstawa, ile wynosi cala, 1/30, ile było wyplacone...
    u ciebie na takim piśmie napisaliby czy 100 czy 80 % i jaka wysokość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:03

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela
    to maja jeszcze te swoje 6 dni
    dowiedz sie ile wynosi twoja dzienna podstawa 100% Latwiej to sie ogarnie na przyszlośc, a teraz pozostaje ci ich pomęczyć...dobrze , ze masz zus na miejscu

No mają, ale zrobię tak jak piszesz poproszę o podstawę. Ale mam porównanie z córki l4 bo podstawa mi się nie zmieniła i widzę że ciągle mi brakuje. No ale mają jeszcze czas..

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na miejscu mozesz ten wniosek od reki napisać (o którym pisze wyżej)

ha
    nawet mozesz prosić o decyzję dot zasiłków za córkę
    :)
    skoro masz tę samą podstawę, to bedziesz mogła porównać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:06

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po obiadku, ale się nie najadłam :/ a porcja taka w sam raz miała być :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy do domu, ale piękne słoneczko, jakie ciepełko :) aż się do domu mie chciało wracać, ale trzeba coś zjeść.

Angela Ty to masz przeboje z tym Zusem :/ porażka. Dobrze, że mi zakład pracy wypłaca, bo bym zwariowała z tymi idiotami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz jem zupkę, przygotowuję obiadek na potem i jadę do dentysty :/

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Głowa do góry:-)
    Współczuję cyrkow ale byłam w identycznej sytuacji.
    Ja w ciąży z córką, mąż zarabiał 1800zł wtedy a mój tatuś coś nagadal w mops a ten wezwał dzieci do wstawienia się w mops żeby uzgodnić alimenty dla tatusia.
    Jak tam w padam z brzuchem sam wyraz twarzy mówił za siebie (a taki mam wzrokiem zabijam niby) nawarczalam tam na babke co oni sobie wyobrażają itd zaczęła mnie straszyć sądem:-( że w sądzie ustala jak nie chce dobrowolnie to kazałam już teraz natychmiast pisać i lecieć do sądu a nawet zaproponowałam że zaniose sama pozew a grosza nie zobaczą na poczet tatusia.
    U mnie była sytuacja ze tato był alkoholikiem,alimenty mieliśmy od państwa on nawet tego nie spłacal, chciał iść do domu opieki a tam trzeba płacić i my jakąś różnice z bratem tzw alimenty płacić.
    W dodatku jak się uczyłam tato podał mnie do sądu o zwrot alimentów bo niesłusznie się uczyłam (jego kurwa tak go kierowała).
    Babie w modzie powiedziałam że chciał zabrać mi chleb a teraz mojemu nienarodzonemu dziecku zabierze po trupach i jeszcze mąż by musiał płacić bo ja bezrobotna Ahhhhhhhhhh
    Czasy straszne ale idzie wszystko wyjaśnić tylko kwestia jaka sytuacja u ciebie jest z mamą.
    Chore przepisy ale co zrobić......
    Nie daj się bo moim zdaniem zabierają chleb twojemu dziecku a nie tobie:-(
    Trzymam kciuki żeby wszystko dobrze się skończyło.

Ja uciekam uśpić córkę
    Rano ja widzę do przedszkola a potem lecę 70km w jedną stronę w odwiedziny do koleżanki na plotki.
    O 19:30 mamy wizytę z córką do laryngologa z tymi zatykajacymi uszami.
    Mam nadzieję że znajdę czas dla was jutro:-)

Żabka, Anka współczuję Wam takich sytuacji bardzo. :/ Nie dość, że rodzice się nie spisali w swojej roli, nie pomogli Wam, to jeszcze chcą żerować na własnych dzieciach i wnukach. Smutne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrociłam od kosmetyczki i zjadłam słodkie bułeczki :D na początku ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie, a teraz to co dziennie muszę coś zjeść. Oby moja krzywa wyszła super, bo będę płakać.

a teraz mam dylemat, czy wziąć się do pracy czy kompletować wyprawkę...

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka no jasne, że wpyprawka ;)

Sabina lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Żabka, Anka współczuję Wam takich sytuacji bardzo. :/ Nie dość, że rodzice się nie spisali w swojej roli, nie pomogli Wam, to jeszcze chcą żerować na własnych dzieciach i wnukach. Smutne.
    Ja tego nie przepuszcze tak latwo, mam dowod na to ze rodzice sie nami nie opiekowali, a teraz mam na nia placic! Ruszam do sadu mam niepodwazalne dowody. Nigdy w zyciu mojej matce nie wybacze, ze nie dopilnowala mojego brata i odeszlo zupelnie zdrowe dziecko w wieku 5 lat, nikt za to nie bekna, a teraz wkoncu moj brat nas uratuje aniolek. Przedstawie to w sadzie i nwpewno mi uwierza chodzi o zycie, a skoro sie nie zajmowali wtedy to ja teraz umywam rece i chce spokojnie zyc z mezem i Amelka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 13:47

haneczka, żabka04, Strazaczka1990, Sabina lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    ja wrociłam od kosmetyczki i zjadłam słodkie bułeczki :D na początku ciąży nie mogłam patrzeć na słodkie, a teraz to co dziennie muszę coś zjeść. Oby moja krzywa wyszła super, bo będę płakać.

a teraz mam dylemat, czy wziąć się do pracy czy kompletować wyprawkę...
    Wyprawka :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już nic nie kompletuję, bo znów kupiłam pakę ubranek...
    Dobrze, że mam osobne konto jeszcze, bo jakby chłop zobaczył, że kupuję kolejne rzeczy to byłoby ze mną marnie :) hehe

Chociaż widzę, że mąż zmienił nastawienie ostatnio. Sam zaproponował, że w przyszłym tyg jedziemy zamówić wózek i że mam kupić łóżeczko. I powiedział, że kupi synkowi leżaczek Tiny Love 3 w 1 :)
    Chyba dotarło, że czasu coraz mniej ;)

Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, a praca sama się nie zrobi :) ale faktycznie do tej wyprawki mnie ciągnie :D tym bardziej, że dzisiaj mąż wyjechał w delegacje i wraca dopiero w niedziele :) to może jeszcze kurier zdąży przyjść zanim wróci :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym się zabrała za wyprawkę, ale już w tym miesiącu krucho z kasą, jak powypadały inne wydatki to wszystkie na raz - jakaś złośliwość, mam nadzieję, że jak w lipcu zacznę to się wyrobię do porodu! :(

‹‹ 1165 1166 1167 1168 1169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ