X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ja po dentyście.. tak długo na fotelu to jeszcze nie siedziałam :O plus jest taki, że dzisiaj nie płaciłam, bo ponownie weszła mi do kanałowego, który ciągle czułam i znowu wszystko wyczyściła, do każdego kanału dała mi lekarstwo i zobaczymy.. Potem zerknie w mikroskopie jak on wygląda i trzeba go wypełnić i zamknąć jak wtedy lub tymczasowo na pół roku :/ Niby w środku wszystko wygląda dobrze, czysto i nie widać stanów zapalnych. Więc może taka moja uroda po kanałowym??!
    Ponoć dzisiaj może mnie boleć, więc zobaczymy..
    Zapisałam się na piątek, by zrobić ten z którego zamiarem dzisiaj szłam.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka
    Nameczysz się kochana. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja mam w.kanalach lekarstwo na 4 mc. Po porodzie rtg i dalsze leczenie, choć kanały czyste.
    Współczuję bo przechodzę to samo, jeszcze.dwa do zrobienia i po ciąży rwanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ja rtg miałam wszystko ładnie wygląda i nie wiadomo skąd te dolegliwości. Więc w pon. zajrzy w niego jeszcze z mikroskopem i zobaczymy... i albo zamknie jak wtedy albo założy takie wypełnienie tymczasowe na pół roku.
    Mówi, że z ciężarnymi to często są problemy, bo im coś dokucza, a po ciąży mija. Ale tak czekać i ryzykować z bólem to trochę nie bardzo :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie macie termometry dla maluchów?

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko ja mam torbiel na dziąsle, dostałam antybiotyk i stopniowo się wchłania :) bałam się, że nie znika, ale.jednak zmniejsza się. Dla tego u mnie wypelnieniey czasowe.

Udało mi się przełożyć USG III trym do innego lekarza, na dzień wcześniej :) będę miała znowu usg+echo za 150 zl, więc już nie zapisuję się do gina od echo oddzielnie. Jestem spokojniejsza, że USG nie będzie robile lekarz, z którym mam złe wspomnienia.
    Umowilam się też do endo :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, to mamy problemy z tymi zębami :/ ciekawe czy po porodzie dolegliwości Nam miną.

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    agatia, to mamy problemy z tymi zębami :/ ciekawe czy po porodzie dolegliwości Nam miną.
    Mi raczej nie, bo zawsze miałam i mam problemy z nimi. Mam słabą kość i wszelkie problemy zaczynajar się.niewidocznie od korzenia.
    Ale ja się już przyzwyczaiłam i się tym nie przejmuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że umiesz się nie przejmować.. ja przeżywam strasznie każda wizytę :/ może gdyby nie ciąża to bym się tylko denerwowała i z czasem bym przywykła.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam w sobie tę moc i w końcu włosy pofarbowałam :D

A to byc może już mały kroczek do wizyty u fryzjera ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam rozjaśniacza w spray'u i stopniowo rozjaśniam.

Właśnie zjadłam sałatkę z pomidora, sałaty, mozzareli, ciecierzycy i szczypiorku. Do tego piwko bezalkoholowe z sokiem. :D

Milutko.

Ostatnio mąż mnie zaskoczył. Byliśmy w Lidlu na zakupach i zachciało nam się lodów. Poszliśmy do zamrażarek i mąż wybierał. Pokazałam palcem, że chcę z czekoladą i orzechami, a on podniósł te co wybrał i powiedział "ja wiem co moja kruszyna lubi najbardziej". Rozczuliłam się mega...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:16

• agatia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszyczka jakiego rozjaśniacza używasz? Bo po ciąży planuję wrócić do blondu i nie mam koncepcji, a ściągać koloru nie chcę. Już to kiedyś robiłam i szkoda włosów :)

Ale mała dzisiaj daje popalić :) cały czas fika, szaleje, ale chyba nadal czujer stopy w pachwinach ;) więc raczej nie fiknęła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja chce bokiem brzucha wyjść.Co chwilę czuje ze się przekręca w poprzek brzucha i jej chyba miejsca brakuje :) z prawej strony mam ostatnio taką gulę twardą, a z lewej pusto , śmiesznie to wygląda :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    U mnie od dawna brzuch większy z prawej strony :D widać to nawet jak idę
    Lekarz nazwał to ułożeniem porzecznym skośnym. Nogi wychodzą od lewej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mała się dziś tak przy mężu rozfikała. Tam gdzie nacisnął palcem tam kopała, wow nie mogliśmy się nadziwić:) ale to wiele razy!
    Kurczę ciekawe co z Ksosią...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też od rana myślę o Ksosi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dochodzę do wniosku, że mój mąż całkiem wrażliwy jest, puściła mi się krew z nosa i od razu jak to zobaczył słabo mu ;D trochę krwi na chusteczce, a co to będzie przy porodzie?

my na kolację zrobiliśmy dzisiaj zapiekanki
    https://zapodaj.net/images/7923cacc70ba4.jpg

a tak swoją drogą znowu bym coś zjadła! :D

żabka04, mysza0406, alinka, violett, _, Żabcia_, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Co do konta PUE to wiem jedynie, że kwota którą podają do wypłaty przy przelewie jest pomniejszana o 18% bo tj podatek dochodowy czy coś takiego...Nie wiem czy to o tą kwotę chodzi Angela?
    Słaba jestem w papierach i tego nie wiedziałam, trochę się zdziwiłam jak pierwszy przelew doszedł mniejszy...

Nie nie, to nie o tą kwotę chodzi bo wiem że 18% zabierają. Mi po prostu wystawili kwotę jakbym była na zwykłym L4 a nie z kodem B. Bład pani kierownik urzędy.

‹‹ 1167 1168 1169 1170 1171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ